Šta je novo?

LG G2

Kako da smanjim nav bar ? Xposed? Presao sam sa optimusa na brusov i ogromni su mi hahaha

Ја сам смањио преко xposed али ми више није радио full screen у апп које га подржавају (Nav bar није нестајао).
Додуше било је давно. Можда је сређено у међувремену.

Sjajno. Hvala na pomoci! Telefon je vec bio rutovan ali se stalno pojavljivala gore opisana greska prilikom flasha twrp/cwm. Autoexec je odmah odradio posao bez ikakvih problema. Potom sa flashovao prvo neki drugi baseband/modem i testirao zvuk, a potom i flashovao bruce rom. Nemam trenutno vremena da se igram sa telefonom pa je sve na default-u, ali mi za sada (noc i jutro) ne deluje da je baterija nesto nenormalno duza nego inace. Ipak, to cu preciznije znati kada budem sve sredio i koristio normalno telefon par dana. Koliko sam skapirao, nema potrebe flesovati nikakav poseban kernel jer je uz bruce rom zapakovan i njegov frizirani kernel?

Ipak, jedan od glavnih problema koji me izuzetno iritira je i talje tu, a to je los kvalitet poziva. Zvuk u slusalici je i dalje izuzetno los, a posebno kada se pojaca na poslednja dva stupnja (kao da "probija" zvucnik). Pokusao sam sa eksperimentisanjem i zamenom fajla system/etc/snd_soc_msm/... ali nije dalo nikakve ocigledne rezultate. Video sam da ljudi na Verizonu imaju resenje:

Takodje pominju i EVRC-B i jos neke stvari, ali svakako ne vidim resenje za d802 :( Da li imate ideju kako ovo da probam da sredim?

Ja bih opet proverio da nije do hardverske greske tj slusalice. Cudno mi da tako pravi problem da probija.

Da li imas neki savet kako to da proverim, ili je nosenje u servis jedina opcija? Nekako mi je sumnjivo da je HW problem jer me i sagovornici slabije cuju, sto bi znacilo da je problem i sa zvucnikom i sa mikrofonom.

Kakva je auto inteligencija prilikom slikanja sa ovim novim xdabbeb 3.1 fix-om? Da li i dalje kada se prebaci na AI slika je bas crna?

Jeste,u pravu si,Jishnu je imao problem oko toga. Da li sada kada se prebaci na AI ima drop frejma,ali kada je fotografisanje ukljuceno?

Kada se ukljuci slikanje u normalnom rezimu rada,telefon prilikom pomeranja u uslovima slabije osvetljenosti pokazuje pad frejma. Dok kada se prebaci na snimanje tog problema nema.

Jishnu fix kada se izabere slikanje u rezimu AI nema pad frejma,ali se pojavljuje to crnilo koje si naveo. Pa me zanima da li i xdabbeb 3.1 nema taj pad frejma kada se ukljuci IA u uslovima slabije osvetljenosti? Nadam se da si me sada bolje razumeo :)

Kada se ukljuci slikanje u normalnom rezimu rada,telefon prilikom pomeranja u uslovima slabije osvetljenosti pokazuje pad frejma. Dok kada se prebaci na snimanje tog problema nema.

Jishnu fix kada se izabere slikanje u rezimu AI nema pad frejma,ali se pojavljuje to crnilo koje si naveo. Pa me zanima da li i xdabbeb 3.1 nema taj pad frejma kada se ukljuci IA u uslovima slabije osvetljenosti? Nadam se da si me sada bolje razumeo :)

IA nema tih problema, na normal modu ima.

To me je zanimalo,hvala ;)

Da li imas neki savet kako to da proverim, ili je nosenje u servis jedina opcija? Nekako mi je sumnjivo da je HW problem jer me i sagovornici slabije cuju, sto bi znacilo da je problem i sa zvucnikom i sa mikrofonom.

Probaj jos jednom da ga flesujes,i odradi mu opet factory reset pa ako bude zezao onda je definitvno do telefona..kako god obrni okreni,jer ako ti normalno radi na drugi rom a na Brusov ne a coek posjeduje g2 i na osnovu njega radi sw i koliko nas na forumu ga isto koristi i svakome je u redu,onda tebi moze biti da je nesto defektno sa mikrofonom i slusalicom. Nema drugoga objasnjenja..iskreno,sto se tice d802 modela,jos to nisam nidje procitao da je neko imao problem,to resenje na verizon modelu je samo za taj model i kao sto vidis cim kucaju sifre da je do operatora,isto tako verizon modeli gube mrezu isto tako zbog operatora je problem al za d802 international,toga problema nema da ja znam..

Poslednja izmena:

Ja iskreno mislim da je hardverski problem i da ti flesovanje drugih romova tu nece pomoci. Najbolje da odneses ako je u garanciji, samo obavezno prvo vrati sve stock preko flash toola.

Hteo bih da kupim G2 preko oglasa, jel mogu da ostvarim garanciju ako nisam prvi vlasnik? Takodje, na sta treba obratiti paznju prilikom kupovine, sta moze biti problem kod G2?

Da, mozes ostvariti garanciju. A sto se tice drugog pitanja...prelistaj malo temu, cetri strane unazad...

Posle fleša roma,gde se radi factory reset,u TWRP ili po pokretanju sistema u telefonu?

Prvo se radi factory ferset u TWRP pa flash roma...

Da, mozes ostvariti garanciju. A sto se tice drugog pitanja...prelistaj malo temu, cetri strane unazad...

Izvinjavam se ako sam dosadan, npr ako kupim neki G2 koji je uzet preko provajdera i ima njihovu garanciju, da li mogu ja sam bez prvog vlasnika da ostvarim garanciju? Jedan moj prijatelj kaze da moram preko vlasnika...

Ne radis na kraju nikakav factory.
Ovo je djordjesl napisao: Uglavnom je slicno tj isto. Kad prelazis sa 4.2.2 recimo moras dodatno kk baseband da flesujes. Ovako nemas nesto mnogo komplikovan postupak, vazno je da je sistem za tvoju verziju telefona. Odradis wipe i flesujes, kod cm ide sistem pa gapps . Sto se cloudy romova tice, odradi klasican wipe, flesuj rom i zatim odradi factory reset. Kod svakog roma u opisu developera imas nacin instalacije, skoro uvek je isti ali ne kosta nista da se pogleda. Ja mogu da ti preporucim novi bruce v3 rom (sa flex temom). Dobices brz, stabilan i odlicno optimizovan (sto se baterije tice) rom. Znači.posle roma kaže factory reset?
[/B]

Da, ovo je brusov rom. Nzn sta da ti kazem, ja sam na cloudy pro 2.2 + Dorijev kelner, odgovara mi i extra mi je u odnosu na brusov, on mi nije odgovarao. Probaj, nista ne gubis, ne koristimo svi isto mob, pa moze da bude da tebi bude extra on.

Vrh Dno