Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ne bi ste prodali sve, jer je cudo sta pohlepa cini, i kad bi sve prodali, cim bi opet palo za 10-20% vi bi kupili deo...

pa bolje i to nego ovako.
iskreno ja mislim da je mnogo pogresio onaj koji je prodao cetvrtinu na tipa 48 dolara. mogao je bas lep short da se odradi i to bukvalno 99% siguran da ide dole.

Ko je i prodao na +40 je shotrtovao neko na 35$ neko na 30$, skoro niko na 10$ :d

pa bolje i to nego ovako.
iskreno ja mislim da je mnogo pogresio onaj koji je prodao cetvrtinu na tipa 48 dolara. mogao je bas lep short da se odradi i to bukvalno 99% siguran da ide dole.
Mnogo sam manje ja pogresio koji nisam prodao na 48 nego oni koji su prodavali na 4, 7, 16... Jeste, trebalo je prodati ali isto tako niko nije moga ni da zna da ce ovoliko nisko pasti. Sad je lako biti pametan ;)

Mnogo sam manje ja pogresio koji nisam prodao na 48 nego oni koji su prodavali na 4, 7, 16... Jeste, trebalo je prodati ali isto tako niko nije moga ni da zna da ce ovoliko nisko pasti. Sad je lako biti pametan ;)

pa dobro to jesta, isto to si u pravu sto niko nije mogao da zna da ce ovako nisko pasti ali je bukvalno bilo sigurno da ce pasni pa makar za 10$ i opet da se kupi, short je bio zagarantovan ali opusteno, nece to nista znaciti kad ltc skoci na 500 dolara za 5 godina :D

Bio je 100% zagarantovan. Na cena je bila apsolutno neodrziva i znali smo da ce se svuci na pola jako brzo ali nismo znali da ce bas ovoliko propasti. Ja nisam zeleo da rizikujem tada novcice iz walleta, nije mi cena odgovarala, to je sve. Kasnije sam se opekao jos jednom tako da mi uopste nije zao sto ne rizikujem te novcice nijednog trenutka. Draze je meni da sacuvam i to malo sto imam nego da ostanem bez icega. Sad cim se nakupi bacam u wallet i offline, ne zanima me ovo na berzi. Imam neku sicu online koju mogu da vrtim ako nadjem vremena ali to je sitno. Eto, najvise sto sam izvrteo je 20 ltc-a koje sam zamenio za 85 drk-a, vise nisam imao online.

ja bi sad prodao na 48 bez razmisljanja, bez obzira sto imam jedva 10 ltc-a...

onaj ko ima gomilu ltc-a, a bilo mu je zao da proda po toj sjajnoj ceni, msm da je pogresio... zato sto kad imas dosta ltc-a, i prodas po toj vrednosti, dobijes bruka dosta love, dovoljno da kupis kola... druga je prica kad imas malo u steku...

zaista ne razumem neke ljude, sta oni ocekuju, da skupe dovoljno za kucu? treba biti malo realan, ne verujem da ce cena ici mnogo iznad 48$ do kraja godine...
ne treba ni biti pohlepan, ako nije dovoljno uzeti tipa 7,8 hiljada za kola, onda ti ljudi imaju nerealna ocekivanja, ne desava se btc scenario vise... to je bilo i proslo, i vise biti nece...
te stvari se desavaju samo kad je neko/nesto pionir/zacetnik na tom polju...

Poslednja izmena:

onaj ko ima gomilu ltc-a, a bilo mu je zao da proda po toj sjajnoj ceni, msm da je pogresio... zato sto kad imas dosta ltc-a, i prodas po toj vrednosti, dobijes bruka dosta love, dovoljno da kupis kola... druga je prica kad imas malo u steku...

zaista ne razumem neke ljude, sta oni ocekuju, da skupe dovoljno za kucu? treba biti malo realan, ne verujem da ce cena ici mnogo iznad 48$ do kraja godine...
ne treba ni biti pohlepan, ako nije dovoljno uzeti tipa 7,8 hiljada za kola, onda ti ljudi imaju nerealna ocekivanja, ne desava se btc scenario vise... to je bilo i proslo, i vise biti nece...

BTC scenario jos nije ni poceo ;)

kako se ne dešava, pa darkcoin je skočio 20x u poslednjih mesec dana?
znači na uloženih 2-3 BTC danas dobiješ 40-60... a ti izračunaj šta možeš da kupiš za te pare

Ne kucu ali ih necu dati dzabe. Mogao sam da uzmem i vise od tih 7-8K ali nisam. Nije mi trebalo, ja zivim skromno i bas me briga za auto.
A sta si ti ocekivao, da se podsetimo: Da jednom grafikom zaradjujes bar 300e mesecno i da ti to zameni posao :)

Polako, uci ces i ti u stos do sledece godine pa ces da vidis zbog cega takvo razmisljanje nije dobro ;) Svi smo mi svoju skolu vec izucili, izucices i ti svoju.

Sigurno nije ocekivao zaradu od 0 dinara mesecno. Verovatno nisi upoznat sa time da su u februaru Asus 280x kartice bile jedno 8000 dinara skuplje nego danas a i cena napajanja je bila veca tako da je za tri meseca kopanja mogao samo da napuni dzepove pohlepnim trgovcima, a cetvrtog meseca da otplati struju koju je predhodnih meseci potrosio.

Poslednja izmena:
Rekao sam ti sta je on ocekivao. Ne mozes da uletis kad je nenormalna cena i da ocekujes da ce to doveka trajati. Upoznat sam ja sa svime jako dobro, zato i nedam novcice jeftino. On je usao u pricu kad je bila tolika cifra i zato kuka jer je racunicu pravio po tome a to nije realno.
Muka je malo dok ne otplatis HW, posle toga pocnes drugacije i da razmisljas.

svi koji pricaju trebalo je ovako ili onako imaju manju kolicinu coina, pa i ne znaju kako izgleda kada je mnogo veca lova u pitanju, nije bas lako shortovati sa velikom lovom, a i ovde je kao i u svakom poslu , ako zelis da zaradis MORAS i da ulozis, malo ulozis malo i dobijes , ne moze se sa 2,3,4 grafike zaraditi kuca, audi,jahta, ali sa 200 moze :)

Bio je 100% zagarantovan. Na cena je bila apsolutno neodrziva i znali smo da ce se svuci na pola jako brzo ali nismo znali da ce bas ovoliko propasti. Ja nisam zeleo da rizikujem tada novcice iz walleta, nije mi cena odgovarala, to je sve. Kasnije sam se opekao jos jednom tako da mi uopste nije zao sto ne rizikujem te novcice nijednog trenutka. Draze je meni da sacuvam i to malo sto imam nego da ostanem bez icega. Sad cim se nakupi bacam u wallet i offline, ne zanima me ovo na berzi. Imam neku sicu online koju mogu da vrtim ako nadjem vremena ali to je sitno. Eto, najvise sto sam izvrteo je 20 ltc-a koje sam zamenio za 85 drk-a, vise nisam imao online.

Sigurno nije ocekivao zaradu od 0 dinara mesecno. Verovatno nisi upoznat sa time da su u februaru Asus 280x kartice bile jedno 8000 dinara skuplje nego danas a i cena napajanja je bila veca tako da je za tri meseca kopanja mogao samo da napuni dzepove pohlepnim trgovcima, a cetvrtog meseca da otplati struju koju je predhodnih meseci potrosio.

Hm, pohlepnim trgovcima ... LOL. Ni jedan trgovac nikog nije vukao za rukav da kupi hardware, ali je prica o lakoj i brzoj zaradi i te kako zazivela. Uvek postoji prica kako je velika zarada, ljudi se zaslepe, a niko ne shvata da su stari rudari isto tako nekad kopali za dzabe

Pa dobro i oni su morali da uzmu deo kolaca. Uvek kada je prevelika potraznja za necim roba se branila cenom. Igrom slucaja ni tada se nije pitalo koliko kosta vec samo dali ima na stanju. 2 takve velike nestasice sam preziveo. Prvi put sam cekao 20 dana za kartu, drugi put sam mogao da uzmem 50 ali mi nisu trebale.
Isto tako niko nije morao da kupi taj HW po toj ceni ali kad ljudi vide 48$ novcic, 10e zarade dnevno jednom kartom... Uh kako to dobro zvuci. Previse dobro da bi bilo realno.
Posle ide obavezna kuknjava kako je zarada premala (50e mesecno po karti, sto je i dalje super cifra). Onda se prica kako sve puca i kako je asic kriv tj proizvodjaci istog (citaj: knc). Onda smo mi malo iskusniji krivi jer smo kao lozili ljude, pa kako neki od nas imaju cilj da navlace druge i koriste ih na neki samo njima znan nacin i sl. I na kraju apsolutno svi mi ispadnemo alavi osim tih koji su uleteli u celu pricu zbog velikih para :d
Pa sta da radis nego da se smejes na sve to.

BTC scenario jos nije ni poceo ;)

nece ni poceti, kao sto rekoh, to se desilo sa btc-om i ne verujem da ce se to ponoviti vise sa bilo kojom valutom...

Otkada kopas kada si sakupio tako malo novcica. :trust:

pa ima vec oko pola godine... 5 ltc-a sam prodao jos ranije, sad imam jedva 10...

kako se ne dešava, pa darkcoin je skočio 20x u poslednjih mesec dana?
znači na uloženih 2-3 BTC danas dobiješ 40-60... a ti izračunaj šta možeš da kupiš za te pare

dark se jos nije oformio, bila je gomila tih valuta koje su pumpane na pocetku svog zaceca...
pricamo o btc-u koji ima stabilnu i visoku vrednost vec duze vremena...
ne verujem da ce jos neka valuta doci na te grane, vec da ce ostati dobrano iza, jer ne vidim da ima mesta za dvoje na vrhu...
tipa ako kazemo da je ltc druga valuta po vrednosti, ne ocekujem da se priblizi btc-u nikad vise od 20% njegove vrednosti...

Nije mi trebalo, ja zivim skromno i bas me briga za auto.

ok, to je tvoj izbor, ja se samo plasim da na kraju ne ostanes bez icega... tj da propustis neku dobru cenu, jer te nije zadovoljila, a koja se vise nikad nece vratiti...bolje uzeti i nesto nego nista, a ti kolko sam razumeo nisi do sad uzeo nista, a izgubio si mnogo...

A sta si ti ocekivao, da se podsetimo: Da jednom grafikom zaradjujes bar 300e mesecno i da ti to zameni posao

ne, pricaj bar kao sto je bilo, ocekivao sam da uzimam 100e mesecno sa tom jednom 280x, kao sto i jeste bilo tu negde, kad sam poceo...

@Nesicu odkupi coveku tu jednu 280x da ne razmislja vise o tome kako ce sa njom zaradjivati 100e mesecno

Postovani forumasi,

danas sam se prikljucio forumu. Molio bih vas da mi pomognete . Napravio sam rig jos u februaru . Koliko sam energije ulozio u skupljanje (zaduzivanje) za samu masinu toliko sam se posle opustio i samo pustio masinu da radi i nisam vise nista tu barkao kao sto reko Nele u Nadrealistima. Sve u svemu za vreme od 16 februara do danas sam sakupio ukupno 9 LTC posto sam to kopao i to na sajtu switchercoin.com. Sada je doslo vreme za vracanje dugova a ja nemam ni 10 % novca tj LTC koje sam mislio da cu sakupiti. Moja masina ima tri kartice od po 600 - 650 kh/s. Znaci ukupno 1800 - 2000 kh/s. Znam da to nije mnogo ali sam toliko uspio da napravim sa onim sto imam ( i nemam). Ne znam vise koju valutu da kopam .

Molio bih sve dobronamerne forumase u trenutnoj situaciji solidarnosti koja je pogodila nasu zemlju da mi pomognu sa savetima i sugestijama sta i kako da kopam. Student sam i borim se na svaki nacin da sebi obezbedim studiranje pa s tim sam i krenuo u ovaj '' posao ''. Bilo kakva preporuka , sugestija ili savet su vise nego dobrodosli .

Hvala

dark se jos nije oformio, bila je gomila tih valuta koje su pumpane na pocetku svog zaceca...
pricamo o btc-u koji ima stabilnu i visoku vrednost vec duze vremena...
ne verujem da ce jos neka valuta doci na te grane, vec da ce ostati dobrano iza, jer ne vidim da ima mesta za dvoje na vrhu...
tipa ako kazemo da je ltc druga valuta po vrednosti, ne ocekujem da se priblizi btc-u nikad vise od 20% njegove vrednosti...

šta pričamo o btcu? šta je za tebe uopšte "BTC scenario"?
ja ti opet kažem da je darkcoin samo u poslednjih mesec dana skočio 20x. kada je izašao GPU miner 10000 DRKa je prodavano za 0.25 BTCa (nekih 200 dolara tad). to trenutno vredi blizu 150 000 dolara.
Blackcoin je imao skok od nekih 150x. znači kupiš za 1 BTC i u peaku uzmeš 150 BTCa. to što ti gledaš samo dva najveća novčića koja za to vreme što ih gledaš nisu značajnije skakala ne znači da se to ne dešava kod drugih novčića.

Ajd' u 10LTC-a da se kladimo da ce biti velikog skoka? Ako si vec toliko siguran eto ti sanse da duplisas svoje novcice :)

sta je za tebe veliki skok... jedno je veliki skok od trenutne niske vrednosti, a drugo skok od recimo max vrednosti koja je bila 48$...
koliki je za tebe veliki skok, 100$ ?

šta pričamo o btcu? šta je za tebe uopšte "BTC scenario"?
ja ti opet kažem da je darkcoin samo u poslednjih mesec dana skočio 20x. kada je izašao GPU miner 10000 DRKa je prodavano za 0.25 BTCa (nekih 200 dolara tad). to trenutno vredi blizu 150 000 dolara.
Blackcoin je imao skok od nekih 150x. znači kupiš za 1 BTC i u peaku uzmeš 150 BTCa. to što ti gledaš samo dva najveća novčića koja za to vreme što ih gledaš nisu značajnije skakala ne znači da se to ne dešava kod drugih novčića.

koliki je vremenski period bio od kad se pojavio dark i black, pa do sad kad je skocio?
jel su i dalje na toj visokoj vrednosti, sa mogucnoscu da idu jos gore?
kako provaliti koji novi novcic da kopas, a da ima pristojne sanse da se isplati kao ta dva... dal uglavnom svaki novi novcic treba kopati od samog starta, jer svakako mora biti nekog pumpa, da privuce rudare?

mene odbija da kopam te nove novcice, jer treba sve to podesiti, raspitati se, naci kvalitetne pool-ove, pa onda istrpeti sve one probleme u vidu, da ne daje kolko treba, baguje, kradu, itd...

koliki je vremenski period bio od kad se pojavio dark i black, pa do sad kad je skocio?
jel su i dalje na toj visokoj vrednosti, sa mogucnoscu da idu jos gore?
kako provaliti koji novi novcic da kopas, a da ima pristojne sanse da se isplati kao ta dva... dal uglavnom svaki novi novcic treba kopati od samog starta, jer svakako mora biti nekog pumpa, da privuce rudare?

mene odbija da kopam te nove novcice, jer treba sve to podesiti, raspitati se, naci kvalitetne pool-ove, pa onda istrpeti sve one probleme u vidu, da ne daje kolko treba, baguje, kradu, itd...
dark i dalje stoji blizu max vrednosti, BC vredi jedno 4x manje od svog maxa. i BTC vredi jedno 2-3 manje od svog ATH. koliko je prošlo od izlaska do skoka me mrzi da gledam, zašto je uopšte bitno. nek bude recimo 3 meseca. poenta je da se to dešava. da ti treba sreća, pa naravno da ti treba. ti skokovi od par stotina/hiljada puta su već retki al eto dešavaju se.
s druge strane x10 skok mogu slobodno da kažem da nije redak kod novih coina.
jeste, treba ti sreća da ubodeš baš to govance koje će da skoči ludački, i da ga sačuvaš do tih ludačkih vrednosti, ali tako to ide... pa čovek je davao po 10000 BTCa za 1-2 pice jer mu je bilo zanimljivo da može da priča da je nešto platio BTCom :d
prilike za bogaćenje ne bi bile to što jesu da ih svako iskoristi. nema dovoljno para za sve :)

tvoju lenjost ne bih komentarisao :D

Poslednja izmena:
U kom smislu, da kopamo opet? Nema sanse, ja sam tu pricu zavrsio pre mesec dana.
Ako si ipak mislio da kupujemo ltv, to ima sanse. Ako nanjusim da ce LTC gore ocas posla cu sav drk da razmenim za LTC.

@Vojkan, tnx za info...

ne kapiram sta je sa ghashom [cex], pre par dana mi rudari cg miner, a na sajtu mi se ne dize saldo, kao zakucan na neki blok...
pustim danas, ista prica... dal je prso pul...

Nazad
Vrh Dno