Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Da ne tumbam po temi pa cu pitati ovako. Imam 5mb brzinu potpisanonje kadanje uvedeno pa promo diskusija 5mb po ceni 1500 i kusur ( nisam siguran kada istice) . Ono sto me zanima je , da li ugovor moze ranije da se produzi? Konkretno zanima me ova promocija 10mb plus tablet asus uz doplatu... Takodje me zanima isplati li se ovaj tablet platiti 6000rsd ? Hvala

Ako vec hoces tako nesto onda ti je bolja varijanta NET 20 paket da uzmes taj ASUS MeMo Pad HD7 po ceni od 1899 dinara za predplatu a tablet dobijas za 1 dinar. Ja bih se odlucio za ovu varijantu a inace tablet u radnji kosta oko 20 hiljada pa ti sada proceni sta ti se vise isplati.

Msm da ne kosta 20 vec 16k jer je 8gb verzija tableta koji je i hardverski malo slabiji od 16gb verzije koji je 20k :)

ne kapiram ove nove tehnologije :D npr. net 20 i ovaj prvi huawei net imas na njemu ili na kompu desktop? i kako ide kredit za to pri pejd ili post pejd?

Ti to ozbiljno pitas?:)

Izgleda da misli da ide mobilni ADSL paket preko SIM kartice u ovaj uredjaj :)

Moj problem je sledeci:
Dok sam imao paket 4/512 na postojecoj kucnoj instalaciji sa 2 telefona i prikljuckom za racunar bez splitera sve je radilo besprekorno,jedino je pucala veza kada se koristi telefon u drugoj kuci (i to znam i to mi nije bio problem).Sredinom aprila meseca prelazim na paket DO 10/1 i sve radi super do pre par dana,medjutim u zadnjih par dana imam problema gde mi konstantno puca veza na svakih 30-tak minuta.Prijavljen je sinoc kvar i majstor je danas bio izmerio prijem signala,rece da je super dolazni signal i da je greska do kucne instalacije.
Vuk i MileInc zahvaljujem se na predlozima.
Resio sam pucanje veze prilikom telefoniranja tako sto sam stavio spliter na svaki telefon posebno i to je ok.
Ali posle dolaska ovih strucnjaka iz tehnicke podrske imam sledece parametre
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 8940 / 1032
Bandwidth Down/Up(kbps) 8033 / 1023
pa me interesuje kako se to odredjuje,da li to oni u posti nesto smanje jer mi je pre mesec dana bilo sve oko 10000,a ne ovih 8000).

Poslednja izmena:
Uglavnom smanje jer ne može stabilno više od toga.

moze savet koje je najbolji adsl type annex: Annex A, Annex I, Annex A/L, Annex M, Annex A/I/J/L/M

Hvala na odgovoru.
Znaci kada prvo testiras moze deset,kada potpisujes Ugovor moze deset,a kada placas deset,koristis osam.
Dobra logika.:eyebrows:

ako si u gradu, vidi s komsijama, ako oni dobijaju tu brzinu koju placaju onda se mozes zaliti njima a ako nista ne urade onda ratelu, a ako si negde zabacenije ide ta logika najvise sto mozes da izvuce a da je stabilno, naravno ti mozes da se zalis i da dobijes raskid ugovora, ali to ti i nema nekog smisla jer vrv niko ne moze da ti pruzi vecu adsl brzinu od telekoma jer je to sve pod njihovom kontrolom

ako si u gradu, vidi s komsijama, ako oni dobijaju tu brzinu koju placaju onda se mozes zaliti njima a ako nista ne urade onda ratelu, a ako si negde zabacenije ide ta logika najvise sto mozes da izvuce a da je stabilno, naravno ti mozes da se zalis i da dobijes raskid ugovora, ali to ti i nema nekog smisla jer vrv niko ne moze da ti pruzi vecu adsl brzinu od telekoma jer je to sve pod njihovom kontrolom

Ma sve je to prvih 20-tak dana radilo savrseno i sa pingom od 8,a onda su poceli problemi i prekidanja interneta.
Pa mi nesto "ne pije vodu" da je nesto radilo super,a onda odjednom pocinju problemi.Ovo su sadasnji parametri "SG DSL Speed Calculator":

Downstream Attenuation 15 dB ( pre mesec dana bio je 17 db )
Cable loss 13,81 dB/km (default=13.81)
Approximate Distance 1086 meters ( pre mesec dana bio je 1231 )
ADSL Max Speed 8000 kbps

Sto se tice komsija "nisu zainteresovani za nove tehnologije",ali nema veze.Evo danas mi je stabilna veza 10:33:26 h (da je ne ureknem)
Bitnija mi je stabilna veza,a ne toliko brzina.

