Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Ja sam u Beogradu za svaki telefon (svi preko 100€ vrednosti] a naručih više od desetak (velika familija i kolege a niko nece da se aka da otvara karticu) ptlatio i pdv i carinu, od 800 dinara (huawei g610) pa do 6000 (lenovo s920).uglavnom u poslednje vreme 3500-4000 dinara.

pa o tome pričam.. 3,4k u ludilu im ne bih dao.. oko 10e je prihvatljivo

Uglavnom, nikada nisu naplatili više, kao da vide koliko sam placao pa po tome obračunaju carinu i pdv.Jedino za Honor sam platio manje od vrednosti ali posle dugog ubedjivanja sa carinikom.

o kom gradu pričaš kada kažeš tvoje okruženje? čini mi se da na jugu srbije mnogo manje udaraju po ušima nego u bg-u i novom sadu
Čačak
Pise mi u profilu
Centralna Srbija ide preko BGD carine

Najvise sto mozes da platis je 32% od vrednosti telefona. Prednost je sto su telefoni obicno upola jeftiniji tako da i sa punim placanjima, telefon izadje jeftiniji nego ovde da ga uzimas
Uporedi samo cene sa sajta domace firme koja prodaje Lenovo sa cenama na Ali-ju...

Kolegi stigao Red rice. Na opšte iznenađenje ništa nije naplaćeno.

jedno pitanje. da li postoji neki kinez koji ima 8gb internal memorije a da ima ok cenu.. svi koji se nude imaju 4gb, što je malo iako imaju mesta za memorijsku

Ima li neko kod neki za popusti na pandavilu ili na nekom drugom pouzdanom sajtu ?

Sutra narucujem Hongmi, da li ce ova verzija sigurno raditi kod nas (WCDMA)?

Poslednja izmena:
Hoce, sigurno. To je to.

Moze jedna molba? Da dodas u korpu 3 komada ovoga:
http://www.aliexpress.com/item/Newe...or-Protective-Film-For-Xiaomi/1664328764.html

Trazi im extra popust za folije obzirom da kupujes i telefon. Ako tebi ne trebaju sve 3 ja cu da ih platim ako ti daju popust. Mozda se prijavi jos neko pa da kupimo i vise komada.
Moj seller to nije imao pa nisam mogao da iskukam popust odmah.
Insistiraj da ti posalju sto pre da izbegnes guzvu koja ce nastati u postanskom saobracaju zbog slanja poklona i shoppinga povodom Uskrsa.

Te tri iste stvari su zastita za displej i niko nece praviti problem. Sumnjam da se iko obogatio preprodajom istih.

I da mu vrate ceo paket na carini jer ima 3 iste stvari "za dalju peprodaju"...

Pricao ti tecin stric?

Ja sam narucivao u jednom paketu i po 10 i 15 istih stvari (superbright diode i drajveri) pa me niko nije nista pitao, samo ih je doneo postar.
Sigurno ce da postignu veliki uspeh u suzbijanju sive ekonomije hvatanjem svercera folija za telefone?

Može da se desi, meni je jednom vraćen paket sa dvadesetak šrafova pod izgovorom da ne može više istih stvari :d

Pricao ti tecin stric?

Ja sam narucivao u jednom paketu i po 10 i 15 istih stvari (superbright diode i drajveri) pa me niko nije nista pitao, samo ih je doneo postar.
Sigurno ce da postignu veliki uspeh u suzbijanju sive ekonomije hvatanjem svercera folija za telefone?
Pre nego sto krenes da omalovazavas pogledaj temu o carini da vidis za sta su sve trazili uvozne dozvole kada su 3 iste stvari u paketu.

Eh, ima li vece ironije?

Hongmi mi sedi na carini od prekjuce a u ponedeljak putujem u Kinu i ostajem cele nedelje :(
Barem cu folije moci da kupim, ako stignem da potrazim.

Uh ala je ova tema narasla od kada sam zadnji put pisao... :). U medjuvremenu sam polomio svoj tel, pa je vreme za novi. U zivotu mi nije pao tel vise od dva puta, a tog dana je pao 6 puta, od toga 3 puta niz stepenice. Prvo je naprslo staklo i otkacio se taouch, serviser je to zalemio, a onda je pao jos nekoliko puta, radio par dana i ugasio se...i vise ne reaguje ni na sta. Tel je iOcean X7 sa 1GB RAM-a i 6589T procesorom i odlicno me sluzio sem GPS-a.
Elem, sad krenem da citam i vidim da je totalna ludnica sa 6582 i 6592 procesorima i da pada cena telefonima. Razmisljam o nekoliko 6582 telefona: Dakele, iNew V3, Doogee, iOcean X7 i Cubot X6 (6592). Ako neko ima bilo kakvo iskustvo ili je citao o njima neka kaze koju rec, generalno za te pare svaki od njih mislim da vredi :).

I jos nesto, slucajno naleteh, pa ajde da podelim sa vama kopija Note 3, Android Kitkat 4.4, 5.7'' FHD IPS, 4GB RAM-a, 32GB ROM i 2x6592??? Da li je moguce? Nisam razmisljao o vecem ekranu od 5'', ali ovo stvarno zvuci interesantna specifikacija, a cena nije preterana

^^
Moj glas bi bez razmisljanja isao za Cubot X6,zbog procesora,a i marka je prilicno poznata,a za razliku od ostalih koje si naveo nudi mnogo bolje performanse za skoro iste pare...
Sto se tice onog Note 3 cista laz,niti su oni mogli da uglave 2 procesora na istu plocu,s obzirom da ploce zajedno sa procesorom radi mediatek,niti je mt6592 64bitni procesor,tako da ne podrzava vise od 3.25gb ram-a... :)

Ja bih mozda isao ovim redosledom :
Cubot X6
Inew V3
iocean
pa doge samo zbog slabije baterije u odnosu na iocean
Mozda da pogledas i neki sa 2 gb rama tipa ,sada bas geldam ovaj tel je bio 201 dolar sada je 155
http://www.pandawill.com/neken-n6-smartphone-2gb-32gb-50-inch-ips-fhd-screen-mtk6589t-quad-core-android-42-p83786.html
ili
http://www.pandawill.com/huawei-honor-3c-smartphone-mtk6582-quad-core-50-inch-hd-ogs-screen-50mp-front-camera-2300mah-p84621.html

sada me zivo interesuje odakle da je neken tako pao sa cenom, toliko je kostala verzija sa 1 gb rama ! Mora da je neka greska ! Ako nije porucujem ja to!

Poslednja izmena:
^^
Moj glas bi bez razmisljanja isao za Cubot X6,zbog procesora,a i marka je prilicno poznata,a za razliku od ostalih koje si naveo nudi mnogo bolje performanse za skoro iste pare...
Sto se tice onog Note 3 cista laz,niti su oni mogli da uglave 2 procesora na istu plocu,s obzirom da ploce zajedno sa procesorom radi mediatek,niti je mt6592 64bitni procesor,tako da ne podrzava vise od 3.25gb ram-a... :)

Cubot X6 izgleda super ali da li ima neko iskustva koliko traje baterija i gps kako radi?

^^
Cubot je sve samo ne poznata marka, u Kini ne postoje uglavnom su za izvoz. Imao sam Cubot GT99 ocajan kvalitet plastika škripi, svi imaju falš ekran, gubio je signal sva sreća pa sam ga se brzo rešio...
Od jeftinih octa core trenutno najbolji su Coolpad F1, Lenovo A850+, Jiayu G4S

Ja bih mozda isao ovim redosledom :
Cubot X6
Inew V3
iocean
pa doge samo zbog slabije baterije u odnosu na iocean
Mozda da pogledas i neki sa 2 gb rama tipa ,sada bas geldam ovaj tel je bio 201 dolar sada je 155
http://www.pandawill.com/neken-n6-smartphone-2gb-32gb-50-inch-ips-
fhd-screen-mtk6589t-quad-core-android-42-p83786.html

ili
http://www.pandawill.com/huawei-honor-3c-smartphone-mtk6582-quad-core-50-inch-hd-ogs-screen-50mp-front-camera-2300mah-p84621.html

sada me zivo interesuje odakle da je neken tako pao sa cenom, toliko je kostala verzija sa 1 gb rama ! Mora da je neka greska ! Ako nije porucujem ja to!
ako je istina to treba porucivati. i ja se lomim izmedju nekena i iocean x7s

Jel pazario još ko Newman N2, više ih nema na pandawillu?

Elem, sad krenem da citam i vidim da je totalna ludnica sa 6582 i 6592 procesorima i da pada cena telefonima. Razmisljam o nekoliko 6582 telefona: Dakele, ....

Dakele je trenutno najbolji (najjeftiniji) foto mobitel, ali ga još nema u WCDMA verziji. Iako je upravo trebala doći Ultimate verzija s 2GB RAM-a i WCDMA, kasni, ali će doći uskoro.

Ima li neko kod neki za popusti na pandavilu ili na nekom drugom pouzdanom sajtu ?
Banggood nudi popust od 10$ na kupovinu iznad 100$. Možeš se javit tu

A u vezi octa-core povoljnog mobitela:
Jučer je otpočela prodaja trenutno najpopularnijeg mobitela u Kini - Coolpad F1 WCDMA
JD.com ima ekskluzivno pravo prodaje nakon što je sklopio ugovor s Coolpadom u vrijednosti od 1.6 milijardi dolara.
JD ima i englesku verziju sajta, dostava ide i u Srbiju :)
Osim za 171 USD na JD-u, ima ga i na aliexpressu za dvadesetak dolara više...

Octa Core, 2 GB RAM, 2500mAh baterija, Gorilla Glass, vrhunski ekran...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno