Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad bi zaista svi prodavali originale Limundo i KP bi ostali bez pola prodavaca...

Otkrivam poslovnu manje-vise tajnu i ujedno vam predstavljam srpski mentalitet:

Prodajem odredjene brendirane artikle, razlicite stvari. Imam FB prodaju, KP, i Limundo. Zapravo NISU kopije jer ih donosim iz ni manje ni vise jedne americke vojne baze podno Srbije. Ko zeli, moze samnom na "Mahalu" da se uveri licno jer idem oko 15tog juna (ozbiljan sam, ima jos 3 mesta posto uvek idem sam), ko je juznije verovatno je i bio i zna o cemu pricam. Bubreg mozes kupiti BUKVALNO. Ne znam i ne razumem uzrocnost dostupne robe na pomenutom mestu ali sam svojim ocima video stvari koje ni u ludilu ne bi poverovao da postoje dostupne na balkanu, kamoli da ih kupis iz kamionceta ili sa carsafa. Zlatna zica trgovine, uz obavezno punjenje gaca svakim odlaskom dole.

Na konto toga mentalitet ljudi:

Ako bi kupio u prodavnici, moze jedan solidan zagrejan shiit sa sve musicama da bude u kutiji sa proizvodom, kupac ce da ga ignorise, jer smo Srbi. Bitan je fiskalni sa ogromnom cifrom.

Ako bi kupio silom prilika na internetu, iz mog ugla gledano jer sam svesno prodao original, taj kupac ce da gleda, a bogami i da pronadje dlaku u jajetu, bez problema.

citiram moj inbox:

- Nijansa ove kutije je drugacija, ovo nije original

- Na originalu se ne vadi ulozak, ovo je kopija (reko mu teca iz Nemacku sto kopa jame u dizeldorfu)

- molio bih da mi uslikate i pokazete etiketu "made in USA" da bih mogao da licitiram na telefon pod punim uverenjem da je original (Pozdravi od pokojnoga Stiva)

- Uslikajte mi etiketu -- izvolte sliku -- ovo je lazno, na google kaze da je plava boja, a vase su crne ... (max facepalm)

Konkretno ne razumem ljude jer sam shvatio da su svesni kupovine kopije i time se vode ali ta svest dolazi iz "frojdovog ledenog brega" jer im treba bukvalno friendly hug, i uverenje da je original, da bi kupili iako znaju da nije. A ja samo kad bi mogao jednom Simpletonu da objasnim odakle mi roba ... Ni ne pokusavam, imam cover story koji ide paralelno sa istinom.

Da. Ali neko dozvoljava da prodavac naglasi da se radi o kopiji, a neko ne. Evo čovek svesno prodaje kopije alata http://www.limundo.com/kupovina/Mas...CH-Brusilica-8-115-Professional-NOVO/25132493 I naravno nigde nije naglasio, i naravno ne daje garanciju.
Taj mnogo liči na onaj koji je moj brat kupio na raskrsnici za soma ipo i trajao je tačn0 15 secundi sečenja jedne tanke cevi. Istopio se prekidač načisto. Posle tog reza premostio sam prekidač i ondaje trajao još jedan isti takav rez kada se istopilo kućište. Nije ni čudo kada je težio 300 grama ceo. Imam jedan sivi Boch (sredna serija), original, već 15 godina ili više koji radi bez ijednog problema do sada. "Mala" razlika eh ?

Stari Bosch i novi Bosch su takodje razliciti uredjaji. Zapravo je Bosch toliko opao kvalitetom da sada namerno daju slabije uredjaje i svesno nude garanciju 5 god, ne kao garant kvaliteta vec kao marketing. Konkretno govorim o personalnoj upotrebi. Gomila brendova jase svoje ime iz istorije, a pravi kvalitet alata je tesko naci. B&D/DeWalt, Bosch/Skil, Craftsman, su kriticno losi poslednjih godina. Makita je trenutno majka, valjda cinjenicom da su japanci u pitanju. Ili ako imas nekog da ti dovede Iskrine alate u ispravno stanje :)

Ovi sa Limunda su takva GAMAD da to nema nigde, posaljem kako mi je lik spakovao nesto skroz trece, postavim full dokaze ono kako sam prevaren sa svim priznanicama o uplati i prispecu pakete kao i toga sta sam dobio + sam napravio i video , oni meni odgovore poslali smo prodavcu da ima 48h da vrati novac ili mu gasimo profil nadamo se da cete se dogovoriti! Zovem lika on mi kaze da nema vremena sada da se prepire samnom i da ga njegov Limundo nalog ne dotice , posle 5 dana ja se javljam Limundu oni i dalje silje onu stvar i nakon 3 poruke posle 3 dana niko ne odgovara. I sad vi meni kazite sta raditi?

Koliko para si platio, šta je u pitanju? I nisu ga blokirali? Ako je dovoljno za krivičnu odgovornost idi u policiju. Limundo bi inače trebalo da odgovara za podsticanje i tolerisanje prevara, ali ništa od toga.

Nigde te niko ne stiti ako pare nejdu preko neke interne kontrole gde moze da se uradi povracaj, paypal, limundo kesh... itd
Ono sto svaki sajt moze da uradi je da ti omoguci davanje negativne ocene, i gasenje naloga kao i ako pokrenes parnicu duzan je da sud potkrepi dokazima o clanu...

A kad je prevara u pitanju tu samo privatna parnica pomaze... pandure nije briga ni kad ti otmu 10 000e na finjaka ako nemas dokaz da su te tukli i otimali... kad odes u muriju nece te ne pustiti unutra kao i mene kad nisu kad sam otisao da se raspitam da mi nije vracen predmet od 1000e kojeg sam dao na probu (motor) kazu bas nas briga pokreni parnicu...

Poslednja izmena:
Ako si uplatio onda imas podatke o imenu a jos ako si u banci i jos dosta podataka, pa pravac u muriju ako je suma preko 5000 dinara, ili brate 2-3 krupna druga u auto pa na adresu kod njega, naplati i sto je duzan i kamatu i gorivo, trece nema!!

Zar vama jos nije jasno da muriju ne interesuju prevare nimalo??? sto se zaludjujete, murija je tu da vas kaznjava i stiti drzavu a vas pojedince stiti samo $$$ ako imateinteres da ga ulozite kod ubogih sudova i njihovih demona (advokata)

A kad bi nekom upao u gajbu i ako bi ih neko pozvao onda bi morali da reaguju jer jedino oni imaju pravo da uzimaju silu u svoje ruke

Da. Ali neko dozvoljava da prodavac naglasi da se radi o kopiji, a neko ne. Evo čovek svesno prodaje kopije alata http://www.limundo.com/kupovina/Mas...CH-Brusilica-8-115-Professional-NOVO/25132493 I naravno nigde nije naglasio, i naravno ne daje garanciju.

a zasto je to kopija na kojoj je svuda napisano ugravirano made in Germany, a takva ista u radnji kosta 3-4 puta vise I na njoj pise made in china? Mislim koja je razlika, to mene zanima jer ja sam kupio bas tu brusilicu I koristio je :)

Ako si uplatio onda imas podatke o imenu a jos ako si u banci i jos dosta podataka, pa pravac u muriju ako je suma preko 5000 dinara, ili brate 2-3 krupna druga u auto pa na adresu kod njega, naplati i sto je duzan i kamatu i gorivo, trece nema!!

Nije ideja da se korisnici Limunda fizicki razracunavaju izmedju sebe - ideja je ko sto je Zeljko rekao da Limundo ili garantuje kupcu (skoro uvek povracaj novca) ili da iskljucivo sve transakcije mogu da budu preko tog Limundo cash ili kakovec se zove usluga.

Ljudi stalno u ovoj temi, a i u stvarnom zivotu, rade zamenu teza gde imaju ideje da ovakve prevare treba da se resavaju fizickim nasiljem i preuzimanjem stvari u svoje ruke - sto je skroz pogresno. Trebalo bi da postoji sistem koji ce korigovati te probleme. Ili bi Limundo trebao da stiti kupce i prodavce od prevara ili ne bi ni trebao da uzima proviziju u slucaju takvih prevara.

a zasto je to kopija na kojoj je svuda napisano ugravirano made in Germany, a takva ista u radnji kosta 3-4 puta vise I na njoj pise made in china? Mislim koja je razlika, to mene zanima jer ja sam kupio bas tu brusilicu I koristio je :)
Pa piše i na tarabi svašta. Vidi se na slici da je nekako "prozirna" a kad uzmeš u ruke, lagana kao pero. Čak i one naj jeftinije u prodavnicama za sličnu cenu su tenkevi sproću ovih.

Ima velike razlike. Što se tiče izgleda ista je kao original, i tu se završava cela priča. Loš materijal kućišta, rotora statora (stavljane su žice manje debljine nego što je potrebno) što dovodi do preteranog zagrevanja i pregrevanja. Zupčanici takođe lošeg kvaliteta, brzo propadaju. To se sve uglavnom odnosi na sve kopije, iako su jeftinije po 4-5 puta od originala opet ne vrede ni te pare.

^Da ja vama kazem u cemu je problem, ja nalog na Limundu imam od 2009 godine pocetkom tw godine sam prodao plazma tv na Limundu za 78k dinara meni je limundo uzeo manje od 200dinara, danas da prodas tako nestonuzece ti 4k dinara a ako radis limundo cash jos toliko... pa ja vas posle pitam zasto niko ne radi limundo cash, ovo sto sam ja uzeo nema sanse da objasnim policiji umesto 2tb disk dobio sam 1tb disk a cifra je bila 4800dinara, a kada sam ga pozvao on nije rekao nije istina il tako n3sto , samo je rekao ***a noguce je imao sam svasta ko zna sta sam poslao.. wtf?

Evo sta se desava, i ja sam LEPO molio limundo da se novi clanovi ogranice u iznosu, dakle nema nudjenja preko soma dinara, dok NE NAUCE kako radi sajt, dok se ne nauce odgovornosti ... Hiljade i hiljade ovih profila su najveci problem limunda, indijanci koji ne znaju kako sajt funkcionise a imaju ispod 10 ocena. Oci bi joj izvadio sad.

untitled.jpg

Meni ljakse kupuje knjigu neku na limundu, dao sam mu pre 2 god jedva pozitivnu, posle toga dve negativne i izgleda da ce opet negativna da bude... Kad ce da uvedu da moze da se blokira korisnik da ne moze da licitira. Inace lik ima 100 pozitivnih i 13 negativnih jedinstvenih...

Limundo i KP, al cini mi se da je Limundo daleko ispred, vrve od prevaranata. Platis jedno, posalju ti drugo i onda pricaju kako su sigurno poslali ono sto si kupio i da nece da nasednu na tvoj pokusaj prevare. Tako nesto dokazati je gotovo nemoguce i ne znam kako mislite da vam neko pomogne sa tim. To je tvoja rec protiv njegove i to je vrzino kolo od kojeg na kraju nista nema.

Limundo je napravio u teoriji da su kao sigurne kupovine i sl uz naravno vece takse a zapravo je isti djavo kao i pre. Njima je svejedno da li je neko prevaren ili ne posto njima i dalje kaplje lova. Njihova mera protiv prevaranata je zatvaranje naloga sto je jako dobra mera s obzirom da je veoma komplikovano napraviti novi nalog... Gistro.

Moj savet je da prestanete sa tim online kupovinama osim ako nije neka proverena osoba u pitanju kojoj je to biznis. Ta kupovina "na rec" ne prolazi ovde dobro a s obzirom da ce vremena biti jos gora ne verujem da ce se poboljsati situacija. Kupujte stvari iskljucivo uz licnu proveru i mnogo manje ce vas boleti glava...

Nije isti đavo. Limundo je leglo đubreta. I provizija ih čini odgovornim. KP ti ne garantuje, ali ti ni ne uzima za prodaju. Što je pošteno. Ovi znaju da će da te *****u, uzmu pare i prave se nevini. To je saučešništvo.

Limundu je jedino cilj da uzme proviziju, drugo ga uopšte ne interesuje. Ni da li je kopija proizvoda, ni da li je neko nekoga prevario sve dok njemu pare ležu na raču sve je ok. Zato je i u interesu da uvek stane na stranu prodavca. Ako neko uzimia proviziju u trgovini da li je onda automatski i on učesnik transakcije i da li je neka odgovornost i na njemu? Trebao bi neki advokat da se malo pozabavi tom problematikom.

Logički jeste. Naročito ako svesno nastavlja sa tim (omogućava prodavcu da nastavi, ne vrši sankcije, niti kontroliše šta je u pitanju). Sad je samo pitanje da li ima rupa u zakonu iza koje mogu da se kriju (a sigurno ima, svaki zakon se piše s rupama).

Nzm dal ima il ne ali ovo je bezobrazluk!

Kupio dva bežična dzoistika za prodaju. Jedan stavio na Limundo 10 dana sa top aukcijom žutom pozadinom i masnim slovima. Prodat za 2200 din. Ukupna provizija za Limundo sa promocijama:top aukcija 129din,žuta pozadina 69din.,masna slova 49 din., provizija za prodati predmet 88 din. UKUPNO NAPLATILI 335 DIN. PROVIZIJE. Drugi dzoistik stavio na KP prodat posle 2 nedelje za 3200 din. Bez ikakve provizije.
Suma sumarum:na Limundo - 235 din. Na KP +1100 din.

Poslednja izmena:
Pa nije te niko terao da plaćaš sve te dodatne provizije, ne znam što se buniš.

Ja se ne bunim, samo iznosim činjenice . Neko diže cenu preko duplog naloga a ja sam umesto toga koristio promocije. A da sam stavio predmet bez top aukcije od 10 dinara, bez veštačkog dizanja predmet ne bi otišao više od 1500 din.

Poslednja izmena:
Zasto aukcije idu tesko jer kupaca nema, 90% robe nema kupca....... ima ali ispod cene... u stvari kupaca ima gomilu ali PARA nema :d

Limundo, kako je bilo to, da u toku prosle nedelje, ko je u odredjenom vremenskom periodu postavi aukciju ne placa proviziju?! :mad:

Da, imas par strana nazad bio im rodjendan pa castio vikend. Ja imao 50 prodatih sitnica :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno