Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

^
Pa i jeste na 4.1,ako mislis na Newman N2...
@Xandar 1gb je ram,770 je ukupno,zato sto ostalo uzima sistem... :)

Jeste 1Gb RAM, sorry Xandar, ja sam ovo prevideo...
Stvarno je primamljiva kupovina.
A što se OS-a tiče, ništa nije problem samo ako može telefon da se root-uje. Onda možeš 'fon da očistiš od svog "bloatware"-a i dodaješ šta ti je volja.
Xandar, ako ga naručiš, budi drug pa podeli sa nama info iz prve ruke, kakav je ekran, kvalitet izrade, baterija...

Meni je sumniva cena za taj Newman N2, nigde se ne prodaje ispod 200 USD, što je i logično, jer ima Samsungov čipset. Moguće da su pogrešili cenu, jer ovo je realna cena na pandawill za taj telefon http://www.pandawill.com/newman-n2-...-14ghz-13mp-camera-10-point-touch-p71166.html
Beli je jeftiniji ~180$:p

Ps
Nisam znao da je ovoliko jeftiniji, naručiću ga od ponedeljka. Jel ima šta bolje za ove pare.
Meni je minus što nije dual sim, ali sestri nije.

Poslednja izmena:
omasio sam brojku , no nebitno nije ni toliko nego 80e sto je i dalje ekstra cena , osim ispravljanja racunice nesto pametno ...

During the pre-sale time, DOOGEE DG350 smartphone will be in the special price of only $109.99 ($10 discount)

Ovaj Newman ima nekih problema sa ekranom
Kod:
http://vondroid.com/threads/screen-issues-with-newman-n2.6095/page-3#.U0I4h6h_ugQ
Da li je ovo uobičajeno kod kineza ili poznatije firme imaju bolju kontrolu kvaliteta?

Kako ima dosta zainteresovanih za Huawei Honor 3C, da napišem neki manji opis, i utiske koje sam uspeo da steknem za ovo kratko vreme – 1 dan korišćenja :)

Specifikacije su poznate, i lako dostupne, pa ne bih mnogo o tome. Telefon ima novi MTK quad procesor MT6582 klokovan na 1,3 GHz, 2GB RAM / 8GB ROM memorije, IPS ekran dijagonale 5“, zadnju kameru 8MP, prednju od 5MP itd...

Kvalitet izrade je odličan, izgleda lepo i elegantno, sa poklopcem od sjajne glatke bele plastike. Problem je što je veoma klizava, tako da je dobro da sam odmah poručio i silikonsku futrolu. Prikaz na ekranu je za mene odličan, navikao sam se na Amoled na Galaxy S3, i nikakve zamerke nemam za displej. Uglovi gledanja su odlični, boje nešto bleđe nego na S3, ali je displej svetliji, i odmah sam se navikao na prikaz. Veličina ekrana i telefona je neznatno veća od S3, i neće mi biti problem da se naviknem. Kombinacija MT6582, i 2GB uz Emui Android koji nije opterećen sa neželjenim programima je odlična, telefon radi brzo i tečno, a 2GB rama je i više nego dovoljno za sve moje trenutne potrebe. Prelazak iz aplikacije u aplikaciju je bez bilo kakvih usporenja.

Antutu rezultat za Honor 3C je 16.907 poena, Galaxy S3 je dobio 18.114
Epic citadel benchmark Honor 3C - 46,3 FPS, Galaxy S3 - 58,1 FPS

Wifi analyzer je pokazao slične rezultate za oba telefona, Honor ima neznatno bolji signal.

GPS za koji sam imao najviše brige prilikom izbora telefona radi sasvim ok, na GPS Test aplikaciji mu je trebalo svega 10ak sekundi više od S3 da pronađe lokaciju. Preciznost je bila praktično ista. Probao sam sa tek uključenim telefonima, i sa isključenim internetom. Kad odem u šetnju, moći ću da uporedim kao se ponaša sa Runtastic sport tracking aplikacijom u odnosu na S3.

Kameru sam samo probao, radi, deluje ok, Galaxy pravi odlične fotke noću, Honor tek treba da isprobam.

