Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Koji kalkulator koristite za merenje udaljenosti od centrale?

Podneo sam prigovor RATEL-u, jednostavno, i Orion i Telekom svaljuju krivicu jedni na druge, a problem ostaje nerešen. Ako ćemo tako, onda idemo na viši nivo. Mada se i RATEL hrani isto odakle Telekom...

Svratih danas do direktora Telekoma (moj prijatelj) da vidim kada ce biti funkcionalan istureni stepen koji se upravo montira ispred moje kuce i da se ujedno prijavim za VDSL pa dobih informaciju da Box paketi vrlo brzo idu na 10Mbit (umesto dosadasnjih 6Mbit) kao i da su u pripremi novi Box paketi.

Da,od sledece godine ce naplacivati i Arene.E,pa meni nece.Odjavicu Box i uzeti internet20/1 i nista vise mi ne treba;)

Da,od sledece godine ce naplacivati i Arene.E,pa meni nece.Odjavicu Box i uzeti internet20/1 i nista vise mi ne treba;)
ako si to citao sa sajta da su arene besplatne do nove godine, to se menja svakog novembra vec 3 godine, produzavaju na po godinu dana, misim, arena je telekomova, to im privlaci ljude na iptv...

Svratih danas do direktora Telekoma (moj prijatelj) da vidim kada ce biti funkcionalan istureni stepen koji se upravo montira ispred moje kuce i da se ujedno prijavim za VDSL pa dobih informaciju da Box paketi vrlo brzo idu na 10Mbit (umesto dosadasnjih 6Mbit) kao i da su u pripremi novi Box paketi.

Trenutno koristim net 10Mbit po ceni 5Mbit + IPTV, a u semptembru mi ističe ugovor za mobilni, pa bih spojio sve u BOX i iz tog razloga me interesuje kada će oni preći na 10Mbit? Neki okvirni datum...

Ima sanse da ce biti i Box sa vecim brzinama, a 10 minimalac, ili ne?
Lepo je da se najzad nesto menja po tom pitanju, hvala za info.

Victory :)) čim se spomene i umeša RATEL...

A što se Oriona tiče, (nije ta tema, ali ima veze sa Telekomom), evo šta mi je Telekom odgovorio po pitanju Orionovog zahteva:

Zahvaljujemo se na obraćanju.

Obaveštavamo Vas da smo po pristizanju vašeg elektronskog pisma izvršili provere sa nadležnom Službom i tom prilikom dobili odgovor da Vaš internet provajder Orion Telekom nije prosledio dopis za proveru linije na kojoj radi usluga ADSL.

A ti si ocekivao da ce? :D (Orion proslediti ista)

Ima sanse da ce biti i Box sa vecim brzinama, a 10 minimalac, ili ne?
Lepo je da se najzad nesto menja po tom pitanju, hvala za info.

Mislim da ce brzina u Box paketima biti 10Mbit i da nece biti Box paketa sa vecim brzinama jer za tako nesto vec potreban VDSL. Inace na VDSL-u se intenzivno radi jer evo prikljucuju moju ulicu u kojoj su uglavnom porodicne kuce i nekoliko manjih zgrada a ipak dobijamo istureni stepen i mogucnost za VDSL (Jagodina je u pitanju). Kada se VDSL omasovi, verovatno ce biti i Box paketa sa vecim brzinama.

Нема ни потребе да брзина у Бокс пакетима буде већа од 10/1, док је то у ADSL варијанти али пошто се VDSL увелико нуди и уводи, не видим зашто не би то упаковали и у (vdsl) Бокс пакете. Ко може да добије vdsl 50/2, зашто не би добио и Бокс3 са том брзином? Или рецимо 30/2 са телевизијом. Или како већ испланирају. Мени Бокс 3 траје још годину дана потписао бих нови уговор ако буде рецимо 20/2, али ако кроз годину дана у понуди буде само 10/1, ја одјављујем Бокс и прелазим на друге комбинације.

Moj stric je zavrsio box ugovor i prijavio IPTV+ VDSL 20/5+tablet i rekose nema problema ali evo 10 dana proslo i nista...ima tehnicke mogucnosti ali je negde zapelo izgleda...

Zdravo.
Nadam se da ce te mi pomoci da resim ovu misteriju.
Situacija je sledeca HG532e i 30m utp su povezani sa TP-LINK WR1043ND brzina neta na PC mi je 17/1 mb/s.
Dalje brzina na laptopu koji je u sobi gde je TP-LINK WR1043ND 15/1 mb/s a na mobilnom mi se krece od 10 do 13 mb/s.
Pre par dana sam uzeo D3i on u sebi ima merac brzine interneta i na njemu mi pise 5mb/s da mi je konekcija.
Mene interesuje gde se gubi brzina interneta na laptopu i na mobilnom?
U cemu je problem????

Zasto ne mogu preko mojtelekom portala da podnesem zahtev za promenu brzine interneta? Jel postoji neki drugi nacin da se to uradi online?

Можда не можеш. Који пакет имаш и шта се дешава када покушаш промену? Да ли нуди неку другу брзину?

Moj stric je zavrsio box ugovor i prijavio IPTV+ VDSL 20/5+tablet i rekose nema problema ali evo 10 dana proslo i nista...ima tehnicke mogucnosti ali je negde zapelo izgleda...
Isti slučaj s Milorad ,

Ja podneo zahtev 05.05. za 20/1 +tablet +IPTV +neki paket za mobilni , 07. 05. me zvali da je odobreno i da dođem da potpišem ugovor
Kad sam otišao ,,navodno" ne slažu se cifre u ugovoru i one koje su navedene u promociji pa se mora ugovor ispraviti i da će me zvati čim bude ispravljeno .
Evo prošlo 7 dana i ..... ništa.
Koliko vidim iz ponude su izbacili tablet ASUS MeMo Pad HD 10
Rekoh ja da oni nešto muljaju , sad mi pada na pamet kad me budu zvali da im tražim mik kod i da pređem u SBB.

Zasto ne mogu preko mojtelekom portala da podnesem zahtev za promenu brzine interneta? Jel postoji neki drugi nacin da se to uradi online?

Da li se na tebe registrovan fixni, na koji se vodi taj ADSL? Da li si pod nekom ugovornom obavezom, gde nemas pravo smanjenja brzine? (tablet/racunar)
Ako nije nista od toga, jedino mi pada na pamet da trenutno ne radi, ili da imas starije pakete, pa mora rucno da se odradi.

Ja ne mogu da menjam, jer se broj vodi na drugo lice, ali mogu kroz njihov nalog da menjam brzinu svog ADSLa :D Glupo :(

Da li se na tebe registrovan fixni, na koji se vodi taj ADSL? Da li si pod nekom ugovornom obavezom, gde nemas pravo smanjenja brzine? (tablet/racunar)
Ako nije nista od toga, jedino mi pada na pamet da trenutno ne radi, ili da imas starije pakete, pa mora rucno da se odradi.

Ja ne mogu da menjam, jer se broj vodi na drugo lice, ali mogu kroz njihov nalog da menjam brzinu svog ADSLa :D Glupo :(

I kod mene je takav slucaj. Probacu onda sa tog drugog naloga...

Evo sad me zvali ( 20 i 45 min.) zašto ne dolazim da potišem ugovor za ADSL. ?!?
Pa niko me nije zvao do sada !!!

Mozda jedu na fiksnom, za koji si trazio ADSL, a ti ga ne kotistis?

Moj problem je sledeci:
Dok sam imao paket 4/512 na postojecoj kucnoj instalaciji sa 2 telefona i prikljuckom za racunar bez splitera sve je radilo besprekorno,jedino je pucala veza kada se koristi telefon u drugoj kuci (i to znam i to mi nije bio problem).Sredinom aprila meseca prelazim na paket DO 10/1 i sve radi super do pre par dana,medjutim u zadnjih par dana imam problema gde mi konstantno puca veza na svakih 30-tak minuta.Prijavljen je sinoc kvar i majstor je danas bio izmerio prijem signala,rece da je super dolazni signal i da je greska do kucne instalacije.
Kucna instalacija je uradjena sa tzv.minerskom zicom (one dve plavo-bele izolovane zice) i na tavanu je napravljeno obicno cvoriste i iz njega idu dalje zice na tri strane (2 telefona i prikljucak za racunar).Mene interesuje da li postoji mogucnost da se na postojecu instalaciju povezu spliteri i kako,ili moram da menjam kompletnu instalaciju i postavljam splitere.
I koliko bi to zadovoljstvo moglo da kosta otprilike (ako menjam instalaciju treba mi bar nekih 50-tak metara za obe kuce)
Ne zamerite na semi u prilogu,ali to otprilike ovako izgleda
Sema.jpg

Poslednja izmena:
Ne moras da koristis spliter ali bi mogao da stavis adsl filter ispred svakog telefonskog aparata.

Opcija 1 da ispred svakog telefona stavis filter
Opcija2 da na cvoristu postavis spliter i onda odatle telefone spois na izlaz za telefon a pc na izlaz za njega, tako sam ja odradio.

@stefan2
Idi na opciju 2.
Eve ti i malo objasnjenje preko slika:

http://support.eircom.net/images/modemSetUp/connect_splitter.jpg
stavis spliter na sadasnjem cvoristu, u njega ubodes kabel za adsl i za telefon u predvidjene rupe a ako ti treba za dva telefona
iza splitera stavis samo jedan razdelnik

http://corpocrat.com/wp-content/uploads/2010/09/rajastan.jpg
na slici broj jedan (na ovoj slici je spliter pod brojem 5)

Instalacije ne moras nista dirati jedino ako na krajevima nemas konektore njih da ti neko stavi.
Mrzelo me da crtam a i lepse je sa ovim slikama :type:
Pozdrav.

Da ne tumbam po temi pa cu pitati ovako. Imam 5mb brzinu potpisanonje kadanje uvedeno pa promo diskusija 5mb po ceni 1500 i kusur ( nisam siguran kada istice) . Ono sto me zanima je , da li ugovor moze ranije da se produzi? Konkretno zanima me ova promocija 10mb plus tablet asus uz doplatu... Takodje me zanima isplati li se ovaj tablet platiti 6000rsd ? Hvala

3, evenutalno 4 meseca pre isteka :( Bez prelaska na Box, tj. i tumbanja, ali to opet povlaci barem 6 meseci na Boxu.

Meni je takodje ta plavo bela zica, nastavljana na 2 mesta i za 6/1 mb vrsi posao, mozda ali mozda bi izdrzala 10mb kad bi sad uzeo tu promociju, ali velika verovatnoca da cu morati novu instalaciju da sprovedem i preporuceno mi je da koristim UTP kabl...

Nazad
Vrh Dno