Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

ne kapiram uz adsl ti jos daju free ovaj komp? dobro mann sta fali 90% njih koristi samo fejs i gleda filmove ako je free uz adsl paket ovo je premija realno

@mann, da li ti stvarno ne shvatas da ovo uopste nije marketing kampanja, nego "citaj izmedju redova"?

Čuo sam da će sledeći desktop u ponudi biti polovno prazno kućište sa otpada bez bilo kakvih komponenti u samom kućištu. :)

Где је проблем са овом акцијом? Можда би требало да уз АДСЛ за динар дају i7 процесоре а да не забораве и 27" мониторе? Рецимо ovaj или још боље ovaj од исте продавнице? Мислио сам да комп иде уз редовну цену пакета (10/1 за 1.899) али ово све важи уз цене са попустом. Ко хоће да узме рецимо 10/1 за 1.549 а не за 2.599 или 20/1 за 1.899 а не за 3.899 (друге цене су за пакет без уговорне обавезе на две године) он у сваком случају потписује уговор на 24 месеца ... а онда за динар добије нешто. Па да су дали картон пива па да кажемо хвала за поклон. Да комп иде уз пакет без попуста, онда би било додатног трошка од 350х24 тј око 70€ што је опет реално мало преко пола цене по којој се ово продаје.

Све у свему, ко хоће да потпише нов уговор за АДСЛ, једино повољно је да узме 10/1 за 1.549 или 20/1 за 1.899 и мислим да код Телекома нема повољније понуде. Не рачунам вдсл варијанте које нису доступне већини па да се за 1.899 добије 50/2 ... а можда је ово акција да што више корисника потпише нови уговор па да се после нервирају што на вдсл могу да пређу тек кад им прође овај уговор. Ипак, многи неће за две године да дођу на ред.
Друга варијанта је све ово плус комп ... није за игрице, није за презахтевне послове али сам сигуран да вреди више од динар. Не бих имао ништа против да ми то неко поклони. Ко хоће боље, може за 24.999 да узме онај HP лаптоп ... да мене неко пита, не бих бацао 25 кила пара. Мени још скоро годину дана траје Бокс иначе бих сутра отишао да узмем ову играчку.

Ta desktop akcija je jedino dobra ako hoćeš da se cimaš, tj. da dobiješ besplatno desktop pa da nosiš kući pa u oglas za nekih 100 evra i da moliš Boga da neko hoće da kupi.

Taj računar je mnogo bolja opcija nego tri meseca za 1din samo ovde naravno proseravanju nikad kraja.
Da ne bi možda na poklon igračku konfiguraciju od 1000€? Ljudi koriste i mnogo lošije računare tako da je ovo super.

Svakako se dobija više nego sa onim tabletima.

Realno trebaju da ponude veće brzine po nižim cenama, a vi gledate poklon a više cene interneta.

Bolje je da kupim patike za 100 evra nego za 130 a da mi daju 4 para čarapa na poklon.

Мислим да би ти више одговарало да те исте патике купиш за 40€ и још ти дају 5 пари чарапа уз то ... али то нико не нуди. Реално, ја бих волео да понуде интернет 100/50 за 10€ и да ми дају неки 60" телевизор али ни тога нема. Тренутно је најнижа цена АДСЛ-а код Телекома 10/1 за 1.549 па ако уз то дају два пара чарапа, фала им. Можда би неко волео и патике.
Шта други нуде? Онај алави СББ неће да понуди ни таблет старим корисницима за било који уговор, баш ме занима да ли ће да дају и мобилне ако једном ипак уведу и ту услугу ... а овај комп је сасвим ОК. Пошто се многима не свиђа, ево ја им за њега нудим 30€ колико да имају да попију нешто.

@calexx

Moje mišljenje je da ne trebaju da nude televizore, mp3 plejere, patike... niti besplatno niti uz neku tarifu.

To je ADSL, ugovorna obaveza, cena je tolika, uzmi ili ostavi.

Ne kupuješ automobil pa da ti daju patosnice, prvu pomoć, trougao, zimske/letnje gume, kasko... na poklon.
Ne kupuješ tehničku stvar - televizor od 1000 evra pa da ti daju jeftin tablet na poklon.

Uzimaš ruter na korišćenje uz ugovornu obavezu od 2 godine po određenoj ceni.

Naravno da mogu niže cene ADSL-a da budu.

Primera radi, kod mene su u zgradi Orion, SBB i Telekom. Orion nudi 8/1 za crvenu (Premium).

Ne mogu da verujem sta neki pisu.
Ja sam potpisao ugovor 30.7.2013. kad nije bilo nikakve akcije, a vama sada nude i kompjuter besplatno a neki ovde se sprdaju sa konfiguracijom.
Mnogo ste bre nerealni.

Poslednja izmena:
Где је проблем са овом акцијом?
Taj računar je mnogo bolja opcija nego tri meseca za 1din samo ovde naravno proseravanju nikad kraja.
Iskreno, taj racunar je nemoguce prodati za 50 eura na oglasima, a 3 pretplate po 1550 ili 1899 dinara je... tako da... nista ti tu ne dobijes vise od one akcije 3 meseca za dinar, a racunar je, blago receno, katastrofa.

Da, video sam kako je i sa jedne i sa druge strane, kad se stedi na komponentama, i kad se kupi nesto malo bolje. I mogu vam reci, da nikako ne pokusavate da ustedite tamo gde se ionako nista ne moze ustedeti. A nikako ne stedeti po svaku cenu na snazi cpu, kada se uzima racunar za nekog ko se ionako ne razume u pc, kao sto su bake i deke, roditelji i slicno. Jer to je veliko mucenje za sve. Ovaj procesor je apsolutna sramota, pa on jedva i youtube normalno pokrece, a da ne pricam ako slucajno vasi najdrazi odluce da igraju igre na fb, a da u pozadini radi nesto poput muzike ili ne daj boze jos par otvorenih tabova u pretrazivacu. Ako mislite da vasi roditelji ili stari ne zasluzuju nesto bolje od Celerona, onda je to vas problem. Ako vi ne mozete da se udostojite da svojima objasnite da je racunar vise od pisace masine, to svakako nije njihov vec vas problem.

ako se upustimo u to sta se dobija a sta gubi za 30-40$ ili ne daj boze za 0$, mozemo primetiti recimo sledece:
http://ark.intel.com/compare/82723,77486,78866
Ogromna je razlika u ceni izmedju ovih procesora, prosto mi se place. Oni su ove celerone pronasli na nekom otpadu, jer mene ne moze niko ubediti da bi covek pri odabiru konfiguracije dao prednost ovom Celeronu naspram makar ovog haswel-ovog Pentiuma. Da ne pominjem ovaj i3. Razlike u udobnosti koriscenja, rasterecenju grafickog jezgra i boljim performansama kroz brzi i efikasniji rad, nisu vredne kupovine ovog djubreta od Celerona. Da su ponudili komp za recimo 50 eura sa ovim i3, iskreno razmislio bih, da kazem ovo je korektna ponuda, da recimo kupim za oca, da moze da koristi office, net, neku igricu da ubije vreme kad je sam.. i da kazemo, radice te dve godine bez problema, i da me ne zivka svaki cas kako nesto ne radi, stuca, slabo radi... ali ovo sa Celeronom ne dolazi u obzir.

Imao sam i Celerone i Pentiume. Ovi novi Pentiumi ne mogu da se porede sa starim, ali ovi novi Celeroni definitivno mogu da se uporede sa P4 racunarima. I to onim losijim.

Nigde nisam pomenuo igracke i druge konfiguracije od 1000e, govorio sam o krstenom racunaru, koji biste rado koristili i sami kao rezervni racunar, a koji bi sluzio ljudima kojima racunar nije preko potreban. Ako vama ne smeta da cekate na Not Responding i stalno drndanje sa Task Managerom, mozda bi vasim starima to smetalo. Zar moramo da im uguravamo krseve?? Da budu zahvalni sto smo im dali g0vna da pojedu? Treba da je sramota ove ljude iz Telekoma koji su ovako "genijalni" da kupe racunar za 1$, i da ga iskoriste za navlacenje na dvogodisnji ugovor. Besramno ponasanje, sta drugo i ocekivati. Glup sam sto ocekujem nesto bolje u ovoj drzavi.

@calexx

Moje mišljenje je da ne trebaju da nude televizore, mp3 plejere, patike... niti besplatno niti uz neku tarifu.

To je ADSL, ugovorna obaveza, cena je tolika, uzmi ili ostavi.
Наравно да не треба да нуде пиво или патике, али су телевизори (уз IPTV) или комп/таблет уз интернет сасвим ОК понуда. Пошто све ово иде уз најниже цене које нуде, онда је и понуда ОК. Како год, мени се свиђа да стално нуде нешто ново, свеједно што они који су управо потписали (опет уз неки бенефит) не могу .. они ће да сачекају следећу туру. Када ми је ономад истекао неки повољан уговор, а нису ми се свидели тренутни, неколико месеци сам плаћао ону фул цену за 1536 само да не уђем у превремени уговор. Када овај Бокс доће пред крај, погледаћу шта се нуди па онда узимам. И после не размишљам шббкбб.

Што се ових таблета тиче, Тесла (у малопродаји) иде по некој мало нижој цени од испљуваног компа а ваљда је важно шта је коме потребније. Ако имаш комп и није потребан други а таблета ти баш одговара, онда нема размишљања.

Iskreno, taj racunar je nemoguce prodati za 50 eura na oglasima, a 3 pretplate po 1550 ili 1899 dinara je... tako da... nista ti tu ne dobijes vise od one akcije 3 meseca za dinar, a racunar je, blago receno, katastrofa.
Ако га узмеш уз 100/4 који кошта 5.999, онда је уштеда на три месеца по динар још већа. Да ли и даље важи та акција?
Са друге стране, никад нисам узео нешто да бих продао, како мобилни тако и неки овакав комп. Још битније, никад нећу да мерим комп према YT или према FB, постоји много важнијих начина да се користи. Наравно, било би добро да дају неки i5 и шта уз то иде али ... ово је по некој цени око 15к пара а за неки бољи би се доплатило колико ... видим да имају са i3 за око 30к па би могао Телеком да понуди такав уз 15к доплате. ОК? Поменуо сам да нуде и лаптоп уз доплату од 25к. Некоме ће и то да одговара.

Мени је до скоро резервни комп био Семпрон 2800+ и мучио се, највише због тупаве графичке која је била у њему. Сада је то место заузео D915 који уопште не бих мењао да плоча није почела да брља. Овог целерона нисам пробао па не могу да конкретно проценим. Претпостављам да бар половина са овог форума има старији и слабији комп и да би врло радо узели ово за динар.

Ако ништа друго, унутра је 500 гига хард који вреди једно 5к пара, 2 гига рама за 2 кила и некакво кућиште које вероватно вреди 2к пара. Све то за динар, мало ли је?

Е да, ја немам Task Manager па сигурно не би било дрндања са њим. ;)

Samo da javim da ne raspravljate previse,za laptop uz click pakete sam proverio jer je drugar zvao da potpise i rekli su nam da mnogo mastamo i da im nije jasno zasto to stoji na sajtu,jedino moze huawei tablet tako da ni za racunar nisam siguran pa pozovite...

Prvo, ne ide promocija tri meseca za dinar uz ovaj racunar, kao sto mozes da primetis, vec potpises ugovor na 24 meseca - bez tih gratis meseci, dakle nema te "ustede" o kojoj pricas, vec ti je dat racunar kao "kompenzacija" za ta tri meseca.

Drugo, te komponente koje pominjes cenovno su davno prevazidjene i nemoj me s tim da je to kao neka vrednost, kad i sam znas da niko nece kupiti krs hdd od 5000 dinara koji je zaostao po nekim prodavnicama ako za 5.500 ili 6000 moze da uzme bolji ili brzi hdd, neku black varijantu ako je lupam WD i slicno, ili da prelazi polako na SSD. Sve te komponente su pojedinacne cene kad ti se nesto pokvari, i to cene u maloprodaji, ali kad se sklopi sve to, to ne kosta onog ko prodaje na veliko ni 4 hiljade, plus procesor koji je ovde posebno sporan, a zbog koga smatram da je to dobijeno jos jeftinije nego sto mi citamo po raznim cenovnicima, jer bi u suprotnom neko te racunare bukvalno bacio na recikliranje.

Takodje taj pc nije dzabe - vec ti je ugovor na 2 godine obavezujuc. Jos nemas ta tri meseca za dinar, tako da ti tu nista ne stedis. Oni samo rasprodaju otpad. Ionako im je precenjena usluga koju nam pruzaju za te brzine, bar da ti garantuju protok ili nesto...

Sto se windowsa tice, mnogi su naucili u tom okruzenju da se snalaze, i opet kazem, ako ti nemas problem sa tim, mozda ce neko imati. Ko da nekog tamo boli dupe dal baba zna Linux ili Windows, instalira joj XP ili 7 i kaze teraj, kolko ubodes to ti je... to je retardirano. Ja ne koristim windows vec neko vreme i preporodio sam se. Ali nisu svi blagonakloni kad je rec o napustanju windowsa, kao sto se ni mi ovde ne slazemo dal je ovo dobra ili losa ponuda.

Samo da javim da ne raspravljate previse,za laptop uz click pakete sam proverio jer je drugar zvao da potpise i rekli su nam da mnogo mastamo i da im nije jasno zasto to stoji na sajtu,jedino moze huawei tablet tako da ni za racunar nisam siguran pa pozovite...
Pise na sajtu da se za racunar prijavljuje, dakle nije jos aktuelna ponuda, vec hoce da vide kolko ima zainteresovanih, dok ne budu sigurni da ce prodati ceo kontigent

Poslednja izmena:
Ja ne koristim windows vec neko vreme i preporodio sam se.

Isti slučaj.

Oni samo rasprodaju otpad.

Upravo tako, našli su laptopove, računare, tablete, telefone... koje niko ne kupuje i koji negde stoje i skupljaju prašinu pa se sada narod loži kao da je besplatno.

Šta će se dogoditi kada potpišu 10/1 a za npr. tri meseca im uvedu VDSL, ima ovde po forumu da kažu "uvalili su nam tablet i 24 meseca obavezu, sada moramo da čekamo skoro dve godine da bi imali brži net".

Poslednja izmena od urednika:
Uuu sve sami linux stručnjaci na ovom forumu i brži internet im je sve u životu.
Ovo je odlična ponuda kad neko treba da kupi detetu računar za školu ili fakultet. Ljudi su bez para i jedva se sastavljaju, ali ovde na benchu uvek cveta.
Kome ne treba nek ne uzme taj računar i nek produži dalje.

Ne cveta baš. I ja sam pre desetak godina isto tako kupovao kao što je ova akcija. Nisam znao do pre desetak godina da postoji Mac, Linux...

Tek sada vidim koliko me je Windows zavlačio.

Bila je neka emisija davno i tada je predstavljen prvi Mac mini. Mislim da je bio u Comtrade-u nešto preko 600 evra i ja dođem da pogledam i devojka koja je radila tamo me zavuče da je to preskupo za ono što nudi... isto tako je bila neka prodavnica mislim da se zvala Big Apple i tu je bio MacBook (beli) i ja pitam prodavce kakav je ovo laptop, oni ga ispljuvaše, da za te pare imam duplo bolju Tošibu ili ne znam ni ja koji lap. E sada, ja sam od tada promenio par laptopova (Asus, Tošiba...) dok ljudi i dalje koriste isti taj MB koji su tada kupili. Imao sam dial-up pa nisam ni pratio forume, a u časopisima (Digital, Mikro...) slabo kada su pisali o Mac-u, sada kada imam Hackintosh skupljam lovu za "pravi" Mac. Nisam bogataš kome lova ispada iz džepa ali smatram da Telekom ovakvim akcijama unazađuje svoje korisnike.