To je manje više to što se hardvera tiče, imam još dve zamerke, kapacitivni tasteri nemaju nikakvo pozadinsko osvetljenje, a indikatorska dioda je previše sitna i neupadljiva.

Što se softvera tiče, telefon je došao sa multilanguage prerađenim stock romom, koji ima problem sa softverom za kameru kojoj je maksimalna rezolucija bila podešena na 5MP. Hteo sam da se prebacim na stock rom, ali nisam imao micro SD karticu, tako da sam našao neki stariji B110 Android 4.2.2 stock rom, koji može da se ubaci preko FlashTool aplikacije i stavio sam njega. Tako sam se rešio i kineskog CWM recovery, i dobio stock recovery. Online update ne radi iz nekog razloga, a valjda se najlakše radi nadogradnja tako što se stavi update.app na micro sd karticu, i uradi Local Update. Imam spreman B118 rom, samo još da nabavim sd karticu.

EmotionUI launcher mi se uopšte ne sviđa, pokušao sam da se naviknem, ali fale mi neke osnovne stvari (npr. sortiranje aplikacija), tako da sam ubacio Nova Launcher, i zamaskirao EMUI šareniš. Ne računajući launcher, ostatak aplikacija je sasvim ok, i bitno je da Huawei nije opteretio sistem nekim beskorisnim aplikacijama. Google aplikacije se lako ubace, na ruskom 4PDA forumu ima velika tema sa linkovima ka raznom korisnom softveru. Root je takođe lako uraditi uz pomoć VRoot aplikacije.

Jedini bag koji ne mogu da rešim trenutno je da mi ne prikazuje imena korisnika ako je korisnički broj manji od 11 cifara. Rešenje je da se promeni build.prop fajl, ali meni sistem ne dozvoljava promenu. Ako neko ima rešenje za to neka napiše.

U prilogu je par fotografija gde se vidi kako izgleda Honor 3C uz Galaxy S3.

Sve u svemu za sad sam prezadovoljan, za 150 EUR, i nešto malo PDV-a koji sam platio mislim da je ovo odlična kupovina.

Prilozi

• WP_20140407_003 (Large).jpg
    WP_20140407_003 (Large).jpg
    245.6 KB · Pregleda: 260
  • WP_20140407_004 (Large).jpg
    WP_20140407_004 (Large).jpg
    109.9 KB · Pregleda: 223
  • WP_20140407_005 (Large).jpg
    WP_20140407_005 (Large).jpg
    145.2 KB · Pregleda: 218
odlično izgleda, mada je malo poveći mob.. koliko si tačno platio pdv i carinu?

Ja naručio crnog Newmana N2 za 99.99$.

Meni jos nije stigla kartica od Inteze a rekli da ce skoro i ne mogu da ga narucim. nadam se da se nece razgrabiti do tada.

Bogme oće (belog više nema).

Ovaj N2 je maltene isti moj S3, samo za 99$! Mozda sam slep, ali ne vidim neku bitniju razliku. Mozda kamera..

Kako ga ja nisam video malopre?Prikazuje mi samo skuplji. ****s cekanje za karticu cimacu drugara da uplatiom na njegovu. I gde mogu da nabavim neki kod za popust? Jel vredi da se uzme TNT posiljka za 9$ ili da idem na sSingapurcani?

Pitanje za Dzeksona. Da li je ovo standardan deo. Crko mi taj mali flet na note iii kopiji.

Prilozi

• power.jpg
    power.jpg
    233 KB · Pregleda: 176
Ovaj N2 je maltene isti moj S3, samo za 99$! Mozda sam slep, ali ne vidim neku bitniju razliku. Mozda kamera..

Izgleda da je razlika u tome što se N2 pregreva pa ošteti displej vremenom. Ostavio je ironmanbg link ovde. Ja za malo da ga naručim. :)

Kako ga ja nisam video malopre?Prikazuje mi samo skuplji. ****s cekanje za karticu cimacu drugara da uplatiom na njegovu. I gde mogu da nabavim neki kod za popust? Jel vredi da se uzme TNT posiljka za 9$ ili da idem na sSingapurcani?
Singapurcani su ok stize za oko 15-20 dana za telefone su najbolja posta, TNT su kuriri jedino ako si voljan da im platis spediciju oko 4000 dinara. Kod za $5 popusta sam vec napisao ali evo ga opet: NEWBUYERCOUPON

Ovi kinezi se baš istripovali - gledam sad ove vaše linkove na pandawillu i aliexpressu - telefoni malo boljih specifikacija su bezobrazno skupi. Više mi se isplati da jurim ovde LG G2 star mesec-dva sa neke domaće mreže za 300€, jer kinezi takvih karakteristika koštaju minimum 300$ (plus carina i pdv)

Pa jesu kinezi, al nisu to oni noname kinezi sa kopijama pa da sve daju za 50 dolara...sigurno ti nece prodati bolji fon za 130€.:D
Imaju i oni svoje premium telefone.I ti za 300+ dolara su opet jeftiniji od ajfonova, noteova, galaksija, z2 i slicnih flegsipova a opet egal sa njima.

Evo još 1 za 99.99!

pa prošao si dosta jeftino.. znaći carina i pdv su čist rulet ;)
kada bi znao da će mene da zakinu samo oko 10e uzeo bih nekog kineza čisto reda radi :)

Iz mog okruzenja je naruceno 8 telefona. Za 7 telefona je PDV placen <=10€, samo je za jedan placeno vise i to 30€ ali je i on kostao mnooogo vise od proseka(350$)
Uglavnom su narucivani telefoni od 80$-200$

Pitanje za Dzeksona. Da li je ovo standardan deo. Crko mi taj mali flet na note iii kopiji.

Ako je ovo power dugme, dve vesti za tebe:

1. rezervni deo neces naci

2. Ovo priuceniji majstor moze da ti osposobi.

dakle, idi u neku jacu radnju za popravke, ne bih ti predlozio nijednu jer nije dozvoljeno pravilima a i vidim da si iz vrshac, tako da idi u najbolju radnju tu kod vas, za kog se zna da je najbolji. i odnesi sve i objasni im. Zice iz flat-a zapravo mogu da se leme i prespajaju iako brdo ljudi tvrdi da je to neizvodljivo iz pitaj boga kojih razloga.

Sad citam ovo sto ste rekli za probleme sa displejom jel to u medjuvremenu sredili ili i dalje ljudi imaju problem sa tim? Na netu nalazim postove sa tim problemom ali svi su od pre godinu dana nema nijedan noviji. Da ne narucujem onda ??? Neam pojma sta da radim sad.

Poslednja izmena:
Ako je ovo power dugme, dve vesti za tebe:

1. rezervni deo neces naci

2. Ovo priuceniji majstor moze da ti osposobi.

dakle, idi u neku jacu radnju za popravke, ne bih ti predlozio nijednu jer nije dozvoljeno pravilima a i vidim da si iz vrshac, tako da idi u najbolju radnju tu kod vas, za kog se zna da je najbolji. i odnesi sve i objasni im. Zice iz flat-a zapravo mogu da se leme i prespajaju iako brdo ljudi tvrdi da je to neizvodljivo iz pitaj boga kojih razloga.

Hvala na odgovoru

Iz mog okruzenja je naruceno 8 telefona. Za 7 telefona je PDV placen <=10€, samo je za jedan placeno vise i to 30€ ali je i on kostao mnooogo vise od proseka(350$)
Uglavnom su narucivani telefoni od 80$-200$

o kom gradu pričaš kada kažeš tvoje okruženje? čini mi se da na jugu srbije mnogo manje udaraju po ušima nego u bg-u i novom sadu

I u Bg je ok, od 5 telefona koje sam ja naručio samo za jedan sam platio i carinu i pdv, i to zbog toga što sam sam rekao Kinezima da stave veću cenu. Za ostale sam platio nešto malo pdv. Jedino na NS carinu se ljudi redovno žale, bar koliko sam ja pratio.

Nazad
Vrh Dno