Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

A mene savetovali u Julu 2012 da ne ulazim u pricu jer je cena 10$ za BTC i diff divlja kao i da ce ASIC-i uskoro...
Srecom nisam ih poslusao ;)

Mene su odvratili tamo u Avgustu '12-te u istom tom fazonu, kao to je vec kasno, stizu masine koje ce to kopati itd. A ja jos bio skeptican i nisam verovao u "zaradu na netu", ali sam ipak u Novembru odlucio da se oprobam. :)

Mada realno "običan" rudar sa manjim ulaganjem (skoro da) nema šanse da zaradi kao pre 1-2god. Pre 1,5god je bilo dovoljno i par kartica, strpljenje i moglo je lep novac da se uzme. Sad sa par kartica skoro da nemaš šanse, pola sveta zna za ovo, ima milion coina i mnooogo je teže.

Kao i u svakom poslu, ko prvi krene ima najvišu zaradu. Ovo je ulaganje na duži vremenski period. Jeste da je sada mnogo teže ali za 2-3 godine će i oni koji su skoro počeli imati solidnu zaradu...Jedini problem je što ljudi hoće da zarade odmah i to nerealno mnogo sa malo ulaganja. ;)

Poslednja izmena:
bas to... svi bi da sgrnu milione sa jednom kartom, strasno. Nego kolege rudari, pocele su zle temperature... Kako hladite prostorije sa 20+ kartica? Meni pocele temperature da se penju i do 76c

Kupio 10-tak komada za mene i drugara link pre 2 meseca.
Lepo rade, ze jdan rig je sasvim OK, smanjuje tamperaturu od 7-10c, imaš još nekih 200din trošak za malo kabla, viljušku i prekidač ako ti treba...

veliki ventilatori mi ne ginu, u subotici su izmdeju 4000din i 65000din, mada su ovi za 4000 sa podnozjem i sasvim ok dok su za 6500 oni industriski za koje treba napraviti u sta ce da stoje

Ja sam išo na što jeftiniju varijantu i nisam se pokajao, daleko su bolji od sobnih kineskih a manje koštaju, prečnik elise je 25cm (za ove od 1200din), potrošnja 50w (merio iz zida)... za 4000din mogu da kupim 3 vetna za 3 riga :)

Mada realno "običan" rudar sa manjim ulaganjem (skoro da) nema šanse da zaradi kao pre 1-2god. Pre 1,5god je bilo dovoljno i par kartica, strpljenje i moglo je lep novac da se uzme. Sad sa par kartica skoro da nemaš šanse, pola sveta zna za ovo, ima milion coina i mnooogo je teže.

Ima mnogo koin i puno više šanse za zaradu nego pre.
A na priče o propasti i više se ne isplati se više i ne obazirem.
Mislim da je to neki nerealan strah od konkurencije ili onom logikom da komšiji crkne krava....

Poz narode nabavio sam one PCI-E Risers x1 to x16 via USB 3.0 http://cryptomining-blog.com/wp-content/uploads/2014/03/pci-express-x1-x16-usb-30-extender.jpg
Za sta je tacno onaj sata power kabl? kako se kaci? prekratak je posto sam mislio da dodam grafikupored postojeceg kucista ne znam kako to da izvedem.
pa taj sata power ako sam ja video dobro ubodes pored USB ulaza u onu plocu na kojoj zabadas grafiku a na drugom kraju ti je klasican molex tako da ne videm sta je u pitanju ....

a da nije brate nisam slep.jedan kraj je klasican molex 4 pina i ide u ovo sto mi je doslo na sta cu graficku kopcati a drugi mu je kraj sata i gde cu sa njim? jos ako stavim rig sa 4 grafik gde cu sa 4 sata power kabla?

pa taj sata power ako sam ja video dobro ubodes pored USB ulaza u onu plocu na kojoj zabadas grafiku a na drugom kraju ti je klasican molex tako da ne videm sta je u pitanju ....

Ubodes adapter u molex i sata sa napajanja na drugi kraj adaptera da obezbedis napajanje, sta si se zbunio?

a da nije brate nisam slep.jedan kraj je klasican molex 4 pina i ide u ovo sto mi je doslo na sta cu graficku kopcati a drugi mu je kraj sata i gde cu sa njim? jos ako stavim rig sa 4 grafik gde cu sa 4 sata power kabla?

svako napajanje ima vise sata konektora, za vise hard diskova/ ssd diskova. imaces 4 sigurno

Mozda nekome zatreba..potraziti na KP pod "Slanje kartica na reklamaciju".

Kada bi sada sklapali rig za koje karte bi se odlucili 750ti ili 280x?

280X ako mislis da ikada kopas ista drugo osim X11. Za X11 750-ke su ubice ali samo za to.
Ja bih licno samo zbog tih razloga isao na 280X. A i licno mislim da su 750 preskupe kod nas.

Asus obično ima problem sa fanovima, tj uglavnom se novi nemogu podmazati. A kuler je običan aluminijum bez pajpova. Definitivno bi pre uzeo gigabyte. Jeste da se osramotio kod amd kartica, al ovde će se nadam se iskupiti :)

Asus obično ima problem sa fanovima, tj uglavnom se novi nemogu podmazati. A kuler je običan aluminijum bez pajpova. Definitivno bi pre uzeo gigabyte. Jeste da se osramotio kod amd kartica, al ovde će se nadam se iskupiti :)
znam da su nekima riknule gige v2 sad se namece pitanje zasto jer ove moje rade i dan danas bez greske (2 godine), kuler na gigama iako ruzan i mali sa tri venta odlicno hladi i pritom se ne cuje tako da sam ja zadovoljan mojim giga karticama... ja sam mojima na vreme skinu napon kako sam god znao i umeo, videcemo ....

ja procitah na bitcointalku da su najbolje 750ti kartice Msi TF varijanta... e sad koliko je to tacno..

Fali 6 pinski konektor za napajanje, što ove dve imaju. Eh sad dal je dosta molexima dovesti kroz extendere i dal na molexima napajanje ima tu snagu...

bem li ga kazu da sljaka odlicno.. pogotovu sa onim btc plocama

Vrh Dno