Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

nemam pojma, isto nam je sve sem worksize. na 950/1250 imam nešto preko 2.9.
h61 ploča, w7 64bit i 14.4 drajveri

probaj da smanjiš gpu pa vidi šta se dešava, možda ima sweetspot kao na scryptu a ti ga prešišao :)
ili probaj da digneš memoriju ako ostaviš taj gpu, 1675 ili 1750 ako može

set GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100
sgminer.exe -k x11mod -o stratum+tcp://am02.eu.trademybit.com:4440 -u x -p 0 -I 19 -w 128 -g 2 --gpu-engine 1000 --gpu-memclock 1250

Hajde probaj ovako pa mi reci koliko bacas.

drajveri su vrv ja imam 13.12...w 256 ne pali, memorija 1675 ne pali (tj povecava za 25khs), kombinacija w 256 i memorije isto ne pali... :) nije ni bitno, ja se nikad ne bakcem oko +-5% khs, nego mi sad zapalo u oko to tvoje.. :) vozim na 3.25mhs i zadovoljan sam ;)

EDIT: SAJ samo sekund sad vidim da si pisao

EDIT2: sa tim imam 2.93

Poslednja izmena:
Imam sledeci problem:
2 karte 7970 (ASUS i MSI),
skinut sgminerx11 (ispravljen, bez 2% fee),

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer --kernel x11mod -o stratum+tcp://coinotron.com:3341 -u s -p p -I 15 -w 128 -g 1

123.png

Pomoc, ako je neko imao slicnih problema?

jako visok imas gpu klok cim ti je toliki hashrate...prepisi ovo gore od mene ili od vojkana

Preterao si s klokom? Mada tebi je intensity 19 u mineru a ne 15 kako si napisao. Smanji na 18 na probaj.

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer --kernel x11mod -o stratum+tcp://coinotron.com:3341 -u s -p p -I 18 -w 128 -g 2
1000/1250 promenjeno
Slikao sam bio sa I 19, a posle probao sa I 15, ista situacija samo brzina razlicita
sada je ovako 1234.png

ista situacija, nigde promene
Stalno mi izlazi bin fajl u folderu x11modTahitiglg2tc8192w128l4.bin

Poslednja izmena:
specijalno za sajbera :D na 9:55 je priča o darkcoinu

Niko da se izjasni, koliko otprilike DRKova kopa jedan 280x dnevno?

Zanima me da vidim da li mi se isplati da se cimam i prebacujem sa MAXa.

Inace jedna 280x na MAXu istera izmedju 19-20 novcica na dan.

pa ako hoćeš da izvlačiš 2-3x manje iz hardvera koji imaš obavezno prebaci.
u suprotnom ne diraj ništa.

i baš si ubo temu za pitanje :d

Litecoin [LTC] (scrypt)

Saj a sto ne kopas max, dumpujes i kupujes drk? Sve ok sto verujes u drk, ali ne razumem zasto ne bi pravio dosta vise drk-a, umesto da ga kopas direktno?

Plus sto je max vec duze vreme dosta stabilan i sa cenom i diffom.

@gaspar odmah da ti kazem ne isplati se. Plus sto dif luduje i nikada nisi nacisto koliko kopas. Max je tu mama jer znas na cemu si.

Poslednja izmena:
"nema vremena" :d

baš sam malopre gledao brojke, ono je bolesno kolika je razlika tj koliko je dark neisplativ. nešto tipa 0.2 dolara bruto praviš po scrypt mhs :D

možda Ji da prebaciš postove u darkcoin temu..

Poslednja izmena:
drk hashrate is 192,051 MH/s of 884,962 total MH/s (21.702%)

Ju ju ju al skace mreza. Duplo vise snage nego juce, potpuno ludilo. Necu nista da pricam vise, sad samo gledam i uzivam.

Ima li neki pool da je krenuo da isplacuje nakopano?

kopajuci VTC sa 3x7950 i 1x6950 (950 kh/s - bez natezanja kartica) dnevno zaradim samo na osnovu VTCa 3,82$ nakon svih odbijanja (fee, struja...). Kopajuci imam i dva novcica bonusa MON i PLX i oni mi trenutno donose cc 0.20$ sto je u zbiru, 4$ dnevno nakon odbijanja svih troskova.

kako to izgleda za DRK, sa ovom opremom?

Poslednja izmena:
kopajuci VTC sa 3x7950 i 1x6950 (950 kh/s - bez natezanja kartica) dnevno zaradim samo na osnovu VTCa 3,82$ nakon svih odbijanja (fee, struja...). Kopajuci imam i dva novcica bonusa MON i PLX i oni mi trenutno donose cc 0.20$ sto je u zbiru, 4$ dnevno nakon odbijanja svih troskova.

kako to izgleda za DRK, sa ovom opremom?

Ostani na VTC-u, na Dark-u može da profitira samo onaj ko ima štek...
VTC i MAX je trenutno jedino stabilno za gpu rudare.

Sa ovim diffom se nikako ne isplati kopati drk.
Iskreno sad pretrazujem forume i trazim sta da kopam ili da gasim masine. Trenutno sam na X11 LTCrabbitu i sa 4000khs mi treba skoro 5 dana za jedan LTC.

Cena nikad manja snaga mreze nikad veca ...

Cena je daleko veca od nikad manje :) Dugo je drk bio 0.0013-0.0016 tako da ima jos dosta do nikad manje cene. Na cenu iskljucivo utice odnos ponude i potraznje, diff nikada nije i nece uticati na cenu vec ce cena (tj. ispativost) uticati na diff.

Poslednja izmena:
A kako objašnjavaš mrežu koja nenormalno raste a cena stagnira ili trenutno ima negativan trend?

A kako objašnjavaš mrežu koja nenormalno raste a cena stagnira ili trenutno ima negativan trend?

Jedan razlog bi bilo da su počele vrućine ;) Ko nema rešenu klimatizaciju ili eventualno drži rig u nekim ukopanim podrumskim prostorijama gde je hladno traži rešenje da smanji temperaturu kartica. Pogotovu za desetine kartica, duplo manja struja i manje grejanje mogu značajno da utičnu na odluku.

Društvo - vera u skok, cenu novčića u budućnosti je ono što pravi takvu mrežu! Ovo ostalo je samo potpora takvom ubeđenju.
Pa i ja verujem da će skočiti.

Verom u bolje sutra :) i nada poslednja umire :) Ali ako cena nastavi da pada, pasce i diff bez brige. Lose je to sto realno alternativu drku nemamo.... Mislim da ce danas padati cena do 135-145. Ja ga tu cekam i mislim da je sigurna prodaja na 165-180 , sve preko je cista lutrija , a ovo je malo manja :)

Vrh Dno