Ja znam 10 ljudi u mom okruzenju koji vec imaju adsl kod telekoma ili euneta i stare racunare sa jedva 512 rama posto im to ja sve jedva odrzavam. Verujem da bi ovo bio veliki napredak za njih, a u sustini ih nista ne kosta. Za ljude koji racunar koriste za email, surf, skype, office je ovo vise nego odlicna ponuda. Stvarno ne razumem sta ko zeli. Ranije nije ni bilo promocija... 256/64 internet i jos platis uvodjenje i opremu...

Po meni ovo je sve korak napred. Nek isprazne skladista, ako nekom to odgovara. Samo mi nije jasno kako prazne skladiste sa procesorom koji je uradjen u 22nm tehnologiji. Kad se Asus HD7 pojavio u mts-u bio je potpuno nov uredjaj, Galaxy Tab 3 takodje... Kome treba neki od tih uredjaja sto ne bi uzeo? Kome ne treba... uzme promociju 3 meseca. Kome ni to ne treba ode kod drugog provajdera i cao...

Koristim jos uvek SBB... nisam zadovoljan njihovim ponasanjem i poslovnom politikom... uslugom interneta manje vise i jesam... Kod Telekoma kad se produzava ugovor sve pogodnosti za nove korisnike vaze i za stare, dok gos SBB-a nije slucaj.
A pri tom i ove reklame trio Gold za 1 din su prevara jer tek u sitnom tekstu se nejasno napominje da se svejedno mora placati pretplata...

Takodje taj pc nije dzabe - vec ti je ugovor na 2 godine obavezujuc. Jos nemas ta tri meseca za dinar, tako da ti tu nista ne stedis. Oni samo rasprodaju otpad. Ionako im je precenjena usluga koju nam pruzaju za te brzine, bar da ti garantuju protok ili nesto...
Рецимо да ми пакет истиче ових дана и хоћу да наставим да користим АДСЛ код Телекома. Шта да радим? Одем и потпишем без уговора на две године и онда немам тај обавезујући уговор? Одем и потпишем уговор на две године али не узмем крш комп да ми се не смеју познаваоци? Или потпишем уговор, узмем комп и користим га као резерву. Или ако нећу, поклоним некоме ко уопште нема, ко има много слабији (а таквих знам безброј), дам другару да му у кафићу служи као музићки плејер ... нешто слично? Или одем у Телеком и тражим неки бар са i5 процесором и са SSD, ко да се маје са застарелим процесором (појавио се још пре 8 месеци) и крш хардом??
Да одем код неког провајдера који нуди гејмерски комп за динар уз сличне пакете? Само мора неко да ми укаже на такве.

Е да, коме је ово слаб комп или му није потребан, може да узме за кинту неки таблет ... мада ће и ту да буде ... а јок, ово је крш, оћу за динар неки екстра.

sto se lozite sa tim ssd to nema 5% racunara u srbiji :D los je ovaj celeronac a i da su stavili g2030 opet nema ni gracifku tako da koji ce mu :D

ovakvim "akcijama" se samo opravdava visoka cena usluga koju telekom naplacuje. Drugo, kolega calexx, nisam ja govorio da ljudi sad ne treba da kupuju to sto im je jedino na raspolaganju, ja sam govorio da je sramota sto uopste neko to nudi. Mozes pogledati alternative (link na prethodnoj strani) koje kostaju identicno ili malo vise a koje nikako ne bih nazvao krsem. Razlike u ceni su minorne, cak i da ponude tri godine ugovor uz racunar koji bi imao ovaj i3 koji sam naveo (40$ razlike u nabavci - racunaj to je na 2 godine po 150 din. mesecno) vec bi se moglo govoriti o nekakvom napretku, povoljnoj kupovini za starije, briga me za krs kuciste, malo memorije (2 je OK, moze se dokupiti jos 2) hard ajd tamo vamo... ali tebi osnovu kompjutera prodaju tako da ti jedino to mozes da bacis za pola godine. Ovaj narod je ocajan i kupuje sta mora, a ja sam samo sad neki Don Kihot, koji bi voleo da se ovom narodu ponudi nesto krstenije, nesto sto nece zavrsiti na deponiji.. ko zna koje su to ploce u te kompove stavili i dal ce izdrzati 2 godine bez servisa? Smeta mi to, sto umesto da naciju nekako edukujemo, opismenimo, nasi poslodavci gledaju samo kako da podvale i uvale. To mi smeta, a ne ljudi koji nemaju leba da jedu, da bi svojoj deci dali nesto, pa eto sad prilike i oni da promene racunar posle onog iz 2005e godine, da na kraju budu nasamereni time da imaju opet neki krs... Misim, i3 nije neka svemirska tehnika vise, pa i neku matoriju verziju, 2,3 generaciju, neku najslabiju, to bi zaista bilo fer i korektno, sa integrisanom HD grafikom, ili makar neki haswell pentium, jer evo, ima da se kupi za istu cenu, performanse neuporedivo bolje.. To je razlog moje diskusije ovde, i da ako neko cita iz telekoma, nek im predlozi pa nek ga unaprede u diretkora prodaje. Ne zelim da se mi svadjamo, jer od toga mi nemamo nista, samo da se podigne nivo svesti i da ljudi znaju sta valja a sta ne, i da nekad bud@lama treba reci da je dosta sa njihovim sranjima i da nekad uzmu i urade posao kako valja.

jel kao nekog tamo amera sramota sto svake godine uzme najnoviji iphone za 100$ uz ugovor? jel nekog u srbiji treba da bude sramota da trazi da KUPI normalan uredjaj uz ugovor, da ima neku povoljnost? Sta, mi nismo ljudi? Ne zasluzujemo to? Dokle vise?

Немам ја ништа против да понуде још нешто али ... они продају АДСЛ услугу по цени каква је а ово су додаци. Ако ово буде нека основа, могли су да понуде за 4-5к пара следећи који има посебан процесор па ко хоће, може да промени за бољи. Или да за ~15к плус понуде нешто са i3 процесором. У понуди је лаптоп са доплатом од 24к па ко хоће старцима да понуди боље, може и то да уради.
Како год, ово је за динар па да су понудили и флешку од 16 гига као поклон, добро. Ко неће, може и без тога. Ко хоће боље, правац продавница хардвера па нека купи по избору. Ја сам неки дан купио плочу, процесор и рам за ~16к пара, сигурно бих пристао на неки i3 у АДСЛ пакету уз толику доплату или на ово што сам купио али за рецимо упола. Зато ћу да припазим следећег априла, можда буде нешто и за мене.

У понуди је лаптоп са доплатом од 24к...

Ali pogledaj koj lap, to je problem o kome mi razgovaramo.

To je lap koji niko ne kupuje u prodavnicama računara, iste takve "akcije" nude Telenor, Vip, Mts...

Mi se bunimo što ne ponude normalan lap/tablet na rate po nekoj normalnoj ceni uz adsl, već nude ono što niko ni ne gleda pri kupovini tableta.

Ljudi, citajte malo vise izmedju redova i shvaticete da ova rasprava nema smisla. Da vas podsetim: Telekom je drzavna firma.

To je lap koji niko ne kupuje u prodavnicama računara, iste takve "akcije" nude Telenor, Vip, Mts...

Mi se bunimo što ne ponude normalan lap/tablet na rate po nekoj normalnoj ceni uz adsl, već nude ono što niko ni ne gleda pri kupovini tableta.
Знам ја зашто се буните али то што хоћеш се уради тако што одеш у продавницу рачунара, узмеш код њих неки кредит, узмеш у банци или где хоћеш ... Телеком па и они мобилни нуде друге услуге а успут нешто додају. СББ нуди солидне екстерне хардове по потпуно комерцијалној цени. Да ли би ти одговарало да Телеком понуди првопоменути комп за ~14к а и све остале по цени која је у радњама?

sta fali tom celeroncu kad je u rangu starog e8500 pa i jaci, ja bi mogo da stavim moju graficku 650ti i napajanje cifteka 500 w jedino moram da kupim neku plocu :) (sve to da bi mi bio jaci procesor tj. taj )
al gde su tu slusalice, mis tastatura monitor uz taj komp koji dele za one koji nemaju nista :) necu ja vise da pisem iskljujuem se ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno