Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Занимљив Кинез,али никако не могу да уђем на сајт што си закачио :)

Snađi se druže :)

Uguglaj:
en jd com
Kad dođeš na sajt, ukucaj Coolpad F1 (WCDMA verzija) i tamo je, za $171

[YOUTUBE]s2ikh5NNVfE[/YOUTUBE]

Ноте 3 мини ;) бели изгледа баш добро.

Poslednja izmena:
^^
Moj glas bi bez razmisljanja isao za Cubot X6,zbog procesora,a i marka je prilicno poznata,a za razliku od ostalih koje si naveo nudi mnogo bolje performanse za skoro iste pare...
Sto se tice onog Note 3 cista laz,niti su oni mogli da uglave 2 procesora na istu plocu,s obzirom da ploce zajedno sa procesorom radi mediatek,niti je mt6592 64bitni procesor,tako da ne podrzava vise od 3.25gb ram-a... :)

Trazio sam im potvrdu za procesor i ram za ovaj Note 3, napisali su mi da je ipak jedan procesor 6592 ali i dalje tvrde da je 4GB RAM-a...

@deklaracija
Neken je poznat kineski brend (u Kini) i koliko pamtim, vlasnici su bili uglavnom vrlo zadovoljni.

Vidim da su vas trgovci dobro izblesirali Cubotom koji je u Kini gotovo nepoznat, a jedini razlog guranja u prvi plan
(nemam drugog logičnog objašnjenja) je da su im tu najveće marže.

Kažem vam, ovaj Coolpad F1 wcdma je najbolje što se za 171/190 USD-a trenutno može kupit.
Pratim već dugo reakcije kineskih kupaca na TD-SCDMA verziju i svi su izuzetno zadovoljni...

Tko hoće N3 kopiju ima Goophone ili identični mob pod drugim imenom N3+ ili tako nekako...

Poslednja izmena:
@ deklaracija

Zaboravio sam da obratim paznju na taj detalj.:S:

Čemu 8 jezgra na telefonu? Gde to iskorišćavate? Zar nije bolje 2Gb RAM (u odnosu na 1 Gb RAM) nego 8 jezgra (u odnosu na 4 pa i 2 jezgra)?

Nije sve u broju jezgri, ali usporedi rezultate bilo kojeg testa za 4-jezgreni i 8-jezgreni MTK mobitel.
Pogledaj i kojom brzinom okida fotografije jedan a koliko drugi i kojim se brzinom učitavaju web stranice...

Ja sam manje vise izbor sveo na dva telefona, THL T11 i Huawei honor 3C. Ne znam sta mi je ciniti, oba telefona su odlicni za te pare, ovaj thl je nov model i niko ga jos nije uzimao, videcu kakve ce komentare imati na netu. Imam neki kupon od 20USD, ali ne daju mi da ga upoterbim ni za jedan od ova dva modela hehehe
Huawei je dosta hvaljen telefon, vec ga imaju ovde na forumu i niko nema zamerki.
@superstar
Bitnije je da telefon ima 2GB RAM-a nego 8 jezgara, osim igrica i to najnovijih, ne postoje druge aplikacije koje koriste tolika jezgra. Broj jezgara je cist marketinski trik, kao i megapikseli na kamerama i FULL HD rezolucija na 5" ekranima.

Ma nisam ni nameravao da uzmem, preveliko mi je, samo mi bilo interesantno mnogo rama i roma i jos 2 procesora :)

Svidja mi se ovaj Coolpad F1, stvarno za te pare se dobija mnogo.

i evo ga najozbiljniji kandidat, za mene, trenutno THL T11

Upravo sam porucio THL T11. Pre mesec dana sam pazario JIAYU G4 Advanced, stigao vrlo brzo, bio sam prezadovoljan...ali sam ga danas razbio...ispao mi kad sam izlazio iz kola...i onako kulturno je pao na ivicu i razbucao se (ekran je napukao, ali apsolutno ne radi vise..ne reaguje, plu sto je napukao i plus sto poklopac ne mze lepo da se zatvori). Valjda cu imati vise srece sa THL-om...

P.S. smorio sam se ko rezervna guma.

Poslednja izmena:
Gledam da uzmem neki mobitel sa 6 incnim ekranom.

Za oko su mi zapela ova dva Lenovo modela:
- http://www.merimobiles.com/lenovo-a889-6inch-smartphone_p/meri8503.htm
- http://www.merimobiles.com/lenovo-a880-6inch-dual-sim-smartphone_p/meri8466.htm

Ima i ovaj ali ipak je nešto skuplji:
- http://www.merimobiles.com/lenovo-s930_p/meri8212.htm

Ima li neko iskustva sa ovim modelima i kakvi su Lenovo mobiteli, nisam imao niti ijedan do sada.

Mau,sta si na kraju odlucio,jesi li narucio nesto od ovoga?I ja bih telefon sa ekranom od 6 incha,i ja sam pronasao iste ove modele(plus lenovo s939,jos skuplji od s930) ali,nikako da na kraju nesto i narucim.Em ni ne znam jos uvek kako se to radi,em nisam siguran ni sta da uzmem,niti da li mi se isplati da potrosim kintu (koja za ova dva s modela i nije tako mala) a da pritom nemam prakticno nikakvu garanciju i jos da cekam telefon mozda celih mesec dana.Inace,ja kao jednu od mogucnosti za telefon sa tako velikim ekranom uzimam i kod nas prisutni huawei ascend mate,jesi li i ti razmisljao o njemu?

@veljkoka
Odličan je Honor 3C, ali nije ni on bez mana, ovih dana taman imam priliku ga poredim sa jednim Hongmijem. Osim neosvetljenih kapacitivnih tastera, i male signalne led diode, za sad imam još par zamerki, ali ništa značajno. Ekran mu je napolju odličan, daleko bolji nego kod Hongmija npr, ali u prostoru sa slabijim svetlom mi se više sviđa Hongmi, ima dosta bolji kontrast i saturaciju boja. Emotion UI mi je i vizuelno, i funkcionalno lošji od MIUI, ali sam ga uspešno zamaskirao sa Nova Launcherom. Dobra stvar je da Kinezi ne opterećuju telefone brojnim bloatware softverom. I Honmgmi, i Honor rade daleko brže od Galaxy S3, koji se guši čim ima nešto više instaliranih programa. Honor ima interesantan problem sa stock Youtube aplikacijom, video secka, i praktično ne može da se gleda, srećom Rusi sa 4PDA imaju neku youtube aplikaciju koja radi odlično. Jedino što mi je još pravilo problem kod Honora je dialer aplikacija koja ne prikazuje pravilno brojeve manje od 11 cifara, znači u Srbiji bi trebalo da radi ok ako je upisan pun format broja. I da, za kraj, ali dosta bitno, baterijom kod Honora sam ODUŠEVLJEN, po prvi put od kad koristim android.

@miksan
Nisu ni krs,a nisu bas ni pouzdani,bazirani su vecinom na kopijama (S3,S4,Note 3),a izgleda da su sa tim telefonom i nastavili da kopiraju (Sony Xperia Z2)... :)

@mitar1982
Pa dobro, ne moze se ocekivati savrsenstvo za te pare. To nisu krupne stvari, verovatno se mogu ispraviti sa nekim softverskim zakrpama. Po meni su: hongmi, Honor i THL T11, ubedljivo najbolje kupovine trenutno, cekam da stigne THL T11 jednom od forumasa i onda cemo imati jasnu sliku sta je najbolje uzeti. Cenovne razlike izmedju ovih telefona su oko15-20USD, tako da je to tu negde. Bateriju svi hvale, mada mislim da ima tu dosta zasluge optimizovan softver, taj emotion UI je po tom pitanju mozda i najbolji u android svetu.
Kakav je odnos sto se tice kvaliteta izrade izmedju hongmi-ja i honor-a?

Izgleda da je razlika u tome što se N2 pregreva pa ošteti displej vremenom. Ostavio je ironmanbg link ovde. Ja za malo da ga naručim. :)

Mene sad boli glava. Pitanje da li svi imaju problem ili je ispravljeno. Imam 2 opcije, odmah u oglase ili da ga underclockujem i bateriju uvijem u alu foliju i molim se Bogu. Treće je da pošiljka kasni i pokrenem dispute kod pp.

Kakav je odnos sto se tice kvaliteta izrade izmedju hongmi-ja i honor-a?
Ne vidim razliku, potpuno sam zadovoljan, kad se uzme i cena telefona u obzir - prezadovoljan.
U prilogu je poređenje veličina Hongmi - Galaxy S3 - Honor 3C. Honor, definitivno ima bolju veličinu ekrana u odnosu na dimenzije telefona.

I evo malo fotografija, ostao mi je greškom 16:9 format kod Hongmija, ali prilično su slične fotografije.
http://s1213.photobucket.com/user/mitar1982/library/Hongmi VS Honor 3C

Prilozi

• WP_20140410_001 (Custom).jpg
    WP_20140410_001 (Custom).jpg
    772.6 KB · Pregleda: 216
  • WP_20140410_002 (Custom).jpg
    WP_20140410_002 (Custom).jpg
    781.5 KB · Pregleda: 192
^
Po meni definitivno najbolje slike pravi Honor,bez obzira sto nije neka razlika,ali ipak se vidi,kada se malo uporede nijanse... :)

Rekao sam vec da imam iOcean X7 koji je umro, par dana posle nekoliko padanja niz stepenice. Elem, poslao sam mail iOcean-u i objasnio im sve i upravo sam dobio odgovor da posaljem telefon bez baterije njima, da zamena ekrana ako zelim kosta 90$ sa transportom nazad i da lom ekrana ne spada u garanciju, a ako je problem do ploce (a mislim da jeste), ona spada u garanciju i zamenice mi je besplatno.
Tako da ce telefon da ide na put

Mene sad boli glava. Pitanje da li svi imaju problem ili je ispravljeno. Imam 2 opcije, odmah u oglase ili da ga underclockujem i bateriju uvijem u alu foliju i molim se Bogu. Treće je da pošiljka kasni i pokrenem dispute kod pp.

Hoćeš potencijalnom kupcu da kažeš zašto ga prodaješ? :mad:
Rekao sam vec da imam iOcean X7 koji je umro, par dana posle nekoliko padanja niz stepenice. Elem, poslao sam mail iOcean-u i objasnio im sve i upravo sam dobio odgovor da posaljem telefon bez baterije njima, da zamena ekrana ako zelim kosta 90$ sa transportom nazad i da lom ekrana ne spada u garanciju, a ako je problem do ploce (a mislim da jeste), ona spada u garanciju i zamenice mi je besplatno.
Tako da ce telefon da ide na put

Koliko će koštati slanje u Kinu, jel možda znaš?

Poslednja izmena:
Vrisnuo mi ženin G300, dajte predlog za neki fon sličnog ranga oko 50-70 eura.

^ Imaš ove nedelje na pandi HH tengda g2 1gb rama,6572w,4.5" za 59$, a dan kasnije jiayu f1, 512mb ram, 4" za 65$.
Nema jeftinije, a bolji su oba od g300.
Ima i doogee gd350 za 100$ sto je odlična cena. On je sa mtk 6582 socem .

Bas gledam taj Doogee DG350 kad bude na akciji da uzmem zeni. Cini mi se da za 100$ nema bolje kupovine u ovom momentu? A mozda i gresim?
Jel uzimao neko Doogee uopste, vidim da su recenzije pozitivne? Mada, negde citam da samo kopiraju iOcean?

Vrh Dno