Šta je novo?

LG G2

CP 2.2 preko Cp2.0, samo wipe dalvik, cache, system i data i ostaju li podaci i podešavanja ili moram da ih bekapujem pa vraćam?

Novi update jos nije stigao kod nas. Mozes da mu flesujes int kk sa knock kodom ili neki custom. Svakako bolje nego stock.

Port flexa ;) Sinoc sam ga probao, sve je ok osim toga sto ga bruce ubija i antutu score 21000 ;) naravno 2.3 verzija

Ja se ne micem sa flexa :) najvise zato sto ima crnu temu i za sad je stabilan..da stavim brucov rom morao bih instalirati framework zbog teme a sa frameworkom remetim gps sto mi ne valja uopste..

bruce v3 changelog

V3
Added Flex home theme
Added Flex weather theme
Added back sim tool kit
Updated to my latest kernel
Removed preload symlinks

Jel moze neko od vas, ako ima bolje sluske da kaze kakav je kvalitet zvuka? :)

bruce v3 changelog

V3
Added Flex home theme
Added Flex weather theme
Added back sim tool kit
Updated to my latest kernel
Removed preload symlinks

Gde li mu je link za skidanje? Cini mi se da nije menjao onaj tj bar tako pise
Edit : Izgleda da jos radi up :D

Poslednja izmena:
uploaduje se

upravo sam platio unlock code preko ovog pominjanog sajta
http://unlockcode247.com/imei/5/15/LG--Instant

platio sam preko Paypal-a i tek onda skapiram da nigde nisam ostavio mejl tj nigde ni nema mesto za ukucavanje mejla. kako ce mi dostaviti code, odnosno sta sam trebao da uradim?

Doci ce ti 1. na mail na koji si registrirao account na unlockcode247

i

2. doci ce i u dashboard na unlockcode247.com (upamti podatke jer nema resetiranja sifre)

E to i jeste problem, nisam se registrovao nego samo upisao imei i platio.
Gde je taj dashboard?
ume4utah.jpg

Poslednja izmena:
Ništa. Nije mi do 2 dolara nego šta ako ne mogu ponovo da dobijem kod.

Stiglo na mejl. Nije imao odakle da ga vidi nego iz Paypal-a.
Čak su me i sami registrovali na sajt i poslali user name i password.

Poslednja izmena:
Gore na track order :)

A i na paypalu ce ti pisati email njihov i ref broj, tako da samo posaljes i dobijes ;)

Sta da uradim da namestim ovaj dsp manager da radi . Nervira me strasno, ubacio ga je sigurno radi, ne verujem da bi ga on ubacivao da ne radi

Sta da uradim da namestim ovaj dsp manager da radi . Nervira me strasno, ubacio ga je sigurno radi, ne verujem da bi ga on ubacivao da ne radi

DSP, ne radi sa svim aplikacijama. Recimo na LG player - u ne radi a na Power amp - u radi. lepo ga obrišeš i ubaciš viper koji radi uvek i sa svim aplikacijama.

Poslednja izmena:
Trenutno sam na 4.4.2 (20b), ali bez knock koda. Zvuk mi krci nesto mnogo u slusalici i sagovornici me slabo cuju, a citao sam da je velika verovatnoca da je u pitanju los modem na 4.4.2 i da i drugi imaju ta iskustva, te da je potrebno flesnuti neki drugi. Prvo sam pomislio da ubacim bruce rom zbog sjajne baterije i ok kamere (iako pretpostavljam da to ne resava modem, a mozda i da), ali nikako ne mogu da flesujem custom recovery (ni twrp ni cwm), stalno izbacuje gresku "error: Boot certification verify". Tu pomislih da probam da flesnem ceo najnoviji 4.4.2 kdz kroz UpTestEX pa da ce to mozda da popravi situaciju. Skinuo sam kdz 20b poslednji, ali i tu nesto ne ide, t.j. nikako da krene iako imam sve drajvere i sve ostalo, LGMobile Support Tool sve vreme izbacuje da imam poslednji sw.

Da li imate savet kako da flesnem npr. bruce rom (zbog baterije), i pri tome sredim i ovo sa krcanjem i losim zvukom tokom razgovora?

DSP, ne radi sa svim aplikacijama. Recimo na LG player - u ne radi a na Power amp - u radi. lepo ga obrišeš i ubaciš viper koji radi uvek i sa svim aplikacijama.

Ma meni ne radi ni na power ampu

Trenutno sam na 4.4.2 (20b), ali bez knock koda. Zvuk mi krci nesto mnogo u slusalici i sagovornici me slabo cuju, a citao sam da je velika verovatnoca da je u pitanju los modem na 4.4.2 i da i drugi imaju ta iskustva, te da je potrebno flesnuti neki drugi. Prvo sam pomislio da ubacim bruce rom zbog sjajne baterije i ok kamere (iako pretpostavljam da to ne resava modem, a mozda i da), ali nikako ne mogu da flesujem custom recovery (ni twrp ni cwm), stalno izbacuje gresku "error: Boot certification verify". Tu pomislih da probam da flesnem ceo najnoviji 4.4.2 kdz kroz UpTestEX pa da ce to mozda da popravi situaciju. Skinuo sam kdz 20b poslednji, ali i tu nesto ne ide, t.j. nikako da krene iako imam sve drajvere i sve ostalo, LGMobile Support Tool sve vreme izbacuje da imam poslednji sw.

Da li imate savet kako da flesnem npr. bruce rom (zbog baterije), i pri tome sredim i ovo sa krcanjem i losim zvukom tokom razgovora?

Da li ti je telefon rootovan? Procedura je veoma laka, odradis root, instaliras autorec aplikaciju, dodelis joj root pristup, pratis korake i samostalno ce instalirati recovery. Zatim skines bruce rom, ubacis ga na telefon, pokrenes telefon u recovery modu, uradis wipe cache, dalvik, data (prvo wipe u twrp kliknes pa opcija advanced i selektujes ova 3) i na kraju instaliras zip bruce roma. Posle toga uradi factory reset i to je to. Ako nesto nije jasno pisi mi na pm :)

Poslednja izmena:

Koristi AutoRec, za d802 je najbezbolnije rjesenje. U suprotnome mozes softbrickati uredjaj.

- Molim autora teme da na prvu stranicu doda

1. rootanje

2. recovery

3. kombinacija za ulazak u download mode

4. kombinacije za ulazak u recovery

5. opis kdz flashanja

Ukoliko treba nek posalje pm (meni ili drugim clanovima, nije ni bitno stvarno) da se sastavi neki text koji je jasan i citak.

Ako nema mogucnosti mijenjanja, onda svakako sastaviti text prvog posta, zamoliti nekog od moderatora da nam taj text ubaci u prvi post(ali vjerojatno se uvijek prvi post, pokretaca teme moze modificirati)

:) moze tako ?

Da li neko može da objasni oko flešovanja romova?Ja sam flešovao na CloudyProII_2.1 Rom,sad hoću da predjem na CloudyFlex_2.3 Rom zbog crne teme.Zanima me,da li je isti postupak za sve romove,tojest,da li može svaki posle svakog?Shvatio sam da su ovi Cloudy slični kao LG Štok rom,ali šta ako hoću neki tipa Cynogenmod ili sličan?Ukapirao sam da sa takvima mora i instalacija gapps i ako ima neki patch za kameru,ali me zanima da li se radi osnovni Wipe,pa napredni Wipe.Znam da moram verziju D802(takva je u mom mobilnom.Jel ima još nešto?Zeznuti telefon koji košta preko 300 evra,nije za zezanje.Nigde nema tutorijala koji napominju sve što je važno,već samo delimični postupak,barem mi je takav utisak.

Da li neko može da objasni oko flešovanja romova?Ja sam flešovao na CloudyProII_2.1 Rom,sad hoću da predjem na CloudyFlex_2.3 Rom zbog crne teme.Zanima me,da li je isti postupak za sve romove,tojest,da li može svaki posle svakog?Shvatio sam da su ovi Cloudy slični kao LG Štok rom,ali šta ako hoću neki tipa Cynogenmod ili sličan?Ukapirao sam da sa takvima mora i instalacija gapps i ako ima neki patch za kameru,ali me zanima da li se radi osnovni Wipe,pa napredni Wipe.Znam da moram verziju D802(takva je u mom mobilnom.Jel ima još nešto?Zeznuti telefon koji košta preko 300 evra,nije za zezanje.Nigde nema tutorijala koji napominju sve što je važno,već samo delimični postupak,barem mi je takav utisak.
Uglavnom je slicno tj isto. Kad prelazis sa 4.2.2 recimo moras dodatno kk baseband da flesujes. Ovako nemas nesto mnogo komplikovan postupak, vazno je da je sistem za tvoju verziju telefona. Odradis wipe i flesujes, kod cm ide sistem pa gapps . Sto se cloudy romova tice, odradi klasican wipe, flesuj rom i zatim odradi factory reset. Kod svakog roma u opisu developera imas nacin instalacije, skoro uvek je isti ali ne kosta nista da se pogleda. Ja mogu da ti preporucim novi bruce v3 rom (sa flex temom). Dobices brz, stabilan i odlicno optimizovan (sto se baterije tice) rom.

Kad ides na aosp/cm onda isti postupak (wipe cache, dalvik, system)

1. rom
1.1(ako treba d802 patch - prave romove za vise varijanti pa je u tom patchu kernel za nasu verziju i baseband)
1.2 (ako je navedeno da se skine supersu onda moras..)

2. gapps

3. kk AOSP baseband

Hvala na informacijama.U suštini,na svakom sajtu piše uputstvo,samo nisam siguran da piše ako se prelazi sa 4.2 na 4.4.Da li se uvek system wipuje?Šta je baseband,gde se skida i jel se instalira kao rom(pre,posle)?I da,stalno mi se remeti vreme i datum,i kad štikliram sa mreže i bez(posle gašenja telefona).

Poslednja izmena:
Napisem kratke upute kad dodjem kuci.

Uglavnom kk baseband ti treba ako prelazis sa 4.2.2(jb) na 4.4.2(kk) ili sa 4.4.x(aosp/cm itd...) na 4.4.2(stock KK). To je modem, odgovoran za pozive, senzore itd, zapravo puno stvari :).

Ako ides kdz metodom ne moras jer se baseband(modem) flasha prilikom kdz flashanja.

Znaci:
sa cm/aosp/sveg ostalog na 4.2.2 = treba ti jb baseband ili kdz i miran si
sa 4.2.2 na cm/aosp (99% svega je 4.4.x) = treba ti AOSP kk baseband
4.2.2(i aosp/cm) na 4.4.2(stock) = treba ti kk baseband

baseband == modem
Svaki do tih romova ima upute.

Znaci ako si sad na 4.4.2 stock (i hoces instalirati cloudypro i ostale romove koji nisu aosp/cm/pa) ne treba ti baseband jer ga imas(to je ujedno i preporucena metoda, 1. kdz zvanicni 2. rom koji ne sadrzi baseband (stabilnost mreze itd..)

Poslednja izmena:
Počinjem da kapiram,samo još,kada se baseband instalira,pre roma,posle?Jel se radi nešto izmedju?Ukapirao sam da se kdz fajl radi pomoću LGMobile Support Tool,samo što valjda ne bi bilo dobro da nestane struja za vreme(što se dešava u Srbiji)?

Da li ti je telefon rootovan? Procedura je veoma laka, odradis root, instaliras autorec aplikaciju, dodelis joj root pristup, pratis korake i samostalno ce instalirati recovery. Zatim skines bruce rom, ubacis ga na telefon, pokrenes telefon u recovery modu, uradis wipe cache, dalvik, data (prvo wipe u twrp kliknes pa opcija advanced i selektujes ova 3) i na kraju instaliras zip bruce roma. Posle toga uradi factory reset i to je to. Ako nesto nije jasno pisi mi na pm :)

Koristi AutoRec, za d802 je najbezbolnije rjesenje. U suprotnome mozes softbrickati uredjaj.
- Molim autora teme da na prvu stranicu doda
1. rootanje
2. recovery
3. kombinacija za ulazak u download mode
4. kombinacije za ulazak u recovery
5. opis kdz flashanja

Ukoliko treba nek posalje pm (meni ili drugim clanovima, nije ni bitno stvarno) da se sastavi neki text koji je jasan i citak.

Ako nema mogucnosti mijenjanja, onda svakako sastaviti text prvog posta, zamoliti nekog od moderatora da nam taj text ubaci u prvi post(ali vjerojatno se uvijek prvi post, pokretaca teme moze modificirati)

:) moze tako ?

Sjajno. Hvala na pomoci! Telefon je vec bio rutovan ali se stalno pojavljivala gore opisana greska prilikom flasha twrp/cwm. Autoexec je odmah odradio posao bez ikakvih problema. Potom sa flashovao prvo neki drugi baseband/modem i testirao zvuk, a potom i flashovao bruce rom. Nemam trenutno vremena da se igram sa telefonom pa je sve na default-u, ali mi za sada (noc i jutro) ne deluje da je baterija nesto nenormalno duza nego inace. Ipak, to cu preciznije znati kada budem sve sredio i koristio normalno telefon par dana. Koliko sam skapirao, nema potrebe flesovati nikakav poseban kernel jer je uz bruce rom zapakovan i njegov frizirani kernel?

Ipak, jedan od glavnih problema koji me izuzetno iritira je i talje tu, a to je los kvalitet poziva. Zvuk u slusalici je i dalje izuzetno los, a posebno kada se pojaca na poslednja dva stupnja (kao da "probija" zvucnik). Pokusao sam sa eksperimentisanjem i zamenom fajla system/etc/snd_soc_msm/... ali nije dalo nikakve ocigledne rezultate. Video sam da ljudi na Verizonu imaju resenje:
Verizon Wireless Only from your dial pad type this in ##PROGRAM980 then press Send or Call. It will ask for a service key, the code is 000000 and after you type it in a menu will pop up, select FIELD TESTS, THEN SCROLL DOWN TO VOICE SO. I chose 13 QCELP and its crystal clear.

Takodje pominju i EVRC-B i jos neke stvari, ali svakako ne vidim resenje za d802 :( Da li imate ideju kako ovo da probam da sredim?

Nazad
Vrh Dno