Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ping je uredu, retko kada da bude manji ali nije ni visi, pogledaj prvi post pa uporedi na ovoj strani. Sto se tice samog neta radi za sve pare u full-u, sto znaci da skida maximalnom brzinom a u online igricama nemam lagova D3 - RoS i World of Tanks to je jedino sto ja igram pa ni ne mogu previse da se zalim jer je sve uredu.

pa nije bas ping ka serveru u BG uredu da bude 32ms, to je previse za malu razdaljinu.

Kritika opravdava ime :)

Ako se uopšte i odnosi na mene, pošto vidim da delim slične brzine i ping sa lisicajekurava članom :), gde da ne budem zadovoljan. Pre ovoga sam imao ovako nešto:

http://www.speedtest.net/my-result/3537741467

Ping mogu da istolerišem, pošto kućni link i kompove u kući koristim 99% za surf i media streaming. Ne igram online igre i slično, tako da sam zadovoljan.

Kako mi rekoše, kod mene bi linija podnela maksimalnih 16 Mb/s i kako kažu, to je pod velikim znakom pitanja.

Kakvo mucenje sa Telekomom, petnaest prijava krcanja telefona, pucanja veze i zamrzavanja IPTV- a, nekoliko izlazaka servisera na teren, da bi mi na kraju rekli kako nemaju bolju paricu i da ako hocu mogu da raskinem ugovor bez penala. A pre ovih par meseci sa problemima godinu dana je sve dobro radilo.

Najgore sto ni nemam neku alternativu, kad SBB nije prosao kroz moju ulicu.

Poslednja izmena:
j9OmJIV9PXZsi.png

Poslednja izmena:
cek jordane sto ti nije Upstream line rate 1024 0.o jel imas neki box ili klasicno adsl 10/1?

Kakvo mucenje sa Telekomom, petnaest prijava krcanja telefona, pucanja veze i zamrzavanja IPTV- a, nekoliko izlazaka servisera na teren, da bi mi na kraju rekli kako nemaju bolju paricu i da ako hocu mogu da raskinem ugovor bez penala. A pre ovih par meseci sa problemima godinu dana je sve dobro radilo.

Najgore sto ni nemam neku alternativu, kad SBB nije prosao kroz moju ulicu.

Pazi ja sam ranije imao problema sa paricom jer nisam mogo u ono vreme preko 6 mb paket da uzmem i onda sam ih mesecima cimao i pisao zalbe na paricu i sve kao u fazonu znate zeleo bih da uzmem 16 mb paket ali *** ne mogu zbog vaseg problema pa ako ste gadljivi na moje pare ok nema problema ja mogu i ovako da koristim net i tako mesecima pozivi, poruke, mail i sta im sve nisam radio da su na kraju uzeli i prebacili me na novu paricu i nazvali me da mi kazu da im se skinem vise sa grbace i od tada mi net funkcionise savrseno. Imao sam u jednom periodu problema sa prekidima, znaci ruter sam od sebe se resetuje poveze i kada nazovem da pitam u cemu je problem sam uvek dobijao odgovr da nema radova na mrezi i da je problem do mene i onda sam opet uhvatio istu taktiku i smarao ih i samo cekao kada ce da popizde da posalju tehnicara da pregleda sve ovo i da ustanove da je problem kod njih. Cak sam jednom prilikom kada sam prijavljivao problem lik koji mi se javio nije hteo da posalje zahtev za reklamaciju na liniji i ladno mi spusti telefonsku slusalicu a kao sto znate svi razgovori se snimaju sto naravno sam ja podlo iskoristio i ponovo nazvao a kako je video moj broj je samo digo slusalicu i ostavio otvorenu liniju i tako je ostavio da ide sto mu naravno nije bilo pametno. Isti je to vece bio prijavljen a posle par dana me neki glavonja zvao da se izvini u ime Telekoma i sam preuze na svoje ime da ce da pogleda o cemu se radi u centrali i zasto imam neobjasnjive prekide rutera kada to nebih smeo da imam jer sam ja pored te prijave opisao detaljno svoj problem... isti me je zvao posle par dana opet i reko da su ustanovili gde je problem i da je problem bio sa njihove strane u centrali i da je sada otklonjeno. Od tada samo jedan restart a proslo je vise od 6 meseci sigurno.

Poenta cele ove price je ta da trebas biti uporan i da ih cimas non stop samo tako ces reisti problem.

Jos sta sam im pricao preko telefona kada sam ih zvao sam im govorio da oni meni pruzaju uslugu koju reklamiraju 24/7/365 i da nema prekida i da ja takvu uslugu i placam ali da istu ne dobijam i onda sam im jos bio reko ok nema problema vi cete da dobijete pare ali na sledeci nacin cu odem u postu i na opstu uplatnicu pa da vidite kakav je osecaj kada dobijate deo po deo od vasih para e isto tako i meni net radi pa kako net radi tako cu vam i placam uslugu. *** to je cimanje i maltretiranje sebe i njih ali *** na kraju se isplatilo. Ali veruj mi samo tako ces isterati svoje, znaci budi uporan i cim ustanes zovi ih pa onda posle podne opet ih zovi pa uvece ih opet zovi pa neko ce da vidi silne pozive i zalbu na isti problem i neko ce preuzeti na sebe to da te pozove i da se raspita u cemu je problem.

Ma sto je najgore to vec nedeljama i radim. Mislim da su se vec svi moguci serviseri izredjali.

cek jordane sto ti nije Upstream line rate 1024 0.o jel imas neki box ili klasicno adsl 10/1?

Ma to luduje stalno, menjaju se cifre. Imam 5/1 + IPTV. Evo u razmaku od dva minuta sta se desava.

Screenshot%202014-06-09%2022.36.49.png

Screenshot%202014-06-09%2022.38.11.png

Poslednja izmena:
Погледај коју је адресу добио модем када је мали upload. Мени се тако дешава када добије неку на 178.223 или на 93.86 а када добије 91.150 или 109.92 (ваљда сам се добро сетио адреса) онда је upload око 1.

Sve će to ući u razmatranje prilikom potpisivanja sledećeg ugovora. Ima i ADSL alternativu.

A u međuvremenu kako je, tako je. Moglo je gore, a do juče je i bilo. Bukvalno sam duplirao download.

Telekom ADSL je tema

Licne nesuglasice resavajte privatno , ne na forumu

Danas potpisao, dobio opremu, videćemo kako radi kad stignem kući.

Dobio sam od Telekoma HG531 V1 ruter, kad isključim PC koji je priključen na LAN1, ruter prekine konekciju sa internetom (prestane da sija zeleni led Internet i led ADSL samo povremeno zatreperi) i uređaji koji su nakačeni na WiFi više nemaju net.

Kad ponovo uključim PC, ruter ne može da se konektuje na net (samo treperi adsl, a treba konstantno da sija), nego moram da ga isključim i uključim i onda se konektuje.

Kakva je ovo sprdnja? Jel' imao neko ovih problema?

Prilozi

• adsl.jpg
    adsl.jpg
    137.9 KB · Pregleda: 107
Da se nadovežem na prethodni post.

Sinoć sam isključio i ruter i PC. Sad uključim samo ruter i neće da se konektuje na net (ADSL led počne da treperi, pa prestane i tako u nedogled).

@ironman Koji si ruter dobio?

Simptomi delimično ukazuju na mogućnost da je PPPoE konekcija podešena da se aktivira po potrebi (Dial on demand ili Connect od demand) mada bi i u tom slučaju trebao da ostvari PPPoE konekciju kada bilo koji računar zatraži izlaz na net. Proveri DSL statusnu stranu, možda imaš problem u kvalitetu signala ili pogrešno podešen (možda i neispravan) ruter.

Vuče misliš na ovo?

dslstatus.jpg

Prođi još 1 kroz set up i proveri da li si štiklirao allow other people to use this connection.

Upstream je slab (snr mali, dosta crc grešaka) ali to ne bi smelo da se manifestuje na opisan način. Prijavi ti njima problem sa konekcijom pa neka pošalju nekoga da ispita sve.

Prođi još 1 kroz set up i proveri da li si štiklirao allow other people to use this connection.

Ja nisam ništa ni setupovao, osim što sam uključio WLAN na ruteru. Povezao sam samo PC na ruter i stvaio dole spliter, nisam uopšte pravio konekciju na kompu (kao što piše u uputstvu), jel' potrebno da je napravim?

Nisam uspeo da nađem ovo što treba da se štiklira, najbliže što sam našao je Maximum number of accessing devices: i to je setovano na 16.

Upstream je slab (snr mali, dosta crc grešaka) ali to ne bi smelo da se manifestuje na opisan način. Prijavi ti njima problem sa konekcijom pa neka pošalju nekoga da ispita sve.

Moraću, ali mi je to zadnja opcija, treba imati živce za njih.

BTW, našao sam ovu opciju Connection trigger, to mi liči na ono o čemu si pričao u prethodnom postu, da probam sa setovanjem na always?

ondemand.jpg

Stavi da je uvek aktivna. Taj ruter kao da je neko koristio pa tako podesio.

Po default-u je Connection trigger:OnDemand i radi bez problema(2 uredjaja imam prikljucena na ruter). Inace, kada su ugaseni svi uredjaji povezani sa ruterom, ne svetli 2.lampica(internet), dok 3.(adsl link) svetli.

Poslednja izmena:
@Ryo
Nema nikakve potrebe da Connection trigger bude podešen na "On demand", stavi ga na "Always on" pa vidi kako se ponaša. Ako i tad bude prekida moraš kontaktirati podršku da provere stanje signala. Kod tebe je svakako na granici upotrebljivosti za tu upload brzinu što je opet čudno jer ti je download kanal dobar a atenuacija minimalna. Negde se stvara šum na upload kanalu.

Always on rešio problem!

Ne znam zašto ne radi kako treba sa On demand. Sa njim se dešava ovo:

1. PC je ugašen, uključim ruter
2. Ruter pokušava da se konektuje (sija power, blinka ADSL, blinka WLAN, blinka LAN1),
3. ADSL led počne konstantno da svetli, Internet ne svetli uopšte
4. Ruter se sam od sebe restartuje (isključe se sve lampice)
5. Uključi se power, blinka ADSL, blinka LAN1, ALI NE BLINKA WLAN
6. Isključim ruter, uključim komp, uključim ruter, sve se normalno konektuje
7. Uđem u podešavanja rutera i vidim da se WLAN SAM ISKLJUČIO (i kad enablujem ponovo WLAN vidim da se SSID name promenio sa HG531V1-XXXXX na HUAWEI-XXXXXX)

Zašto, stvarno mi nije jasno. Promenio sam do sad razne rutere (ne ADSL) i ovo mi se nikad nije desilo. Uglavnom sad radi sve ok!

Ne znam zašto je toliki broj crc grešaka. Ovako deluje ok veza, osim što ne prebacuje 8.7Mbita. Ovo su mi merenja od pre podne.

3556462090.png
99538131.png

Poslednja izmena:
Sta sad ima da kaze lisicajekurava sto Ryo ima ping 5 a isti paket :D

Pa ja sam rekao da to nema apsolutno nikakve veze sa adsl-om, ja jes da imam veci paket ali eto moguce je na xdsl-u imati mali ping od 5ms, nista cudno za one koji znaju.
3490230023.png

@ iron man po slici koju si stavio na strani pre ove kapiram da si uze 20/1 a da ti ide samo na 8.5??

Moze mali ping na LANu ali na wifi.... No chance;)

Vrh Dno