Poslednja izmena:
da li telekom moze smanjiti cenu neta od ovih 1550 din? tipa 5/1 za nekih 1100-1200 neka letnja akcija ?

Ne, tako nešto od njih nećeš videti.

Nisam na Telekomu a ne vidim u listi. Da li još uvek ima Speed UP

Imam dve penzionerke koje su "zaglevile" na Click 1 1536/256 Kb/s 1.558,80 jer nema ko da im sklopi novi ugovor a teško su pokretne.

Može ugovor da se dobije i po kuriru koji jednu kopiju kad se potpiše vrati telekomu ako ti to znači.

Ljudi treba mi pomoc.Uzeo sam adsl 20/1 pre mesec dana i radio je lepo oko 17.1-17.2 mbps, medjutim imao sam neke majstore, koji su krecili, ovih dana pa sam morao sve kablove da pocupam takoreci i sad kada sam sve ponovo sklopio ne mogu da predjem 15.3 mbps nikako.Ping je drasticno opao, tipa sa 30 na 8 sto je smatram dobro, ali mi u podesavanjima rutera pise da mi je paket 18/1, a ne 20/1.

Jel moguce da sam ja nesto zeznuo ili su mi oni zavrnuli slavinu iz cista mira?

P.s. Imam i ISDN, pa se situacija jos komplikuje, jer imam dva broja u kuci.

Ajde brz info neko, da li se, pri uzimanju telefona uz box, prva rata plaća odmah pri preuzimanju kartice i telefona, ili putem prvog računa?

Ја сам уз први следећи рачун добио 12 уплатница за телефон са датумима до када се уплаћују. Управо сам пре неки дан уплатио последњу. :)

O pa to je još bolja varijanta. Hvala na informaciji ;) čestitam na poslednjoj rati :)

danas prakticno zadnji dan za akciju a ja jos nisam zvao :D mnogo me odbija 2 godine obavezivanja plus nikakva razlika u ceni (450 din na mesec smesno, bolje ovih 20/1 za 1900 realno) da nema tih 3 meseca free ne bi ni razmatrao, nego se plasim da je ovo i jedinstvena prilika za taj free i da ga nece nikad vise nece ni ponuditi :D

danas prakticno zadnji dan za akciju a ja jos nisam zvao :D mnogo me odbija 2 godine obavezivanja plus nikakva razlika u ceni (450 din na mesec smesno, bolje ovih 20/1 za 1900 realno) da nema tih 3 meseca free ne bi ni razmatrao, nego se plasim da je ovo i jedinstvena prilika za taj free i da ga nece nikad vise nece ni ponuditi :D

Oko 15000 uštede

Poslednja izmena:
@ Mare: verat i beotel 1.170 dinara
Za korisnike Midi paketa (5Mb/s).
Ugovorna obaveza 14 meseci.

Mučim muku sa Telekomom mesecima. Net i IPTV rade idealno npr. mesec dana, a onda naiđe period od par sati ili dan-dva kada veza puca sto puta, a slika na TV-u zamrzava. U tom periodu SNR vrednosti budu jednocifrene, a padaju i na 0,1. Serviseri kao nešto odrade, ali se problem nakon određenog vremena ponovo javi.

Da li je neko bio u sličnoj situaciji? Konkretno me interesuje da li imam pravo na jednostarni prevremeni raskid ugovora bez penala ukoliko oni ne mogu da pruže kvalitetnu uslugu?

Mučim muku sa Telekomom mesecima. Net i IPTV rade idealno npr. mesec dana, a onda naiđe period od par sati ili dan-dva kada veza puca sto puta, a slika na TV-u zamrzava. U tom periodu SNR vrednosti budu jednocifrene, a padaju i na 0,1. Serviseri kao nešto odrade, ali se problem nakon određenog vremena ponovo javi.

Da li je neko bio u sličnoj situaciji? Konkretno me interesuje da li imam pravo na jednostarni prevremeni raskid ugovora bez penala ukoliko oni ne mogu da pruže kvalitetnu uslugu?

Imaš pravo, a problem je verovatno u vodi koja negde uđe u kablove jer takvu sam ja muku imao još sa ISDN pre 6-7 godina dok nisu sredili mrežu.
Jedino što ako ti je adsl jedina opcija onda nećeš dobiti ništa raskidom i prelaskom kod drugog adsl provajdera...

Nazad
Vrh Dno