Nisam hteo da pisem da se ne digne buka, i imao sam prilike da ga vratim - Uking je corak.
1. Brend nije Uking vec je to neki google translate trip kad prevodi Brand name: xxxxx
2. Telefon je odlican i fino sastavljen za te pare ali kinez laze u dva navrata - nije WCDMA, vec TS-CDMA, iako oglas jasno navodi da je WCDMA. a druga stvar je sto je telefon dosao sa pokvarenim usb konektorom tako da sam ga pregledao pet minuta uz pomoc +/- punjenja preko zica zivog USB kabla na bateriju i to je to.
3. Nisam nazalost uslikao ali ne vredi ni cimanja ni analize kad ne radi.
sto se tice taobao kupovine, situacija je sledeca:
Pojavljuju se takvi Instant seller-i, koji daju odlicnu ponudu i pokusavaju zapravo cenom da probiju no-name brend. Ovaj Uking je zapravo bio Daixu, i telefon nudi odlican paket. dve baterije, cover kao na Note 3 sa sve senzorom, itd, a ispostavilo se naknadno da je sell info dostigao statistic od 194 sold with 74 successful < vise od pola su corci.
Ne racunajuci takva probijanja, imamo sledecu situaciju:
Lotovi od starijih modela (6589/6589T) drze pomalo jacu cenu jer su prodavci na gubitku posto im je ostao lot, koji je pozamasna suma novca. Nekoliko njih dostize kriticnu tacku i odlucuje se za drop cene, kao sto je trenutna najbolja ponuda za Lenovo A850+ kojeg na taobao sada ima previse jer se inicijalno nije prodao kako treba, i cena je 600 juana (70 evra) za vise nego pristojan i solidan telefon (540p, octa core, 2500mah, 5.5 inch ... )
ovi No name Kionezi nazalost, su za izbegavanje. Bio pre neki dan 6592 FHD 5.5 inch 2gb ram telefon za 390 juana koji je navodno WCDMA (45 evra) i mogao sam ga naruciti - izbegao sam novi corak kao sto bi ovaj famozni "uking"