Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Promo period je vazio do 30 juna,zna li se sta dalje?Hoce li se nastaviti ,ugovor mi istice u avgustu a odgovarao mi je paket od 20 po 1900din?

Ja još nisam dobio 20 Mb , sve se zakomplikovalo
-tržio brzinu 20/1 i tablet na 2 god. ; Pitala me radnica da li hoću i APTV da zadržim;Hoću ako može uz tu brzinu ako ne otkazujem APTV - kaže može
-zvali me za dva dana da dođem da je odobreno; otišao tamo ali se u ugovoru ne slaže doplata za tablet za 20/1 doplata je 9900 din a oni su upisali 15900 din što je za 10/1 na 2 god i da sačekam da se ispravi
-posle 10-tak dana zovu da dođem jer je ispravljeno ; ugovor oštampan tablet raspakovan i piše se garancija ,slučajno pogledam ugovor kad tamo piše 10/1 , rekoše mi da potpišem ugovor kad je već oštampan pa da posle ispravljam šta nije u redu; Bolje da se ispravi sad dok nisam potpisao ugovor nego kad potpišem
-poslali zahtev u Beograd rečeno da na 20/1 APTV ne može da radi ,da moram raskinuti ugovor (mada mi je istekao pre 3 meseca) i da vratim opremu
-ugovor raskinut , oprema vraćena , ponovo podnet zahtev za 20/1 i čekam ( prošlo 3 nedelje bez odgovora)
U međuvremenu su me prebacili na paket od 5 Mb bez ugovorene obaveze po ceni od 2 000 din mesečno
Šta reći .....???

Poslednja izmena:
Strasno,zato ja necu ni potpisati nista dok ne provere da li moze ili ne moze.Tako sam radio i kada sam pre dve godine potpisivao ugovor za Box4,dosli majstori kuci,izmerili,nesto ispopravljali i dan danas sve stima.Sada bih uzeo navedeni paket od 20/1 a sve ostalo cu da otkazem

Da li može bez penala da se pređe na box4 pre isteka ugovora ?

Da li može bez penala da se pređe na box4 pre isteka ugovora ?
Ja kad sam uzimao BOX sam to radio , objedinio u jedan paket a bio sam pod ugovorom za ADSL.

Zašto bi 5 Mb plaćao 2000 din kad za te pare mogu imati 20 Mb ?!?

Piše na sajtu da daju modem i spliter, ranije su davali wifi ruter. Da li ga ima u nekim poslovnicama, a u nekim ne?

Modem i spliter? Ako neko zna da li je ovo tacno, i meni bi bilo bitno da saznam, posto kako izgleda, ruter mi je na izdisaju (nasumicno ne radi net na po par minuta, pa radi par minuta, pa tako naizmenicno, iste simptome sam imao pre 3-4 godine i zamenili su mi ruter), te ako sada daju modeme, moram da kupim ruter ako zelim da zadrzim wifi?

Колико знам и ако добро разумем, Телеком је само на почетку делио рутере без wifi а одавно даје само wifi.

u pravu si calexx
Huawei-HG552A1-ADSL-modem-router-Wi-Fi-IPTV-VoIP_slika_O_3508449.jpg

Daju ruter . Može 3 meseca gratis ili tablet , Alcatel i Huawei, za ugovor na 24 mesecs.

Ok, dakle sve je po starom, hvala. :)
Inace, ja sam jos jedan koji je na 5mb konekciji (doduse regularnih 1549 din), nekako se uvek mimoidjem sa promocijama kad potpisujem ugovor.

Da ne otvaram temu bezveze, koristim telekomov ruter onaj gadni Intracom jetSpeed. Već par dana mi se dešava da se pojavi znak uzvika dole kod internet konekcije, i užasno se uspori net. Nekada i potpuno ne radi. Proradi samo ili resetujem ruter. Koristim isti net na 3 računara (1 lan, 2 wifi). Ista stvar na sva tri komada. IPTV sasvim normalno funckioniše. Jel to crkava ruter, ili da podešavam nešto?

Poslednja izmena:
Telekom nesto prcka,smanjili protok.Bankomati jedva radili,softver usporio,cirkus...

^ opterecenje nedelja svi se zabili kuci :)

Telekom nesto prcka,smanjili protok.Bankomati jedva radili,softver usporio,cirkus...

Nije TS nista usporio sve je isto bar kod mene 50/2 VDSL sve normalno radi, ako treba stavljam i SS.
To je nesto lokalno mozda nije globalno kod TS jer da jeste onda bi i kod mene bilo smanjenje, mozdfa nesto na tvojoj parici, u tvojoj centrali...

Ja sam potpisao juče ugovor za Net 10 i brzina je zakucana na 8.7 Mbit, ping je manji od 10. Mislio sam da je to standardno zbog overheada?

Da li se dobija čistih 10 kad se uzme IPTV?

Da ne otvaram temu bezveze, koristim telekomov ruter onaj gadni Intracom jetSpeed. Već par dana mi se dešava da se pojavi znak uzvika dole kod internet konekcije, i užasno se uspori net. Nekada i potpuno ne radi. Proradi samo ili resetujem ruter. Koristim isti net na 3 računara (1 lan, 2 wifi). Ista stvar na sva tri komada. IPTV sasvim normalno funckioniše. Jel to crkava ruter, ili da podešavam nešto?
imao sam ja onaj hg520 ili kako vec, on je pobrljavio (da ne pricam sad sta sve ne, dakle sve sto moze da ne radi dobro, nije radilo) i dali su mi taj, gde IPTV radi solidno od tad* (vratio sam jedan stb, pre sam imao 2), sa netom problemi nekad mali nekad veci, mada u zadnje vreme jos i nekako radi, uglavnom sto kazes nekad nestane na minut ili tako pa se vrati, uspori i slicno... Jednostavno ovo je jos i super kako sam imao. I iskreno, ne znam ni sta da radim, posto mi je istekao ugovor, i sad kao cekam ako bude neka akcija, jer mi od svega zasad nista ne odgovara, a da ne pricam o problemu sa ISDN posto oni jedu g.. u vezi toga, da ne pricam o VDSL sto ovde u centru niko u poslovnici ni ne zna sta je to. Elem, nista ti u podesavanjima nije poremeceno, jednostavno nije do tebe. Javi ako menjas ruter i da li se nesto promenilo, mozda ovaj novi sto dele ispadne bolji...

Ja sam potpisao juče ugovor za Net 10 i brzina je zakucana na 8.7 Mbit, ping je manji od 10. Mislio sam da je to standardno zbog overheada?

Da li se dobija čistih 10 kad se uzme IPTV?
Dodavanjem IPTV mogu samo da ti oduzmu od neta. Verovatno se nece nista promeniti ako si vec najavio da ces na IPTV stoga i zakljucan net na tome, kako bi oni "sacuvali stabilnost sistema"... ma...

Nije TS nista usporio sve je isto bar kod mene 50/2 VDSL sve normalno radi, ako treba stavljam i SS.
To je nesto lokalno mozda nije globalno kod TS jer da jeste onda bi i kod mene bilo smanjenje, mozdfa nesto na tvojoj parici, u tvojoj centrali...
Nije u pitanju moja konekcija,cuo sam u Intezi da se zale,sve im je usporilo.Zena ispred mene izabrala u meniju jezik srpski i ceka 10 min.,nista se ne desava.I ne samo Inteza,sve banke su imale problem dva,tri dana:trust:

Ja ti opet kazem nije globalno do TS jer onda mi svima bilo, mozda je u delu neko opterecenje ili kvar koliko vidim to sto si naveo su pravna lica mozda oni imaju problem imaju velike protoke, ali rezidenti nemaju problema sa netom u globalu.
ja to pokusavam da ti kazem.

Globalno nije sigurno. Meni su pre neki dan pustili 3. televizor i posle dan-dva sitnih podesavanja sve radi odlicno ukljucujuci i net. Da je neki problem verovatno bi se kod mene pre pokazao zbog 3. tv-a.

Ot: gledam fin. izvestaj za 2013. i kaze sa ina oko pola miliona ADSL korisnika.

Ot: gledam fin. izvestaj za 2013. i kaze sa ina oko pola miliona ADSL korisnika.

Pa dobro i kakve sada to ima veze sa celom pricom? Hoces da kazes zato sto ima pola miliona korisnika da zato pojedincima brljavi.

Najveci problem je taj sto doticni se uopste nije potrudio da nabavi neki drugi ruter pa da vidi jel se isto ponasa ili ima razlike, onda da je izmenjao kablove koji vode iz zida do rutera mozda ima neko negde nagnjecenje koje mu pravi problem pa kada posle svih tih provera ustanovi da se net isto ponasa onda je otklonio sumnju u ispravnost svoje kucne instalacij... jer ako pozove Telekom to ce oni sami da mu predloze da uradi da vidi da nije do instalacije a onda krece prica oko racunara i virusa i na kraju kada vide da je istrajan u svojim potrazivanjima onda ce da izadje tehnicar koji ce da dodje jos jedared da sve to proveri sa test ruterom i ako i tada bude problema onda je do njih problem.

Covece rekao sam da je offtopic odmah na pocetku posta:)

Pohvale za Telekom ekipu terenaca, nakon poziva od petka, danas su bili kod mene i napokon paket do 10/1 i radi tako.

Zadovoljan sam brzinom reakcije.

Sve je to OK ali sto ti je toliki ping?

Ping je uredu, retko kada da bude manji ali nije ni visi, pogledaj prvi post pa uporedi na ovoj strani. Sto se tice samog neta radi za sve pare u full-u, sto znaci da skida maximalnom brzinom a u online igricama nemam lagova D3 - RoS i World of Tanks to je jedino sto ja igram pa ni ne mogu previse da se zalim jer je sve uredu.

Ping 32 od 10 skida se 8.68 i ti tvrdiš da je za sve pare u fullu.

Neverovatno

Nazad
Vrh Dno