Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja neznam sta vecina od vas ocekuje... :p
Jel vi uopste imate predstavu koliko ebay+paypal dere da bi im omogucio refund... :d
Po mojim saznanjima na tehniku oko 20% od prodavca

I da ebay otvori shop u srbistanu ista prica bi bila, kuknjava i jadika

Zato lepo bojkot Limunda pa nek se prevaranti medjusobno takmice. Meni je najjace sto njihov predstavnik, poput bota, jako selektivno odgovara na pitanja i uopste ucestvuje na ovoj temi. Cim se pomenu prevaranti njega nema nigde...

Treba ih prijaviti kod drzavnog suda i to je to...

Treba ih prijaviti kod drzavnog suda i to je to...

Ovo je Srbija, pravosudni sistem je ko u Kongu. Na to bi se cekalo predugo a to ne bi sprecilo Limundo tim da zgrce lovu i dalje tako sto se prave ludi.

Limundo tim je u 90% neutralan kada dođe do spora. Uvek se ograde, i idu na foru "ja s'tem nemam ništa" a ti se mačuj sa prodavcem ili kupcem nas zabole.

И те како они ''с' тем имају нешто''. Узимају провизију иако је у питњу превара...

Uglavnom "SAMO PARE" u Srbiji ima dosta ljudi koji imaju kratke zice, ja samo cekam da bude neki incident..

Malo da se vratimo temi:
Limundo da promeni sistem ocenjivanja gde se negativna ocena nece pokazivati na sajtu odma vec nakon 24h kako bi mogla biti izbrisana zbog realnih razloga ako postoje, jer masa *****a daje ocene iz inata i neznanja... a kad dobijes negativnu onda ti taj mutant neopravdana unisti aukcije jer nas narod samo gleda u tudje dvoriste...

Takodje uneli ste ste pometnju kod ocena gde se nevidi predmet, jer sad kad neko komentarise nesto ostali kupci budu zbunjeni i misle ponekad lose jer im nije jasan tekst opisa pogotovo kad neki pametnjakovic pametuje i prokenjava se u opisu ocene.... tako da isti napise "stigao mi predmet bez opreme" koja nije ni bila na aukciji i onda masa kupaca krene da vraca predmete ili me hitno zove jer misli i da njihov predmet stize bez dodatne opreme!
mislim cista pometnja pogotovo kao sto vidite i ovde kakvi smo.... mada ne krivim vecinu jer ima dosta mutnih ljudi ali to ne daje pravo svakome da izgrava balkanskog spijuna zbog svojih licnih kompleksa

Poslednja izmena:
Ja sam iskusio JOS jedan problem kod sakrivanja ocena, i to ogroman problem, koji se odrazava i na Limundo zaradu izmedju ostalog.

Imam dva ista artikla. Naravno da necu da ih stavim uporedo, vec sacekam da jedan prodje.

posto mi se NE VIDI ocena koju sam dobio, za predmet prodat za 4000 dinara, dolazim u situaciju da mi ceo inbox bude preplavljen sa:

- ovo je vec bilo na aukciji prosle nedelje ???

- sto vam je kupac prosle aukcije vratio stvar ???

- koji si ti prevarant, ponavljas aukciju jer nisi bio zadovoljan cenom!!!

realnost svega toga - isti artikal, drugi primerak, ne dostize cenu vecu od 1800 dinara.

Dajte ako citate ovaj forum, BATALITE bre pricu o "zastiti privatnosti", priznajte gresku, i vratite jbne linkove aukcija ispod ocena ...

^Ma nece vratiti 100% glupava politika firme..

^Ma nece vratiti 100% glupava politika firme..

Nisam siguran da je samo firmina, mozda si prmetio da je ova mafijaska zemlja sakrila informacije sa portala sudova gde si mogao da vidis ko je kakva lopina... ima mislim ~6 meseci i to je onaj ***** sabic urgirao da zastiti licnost lopurda???????

Ovo mi sve smrdi da je slicni majmun kontaktirao Limundo i skrenuo im paznju

Nisam siguran da je samo firmina, mozda si prmetio da je ova mafijaska zemlja sakrila informacije sa portala sudova gde si mogao da vidis ko je kakva lopina... ima mislim ~6 meseci i to je onaj ***** sabic urgirao da zastiti licnost lopurda???????

Ovo mi sve smrdi da je slicni majmun kontaktirao Limundo i skrenuo im paznju

Mozda si u pravu nisam ni razmisljao na taj nacin.

Dajte ako citate ovaj forum, BATALITE bre pricu o "zastiti privatnosti", priznajte gresku, i vratite jbne linkove aukcija ispod ocena ...

Imao sam i ja po 3-4 ista predmeta na aukcijama i situacija je bila slična. Jedino dozvoljeno i efikasno rešenje je da sam kopiraš link prethodnih aukcija i ubaciš u tekst nove aukcije da bi mentoli videli da nisi prevarant.
A zaštita privatnosti meni lično odgovara jer dešavalo mi se da me po gradu sreću poznanici i počinju da komentarišu šta sam prodao pre 3 meseca na limundo aukciji?!?! Likovi su ulazili na moj profil i gledali šta sam sve prodavao, jedan mi je čak i napomenuo, UUUU pa ti si toga na tone prodao na limundu, zato ti voziš taj auto, nije on pao sa neba. Takvi likovi ništa u životu ne znaju da urade i večito će gledati u tuđe dvorište, zavidni što ništa nemaju i misle da im je uvek neko drugi kriv što su takvi kakvi jesu.

Poslednja izmena:
Imao sam i ja po 3-4 ista predmeta na aukcijama i situacija je bila slična. Jedino dozvoljeno i efikasno rešenje je da sam kopiraš link prethodnih aukcija i ubaciš u tekst nove aukcije da bi mentoli videli da nisi prevarant.
A zaštita privatnosti meni lično odgovara jer dešavalo mi se da me po gradu sreću poznanici i počinju da komentarišu šta sam prodao pre 3 meseca na limundo aukciji?!?! Likovi su ulazili na moj profil i gledali šta sam sve prodavao, jedan mi je čak i napomenuo, UUUU pa ti si toga na tone prodao na limundu, zato ti voziš taj auto, nije on pao sa neba. Takvi likovi ništa u životu ne znaju da urade i večito će gledati u tuđe dvorište, zavidni što ništa nemaju i misle da im je uvek neko drugi kriv što su takvi kakvi jesu.

Au buraz pa sta radis sa takvim likovima... kakva pribatnost ako prodajes nesto sto ne mogu svi da vide nemoj ni prodavati.

Za to si sam kriv ako puštaš. Drugo što uopšte znaju tvoj nalog na Limundu? Prodaješ kao firma?

Izvinjavam se svima koji su čekali na odgovor.

@Jovandeka
Najbolje je da se što pre obratitie prodavcu, ali putem Limundo poruka.
Ukoliko ne dođe do uvažavanja reklamacije, ocenite člana negativno
i javite nam kako bismo mogli da reagujemo.

@schnappy
Upravo sam pogledao pomenutu aukciju. YouTube link jeste dodat
ali njega može videti samo prodavac - ovako je inače
sa eksternim linkovima (osim Wikipedia).

Vidim da su vam kolege u međuvremenu odgovorile na poruku
koju ste nam poslali. Molim vas da nam javite ako ne pronađete
dogovor sa prodavcem.

@Zeljko
Hvala vam na predlogu za ocene.
Nažalost, nećemo biti u mogućnosti da ga realizujemo,
prvenstveno jer smatramo da ne bi doveo do veće sigurnosti.
Ukoliko bi član dobijao negativne ocene sa zakašnjenjem od 24h,
potencijalni kupci ne bi imali pravu informaciju.
Na primer, prodavac bi danas mogao da dobije 3 negativne ocene
za uređaj koji prodaje, a kupac to ne bi mogao da vidi dok ne prođe 24h.

@Zeljko i Dzekson
Slažem se da su nedostaci koje ste naveli realni.
Pisali smo ranije da bi jedno od boljih rešenja bilo to
da postoji opcija kojom će svaki prodavac moći da bira
na koji način se prikazuju njegove ocene.
Nažalost, u ovom trenutku nemamo prostora da predlog realizujemo.

Neko je lepo predlozio gore, neka postoji ime predmeta, a neka stoji samo prvo slovo clana ... Kao na ebay .... Tako ce se znati na kojim predmetima se stekle ocene, da li salvete ili skuplji predmeti.

A ovo jeste problem, imao sam i ja slicajeve, kao kupio sam ja, zasto je sada opet MOJ predmet na aukciji?!?

Kao da ja ne smem da imam dva ista predmeta za prodaju :) :) :)

^ Ma sta mi naprica ;)

Pa druze, to je onda socijalno-lokalni problem radije nego sto je Limundo prica. Ja radim dva posla + internet prodaju i dosao sam u situaciju da imam solidno para, mnogo vise od proseka neposredne okoline, ali sam u medjuvremenu izgradio neki svoj stav prema ljudima gde se vodim raznim "pravilima", jer recimo, namerno dam nekome omanju sumu i ako mu cak i padne napamet da trazi ponovo, drsko mu odbrusim da prvo vrati sto je duzan, i to bas bezobrazno. Cak i oni najgori ne traze ponovo.

A konkretno, sta sprecava tog nekog da uzme i da te jednostavno "bookmark-uje" .. ? nece videti ocene, ali ce i dalje da zna sve aktivne aukcije, i kako su se zavrsile, tu je i google index. Cak i totalni duduci sadznaju da koriste google i ukucaju (primer)

2for site:www.limundo.com < time-past week

op, eto svih aukcija dok si reko keks.

Pa druze, to je onda socijalno-lokalni problem radije nego sto je Limundo prica. Ja radim dva posla + internet prodaju i dosao sam u situaciju da imam solidno para, mnogo vise od proseka neposredne okoline, ali sam u medjuvremenu izgradio neki svoj stav prema ljudima gde se vodim raznim "pravilima", jer recimo, namerno dam nekome omanju sumu i ako mu cak i padne napamet da trazi ponovo, drsko mu odbrusim da prvo vrati sto je duzan, i to bas bezobrazno. Cak i oni najgori ne traze ponovo.

A konkretno, sta sprecava tog nekog da uzme i da te jednostavno "bookmark-uje" .. ? nece videti ocene, ali ce i dalje da zna sve aktivne aukcije, i kako su se zavrsile, tu je i google index. Cak i totalni duduci sadznaju da koriste google i ukucaju (primer)

2for site:www.limundo.com < time-past week

op, eto svih aukcija dok si reko keks.

Nije valjalo po starom, ne valja kako je sada, onda se zna kompromis - ostaviti mogućnost da se vidi istorijat prodatih predmeta, bez podataka o kupcu.
Znači ili tako ili ovo što Limundo predlaže, da svako čekira mogućnost da li želi da mu se vidi istorijat prodatih predmeta ili ne.
O ovome se pisalo sto puta već na ovoj temi i zato neću da se ponavljam, uglavnom povratak na stari sistem bez ikakvih izmena, za mene je podjednako neprihvatljiv.

ti si jedan na 100 ljudi koji bi vratili ocene.

vracanje na stari sistem -

PROTIV:

zastita privatnosti (a i nisi zasticen ko BAS hoce da te nadje)

ZA:

- mnogo vise prevara
- mnogo manja reputaciona moc ozbiljnih prodavaca (koji su jedino i bitni, salvetari GTFO)
- nemogucnost kacenja istog artikla nedelju za nedelju
- nemogucnost kupca da vidi jel kupuje od coveka koji je uspesno prodao 1000 stvari za po 10 dinara, ili 14 stvari za po 15.000 dinara (gde je ovajdrugi kriticno bolji prodavac)
- nemogucnost kupca da vidi da li je prodavac ponavljao aukcije i izbegavao limundo pravila duplim nalozima
- nemogucnost kupca da sam uoci lazne profile (koliko god ih LT eliminisao, uvek ce ih biti)
- nemogucnost uvida u negativne - ja sa 1600 pozitivnih i 2 negativne , ne mogu da objasnim ljudima da su mi obe date za predmete od 200 din jer su to zgubidani sa neta
- nemogucnost prodavca da siri svoje potrebe - vidim da je neko negde licitirao i bio drugi, ja bih mu ponudio isto to pre kokupinda za manje para - sad ne mogu.
- otvaranje mogucnosti za nove "kafanamarkovice" jer sad mogu da nadzidzaju 50 ocena za 3 nedelje, i onda da opletu po ljudima
- ovo nema ni na jednom svetskom sajtu
- Prilikom koriscenja Nick-ova, prodavac je apsolutno sakriven bez obzira na ocene. Dobijanje podataka je svrha sajta i to je osnov kupoprodaje, sve otalo je iza Nicka a ako neko u kafani kaze: ja sam taj i taj na Limundu - sam je kriv.

sad idemo u povratak u realnost:

**** Postoji li JEDAN dokumentovan slucaj gde je nekome zapravo i zaista ugrozena privatnost pa mu to izazvalo problem u zivotu ? Jel se JEDNA osoba javila na nekom blogu ili forumu da kaze:

e mene istresli iz gaca jer su videli da prodajem na Limundu, gledali mi "u korpu" pa su me izotimali, pokrali, itd ... ?

***** a ima li bar HILJADU prijava, SAMO u ovoj godini gde je neko napisao:

covece, kupio sam nesto na Limundu, dobio nesto deseto ...

Dakle, pospesenost prevarantskih radnji je dobila na snazi, desavaju se po 10 prevara dnevno fakticki, sa tim brojem aukcija, a ugrozena privatnost, cak i ako ima 2-3-4 izolovana primera koji su se desili, je delimicno eliminisana, jer kako rekoh - naci cu ti preko google indeksa kog oces, sta je prodavao. ako HOCU da ugrozim neciju privatnost, ovo ga sigurno nece zastiti.

Druze, uzalud trosis tastaturu... Izlizace ti se slova, a Limundo ti nece ni odgovoriti. (tj. mozda sad oce u inat jer sam ovo napisao :D)

Nazalost, nemam sad prostora da dalji komentar realizujem.

Mene čudi još jedna stvar, koju sam primetio ovih dana a to je da čak i novi članovi sa 0 ocena postavljaju aukcije bez obaveznog limundo keš plaćanja, već sa opcijama plaćanje pouzećem što će tek stvoriti prostora za ciglu umesto laptopa, obzirom da se nalozi prave bez provere, tj. samo sa verifikaciom putem mob.telefona. Ala će da sevaju kafane marković

@Dzekson

Sve ovo protiv čega se buniš, nećeš rešiti potpunim vraćanjem na stari sistem, već kompromisom koji je više ljudi ovde predložilo - da se vidi statistika prodatih predmeta ali bez podataka o kupcu, kao što rade na ebay-u.
Dakle, treba ostaviti MOGUĆNOST da kupac sačuva svoju privatnost, jer po starom sistemu to uopšte nije bilo moguće.
Na Limundu je da nađu neku sredinu ako mogu i žele, njihovo je pravo da odluče, a moje je da u skladu sa tim postupim onako kako meni odgovara.

Izvinjavam se svima koji su čekali na odgovor.

@schnappy
Upravo sam pogledao pomenutu aukciju. YouTube link jeste dodat
ali njega može videti samo prodavac - ovako je inače
sa eksternim linkovima (osim Wikipedia).

Vidim da su vam kolege u međuvremenu odgovorile na poruku
koju ste nam poslali. Molim vas da nam javite ako ne pronađete
dogovor sa prodavcem.

Sta sam ja ocekivao od Vasih operatera...

``XY, savetujem vam da sa prodavcem postignete
dogovor da mu predmet vratite sa opcijom plaćanja
pouzećem, tj. sa otkupnom vrednošću. Tada će prodavac
biti siguran da će dobiti predmet nazad, a vi ćete biti
sigurni da ćete dobiti novac.

Ukoliko imate još nekih nejasnoća
budite slobodni da nam se obratite!

Srdačan pozdrav,
Miloš
Limundo tim``

Ovo je bio odgovor na moj zahtev da kontaktiraju prodavca da sam spreman da podnesim krivicnu prijavu u slucaju ako mi ne vraca novac, i da ga kontaktiraju u vezi prevare...
`` Tada će prodavac
biti siguran da će dobiti predmet nazad`` - a sta ako ja njemu poslajem cepanicu zapakovano?

`` vi ćete biti
sigurni da ćete dobiti novac.`` - a sta ako on nece preuzeti paket?

Ne mogu da verujem da jos koristite ovo s*nje jer to nije odgovor nego cista zahebancija, zasto se ponasate kao klinac, pa pajkani koji su zavrsili sestomesecni kurs pored takvih operatera su genije! daj boze da se ovo zavrsi kako treba i daj mi boze vise pameti da vise ne kupim tamo nista....

@schnappy
Pa pitas prodavca da li mozes da mu posaljes predmet nazad, ako prihvati ti su u obavezi da isti posaljes ma sta se desilo, ako odbije onda kontaktiras opet limundo i kazes im da prodavac odbija da prihvati predmet...

To je sled ako ti vec nije odbio da prihvati da primi predmet nazad

@schnappy
Pa pitas prodavca da li mozes da mu posaljes predmet nazad, ako prihvati ti su u obavezi da isti posaljes ma sta se desilo, ako odbije onda kontaktiras opet limundo i kazes im da prodavac odbija da prihvati predmet...

To je sled ako ti vec nije odbio da prihvati da primi predmet nazad
ocigledno nije xD

Nisam se smejao tebi, nego zeljku poceo je da se pravi l*d kao da radi na limundu. Jel njih sta god da pitas, oni vrte jednu te istu pricu. Ako mene pitas oni garant imaju onako vec gotovoe sablonske poruke i samo click insert done! Jer u ovom zadnjem slucaju dobio sam 3 poruke skoro pa indenticne.

Koja goveda im rade u kol centru ovo nije normalno. Licitira mi lik sa 140 pozitivnih i 13 negativnih ocena. Vec je jednom pre 2 godine kupio od mene knjigu i to se zavrsilo jedva posle mesec dana nisam mu dao negativnu. Sad sam tacno znao cim je licitirao da ce da bude problem. Pobedi i ne javlja se, posaljem mu poruku na koji racun da uplati novac kaze moze al tek 10og ako nije problem. A taj dan i istice celokupno vreme za licitaciju, naravno ovaj nije uplatio niti se javlja, danas mu zalepim negativne dve i zovem limundo da pitam dokle ce da ga drze tamo, kao vi ne znate kako mi funkcionisemo, on ima samo 3 negativne u 2014. a opomena traje 5 meseci. Ja reko po tome ja mogu po 3 clana da oladim za pare da im ne saljem predmet i da ne budem izbacen, a seljancura kao ja ne zelim da vam pravim drustvo u ovome vi imate problem zovite clana pa sa njim popricajte. Sve vreme prica sa mnom u glas i kazem je da ne moze tako a ona mi ladno zalupi slusalicu...

Sve se to njima obija o glavu, samo je problem što ne žele ništa da urade da to poprave. Sad imaju oko 38k aukcija, nekada je bilo oko 100k. Toliko o njihovim unapređenjima. i poboljšanjima u interesu korisnika :wall: Samo da izvuku dobre ideje (koje su im besplatne) iz ove teme bi sigurno poboljšali rad i poslovanje.
Kada su za rođendan dozvolili besplatno pokretanje licitacije imali su 154k licitacija, sada 38k stvarno treba biti stručnjak da zaključiš kakve poteze treba da povučeš.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno