ja kopam i dalje ltc...
Estimated Next Difficulty: 9,230 (+7.95%)
to izgleda stigla nova tura asica![]()
Nije napisten DRK, ne brini se ti nista. Toliki skokovi nisu od GPU rudara. LTC nikada ovoliko snage nije imao. Stigli su novi asici i to je to. I to je kasnilo, za par nedelje nece biti nijednog gpu rudara na ltc-u.
Videcemo. Mozda gresim ali ja mislim da nece. GPU rudari nesto moraju da kopaju. Od svih novcica trenutno, reci mi sta ti mislis da je najperspektivnije za gpu rudarenje.
Videcemo. Mozda gresim ali ja mislim da nece. GPU rudari nesto moraju da kopaju. Od svih novcica trenutno, reci mi sta ti mislis da je najperspektivnije za gpu rudarenje.
Pa nije valjda da jos kopas LTC?
Ma jok, ali kontam da i dalje dobar deo njih kopa....
Pa sta da kopam Saj, nista nije ni blizu isplatvo???
Ja ga kopam i dalje...
Cuvene price tipa znam prijateljevog prijatelja ciji prijatelj se obogatio od kopanja.
Snaga ne Vert-u: Network Hashrate (avg. yesterday) 6.424 Ghash/s
Snaga ne DRK-u: Net Hashrate 94,619.66 MH/s
O tome sam ja pricao s poljakom s Coinotrona kad sam ga pitao da razmisli o DRK-u. Isto mi je pricu krenuo, kako je VTC najveci non scrypt novcic i da ga je zato stavio. Ja morao da mu objasnim da jeste najveci ali samo zato sto je masa ljudi jos bila na LTC-u i kada sjasu s njega mnogo njih ce preci na DRK, nece svi na VTC. I tako i bi. I jos jedna stvar, VTC je bio mnogo isplativiji i od LTC-a i zato su ga kopali ljudi ne zbog necega treceg.
Snaga ne DRK-u je mnooooogo veca i to pored svog haosa oko forka i sl. Toliko o tome. Ocigledno je za sta su se ljudi odlucili. Ne verujem da ce neko iz cista mira da se resi da upropasti novcic kada ima sve sanse ovoga sveta da ga izgura na 3 mesto kruptovaluta.
Opet ja o Poljaku ali sluzi mi kao sjajan primer. Zamisli kada bi poljak zatvorio pool i maznuo svima novcice. Imao bi preko noci brdo para, hajde da zaokruzimo na milionce. Ali zasto bi to radio kada ce za 6 meseci zaraditi isto toliko od provizija na posten nacin i imace razradjen posao koji ce mu doneti jos ko zna koliko. O tome ja pricam. DRK ima daleko najozbiljniju sansu od svih novcica da se utvrdi na trecem mestu sa jos mnogo vecom cenom. Dali je bilo instamine ili ne, to znamo svi kako izgleda start skoro svakog novcica. Cacanin je sam rekao da zna ljude koji su od prvih par dana kopanja kupovali nekretnine u Beogradu. Znaci, nije bas da je neko uzeo sve i da sve drzi i ceka da ugrobi celu stvar i da se istovari. Treba biti realan i razgraniciti u glavi sta su glasine, sta je paranoja, sta je teorija zavare i sl.
Ljudi koji imaju vece kolicine ovoga verujem da umeju da propoznaju potencijal i verujem da ce ga iskoristiti.
Zbog svega gore napisanog, opet kazem, ne znaci da sam upravu i da cu biti upravu ali ne verujem da ovo ide u kanal.
Ne znam dali si ok izracunao, ja sam grubo racunao da je 1.5x jaca DRK mreza i snaga DRK-a je sada 139GH. Ja ti kazem da snagu VTC-a drzi samo cena tj. isplativost, spusti isplativost i videces koliko ce ljudi ostati. DRK s druge strane ima uzasnu, uzasnu, uzasnu isplativost i duplo vecu snagu. Naravno da cu da uporedjujem takve dve mreze. Jer na DRK su presli ljudi koji su kopali LTC direktno pre toga a na VTC su ljudi otisli ranije u potrazi za brzom zaradom. DRK se razvija nenormalnom brzinom.
Na koliko ljudi se rasplinuo novcic niko ziv ne moze da zna. Mozemo samo da nagadjamo. Verovatno neko ima ogromne kolicine toga ali to nije ni BTC sprecilo ni LTC. Neki su ovde hiljade LTC-a kopali jednom kartom dnevno pa sta? Dali su im ostali ti novcici ili su ih prodali za sicu? To sto ti pricas donekle ima logike ali samo donekle i nece biti ni blizu presudna stvar.
Ako mislis da ce ih neko sve istovariti naravno da nece jer nije lud, to ce ubiti cenu skroz a kome treba pun kamion djubreta? Nikome. Logicnije je prodati 1000 novcica na 1000$ i sacuvati jos 999.000 nego pokusati da prodas 1.000.000 za 1$. 30% nije nista strasno jer ce biti offline vecem procentu.
Ja nisam zaslepljen navijanjem, ne promotiram novcic koji ja kopam vec kopam i ulazem u ono sto mislim da je najbolje tj. sto ce biti najbolje u buducnosti. Neko mozda ima milione ali ja mojih 100e sto imam u dzepu gledam isto tako jer sam ih krvavo i posteno zaradio. Nisam ni ja znam u sta cu da uletim, probao sam DRK i MAX uporedo, probao sam VTC, pratio sam gomilu raznih novcica i trazio na vreme alternativu za LTC. Ja razmisljam unapred. Mislim da nisam pogresio s DRK-om. Znas i sam da ovde ne mozes biti 100% siguran ni u sta ali vreme ce da pokaze.
Nemoj da mislis da VTC nije ok izbor. Jeste. Pogotovu ako izadje Asic za njega kao sto se ocekuje. I to ce da poleti gore ali ne kao LTC i ne ocekujem da bude bolji od DRK-a.
Bez obzira na potrosnju samog riga, kao i ustedu na dodatnom hladjenju isplativost je trenutno uzasna. Sa 23 mhsa (x11) na Coinotronu, kopam 0,4 DRK-a dnevno. Razlog iz koga i dalje kopam DRK je sto verujem da ce cena ici dosta gore, cena je u ovom momentu smesna oko 0,016....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari