Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Zar jos uvek traje promocija 50 za 1900? Ja juce bio u poslovnici - kazu da nema, prave se blesavi.

Možda se u poslovnici malo "prave" ali promocija je dostupna kada se zahtev podnosi online... evo kako izgleda tj. koje su aktivne promocije preko Telekom Portala...

telekomonline.jpg

Specifikacija Net50 kampanje sa portala...

net50.jpg

Poslednja izmena:
Da li se očekuje ubacivanje vDSL net brzina (npr. 30/2 mb/s) u Telekomov Box 4 paket u nekom skorijem periodu ?

Znamo koliko i ti :( Ali 30/2 iskreno mislim da nema sanse. 20/1 ako ubace bice premija.

Hoce lepsa polovina da uzme 50/2, sta kazete na podatke trenutne, koju brzinu bi mogla?

yrpwEPz.png

Definitivno Asus memopad HD7, quad core, 1280x800 rezolucija, Android 4.2, prednja + zadnja kamera, compass...

edit, ups, sad sam pogledao opet tvoju poruku i video da si rekao da hoces za 1549din., u tom slucaju Huawei.

Poslednja izmena:
bSecurity To mi je problem. Zvanicno fiksni se ne vodi na mene, tako da ne mogu nista da uradim preko portala (nije mi upisan fiskni i zato ne mogu podneti zahtev).

Poslednja izmena:
@Ninoslav1983
Po ovim podacima udaljenost od centrale je manja od 100 meteri...
50/2 bi trebalo da ide ladno, a mislim da bi mogle i maksimalne brzine koje podrzava VDSL2. Za promo cenu od 1900 dinara nema bolje...

Definitivno Asus memopad HD7, quad core, 1280x800 rezolucija, Android 4.2, prednja + zadnja kamera, compass...

edit, ups, sad sam pogledao opet tvoju poruku i video da si rekao da hoces za 1549din., u tom slucaju Huawei.

Onda mu je bolje da doda jos tih 250 dinara pa da uzme lepo Asus HD7 i resi sve probleme, mnogo bolji za malko vise para. To planiram i ja da uzmem sada samo moram da odem do poslovnice da vidim da mi ovaj ugovor prekinu i da li moze da se prekine pre isteka roka i koliko i da uzmem novi NET paket 20/1 i tablet za 1 dinar. Gledao sam i Asus HD 10 ali mi je puno da jos dajem 825 dinara na 12 mesecnih rata a da uzmem net na 3 godine to mi je vec van svake pameti.

bSecurity To mi je problem. Zvanicno fiksni se ne vodi na mene, tako da ne mogu nista da uradim preko portala (nije mi upisan fiskni i zato ne mogu podneti zahtev).

I taj na koga se vodi fixni ima sigurno nalog za portal, pa neka od zatrazi.

@lisicajekurava...nisi dobro citao,HD10 na 3 godine 1 dinar a na 2 je 825 mesecno...

Hvala ljudi puno, kako stoje stvari kontam da cu da se iscimam za asus HD7

Imam Telekomov FTTH, ugovorna obaveza do januara 2015. Je l' postoji mogućnost da sada već produžim ugovor da bih iskoristio promociju?

@lisicajekurava...nisi dobro citao,HD10 na 3 godine 1 dinar a na 2 je 825 mesecno...

Ocigledano da ti nisi dobro citao, na 2 godine je 825 dinara a na 3 godine je 100 dinara, ali nije poenta u tih 100 dinara nego u ugovoru koji traje 3 godine a da uzmem na 2 godine opet mi je puno da dajem 825 dinara za tablet koji ionako necu ja koristiti non stop. Tako da mi je prihvatiljivija varijanta da uzmem Asus HD7.

Ima li vece prednosti HD10 sem velicine ekrana i vece flash memorije u odnosu na HD7 ?

Telekom ulazi u proces prodaje i taj početak kreće koliko sutra.Okonačanje prodaje se očekuje početkom sledeće godine.Ovo je upravo saopštio buduću premijer.Sve ovo je će biti ukoliko se postigne dobra cena.
Telekom gubi mobilne korisnike i gubi fiksne korisnike.Nema para za buduću 4G licencu.Jednom rečju premijer je objasnio da se očekuje pad profita telekoma i da mora da se proda.
Ako dođe neki veliki igrač imaćemo cene za optiku kako je to već u Rumuniji ili Sloveniji.

Poslednja izmena:
@Sky Uk

Šališ se?

Pa u Srbiju može samo da dođe neškolovani ratni profiter kao veliki igrač.

Sky, politicki post si upravo ispisao, i samo pomazes da se Telekom nize proda, iako 99% je netacno ili nema veze sa samim Telekomom:
- Ode 500 fixnih pretplatnika... jadni oni :)
- Nije ni 3% mobilnih pretplatnika otislo sa Telekom MNP-om
- Pad mobilnih pretplatnika je cisto zbog neaktivnost prepaid kartica, gasenja prepaid kartica i gasenja jednog broja firmi. Sve to nema veze sa Telekomom u smislu organizacije - ko god da dodje nece poboljsati tu situaciju, samo ce nam dici cene.

Dosta sa pljuvanjem po Telekom zbog mrznje prema dzabalebarosima ili licnih politickih ciljeva, zemlji nije nimalo u interesu prodaja istog.

Sve je preneto onako kako je to budući premijer izgovorio.

Ja ne pišem ništa politički, već odluka politike vrši prodaju a ne šta je babi milo ili šta bi ko od nas želeo.Lično želim cene optičkog interneta onako kako je to recimo u Rumuniji i baš me briga kom vlasniku plaćam račun.

Moja poruka je vezana za dalji razvoj telekoma ako se prodaja desi i to šta mi kao korisnici telekomovih usluga možemo očekivati.

Poslednja izmena:
Još je smešnije da ako se proda telekom, da ćemo imati net kao rumuni.
Većina evropskih zemalja ne može njima da prismrdi.
Samo bi nam falilo da ih kupe neki nemci...

Kod mene je recimo još prošle godine završen tehnički prijem za veliki broj isturenih vdsl stepena i još niti jedan jedini nije pušten u rad.

Svi pitaju pod izvođače šta se čeka i njih optužuju za krivicu dok oni kažu da su tehnički prijemi završeni ali telekom nije u stanju da ih pusti i da su ih više puta zvali da im kažu da se time gube korisnici jer oni nisu sposobni da završe posao onako kako treba.

Zato ih što pre treba prodati jer nas kancelarizacija uništava.

Na moje pitanje zašto optičko čvorište 100 puta zatrpavaju pa opet iskopavaju radi pristupa račvi,umesto da se napravi šaht.Odgovor je da telekom nije imao para za šaht.I ne samo to i kada sam pitao kako će sada da priključe zgradu kad je račva sa 5 izvoda a treba da bude sa 6,odgovor je bio da su oni to rekli telekomu ali da ovi nisu reagovali.Opet će kao grobari po 101 put da kopaju zemlju.

Zato je prodaja potrebna jer tamo se ne zna ko pije a ko plaća.

Poslednja izmena:
Sve je preneto onako kako je to budući premijer izgovorio.
On nije rekao da nema para za 4G licencu, ne lazi.

Ja ne pišem ništa politički, već odluka politike vrši prodaju a ne šta je babi milo ili šta bi ko od nas želeo.Lično želim cene optičkog interneta onako kako je to recimo u Rumuniji i baš me briga kom vlasniku plaćam račun.
Hoces cene kao u Rumuniji? Moraces i mrezu kao u Rumuniji da prihvatis - ja cu da se zadrzim na ovoj nasoj, prilicno sam zadovoljniji!

Moja poruka je vezana za dalji razvoj telekoma ako se prodaja desi i to šta mi kao korisnici telekomovih usluga možemo očekivati.
Ako ih kupi T-Com, doci cu licno da ti ocitam bukvicu jer ce nas vratiti deceniju/dve unazad FUP-om!

Doduse, ovo treba sve da se brise, politika od samog pocetka.

Imaju pare za licencu ali nemaju pare za infrastrukturu, da li se sada osećaš malo bolje.

Ja nisam pomenuo ko će da ih kupi ,tebi sam prepustio da se baviš gatanjem u pasulj.

Želim bolju uslugu i niže cene.

Bukvicu očitaj budućem premijeru ,jer si koliko vidim bolje upoznat o stanju u telekomu od njega.

Poslednja izmena:
Imaju pare za licencu ali nemaju pare za infrastrukturu, da li se sada osećaš malo bolje.
Pazi, ovo prvi bi znacilo da nemaju para ni za sta, jer 4G licenca i ulaganje u 4G infrakstrukturu se razlikuju jedno 100-ak puta! U stvari, ne slazem se ni da nemaju za 4G infrastrukturu, sem ako doticni ne misli da mora cela Srbija da se pokrije, sto je glupost. Takodje je glupost misliti da je to neophodno i primarna potreba kod nas - pre bih da se prava optika pusti u broadband net areni, nego li 4G, od koga ko zna kada ce imati koristi vise od 0.01% ljudi (ne racunajuci one koje se ugrade da bi se to izvelo :))
Mislim da cak Telekom moze da pokrije 4G-om vise nego sto VIP ima pokrivenost 3G-om do kraja godine, da se to dozvoli, i da ostane u plusu. Eventualno bez autoputa.

Ja nisam pomenuo ko će da ih kupi ,tebi sam prepustio da se baviš gatanjem u pasulj.
Ako se slazes sa prodajom Telekoma i "reklamiras" je na forumu, onda izvoli gataj ko moze da ih kupi.

Želim bolju uslugu i niže cene.
Neces dobiti nijedno od ta dva. Slobodno se kladim, navedi sumu, da 5 godina nakon prodaje Telekoma neces videti bolju uslugu i nize cene! U stvari, kladicu se da nize cene neces videti 10 godina najmanje - posle toga ce biti diskutabilno sta se smatra nizom cenom, jer nece ni postojati iste brzine uopste u ponudi.

Bukvicu očitaj budućem premijeru ,jer si koliko vidim bolje upoznat o stanju u telekomu od njega.
Premijer je politicar, i sta on prica nemam nameru da gledam uopste.
Kad se te reci stave na tehnicki forum vec, onda moraju imati neku potporu dalje od govora politicara. Inace, ispada da je ovo blog :D

Poslednja izmena:
:dČudo te nisu zvali danas na sednicu kad si toliko pametan.Sve znaš u sve se razumeš.

Ne, ali, uz prilicno licno iskustvo (kad vidim kako rade operateri u drugim zemljama), mogu da izvedem neku paralelu.
BT - support nikad ne moze da se dobije. 100/20 link, ne moze danju ni 5/5 da izvuce
AT&T, RR - support nikada ne moze da se dobije
T-com - FUP
KT/SKT - Gbit/Gbit link, extra jeftin, ali van zemlje ne radi vise od 10/10 skoro nikad, cak ni do susedne zemlje.
Rumunija - Da li si pitao ljude kakav kvalitet neta imaju? Jer droppuju iz igara i dalje.
Dok si sitan igrac (a mi kao obicni korisnici cemo im to uvek biti) - cao, zdravo.

Cuvaj Telekom dok mozes, posle ces ga od blata praviti ozbiljno. Plus sto mozes ocekivati da ce cene mobilne telefonije barem 4x poskupeti do kraja godine kada se Telekom proda, od cega je 2x ukidanje promocije.

Mislim, Telekom ce se prodati, nema sumnje... ali zavaravas se da ces ti imati koristi od toga u dogledno vreme.

Poslednja izmena:
Da li znas da se pomoc malim i srednjim preduzecima od strane telekoma manifestuje cenom od 15 eura po jednom megabajtu.paket od 100/100 kosta 1500 eura mesecno i mene je sramota sto se nalazim u Srbiji.

Poslednja izmena:
Sramota me takve domace firme.greska u izrazavanju.
Ne verujem da bi i jedna strana firma naplatila 1500 eura.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno