Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Da za vrlo malu razliku ima taj fon koji je jako zanimljiv, ALI jedino ako mu nije bitan 3G i ako zeli bas sad da ga kupi, zato sto jos nije izasla verzija za wcdma, ali ocekuje se uskoro, naravno bice i malo skuplja tada, tako da ima sve to svoje. AKo mu nije bitan 3G super fon mada bih ja licno sacekao jos malo i eventualno ga kupio kad izadje verzija koja podrzava wcdma frekfencije.

pogrešan link :), evo u wcdma verziji

Ima ga na Dealsprime cak za 173 usd.
Sluzbeno je vani od 10.04. a na Aliexpressu je par trgovaca stavilo fotke dva dana kasnije. Na en,jd,com je 171usd, na aliexpressu od 190—200 usd

U vezi 3g mreza:
WCDMA/UMTS - China Unicom
TD-SCDMA - China Mobile
CDMA - China Telecom

Mislim da i u Srbiji mobilni operateri koriste 900MHz mrezu izvan gradova, tako da bi za potpunu 3g kompatibilnost mobitel trebao imati 900/2100MHz WCDMA antenu. Kod nas je samo tele2 imao podatak o 900 MHz, a ispostavilo se da i druga 2 koriste tu frekvenciju iako na netu nema sluzbenih podataka :)

Poslednja izmena:
U HR koriste 900 izvan gradova, a sto se tice toga pisao sam koji operater u Kini koristi koju frekfenciju i sta u Srbiji radi.
Da a sto se tice wcdma verzije nisam gledao zadnjih dana novosti sa kineskog trzista, wcdma verzija je izasla pre 10 dana, tako da se izvinjavam sa izjavom da nije izasla jos.
Evo jos jednog prodavca
http://www.aliexpress.com/item/5-in...-13MP-GPS/1747319443.html&af=cj_7362033&vd=30

Samo javite liku da pusti slanje u Srbiju i stize vam free Singapurskom postom.

Poslednja izmena:
Upravo pisem clanak s pregledom ocjena po kineskim portalima i ostalim detaljima. I fotografije su u planu :) Kad stigne ide i recenzija

Dzekson ----> 1. WCDMA
2. UKING ???

Dakle ako pise to sto si napisao radice.
Elem sta bi sa onom zverkom pa ne putuje iz Kine pa da je nema vise od mesec dana :D ahahaa
Kod nas 3G radi na 2100Mhz

Pridruzujem se pitanju: UKING?

Ima neki problem. Koji?

Poslednja izmena:
Pozdrav!! Posto sam novi na ovom forumu,imam jedno pitanje da li je ovaj sajt banggood.com pouzdan za kupovinu?

Poslednja izmena:
Jedan od pouzdanijih. Na kupovinu iznad 100usd imas bon od 10 usd. Mozes poslati sam sebi s drugog mejla ili zamolis koga da ti posalje

Nisam hteo da pisem da se ne digne buka, i imao sam prilike da ga vratim - Uking je corak.

1. Brend nije Uking vec je to neki google translate trip kad prevodi Brand name: xxxxx

2. Telefon je odlican i fino sastavljen za te pare ali kinez laze u dva navrata - nije WCDMA, vec TS-CDMA, iako oglas jasno navodi da je WCDMA. a druga stvar je sto je telefon dosao sa pokvarenim usb konektorom tako da sam ga pregledao pet minuta uz pomoc +/- punjenja preko zica zivog USB kabla na bateriju i to je to.

3. Nisam nazalost uslikao ali ne vredi ni cimanja ni analize kad ne radi.

sto se tice taobao kupovine, situacija je sledeca:

Pojavljuju se takvi Instant seller-i, koji daju odlicnu ponudu i pokusavaju zapravo cenom da probiju no-name brend. Ovaj Uking je zapravo bio Daixu, i telefon nudi odlican paket. dve baterije, cover kao na Note 3 sa sve senzorom, itd, a ispostavilo se naknadno da je sell info dostigao statistic od 194 sold with 74 successful < vise od pola su corci.

Ne racunajuci takva probijanja, imamo sledecu situaciju:

Lotovi od starijih modela (6589/6589T) drze pomalo jacu cenu jer su prodavci na gubitku posto im je ostao lot, koji je pozamasna suma novca. Nekoliko njih dostize kriticnu tacku i odlucuje se za drop cene, kao sto je trenutna najbolja ponuda za Lenovo A850+ kojeg na taobao sada ima previse jer se inicijalno nije prodao kako treba, i cena je 600 juana (70 evra) za vise nego pristojan i solidan telefon (540p, octa core, 2500mah, 5.5 inch ... )

ovi No name Kionezi nazalost, su za izbegavanje. Bio pre neki dan 6592 FHD 5.5 inch 2gb ram telefon za 390 juana koji je navodno WCDMA (45 evra) i mogao sam ga naruciti - izbegao sam novi corak kao sto bi ovaj famozni "uking"

Nisam hteo da pisem da se ne digne buka, i imao sam prilike da ga vratim - Uking je corak.

1. Brend nije Uking vec je to neki google translate trip kad prevodi Brand name: xxxxx

2. Telefon je odlican i fino sastavljen za te pare ali kinez laze u dva navrata - nije WCDMA, vec TS-CDMA, iako oglas jasno navodi da je WCDMA. a druga stvar je sto je telefon dosao sa pokvarenim usb konektorom tako da sam ga pregledao pet minuta uz pomoc +/- punjenja preko zica zivog USB kabla na bateriju i to je to.

3. Nisam nazalost uslikao ali ne vredi ni cimanja ni analize kad ne radi.

sto se tice taobao kupovine, situacija je sledeca:

Pojavljuju se takvi Instant seller-i, koji daju odlicnu ponudu i pokusavaju zapravo cenom da probiju no-name brend. Ovaj Uking je zapravo bio Daixu, i telefon nudi odlican paket. dve baterije, cover kao na Note 3 sa sve senzorom, itd, a ispostavilo se naknadno da je sell info dostigao statistic od 194 sold with 74 successful < vise od pola su corci.

Ne racunajuci takva probijanja, imamo sledecu situaciju:

Lotovi od starijih modela (6589/6589T) drze pomalo jacu cenu jer su prodavci na gubitku posto im je ostao lot, koji je pozamasna suma novca. Nekoliko njih dostize kriticnu tacku i odlucuje se za drop cene, kao sto je trenutna najbolja ponuda za Lenovo A850+ kojeg na taobao sada ima previse jer se inicijalno nije prodao kako treba, i cena je 600 juana (70 evra) za vise nego pristojan i solidan telefon (540p, octa core, 2500mah, 5.5 inch ... )

ovi No name Kionezi nazalost, su za izbegavanje. Bio pre neki dan 6592 FHD 5.5 inch 2gb ram telefon za 390 juana koji je navodno WCDMA (45 evra) i mogao sam ga naruciti - izbegao sam novi corak kao sto bi ovaj famozni "uking"

Samo da si javio, da te ne gnjavimo na pm :cool:.
Ajd onda neki groupbiy za lenova po toj ceni + neki fee za muku :D

I ja bih bio zainteresovan za a850+ ako budeš nabavljao neki lot :)

Evo malo snimaka potrošnje baterije za Honor 3C, posle celodnevnog korišćenja. Radio je wi-fi i sve sinhronizacije su uključene, jedino nemam mobilni net još uvek.

Prilozi

• Screenshot_2014-04-17-00-42-43.jpeg
    Screenshot_2014-04-17-00-42-43.jpeg
    224.4 KB · Pregleda: 174
  • Screenshot_2014-04-17-00-42-31.jpeg
    Screenshot_2014-04-17-00-42-31.jpeg
    126.6 KB · Pregleda: 174
  • Screenshot_2014-04-17-00-42-54.jpeg
    Screenshot_2014-04-17-00-42-54.jpeg
    145.9 KB · Pregleda: 173
Ma ima svega na taobao i to po ekstra cenama. Ja zapravo cekam proveren model sa 6589T, koji ce u jednom trenutku da zestoko overi cenom, pa da narucim 7-8 komada. Zanimljivo je da trenutno na taobao nema NIJEDAN C2/zp980 da se kupi :) verovatno nesto sto sam propustio, sobzirom da bih C2 uzeo ponovo jer je genijalan telefon za male pare.

Kakve su ovo cene lebtejeбo.

^^
Kad bi ja dao te pare za te telefone,nikad,a mozda ni tad,plus sto XIAOMI M3 radi samo na kineskoj mrezi...Za mene je sto se tice kineskih telefona 200$ gornja granica,za te pare moze da se nadje gomila odlicnih telefona... :)

Ma i meni je plafon za sve telefone do 200e, ko god ga pravio, jer nijedan ne vredi toliko koliko ga cene.Izuzetak 20e preko toga, ako mi se bas svidi.:)
***, telefoni u rangu ovih velikih felgsipova.Doduse kupio bi ih kad i prosecnog Samsunga, tj juce, po ovim cenama, ali definitivno dobri komadi.Cisto okacih da parimo oci.

Definitivno dizajnom gaze sve sto dolazi iz Samsunga, LG-a, Sony-a, HTC-a i Applea.

Kako sam obećao, evo kratka analiza 8-jezgrenog Coolpad F1 - ocjene kineskih korisnika, usporedni testovi fotografija i ekrana s Honor 3C i Redmi Note, trgovine, originalne fotografije itd...

@psaras
Taj Lenovo uopšte ne izgleda kao originalan telefon, ne mogu da nađem ništa o njemu sem da ga prodaju neprovereni prodavci na Aliexpress, poput tog sa linka koji si okačio.
Ako nisi pre kupovao ništa iz Kine preko Aliexpress, pogledaj prvo ponudu kod ova dva proverena prodavca Fantacy Technology http://www.aliexpress.com/store/609089 i Black Peach Store http://www.aliexpress.com/store/712948

Aaaaa ubi ova potraga!

prekopavam taobao vec 6-7 dana i ne mogu da nadjem dobar deal, dobar fon. u svakom slucaju su cene 70% od Pandawil / aliexpress cena ali ocu da uzmem lot od 7-8 telefona jer mi jako uskoro dolazi u Zagreb ovaj saradnik iz kine.

ajde molem vas da mi napisete da mi pomognete, jer je u pitanju malo veca para pa da se ne zeznem -

najjeftiniji ZOPO C2 ekvivalent (6589T, 1GB ram, 1080p, 5 i vise inca)

najjeftiniji quad-core sa eventualno manjom rezolucijom (540p/720p)

najjeftiniji Octa core sa 2GB ram-a ?

U ovu prvu kategoriju kapiram da mogu da idu Neken N6 i Newman K2, ako se ne varam .. ? ajde dajte sve predloge, sta da jurim preko taobao gde imam 30% cut cena koje su na regularnom internetu (ne-kineskom)

Merkam ovaj THL T11. Procitao sam da ima GFF ekran. Moze li neko da mi objasni u cemu je razlika u odnosu na OGS i koji su bolji ekrani?
Procitao sam da mu je SAR 064W/KG, koga to zanima...

Poslednja izmena:
Hvala Mitar.

Kako sam obećao, evo kratka analiza 8-jezgrenog Coolpad F1 - ocjene kineskih korisnika, usporedni testovi fotografija i ekrana s Honor 3C i Redmi Note, trgovine, originalne fotografije itd...

Svaka pohvala za trud!
Nadam se da ćete jednog dana biti u prilici da testirate svaki model. Realno, kineski "mobiteli" osvajaju sve veća tržišta, ima šanse i za tako nešto. ;)

Vrh Dno