Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja neznam jel ovde neki lobi uvoznika pa sad Nike umesto 55% rabata treba da bude 70%... ljudi kupuju kopije jer za leba nemaju... i na to je prinudjeno bar 90% srbistana... druga je stvar sto je zakonom zabranjena prodaja kopije i kao takva se nemoze deklarisati ko kopija..... tacno problem je jer nekad neznas sta je kopija jer prodavac nemse da napise isto.. ko je tu kriv, limundo, zakon ili drzava? (sta da necete da naterate sve da kupuju samo originale ili da idu bosi...)

Ovako da se zna sta je kopija a sta original, cist racun duga ljubav!

Problem je u tome kada prijavis da se radi o ociglednoj kopiji koja se prodaje kao samsung i jos ispadnes ****** jer si prijavio. Kao npr samsung model za Dubai. Na kraju sam im preko mog prijatelja koji radi u Samsungu i jedan je od direktora lupio pljusku. I sada ima ali mnogo manje. Masa je bila varana, a ovi koji prodaju kao ne znaji da je kopija u pitanju. Sramota jedna u nizu.

Jel neko primetio da se naslov ove teme promenio, nema vise loseg iskustva,samo limundo , nije problem, al zasto onda za kupujemprodajem stoji Prevara-KP
Ako je ta tema najbrojnija postovima i da se ne bi otvarale nove teme, sto se ne preimenuje samo u KupujemProdajem, ili mozda treba neko da vas kontaktira od njih ?

Ovako se ispoljavaju dvostruki arsini

Registrovan je Vladimir odavno, al su sada izgleda sklopil neki deal sa vlasnicima bench-a, jer sve naginje na tu vodenicu. Jos ce reci da sam lud, a Ilija Cvorovic mi nije nista u rodu :)

Kao sto rekoh jeste sklopljen deal...
Cak su se i moderatori ovajdili, sa Havaja pišem ovo....

Fox je ozbiljno postavio pitanje, koje zaslužuje isti takav odgovor, umesto ispraznog humora:
Zašto je Limundo tema bez, a KP tema i dalje sa prefiksom - PREVARA?
Ne verujem ni ja da je u pitanju dil, ali čemu onda ovi dvostruki aršini?
Obe teme treba da imaju neki neutralan naziv, a u njima će svako prenositi svoja iskustva, dobra ili loša, svejedno.

Cim se kucalo "limundo", na prvoj strani je izbacivalo ovu temu. Sigurno uhvatila prpa, jer tema rusi ugled. Isto je bilo i sa temom uni web hosting, koja je na kraju obrisana, jer je doticni pretio tuzbom Peci.

Kad bi znao sta je u pitanju sa tim, cutao bi a ne pisao te gluposti, tako da smatraj ovo poslednjim upozorenjem.

Fox je ozbiljno postavio pitanje, koje zaslužuje isti takav odgovor, umesto ispraznog humora:
Zašto je Limundo tema bez, a KP tema i dalje sa prefiksom - PREVARA?
Ne verujem ni ja da je u pitanju dil, ali čemu onda ovi dvostruki aršini?
Obe teme treba da imaju neki neutralan naziv, a u njima će svako prenositi svoja iskustva, dobra ili loša, svejedno.
Ozbiljno pitanje da je bencmark i limundo u dealu ?
Takva pitanja od sada na pm postavljate. Forum ne sluzi za takve stvari.

Obe teme su premestene gde im je i mesto , jer su u pitanju internet prezentacije, a ne teme o moralu , politici i zaposljavanju.

OVER

Poslednja izmena:
Nisam već jedno godinu dana ni išao na Limndo - Kupindo i kad sampre neki dan nešto tražio izgledalo mi je da ima daleko manje kompjuterskih delova a na Kupindu skoro sve dileri i radnje sa novim stvarima. Dali se to meni samo čini ili .....
Na K&P mnogo više takvih stvari i retko radnje i dileri.

^ Ne treba biti naučnik pa videti da ovo nema veza sa I9500 S4, narocito posto ne postoji sa dual sim karticom. Mozda je bitno da "nije napisano" da je kopija.

Prijavio sam ga, a najjaci je nik iz aviona se vidi da je lupio ime i prezime. Em kopija em dodatni uslovi prodaje..

...

Novim Pravilnikom je predviđeno da prodavac sa nula ocena mora da izabere ili lično ili LC, da bi mogao da nudi i slanje pouzećem.
Više o tome na:
http://www.limundo.com/fajlovi/Uslovi_koriscenja.pdf
(tačka 12.2)

A kako taj pravilnik tretira kupce sa 0 (nula) ocena?
I kako tretira prodavca koji 4 (četiri) puta prodaje isti predmet kupcima sa 0 (nula) ocena, a da se to ne vidi kroz ocene tog istog prodavca?

Naime, radilo se konkretno o telefonu HTC HD2 koji sam hteo da kupim, te sam pratio tu aukciju. Neko sa 0 ocena je ponudio više nego što sam ja hteo da ponudim te sam čekao drugu ponudu. Za nekoliko dana opet taj isti telefon. Iste slike i isti tekst, imam obe aukcije u ''Pratim''. Opet pratim i opet isto neko sa 0 ocena ponudi više. I posle nekoliko dana ponovo isti scenario. A kada se i četvrti put pojavio isti telefon kod istog preodavca, bez ocena od prethodnih aukcija za taj isti telefon, pisao sam Limundo timu o tome. Naravno, dobio sam onaj ''automatski odgovor'' tipa bla bla, a malo kasnije se taj isti telefon pojavio kod drugog prodavca, sa istim slikama i sa istim tekstom ...
Iz tog a i iz nekoliko drugih primera za premete za koje sam bio zainteresovan, zaključio sam da velika većina prodavaca ima više naloga sa kojih gura cenu do one koja njemu odgovara, pa ako se neko zaleti eto ćara. Stoga sam odustao od kupovina na Limundu iz jednostavnog razloga što je jako teško takmičiti se sa prodavcem u kupovini njegovog predmeta prodaje ...

Poslednja izmena:
Ja sam nekada dosta kupovao preko limunda a i moji ukućani, mislim da su se navukli malo na licitiranje.
Sad mi je to kao koncept promašeno, treba imati puno vremena tj. biti besposlen da bi mogao upratiti nešto valjano a onda i dobiti na licitaciji.

Kupindo je sa tog razloga bolji sajt, mada vidim da je sve manje i manje stvari, prešišao ih je kupujem prodajem.
Mada i dalje držim da je Limundo i Kupindo daleko bolji sigurniji sajto od KP.

Daleko je limundo od sigurne trgovine, bitna im je samo provizija. Na KP sajtu lepo piše da je proizvod kopija, a na limundu se i kopije prodaju kao originali.

Kod nekih predmeta imate limundo cash... takodje kad vas banuju na limundu zbog prevara budite sigurni da drugi nalog necete tek tako otvoriti (ne radi se samo provera IP adresa, imaju oni i drugih nacina da saznaju ko je ko za sumnjive naloge), dok je na KP to donekle lakse

Masa prodavca je takodje pobegla sa Limunda bas zbog toga sto im je nalog opravdano ili neopravdana zatvoren

Mada to je mac sa dve ostrice mentalitet i prodavaca i kupaca je TESKO promenuti

Poslednja izmena:
Koji su to nacini ? Ip adresa nije nikakva provera, pouzdanost = nula

Koji su to nacini ? Ip adresa nije nikakva provera, pouzdanost = nula

Pa kad se neko ne razume, jeste donekle... znam kome su ugasenih 100 naloga sa raznih adresa, neznam koje metode provere imaju ali nove clanove koji vrte robu koja je sklona uvaljivanju proveravaju itekako, limundo tu medotu zove data mining...
Takodje kazem da je mac sa dve ostrice jer verujem da su masi ugasili naloge greskom (ima onih koji dele net pa i kupuju jedni od drugih sa istog IP-a(kafici itd..) sto ne bi smelo da je protiv pravila)

Znam da su na lokalnim buvljacima otkupljivali starije naloge pa su i njima gasili, jednostavno prevaranti imaju nesto zajednicko, ili limundo moze da otkrije sve metode (neverujem :D )

A i ovi sto kukaju da zele da ugase profil, lepo prosetate do buvaljaka pa ga prodate :p samo neznam ako vam sutra zakuca policija na vrata sta cete onda

Poslednja izmena:
xaaxaxa ,danasnji dan cu slaviti "kao" praznik ,lol.
prekinuli su mu aukciju, prijavio sam je za "dodatne uslove prodaje" , jer nije naveo slanje a posle je dodao da salje, mislio sam da ovo nece proci,par sati do kraja aukcije, praznik, ima dovoljno ocena da salje, tako da nisam polagao mnogo sansi da prijava prodje, a prijavio sam samo zato jer je bezobrazan

zahvaljujem LT-u , sada neka se dobro zapita zasto je prekinuta i ko je prijavio

Nije mi jasno nista... On jeste nekada zbunjen, ja znam da se u racunare razume koliko ja u proizvodnju sira ( nikako ) ali coveka licno znam i nije nikakav prevarant... eto sta je pakost. Gledaj pa prijavljuj ove "neispitane". Nadji nacin da tu isteras "pravdu", pa se onda pohvali.

Pa kad se neko ne razume, jeste donekle... znam kome su ugasenih 100 naloga sa raznih adresa, neznam koje metode provere imaju ali nove clanove koji vrte robu koja je sklona uvaljivanju proveravaju itekako, limundo tu medotu zove data mining...
Takodje kazem da je mac sa dve ostrice jer verujem da su masi ugasili naloge greskom (ima onih koji dele net pa i kupuju jedni od drugih sa istog IP-a(kafici itd..) sto ne bi smelo da je protiv pravila)

Znam da su na lokalnim buvljacima otkupljivali starije naloge pa su i njima gasili, jednostavno prevaranti imaju nesto zajednicko, ili limundo moze da otkrije sve metode (neverujem :D )

A i ovi sto kukaju da zele da ugase profil, lepo prosetate do buvaljaka pa ga prodate :p samo neznam ako vam sutra zakuca policija na vrata sta cete onda

Nije Limundo izmislio "Data-Mining" da bi ga tako oni zvali, pomoćni sistem koji će olakšati obradu baze podataka prikupljenih po određenim kriterijumima, tj. ako će ti biti lakše analiziranje privatnih poruka je ključan faktor u odlučivanju, a IP adresa i sve ostalo mu dođe kao sporedna osobina iz koje Limundo po nekom kriterijumu izvlači IP adresu.

Iskreno po prvi put čujem za izraz "roba sklona uvaljivanju" ta mi klasifikacija robe nije uopšte poznata i koji su to kriterijumu po kojim se roba klasifikuje pod "uvaljivanje" (istekao rok, sakrivanje proizvođača, godina proizvodnje, loše pakovanje, roba sa greškom...)???

Poslednja izmena:
Limundo i Kupindo jesu veoma sigurni sajtovi. Razlozi:
-Limundo cash
-Kupindo zaštita (uskoro i Limundo zaštita)
-Poseban deo tima koji se bavi isključivo sigurnošću Limundovaca
-Veoma jaka korisnička podrška
itd..

Mislim da tako nešto, nažalost, nema nijedan sajt na domaćem webu.

Pored ovoga nabrajanja :), razultati su potvrda svega. Od 100 ocena na sajtu, samo je jedna negativna. Tih 1% negativnih ocena su najčešće zbog nejavljanja, odustajanja od prodaje/kupovine i sl.
Svakako IP adresa, tj. njena provera, je daleko od toga da se priča o sigurnosti na nekom sličnom sajtu.

Pitanje za Limundo:

Kada se očekuje dugo najavljivanje promena da će prodavci koji postavljaju aukcije humanog karaktera biti oslobođeni od plaćanja provizije za predmet koji se proda, i ponovo vrati na aukciju jer u 90% slučajeva kupac želi samo da učestvuje ali ne i da preuzme predmet jer se odriče u korist ponovnog postavljanja?

Dok je bio Cafe o tome je bilo reči naširoko ali na tome je samo ostalo, ništa se nije uradilo?

Poslednja izmena:
@bSecurity
Odlično pitanje.
Trenutno nemamo generalno rešenje za ovakve stvari.
Potudiću se da proverim sa kolegama da se ovo pitanje (konačno) reši.

Nadam se da ću uskoro moći da javim ovde da smo došli do pozitivnog rešenja :type:
Hvala na podsećanju! :wave:

Usput, verovatno ste u toku, aktivna je jedna aukcija ovog tipa pa ko u mogućnosti da pomogne, eto prilike:
http://www.limundo.com/kupovina/Spo...Nenada-Pagonisa-Humanitarna-aukcija-/23867185

@bSecurity
Odlično pitanje.
Trenutno nemamo generalno rešenje za ovakve stvari.
Potudiću se da proverim sa kolegama da se ovo pitanje (konačno) reši.

Nadam se da ću uskoro moći da javim ovde da smo došli do pozitivnog rešenja :type:
Hvala na podsećanju! :wave:

Usput, verovatno ste u toku, aktivna je jedna aukcija ovog tipa pa ko u mogućnosti da pomogne, eto prilike:
http://www.limundo.com/kupovina/Spo...Nenada-Pagonisa-Humanitarna-aukcija-/23867185

Hvala na odgovoru, nadam se da će to biti možda i privilegovana opcija da se uradi po hitnom postupku jer svesni smo postojanja mnogo takvih aukcija.

Naravno uvek treba i Vi da ispratite takve aukcije pa da neki refund provizije uradite kroz veće iznose, ako već ne može onda ste verovatno kod takvih aukcija manuelno vraćali iznos, bar se nadam da je tako ili ste to odbijali?

Pratim svaku aukciju ovog tipa, ali kroz sms redovne donacije neće izostati u bilo kom pogledu. Hvala na podsećanje...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno