Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Neverovatno kako se ponavlja istorija...nadam se da ce tako biti i ubuduce...rast LTC/BTC iz decembra poklapa se sa rastom sa pocetka aprila za vreme prvog BTC pumpa u 2013. Nakon pumpa, usledio je pad do juna, pa pump pola juna-pocetka jula, usled glasina LTC on Gox. Ove godine imali smo isti takav pump pred Huobi. Sada, ako se ponovi prosla godina u potpunosti, imamo pad ltc/btc do pojave vertical climba BTC/USD. Koliko ce pasti, nemam pojma, verujem da cena LTC-a u dolarima nece ispod 10.

Neverovatno kako se ponavlja istorija...nadam se da ce tako biti i ubuduce...rast LTC/BTC iz decembra poklapa se sa rastom sa pocetka aprila za vreme prvog BTC pumpa u 2013. Nakon pumpa, usledio je pad do juna, pa pump pola juna-pocetka jula, usled glasina LTC on Gox. Ove godine imali smo isti takav pump pred Huobi. Sada, ako se ponovi prosla godina u potpunosti, imamo pad ltc/btc do pojave vertical climba BTC/USD. Koliko ce pasti, nemam pojma, verujem da cena LTC-a u dolarima nece ispod 10.

Ako se ne uloze ozbiljne pare sam da skoci nece sigurno,kako je mtgox drmnuo celu pricu to je neverovatno,ko zna gde bi cena bila da je sve ostalo kako treba...

Da. Ali mislim da ko god udje u LTC na 0.021 ili 0.02 nece mnogo promasiti... Mada sam ja vec krenuo sa kupovinom na 0.022

Odnos LTC-BTC moze jos malo pasti ali ako nastavi rast BTC-a eto LTC ubrzo na 0.03 ;) uvek kasni za BTC-om par dana.

Ako se ne uloze ozbiljne pare sam da skoci nece sigurno,kako je mtgox drmnuo celu pricu to je neverovatno,ko zna gde bi cena bila da je sve ostalo kako treba...

Da bi rastao LTC/BTC nisu potrebna pare, vec procena BTC holdera/muljatora da ce kratkorocno ili dugorocno gledano LTC biti malo zeljenija valuta.

Kako bre nisu potrebne pare pa ne raste cena zbog klikera?

Mnogo je veci broj trgovaca koji ceka short, kao sto student kaze...
Inace 80+ kesa dolazi iz BTC-a, tako da pare ako pare nisu potrebne ;)

Zato pump ili dump LTC je jakooo tesko predvideti, moze krenuti bez imalo razloga

Kako bre nisu potrebne pare pa ne raste cena zbog klikera?

Za vrednost ltc/btc para potreban je LTC i BTC. Za LTC/USD ili BTC/USD potrebne su pare...Kad odnos LTC/BTC raste, automatski kupuju i LTC za USD (jer prodaju BTC za isti taj dolar), ne moze cena LTC-a da ne prati paritet...sve je uvezano. Osim toga, mnogi cuce u fiatu na berzi jos od decembra/januara/aprila...

Coinotron ne radi...bar za LTC... :D

Rekao je da ce nesto srediti danas sto se tice 51% jer su ga napali najstrasnije i covek ne stize nista da uradi.

Koje li je dno za LTC/BTC?

Pitanje za milion dolara...jesenas je bilo 0.0075, cena LTC-a tada je bila 4$, diff oko 1000, btc izmedju 460 i 680 :). Licno ne verujem da ce cena ispod 10$, a padace dok neko ne preokrene stvari. Moguce da ce padati do BTC-a na 1000 (0.01). A mozda i nece :)

kad je ltc bio ~0.008, nije bio 4, vec 1.65$, a btc ~200

jok...kad je bio 1.65 (19.10.2013.), setao je izmedju 0.012 i 0.01. Dno prema BTC-u je bilo 18.11.2013. godine. Ne racunam Silk Road poremecaj. Trajao je par sati

Poslednja izmena:
Jedno noob pitanje, u zadnja 2 dana mi litecoin kopanje ide nekako traljavo, jako slabo mi kartice hvataju share-ove i na svakih pola minuta se zabodu na par sekundi pa krenu da rade opet normalno.

Probao sam 2 poola - isto
Nije pregrevanje, jedva su na 70c
Nisam menjao nista, drivere, verziju minera...
2 masine sa 2x280x se ponasaju isto, a do pre par dana su radile najnormalnije.

Pomoc?

Jedno noob pitanje, u zadnja 2 dana mi litecoin kopanje ide nekako traljavo, jako slabo mi kartice hvataju share-ove i na svakih pola minuta se zabodu na par sekundi pa krenu da rade opet normalno.

Probao sam 2 poola - isto
Nije pregrevanje, jedva su na 70c
Nisam menjao nista, drivere, verziju minera...
2 masine sa 2x280x se ponasaju isto, a do pre par dana su radile najnormalnije.

Pomoc?

Zvuci kao problem sa internet konekcijom, probaj da ispratis malo sa necim

Da li neko zna koliko je do sad iskopanao LTCa

To znaci da bi otiso na 100$ treba pokrice oko 3 milijarde $ sto i nije neka cifra kad bi se coini ozbiljno poceli koristiti

Ili neka mnogo dobra vest i 0$ :D

To znaci da bi otiso na 100$ treba pokrice oko 3 milijarde $ sto i nije neka cifra kad bi se coini ozbiljno poceli
koristiti

Apsolutno mu je nepotrebno pokrice od 3 mlrd dolara. Kada bi uletelo toliko para, cena bi mu bila preko 5000. Cim krene velika potraznja povlace se sell orderi i sa relativno malo para cena ide veoma brzo gore. Za vreme novembarskog rasta mislim da je ukupna ponuda ltc-a na btc-e bila manja od 80000 komada, sto je bilo 10 mil dolara u najgorem slucaju. Odnosno, da je neko bio lud da ulozi 4 mil tada, cena bi otisla debelo preko 100 dolara...

Apsolutno mu je nepotrebno pokrice od 3 mlrd dolara. Kada bi uletelo toliko para, cena bi mu bila preko 5000. Cim krene velika potraznja povlace se sell orderi i sa relativno malo para cena ide veoma brzo gore. Za vreme novembarskog rasta mislim da je ukupna ponuda ltc-a na btc-e bila manja od 80000 komada, sto je bilo 10 mil dolara u najgorem slucaju. Odnosno, da je neko bio lud da ulozi 4 mil tada, cena bi otisla debelo preko 100 dolara...

Eh steta sto nije, onda bih cak i ja prodao sve sto sam imao (a ne tek cetvrtinu :(), a mozda cak i Sajber :D.

Ne bi ste prodali sve, jer je cudo sta pohlepa cini, i kad bi sve prodali, cim bi opet palo za 10-20% vi bi kupili deo...

Nazad
Vrh Dno