Šta je novo?

Battlefield 4

Probao sam igru opet posle 4-5 meseci pauze... dalje je neopevani sh!t i bruka za nekada veliki serijal.

- " Netcode " sam znao da se ne moze nikada popraviti i dovesti na pristojan nivo bez menjanja komplet endzina, ali ocekivao sam makar neki napredak. I dalje su prisutni kill trejdove ( prvo ubistvo posle povratka je bio kill trejd ), 1 shot killove i ostale gluposti od launcha. Koliko puta sam samo zaginuo iza zaklona...

- Death shield bug koji mozete videti na JackFrags'ovom youtube kanalu i dalje nije sredjen...

- Revive bug od launcha igre, koji su obecali da ce biti ispravljen u prvom patchu je i dalje tu...

- Igraci su i dalje retardirani nacisto. Svaka partija se zavrsava sa 700+ poena razlike za jedan od timova. Naznake teamwork-a ni na vidiku.

- Kolicina nub tub oruzja... skoro svako drugo oruzje u igri ima lock on opciju. Fire and forget. Hoces da letis helikopterom? Zaboravi! Cim izadjes iz baze sledi salvo active radar missle-a, 20+ inzinjera koji te non-stop lockuju i ostale gluposti. Dobro je sto lock on nisu stavili na pistolje ili nozeve.

Svaki mesec broj igraca opadne za nekih 5 - 10k, dok npr. sve veci broj ljudi igra Battlefield 3 ( pre 2-3 meseca BF3 nije imao ni 4-5k igraca, sada je prosek oko 11-12k i raste )... valjda i to govori u kakvom je tragicnom stanju ova igra!

^^

Ne znam u kakve si partije ulazio ali ja taj 700 skor nisam tako cesto vidjao i likovi nisu retardi... ***a tebi je tako zapalo na serveru. Isti djavo je sto se tice locka u BF3, nista novo za helije koji mogu generalno lako da se skinu, a i brate tu su avioni pa ih lako skrse. Jedini problem opet ostaje za avione i likove koji seju smrt iz nebesa, ali cini mi se daleko manje opstaju na nebu nego u BF3, ili je opet, meni tako zapalo...

U svakom slucaju, ja sam generalno zadovoljan igrom jer, realno gledano kolicina tih gluposti koje se pojavljuju u igri mi je gotovo mizerna u odnosu na zabavu koju igra pruza. :)

^^

Ne znam u kakve si partije ulazio ali ja taj 700 skor nisam tako cesto vidjao i likovi nisu retardi... ***a tebi je tako zapalo na serveru. Isti djavo je sto se tice locka u BF3, nista novo za helije koji mogu generalno lako da se skinu, a i brate tu su avioni pa ih lako skrse. Jedini problem opet ostaje za avione i likove koji seju smrt iz nebesa, ali cini mi se daleko manje opstaju na nebu nego u BF3, ili je opet, meni tako zapalo...

U svakom slucaju, ja sam generalno zadovoljan igrom jer, realno gledano kolicina tih gluposti koje se pojavljuju u igri mi je gotovo mizerna u odnosu na zabavu koju igra pruza. :)

U BF3 nisi imao makar gluposti tipa Active Radar, gde je dovoljno da ispucas dve rakete u bilo kom pravcu da protivinicki heli baci kasiku.

@ Cufi

Nemoj molim te! Cekalo me je nekih 50-60 battlepackova po povratku. Jbs. to sto je igra pokvarena, makar cu izgledati fensi dok ginem iza zaklona :D.

Probao sam igru opet posle 4-5 meseci pauze... dalje je neopevani sh!t i bruka za nekada veliki serijal.

- " Netcode " sam znao da se ne moze nikada popraviti i dovesti na pristojan nivo bez menjanja komplet endzina, ali ocekivao sam makar neki napredak. I dalje su prisutni kill trejdove ( prvo ubistvo posle povratka je bio kill trejd ), 1 shot killove i ostale gluposti od launcha. Koliko puta sam samo zaginuo iza zaklona...

- Death shield bug koji mozete videti na JackFrags'ovom youtube kanalu i dalje nije sredjen...

- Revive bug od launcha igre, koji su obecali da ce biti ispravljen u prvom patchu je i dalje tu...

- Igraci su i dalje retardirani nacisto. Svaka partija se zavrsava sa 700+ poena razlike za jedan od timova. Naznake teamwork-a ni na vidiku.

- Kolicina nub tub oruzja... skoro svako drugo oruzje u igri ima lock on opciju. Fire and forget. Hoces da letis helikopterom? Zaboravi! Cim izadjes iz baze sledi salvo active radar missle-a, 20+ inzinjera koji te non-stop lockuju i ostale gluposti. Dobro je sto lock on nisu stavili na pistolje ili nozeve.

Svaki mesec broj igraca opadne za nekih 5 - 10k, dok npr. sve veci broj ljudi igra Battlefield 3 ( pre 2-3 meseca BF3 nije imao ni 4-5k igraca, sada je prosek oko 11-12k i raste )... valjda i to govori u kakvom je tragicnom stanju ova igra!

Kad covek procita ovako nesto,mogao bi da pomisli da je to stvarno tako.

Ali jednostavno-nije.Ti si igru odavno zamrzeo,i siguran sam da ce to tako i ostati.Nemoj vise ni pokusavati da igras ovaj "sh!t" od igre,jel za tebe nikad nece biti bolja nego sad.Dakle-sh!t.

Kao sto "neko" rece:

"Zasto onda dolazis u ovu temu,niti ces ti nas ubediti da je igra sh!t,niti cemo mi tebe ubediti u suprotno".

Nazalost danasnja omladina vise nezna sta je timska igra. Juce sam odigrao jedno dva tri sata i debelo sam razocaran na sta je spao battlefield. Sto se tice same igre, meni radi odlicno, nemam nikakvih problema. Al mnogo decurlije igra ovu igru. Da niko nmz da se udostoji i da baca kutije sa municijom ili da leci. Svi gledaju samo sebe, svoje dupe. Kad ih neko ubije odma kukaju noob weapon. Znaci blagi uzas.

*** kad se setim samo prvi Battlefield kad je izasao davno kad sam bio klinac ***, isli smo u igraonicu i igrali. To je za mene i da danas divno iskustvo, kad smo svi tada igrali timski.

Ono sto isto debelo zameram Battlefield-u sto ide krivim stazama nazalost. ZNACI necu da im *****o prioritet budu kako ce oruzja da svetle, koju cu boju da stavim na oruzje ili na tenk. Stavljalju milion gluposti nekih sto uopste nisu potrebni Battlefield-u. Unistavaju samo ime Battlefield-a. Poceli su da kopiraju Call Of Duty al to ce im se izgleda debelo obiti o glavu. Jer ja nastavak bilo koji vise necu uzimati..

Postoji jedna razlika... ti si u RO2 temi ( koja je posvecena igri koju si igrao svega 20-30 sekundi, i to BETA verziju ) ubedjivao druge da je igra trash. Ja jedino iznosim svoje misljenje o igri, 6-7 meseci posle njenog izlaska. Ne ubedjujem nikog nista.

I ja ne mrzim video igre, nemam taj problem poput tebe. Usput, da li si ti vlasnik ove teme pa da ces nekome reci da li moze da pise u njoj ili ne?

PS. Nisam ti ja kriv jer imas izuzetno niske standarde povodom igara koje izlaze iz EA/DICE kuhinje.

BF i dalje moze da pruzi odredjenu zabavu, ali to nema veze sa starijim naslovima iz serijala ( koje si verovatno video samo na google images ). Zbog likova poput tebe ovakvi lopovluci i prolaze DICE-u od ruke.

Poslednja izmena:
Kao sto je Serbian rekao, broj igraca opada. Da li je to razlog onog navedenog gore ili jednostavno nesto ne stima ne znamo. ( ili znamo ali se ne slazemo ) U sustini, u poredjenju sa bf2 igra se drasticno promenila. Licno za mene je problem netcode, imao sam par slucaja gde su me ubili iza zaklona ( ping 40-50 ) par puta u toku partije. Videli su sto se tice ekspanzija i premiuma da ljudi zele da kupe i pametno su iskoristili. Nadam se boljem u bf5...

Postoji jedna razlika... ti si u RO2 temi ( koja je posvecena igri koju si igrao svega 20-30 sekundi, i to BETA verziju ) ubedjivao druge da je igra trash. Ja jedino iznosim svoje misljenje o igri, 6-7 meseci posle njenog izlaska. Ne ubedjujem nikog nista.

I ja ne mrzim video igre, nemam taj problem poput tebe. Usput, da li si ti vlasnik ove teme pa da ces nekome reci da li moze da pise u njoj ili ne?

PS. Nisam ti ja kriv jer imas izuzetno niske standarde povodom igara koje izlaze iz EA/DICE kuhinje.

BF i dalje moze da pruzi odredjenu zabavu, ali to nema veze sa starijim naslovima iz serijala ( koje si verovatno video samo na google images ). Zbog likova poput tebe ovakvi lopovluci i prolaze DICE-u od ruke.

Pisi brate do sutra,niko ti ne brani.
I ti si ovde malopre pisao da je bf4 sh!t.Ni ja nisam u ro2 temi ubedjivao nikog,nego sam iznosio zapazanja,koja su zasnovana na cinjenicama.U vezi ocajne grafike,itd.

Ja bih rekao da ti imas niske standarde,kad mozes da igras ro2.Mislim realno,ono bole oci od toga kako igra izgleda.Od igre koja je izasla skoro,MORA vise da se ocekuje.I po grafici,i po svemu ostalom.Pa pogledaj samo ono trcanje...sta ces vise.Valjda je zato igra dzabe.

Pa ne mogu ja da nateram hiljade ljudi da kupi igru od DICE-a,to svako odlucuje za sebe,valjda.

Zalis se na lock-on oruzja,pa sta ocekujes od modernog shootera?

To sto si ti posle par meseci usao i odigrao par partija u bf4,i naleteo na to sto si pisao,to je kao da ja sad udjem u ro2,odigram par partija,budem tk-ovan desetak puta,i dodjem na forum i zalim se na igru.Pa ako je to "feature" igre,sta da se zalim na to,to je jednostavno-tako.Kao i lock-on oruzja.

Edit:
Sad ce gomila hejtera da uleti i da pocne vredjanje,kao pre neki dan.Nazalost.

Poslednja izmena:
Img-haters-gonna-hate-panda-352.jpeg

Hahaha, najjaci argument, ocajna grafika :d
Grafika je, bar meni, odlicna, a igra radi na const 60fps. Sto se BF serijala tice, nakon BC2 je sve krenulo nizbrdo.

Gogi moras da nam kazes koje to naocari koristis kad igras BF4. Da i nama bude tako dobro kad gledamo BF4 kroz njih :d

On a more serious note...

Kad ce da ukljuce, dopune, postave itd. Levolution na mape koje su ljudi vec platili ? Stvarno nije lepo, platis punu cenu dobijes pola proizvoda. Zamisli da od bureka s mesom dobijes samo kore? Nema smisla.

Cekaj zar nisu rekli da ne izbacuju dlc dok ne srede igru. Ja sad vidim oni izbacili dosta toga, sto dalje implicira da je za njih igra sredjena :confused:

pa nije osnovni ali je veoma bitan :) jer je igra FPS, najbolje da se gadjamo pikselima ko casa u pucacini iz prvog lica

Grafika je mozda na 10-om mestu po vaznosti u fps igri. Nazalost u ovih 9 bitnijih kategorija bf4 ne radi :d

Meni je bitna grafika u igri,kao i uzivanje i zayebancija dok igram.Zato sto igra=zabava.Kad to shvatite,bice vam mnogo lakse.Ja nisam neki pro-hard-core-madafaka-badass igrac koji kada jedan metak promasi metu,cupa kose i proklinje dan kada je kupio igru.Meni od promasenog metka ili od zaginuca iza zida ne zavisi plata,niti ce neko da me vecno proklinje zbog toga.Ne,sve to treba shvatiti kao zabavu.Ja znam da bi sve to trebalo da radi savrseno,ipak je to igra,majku mu,a i vasa "savrsena" ro2 igra,ima bugove i glitch-ove.Neko se zalio da mu stalno puca igra,itd.I sta sad?Pa zivot nije savrsen,sto bi tamo neka igra bila...E sad,ako je to vama toliko nepodnosljivo da kad te "ubiju iza coska" onda nemojte igrati!Mada mene jako retko ubiju iza coska,ali ne zato sto meni igra radi "savrseno" nego zato sto ja ne bezim "iza coska" cim neko zapuca!Gledam da izbegnem metak,idem levo desno,skocim ili cucnem,zavisi od situacije,ali skoro nikad ne bezim iza coska.Ali i ako me ubiju na taj nacin,necu kukati i odmah doci ovde i pljuvati igru i dice i ea i sve po spisku,nego cu sam sebi reci-OK,sad je on mene na taj nacin dobio,kasnije cu ja njega!Opusteno.Bitna je zabava.Ja verujem da niko od nas ovde ne igra igre (uopste) zbog poena,ili K/D ratia,ili ima neke pare od toga.Ne,nego zbog zabave.Pa koliko smo singl player kampanja svi odigrali,gde nema ni poena,ni K/D-a,ni niceg.zbog cega?Zbog ugleda u drustvu,mozda?Ne,nego zbog zabave.Meni ove igre dodju kao neki hobi,neko ide na pecanje,neko slika iz hobija,a ja eto,pikam igre.I ako vec to radim,ajde da mi bude lepo dok igram,a ne da silnu negativnu energiju ispoljavam ovde na forumu,ili da se nerviram dok igram.Ako vec igram,hocu da se zabavim,jel igra=zabava.A od BF4 nema bolje sto se tice zabave.

Meni igra bitno izgleda drugačije (življe) nakon što sam promeni FOV (field of view) sa standardnih 70 na željenih 90 podeoka ili čega god. Brže se krećem, da li zbog toga ili čega god nisam primetio da me metak stigne iza zida kao pre. Nešto su radili vidi se ali generalno je problem što ljudi i ne znaju da igraju po SQ (kao što je to bilo težište u BF2) nisam ni ja za pohvalu što se tiče igre u SQ ali kad god mogu trudim se da igram kao dobar timski igrač ali dešava se da ja i sq lider i nemamo baš isto razmišljanje po pitanju taktike i kada vidim da ćemo uzaludno izginuti ja odreagujem drugačije jer mi se baš i ne gine uzalud. U pravu ste što se tiče letenjem helijem je katastrofa dovoljno je samo da se odlepiš od zemlje i odmah počne da zviždi na sve strane oko tebe tako da retko i ulazim u heli ali zato mi je pasija da điram tenak :D da meljem sve pred sobom.

Kontam rezignirane ljude koji kažu da su nezadovoljni sa igrom jer kada nešto platiš onda valjda očekuješ da to nešto i radi kako treba bez ijedne greške, na kraju i ja sam nezadovoljan ali opet i dalje mi je zanimljivo da igram BF bez obzira na sve te mane koje su već poznate.

Poslednja izmena:
Ako spustis kriterijum dovoljno nisko mozes da se zabavis i gledajuci farbu kako se susi. Nece ti trebati ni PC, ni monitor ni internet.

Igre su vise od samo zabave. Na igrama se uci, vezba, upoznaju ljudi, takmici. Svaka igra u ovom univerzumu pociva bar na jednom pravilu. I ako to pravilo nije isto za sve igra gubi poentu a time i zabavu i ostale komponente. Jedno dete ce se zabaviti igrajuci sah tako sto ce da uzme jednu figuru i vozi po poljima, drugo dete ce da razmislja par minuta koje otvaranje da korsiti. Njih dvoje se nece zabaviti jedno sa drugim, niti takmiciti niti bilo sta nauciti i mogu samo zamrzeti jedno drugo.

Isto tako i u BF ako neko sa pingom od 300 moze da prodje kroz sobu sa 10 likova, koji imaju ping 20, da ih sve pobije i izajde sa 100% njemu moze samo da bude zabavno kao i onom klincu sto vozi sahovshu figuru po poljima.

Poslednja izmena:
Ako spustis kriterijum dovoljno nisko mozes da se zabavis i gledajuci farbu kako se susi. Nece ti trebati ni PC, ni monitor ni internet.

Igre su vise od samo zabave. Na igrama se uci, vezba, upoznaju ljudi, takmici. Svaka igra u ovom univerzumu pociva bar na jednom pravilu. I ako to pravilo nije isto za sve igra gubi poentu a time i zabavu i ostale komponente. Jedno dete ce se zabaviti igrajuci sah tako sto ce da uzme jednu figuru i vozi po poljima, drugo dete ce da razmislja par minuta koje otvaranje da korsiti. Njih dvoje se nece zabaviti jedno sa drugim, niti takmiciti niti bilo sta nauciti i mogu samo zamrzeti jedno drugo.

Isto tako i u BF ako nekog sa pingom od 300 moze da prodje kroz sobu sa 10 likova, koji imaju ping 20, da ih sve pobije i izajde sa 100% njemu moze samo da bude zabavno kao i onom klincu sto vozi sahovshu figuru po poljima.

Bravo. Svaka cast na postu.

Isto tako i u BF ako nekog sa pingom od 300 moze da prodje kroz sobu sa 10 likova, koji imaju ping 20, da ih sve pobije i izajde sa 100% njemu moze samo da bude zabavno kao i onom klincu sto vozi sahovshu figuru po poljima.

Pa dobro ti si pro-hard-core-madafaka-badass igrac,i ti ne priznajes nista vise do savrsenstva.Zato si i izbrisao igru..sta samo tu da te nervira.

Iskreno, meni je zao onog deteta koje ce da razmislja par minuta koje otvaranje da koristi.Gde je tu detinjstvo,igra,sve ono sto cini dete-detetom.

A ako podignes dovoljno visoko kriterijum,uvek ces biti razocaran,i proziveces zivot u nezadovoljstvu.Bajke se samo retkima desavaju.

BF4 = magic

Inace izasao je updejt za Battlelog. Konacno, Forumfield 4 ce biti ponovo igriv!

Poslednja izmena:

Isto tako i u BF ako neko sa pingom od 300 moze da prodje kroz sobu sa 10 likova, koji imaju ping 20, da ih sve pobije i izajde sa 100% njemu moze samo da bude zabavno kao i onom klincu sto vozi sahovshu figuru po poljima.

Respect za odgovor, jer je stvarno tako!

Pa dobro ti si pro-hard-core-madafaka-badass igrac,i ti ne priznajes nista vise do savrsenstva.Zato si i izbrisao igru..sta samo tu da te nervira.

Iskreno, meni je zao onog deteta koje ce da razmislja par minuta koje otvaranje da koristi.Gde je tu detinjstvo,igra,sve ono sto cini dete-detetom.

A ako podignes dovoljno visoko kriterijum,uvek ces biti razocaran,i proziveces zivot u nezadovoljstvu.Bajke se samo retkima desavaju.

Ja stvarno ne razumem tvoje komentare, zasto bi samo igrao sah pomerao figure bez razmisljanja? Isto to vazi i za battlefield, zasto bi samo jurio negde i pucao u prazno, pa sto si onda kupio igricu koja je poenta zabave ako ne igras sa ciljem da pobedis?
Verovatno si dosta stariji od vecine korisnika koji pisu ovde, pa samim tim i razmisljas drugacije.

Ja samo mislim da nekima nije jasno sta je fov u igri :d

Vrh Dno