Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

A i Biciklijada je dobila datum: 15. jun, standardna putanja: Brankov most, NBG, Most na Adi, Ada.

Ko tamo u Grckoj kupi polovno sediste nije normalan. :)

Ajd javite to za Orange kada bude detalja, isao bih mozda, a nisam do sada.

Da li neko zna gde ima da se kupe bicikli u Uljmi. Treba sutra da idem da pogledam. Moze i na PM. Any1?

Deluju zanimljivo, i cena im je prihvatljiva, hvala. Videću onda za vikend kad sredim bajk da skoknem do Planet Bike-a.

Ma naćiću već neke kod njih za tako oko 2 500 i plus pedale neke, da zamenim ove plastikanere fabričke izdrljane i da započnemo ovu sezonu. :)

Sve nas je vise na biciklama. Izgleda da se vecina ozbiljno zapitala, kada cuje da im neko iz komsiluka umre u 40-45 godini od srca.
Kod nas sve nekako obrnuto ide. Stariji sve vise kapiraju ozbiljnost zivota i zdravlja, dok nam mladi ginu ili budu ubijani.
Kada pogledam statistiku koliko je samo mladih zivota ugaseno od 2008. godine, prodje me neka jeza.
Retko kad na putu vidim nekog ispod 22-23 godine da vozi bajk. Izgleda da je postalo popularno da tate kupuju bmw ili audi(dok si jos zelen i u pubertetu), pa da se po kraju skupljaju klinke sa malo mozga.
Vise ne treba oduzimati pistolje, sad su kola postala sredstva za ubijanje.

Poslednja izmena:
Deluju zanimljivo, i cena im je prihvatljiva, hvala. Videću onda za vikend kad sredim bajk da skoknem do Planet Bike-a.

Imam ove kod mene, nove. Kupio sam ih kada sam vozio 3x7 i odabrao da njih koristim, ali sam u medjuvremenu presao na 3x9 i nisam ih ni montirao. Mislim da su bolji od ovih Shimano, a bili bi i dosta jeftiniji.
http://www.sram.com/sram/mountain/products/sram-trx-trigger-shifter
http://www.vitalmtb.com/product/guide/Shifters,24/SRAM/TRX-Trigger-Shifters,8024#product-specs
Secam se da sam ih pazljivo birao i da su imali odlican odnos cena kvalitet. Metalni su, imaju "prozorcice" za pokazivanje brzine, treba da su u klasi sa Alivio serijom Shimana i kompatibilni sa Shimano menjacima. Proguglaj i vidi da li su po tvojim zeljama. Prodao bi ih povoljno, jer mi vise nece trebati, a samo skupljaju prasinu. Ako te interesuju javi se na PM.

Poslednja izmena:
Da li neko zna gde ima da se kupe bicikli u Uljmi. Treba sutra da idem da pogledam. Moze i na PM. Any1?

Nisam siguran da li u Uljmi ili Nikolincima, ali u jednom od ova dva mesta ima. Ako dolaziš iz pravca Pančeva, na samom izlazu iz mesta prema Vršcu, kuća sa leve strane. Kuća je na glavnom putu i na travnjaku ispred kuće stoji poređano 20-30 bicikala. Ne možeš da je ne primetiš...

Nisam siguran da li u Uljmi ili Nikolincima, ali u jednom od ova dva mesta ima. Ako dolaziš iz pravca Pančeva, na samom izlazu iz mesta prema Vršcu, kuća sa leve strane. Kuća je na glavnom putu i na travnjaku ispred kuće stoji poređano 20-30 bicikala. Ne možeš da je ne primetiš...

Hvala

Imam sledecu disk kocnicuuploadfromtaptalk1402493723721.jpg
Ne znam koja oznaka, e sad kad stisnem kocnicu samo jedan pakn se pomera i malo pribije disk uz ovaj drugi, jel to tako normalno, ili treba oba pakna da prilaze istovremeno?

Pogledao danas u Uljmi. Tamo nema nista vredno pomena. Pogledao i bajsove u Zlatni Tocak u Vrscu. Ima veliki izbor al opet nisam nasao nista za mene. Znaci ima low i preko 35k dinara. Nema neka sredina.

Nemaju Polar Mirage Comp i Polar Forester Man koje sam merkao. Nudili mi Polar Niner X2 29 http://www.capriolo.com/capriolo-bicikli/2013/sport/niner-x2-crno-sivo-zuto Ne znam vise sta da radim. Valjda li cemu ovaj. Kakve su mu ovo kocnice? Znam da je osnovna oprema kod sva 3 navedena modela. Znam da do 30k ne mogu uzeti nista krsteno ali ne zelim bas da bacim pare na krs. Neki savet?!? Treba mi bajs sto pre.

Ako se ne varam,mislim da je neko ovde rekao da su logan kočnice krš.

Pogledao danas u Uljmi. Tamo nema nista vredno pomena. Pogledao i bajsove u Zlatni Tocak u Vrscu. Ima veliki izbor al opet nisam nasao nista za mene. Znaci ima low i preko 35k dinara. Nema neka sredina.

Nemaju Polar Mirage Comp i Polar Forester Man koje sam merkao. Nudili mi Polar Niner X2 29 http://www.capriolo.com/capriolo-bicikli/2013/sport/niner-x2-crno-sivo-zuto Ne znam vise sta da radim. Valjda li cemu ovaj. Kakve su mu ovo kocnice? Znam da je osnovna oprema kod sva 3 navedena modela. Znam da do 30k ne mogu uzeti nista krsteno ali ne zelim bas da bacim pare na krs. Neki savet?!? Treba mi bajs sto pre.

Ако си већ био у Јужном Банату, што не сврати до Дамира у Панчеву?

www.serbiaoutdoor.com/bicikli.php

Poslednja izmena:
Normalno je, tako funkcionise taj sistem koji je daleko do idealnog. Treba da imas sraf sa te strane na kojoj je fiksni pakn i njime stelujes zazor do diska, koji treba da je sto manji, a da ne kaci disk kada je kocnica pustena. Tim stelovanjem se disk najmanje zakrivljuje prilikom kocenja. Pokretni pakn stelujes kako zelis da ti se ponasa kocnica prilikom stiskanja rucice (trebalo bi da je malo veci zazor nego na onoj strani gde je fiksni pakn. Ako je Logan u pitanju to je krs neopevani. Mehanicki Shimano radi, mada nije to-to (po meni minimum ispod koga ne treba ici), a jedine mehanicke koje su bas dobre su Avidove BB7, koje mogu da pariraju hidraulikama.

Normalno je, tako funkcionise taj sistem koji je daleko do idealnog. Treba da imas sraf sa te strane na kojoj je fiksni pakn i njime stelujes zazor do diska, koji treba da je sto manji, a da ne kaci disk kada je kocnica pustena. Tim stelovanjem se disk najmanje zakrivljuje prilikom kocenja. Pokretni pakn stelujes kako zelis da ti se ponasa kocnica prilikom stiskanja rucice (trebalo bi da je malo veci zazor nego na onoj strani gde je fiksni pakn. Ako je Logan u pitanju to je krs neopevani. Mehanicki Shimano radi, mada nije to-to (po meni minimum ispod koga ne treba ici), a jedine mehanicke koje su bas dobre su Avidove BB7, koje mogu da pariraju hidraulikama.

Ovo se odnosilo na moj post? Meni je neki Shimano, interesuje me jos jedno moj ram pozadi ima po dve rupe sa obe strane verovatno za korpu, jel moguće tu namontirati disk, il je promena rama jedino rešenje.

Moguce je samo ti treba paktreger za disk, redji su i skuplji, pod uslovom da pozadi imas disk, ako nemas moze i obican

Na to jos pitanje imas li na tocku imas kacenje za disk ili treba da menjas tocak ili nablu itd. Sve u svemu pitanje isplatili se ulagati toliko da bi stavio neku osrednju disk kocnicu koja nije ni prineti nekom valjanom V braeku, za koji verovatno imas sve preduslove (vidim na slici prednjeg tocka da su predvidjeni za V break). Dobre XT paralelograme (komplet P+Z sa ruckama) mozes kupiti za npr 40e , pa to tvoje da prodas i ispada za 20e si dobio odlicne kocnice i napred i pozadi (daleko bolje od tog mehanickog diska napred), a samo toliko ce te kostati adapter za zadnje celjusti i imas jos dosta troskova tu.

Poslednja izmena:
Nisam planirao još da menjam kočnice, ako budem nešto menjao to će najverovatnije biti ova prednja disk za neki v brake kao što mi savetujete, gde je bolje postaviti kvalitetnija kočnice napred ili nazad?

To ti je verovatno bolja kocnica od te napred koja je inace daleko bitnija od zadnje. :)

E ljudi kome treba ovako nesto neka pazari, jer mislim da je nestvarno dobra cena. Ne znam u cemu je fora, ali po meni je ovo dzabe i porucih dva kompleta. :)
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...t-535-hidrauika-novo-nekorisceno#.U5X-9igayhV
Samo da se izmene pakne na oba tocka treba 2k dinara okvirno, a ovde imate i shiftere i kocnice koje su bolje od vecine hidraulika koje se voze.

PS ako naletite na nekoga ko prodaje povoljno ili ima viska dobru sajbnu srednjeg pogona 32T neka mi javi, a moze i 44t, ali ona nije hitna. minimum Deore ili sl. To je ona koja ide na 4 srafa.

Hvala za hint. Naručen jedan komplet. Samo još da vidimo kako će da mi odgovara DCL...

Ako izlete uzmi i LX paralelograme, ja sam moje komplet sa Avid rucicama pre godinu ipo platio 20e, stavio nove Baradine uloske crveno-crne, koce odlicno.

Inace ako neko tera v-brake ovde, preporucujem Rabe uloske, 250din set za jedan tocak. Crveno-crni, kao Baradine, bez nosaca (ja sam imao od mojih starih, jer sam originalne paknove spalio na FG maratonu). Koce vrlo dobro, pogotovo za te pare.

E ljudi kome treba ovako nesto neka pazari, jer mislim da je nestvarno dobra cena. Ne znam u cemu je fora, ali po meni je ovo dzabe i porucih dva kompleta. :)
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...t-535-hidrauika-novo-nekorisceno#.U5X-9igayhV
Samo da se izmene pakne na oba tocka treba 2k dinara okvirno, a ovde imate i shiftere i kocnice koje su bolje od vecine hidraulika koje se voze.

Stvarno dobra cena. Ja sam se toliko obradovao da cu imati bolje kocnice, kada ono vidim da su sifteri za devetofaz a ne za desetku (sto je i logicno imajuci u vidu da ovaj komplet datira jos iz 2006/7). :S:

Nema mnogo razlike između dobrog V-brake i hidrauličnog diska na asfaltu ili na terenu po suvom. Razlika se oseti po snegu i kiši.

@Matthias, Deore je presao na desetofaz tek 2012, ako se ne varam, i ja bih sad menjao Deore desetofaz grupu za XT devetofaz u istom stanju :)

Uzeo sam po odlicnoj ceni CATEYE Velo 7 pa me interesuje ako se isroši baterija da li se briše ukupna kilometraža i da li može ručno da se unese?

Hvala za hint. Naručen jedan komplet. Samo još da vidimo kako će da mi odgovara DCL...

Meni su stigli i stvarno je sve novo i komplet, samo bez originalne kutije, ali tu su papirici i oni zapusaci klesta itd. Necu montirati sada, vec nesto kasnije, jer sastavljam jedan bajs posebno pa je projekat u toku. Ja to natenane, za svoje uzivanje. Prenecu utiske obzirom da sam pre ovih sada imao XT paralelograme, sada je Shimano 486 hidraulika i njih cu zameniti sa Elixir R. Ovim menjanjem u relativno kratkom vremenu imacu uporednu moc da ocenim kako koji funkcionise. Time cu se zabavljati tokom leta. Sto se tice samaraljki kontam da cu se navici, kao sto sam se navikao lako na ove klasicne XT za nekoliko voznji. Samo ne treba imati predrasude , one stvaraju blokadu kod coveka pa teze usvoji nove nacine razmisljanja i funkcionisanja.
@Sikin
Sto se tice Velo brzinomera ne mogu se uneti rucno kilometraze. Sto se tice baterije kazu ljudi da traje po 3 godine, tako da ako ti je to bitan podatak u njemu menjaj bateriju na dve sezone. Za gubljenje podataka menjanjem baterije ne znam, jer mi nije crkla baterija (imam ga dve godine skoro), ali verovatno se krece od 0.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno