Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

rigovi hladjeni sa ventilatorom na 220v
ta podesavanja sam koristio za asus-ke i to one obicne 270,a sad ta podesavanja koristi jedan nas bench clan kojem sam prodao grafike(ja sam uzeo gigabyte 270)

Da li je neko moze provereno da mi kaze koliko struje vuku 4 grafike Sapphire R9 280x DualX 1,1V 1050/1500. Napominjem da bi se kopali X11 coin-i. Napajanje Enermax Revolution 1050w, do sada su mi na njemu bile 3 R9 280x karte jer sam kopao scrypt do nedavno, sada se prebacujem na X11 pa me interesuje koliko bi vukle te 4 karte. Da je novo napajanje ne bih se razmisljao, ali posto je staro oko 3 godine interesuje me koliko cu ga opteretiti i da li ga mogu toliko opteretiti?

Da li je neko moze provereno da mi kaze koliko struje vuku 4 grafike Sapphire R9 280x DualX 1,1V 1050/1500. Napominjem da bi se kopali X11 coin-i. Napajanje Enermax Revolution 1050w, do sada su mi na njemu bile 3 R9 280x karte jer sam kopao scrypt do nedavno, sada se prebacujem na X11 pa me interesuje koliko bi vukle te 4 karte. Da je novo napajanje ne bih se razmisljao, ali posto je staro oko 3 godine interesuje me koliko cu ga opteretiti i da li ga mogu toliko opteretiti?

na x11 ce biti ispod 500W

To mi je bas nesto malo, jel moguce da 4 R9 280x toliko malo trose na X11? Ispadne da na Seasonic X850W mogu da stavim 5 komada R9 280x da kopaju X11 coin :D.

Ma znam da trosi manje, ali mi opet zvuci kao naucna fantastika da mogu da stavim opusteno 5 komada R9 280x na 850w napajanje,pa me zbog toga interesuje jel neko probao da stavi 5-6 grafika na napajanje od 800-900w? :D.

280x na X11 troši ~150W, dakle 4 kom na dobrom napajanju od 800W može sigurno ali ne bih terao 5 nikako.

Ja teram 4 Toxica na 1075-1081mV na SCRYPT na platinum SS 760w :mad: :smoke:
Pa ti racunaj sada :D

Bljuje dim :D,ako nije,pitanje dana kad ce :):):)

Za sada, `ladan ko (topao) spricer, ne prelazi 35 stepeni, mereno onim "laserskim/IR" termometrom :)

Za sada, `ladan ko (topao) spricer, ne prelazi 35 stepeni, mereno onim "laserskim/IR" termometrom :)

Da ne mislis na 270x? Posto s' 4kom 280x samo je pitanje kad ce napajanje ili i sve ostalo otici u vjecna lovista...

Ne, ne mislim na 270 :)

Pretpostavio sam, pa reko' da rijesimo misteriju :).
Gore se pricalo o 280x, pa si tu upao i napisao da na SS 760w imas 4 toxica, sto zaista nije moguce.
Moze taj SS i 5x270, naravno undervoltovane, bez da se oznoji :).

Znam ja sta se pisalo, zato sam i naglasio sta JE MOGUCE :D
KO ne veruje..... nikakav problem :) slike, zice, digitalni watmetar, digitalni toplomer, opremljen sam :D

Ubacio sam ovaj bios i ove klokove na Gigabyte, temperatura na jednoj 60 C a fan speed 2400 rpm. a druga je 65 C. fa speed 2600 rpm. Jel to ok za Gigabute?

Meni šljakaju 1.019v @ 1000/1500MHz stabilno.
BIOS mod via VBE7.

Ubacio sam ovaj bios i ove klokove na Gigabyte, temperatura na jednoj 60 C a fan speed 2400 rpm. a druga je 65 C. fa speed 2600 rpm. Jel to ok za Gigabute?

Temperatura sobe?
U principu je ok, budući da te gbt imaju 3 manja ventilatora pa rade na većim obrtajima.
Ja sam batalio scrypt do zime :)

Temperatura sobe 22 C. pa to me je zbunjivalo sto rade na vecim obrtajima, ali logicno. ;)
Jel kod tebe slicna brzina?

Ne sećam se. Kažem ti, ne kopam scrypt.
Koliko % ti je 2400rpm? Preko 50-60% ne valja na duže staze, po mom mišljenju

To mu dodje negdse izmedju 60 i 65%, sta kopas, prosvetli mi put :)

Trenutno experimentisem :).
Rasporedio hash na X11 coine (DRK i HIRO), HVC i GRS.
Za neki od ovih ću se odlučiti da vozim preko leta.

Znam ja sta se pisalo, zato sam i naglasio sta JE MOGUCE :D
KO ne veruje..... nikakav problem :) slike, zice, digitalni watmetar, digitalni toplomer, opremljen sam :D

Ok, i kakve veze imaju 4x280x i 4x270 (osim Toxic u nazivu)?

Trenutno experimentisem :).
Rasporedio hash na X11 coine (DRK i HIRO), HVC i GRS.
Za neki od ovih ću se odlučiti da vozim preko leta.

To mi kazi :) Vidim da ovaj X11 trosi upola struje pa stim verovatno i smanjuje temperaturu, gde ga kopas, to jest gde si se prikacio na njega...

^Ajd malo razjasni sta ti ovde nije jasno, pa pitaj Jopet? :)
To i ja tebe da pitam... niko sem tebe i nije pominjao 270 a na temu 4 komada i 750 w
:D

5x270 sapphire (1075mV-1130mV) trose oko 380W na Darkcoinu.
Ko sastavlja rig sada moze lepo da ustedi na napajanju :)

podrazumeva se da sam mislio na X11 coine kao buducnost u kopanju.

Vrh Dno