Šta je novo?

HeavyCoin [HVC] (HEFTY1)

Bice zanimljivo kad grafike vredne 20-30 miliona $ krenu da kopaju novic ciji je market cap trenutno 350 000$

Jel merio neko koliko je veća potrošnja sa poslednjim majnerom? Valjda na kraju nećemo doći do scrypt nivoa potrošnje.

kako je krenulo bice isto, e zato je x11 jako dobar, po meni je on najozbiljniji naslednik scrypta, a koji ce ga novcic poneti videcemo, mada ako se cena ltc-a podigne 2,3,4 puta kopace se ltc jos koji mesec

Ode wall od 200k za 10sec.

Ima i HVC jednu negativnu stvar, a to je sto je za relativno kratko vreme DOSTA iskopano :)

Tu je u neku ruku slicno preminu ali ususkam dalje od ociju javnosti

I ako se na to doda 1-2% premine + 1-2% bounties + 4-8% ipo, dodjemo do velike cifre :) Ja sam jos noob po ovom pitanju ali stvarno ne vidim zasto se toliko nade polaze u ovaj coin.

I ako se na to doda 1-2% premine + 1-2% bounties + 4-8% ipo, dodjemo do velike cifre :) Ja sam jos noob po ovom pitanju ali stvarno ne vidim zasto se toliko nade polaze u ovaj coin.

Svi su tu isti, koji nije imao premin je propao za par dana.... ovom se daje nada zato sto je nov algoritam, ima rudare i relatifno je fer poceo...
Inace sada iskreno bez IPO, bounties nema sanse da krenes uspesan coin, postoje drugi nacini pokrenes ga pustis ga da ode u bescenje kupis 6% celog i onda naduvas, sve je to ISTO!

Malo su one svajde na bitcoin talku smesne, treba obeladaniti nameran primeni i lazi, ali svaki coin ima neku taktiku i ako je javna i tacna bar znas istinu....

Poslednja izmena:
Svi su tu isti, koji nije imao premin je propao za par dana.... ovom se daje nada zato sto je nov algoritam, ima rudare i relatifno je fer poceo...
Inace sada iskreno bez IPO, bounties nema sanse da krenes uspesan coin, postoje drugi nacini pokrenes ga pustis ga da ode u bescenje kupis 6% celog i onda naduvas, sve je to ISTO!

Malo su one svajde na bitcoin talku smesne, treba obeladaniti nameran primeni i lazi, ali svaki coin ima neku taktiku i ako je javna i tacna bar znas istinu....

Lepo receno. Treba dodati i to da je granica za IPO negde oko 3500 satoshija pa IPO holderi ne dampuju lako.

Pa da iskreno ti sa IPO nisu dobili badava, bar je tu posteno :)

Mada ja ne kontam te CPU coin-e kao sto je ovaj trebao da bude, ne kontaju manijaci da CPU koin NEMOZE opstati da je to cista ******stina pokretati CPU coin

POgledajte XPM i TREBA da izumre kopa ga 200-300 CPU farmi (firmi) koju admini zlostavljaju, kopa ga CPU BOT net virusi... mislim kome treba takvo djubre, nema tu ni jednog pojednica koji kopa sa svojim CPU jer je neiplatiovo a taj sto krade on ionako trosi tudje!

Pa da iskreno ti sa IPO nisu dobili badava, bar je tu posteno :)

Mada ja ne kontam te CPU coin-e kao sto je ovaj trebao da bude, ne kontaju manijaci da CPU koin NEMOZE opstati da je to cista ******stina pokretati CPU coin

POgledajte XPM i TREBA da izumre kopa ga 200-300 CPU farmi (firmi) koju admini zlostavljaju, kopa ga CPU BOT net virusi... mislim kome treba takvo djubre, nema tu ni jednog pojednica koji kopa sa svojim CPU jer je neiplatiovo a taj sto krade on ionako trosi tudje!

Za XPM ima GPU miner novije karte 2xx

https://mega.co.nz/#F!vhB2BCIA!ZuBRI_YyP-SztQnINK6xkA

Ljudi potpuni sam noob po pitanju HVC-a mada mislim da sam uboo ekstra podesavanja na default naponima 4x280x ASUS DCII

cgminer.exe --heavy --vote 512 --no-submit-stale -w 64 -d 0,1,2,3 -I 6 --gpu-fan 50 --gpu-engine 1180 --gpu-memclock 1030 --gpu-powertune -20 -o stratum+tcp://hvcpool.1gh.com:5333 -u HK2KSVdwz3WWHaYUENR1Yj3AHjHGAWBmE3 -p VIP -o stratum+tcp://hvcpool2.1gh.com:5333 -u HK2KSVdwz3WWHaYUENR1Yj3AHjHGAWBmE3 -p VIP

dali to treba u cg mineru da izgleda ovako ...

Pogledajte prilog 138954

nema rejected ali mnogo malo acepted cini mi se ili tako treba da bude sa hvc-om...kako ide isplata ...na kolko i slicno....ima li neki kalkulator kolko se zaradjuje dnevno i to ?

treba li nesto da menjam ili da ga pustim da rilja :)

Ne bih preporučio 2k obrtaja. Ne bi se smele grejati previši ni na auto, a to će biti oko 1k obrtaja. Fanovi kod tih asusa naročito novi su problematični i podmazivanje nije jednostavno :-(

Ne bih preporučio 2k obrtaja. Ne bi se smele grejati previši ni na auto, a to će biti oko 1k obrtaja. Fanovi kod tih asusa naročito novi su problematični i podmazivanje nije jednostavno :-(
hvala druze vec sam bio smanjio obrtaje na 40 posto ali to je oko 1800rpm temp iaspod 60,sada na auto fan tj

cgminer.exe --heavy --vote 1024 --no-submit-stale -w 64 -d 0,1,2,3 -I 6 --auto-fan --temp-target 68 --temp-cutoff 80 --gpu-engine 1180 --gpu-memclock 1030 --gpu-powertune -20 -o stratum+tcp://hvcpool.1gh.com:5333 -u HK2KSVdwz3WWHaYUENR1Yj3AHjHGAWBmE3 -p VIP -o stratum+tcp://hvcpool2.1gh.com:5333 -u HK2KSVdwz3WWHaYUENR1Yj3AHjHGAWBmE3 -p VIP

obrtaji oko 1000 temp 60-64c

hvala druze vec sam bio smanjio obrtaje na 40 posto ali to je oko 1800rpm temp iaspod 60,sada na auto fan tj

cgminer.exe --heavy --vote 1024 --no-submit-stale -w 64 -d 0,1,2,3 -I 6 --auto-fan --temp-target 68 --temp-cutoff 80 --gpu-engine 1180 --gpu-memclock 1030 --gpu-powertune -20 -o stratum+tcp://hvcpool.1gh.com:5333 -u HK2KSVdwz3WWHaYUENR1Yj3AHjHGAWBmE3 -p VIP -o stratum+tcp://hvcpool2.1gh.com:5333 -u HK2KSVdwz3WWHaYUENR1Yj3AHjHGAWBmE3 -p VIP

obrtaji oko 1000 temp 60-64c

Cime hladis ti tvoj rig pa su ti temp toliko niske?

Cime hladis ti tvoj rig pa su ti temp toliko niske?

Nije to do hlađenja, nego valute koja se kopa tj algoritma. Sa ovim je potrošnja oko 2x niža u odnosu na ltc, samim tim i grejanje kartica...
Ja inače te asuse držim na 1070/920 gpu/mem napon 1.056v iz ab beta 19. Po kartici daju 19.6mhs

Ako kome znaci (koristi se zadnji miner)
Na ploci Gigabyte h61m-ds2h (zadnji bios) asus dcII 7850 2gb(1160/1250) daje max 11.8Mh
a ista grafika na MSI 970A G43 (isto zadnji bios) max klok moze (1250/1350) max 12.7Mh,eto na skupljim plocama dobija se vise,jer stabilno radi na vecem overkloku kartica. Sad je isplativost skoro kao LTC ako dobro racunam, potrosnja na 2 riga 1400w LTC, 880w HVC (scrypt 3200kh iliti 97.1Mh hvc)

Imam 8 kom. raznorazne 7850 i sve brze rade na skupljoj ploci,a primetno sporije na Gigabyte-ovoj.

Poslednja izmena:
nesto ti tu ne valja oko potrosnje, jer bi trebalo da na istim klokovima kartica da potrosnja bude ispod 700w, jer HVC trosi manje nego dark ili hiro

nesto ti tu ne valja oko potrosnje, jer bi trebalo da na istim klokovima kartica da potrosnja bude ispod 700w, jer HVC trosi manje nego dark ili hiro

Nisam bas siguran u to, posle zadnjeg ubrzanja minera skocile su temperature pa predpostavljam i potrosnja.

gresis, potrosnja je od prvog do zadnjeg minera skocila za nekih 20%.... sto je nista...
2x 290 na 1150mhz trose 410w ukupno

Zati sam i rekao "predpostavljam", nisam merio.
Jel sad sa tih +20% i dalje ispod x11 algoritma?

Neznam nisam kopao x11 jos..., imam strujomer na kompu pa vidim, skript potrosnja je oko 300w + po kartici

Ovaj coin je mogao da bude glavni posle litecoin kad predju sa njega zbog ASICa ali ispostavilo se da demokratija ne funkcionise nigde pa ni u crypto svetu.

Zasto to pricam ..jer sa ovim trenutno prosecno izglasanim vrednostima 90% coina ce da se izmajnuje u narednih 3-4 meseca umesto da traje 20-30 godina...bas u vreme kad svi sa GPYom ce da pobegnu sa scripta i traze novi coin..ali sigurno nece da predju na coin koji ce biti vec 90% majnovan.

Svi sad glasaju za sto vise da se majnuje da bi uzeli sto vise coina ali coin dobi totalno nenormalnu inflaciju koja ce na kraju da ga pretvori u sht coin.

Ma svakako trosim vise jer mi jedan rig vozi dva lc power 600h napajanja,a tu imam 125w gubitka na skripti,znaci kad je scrypt: prvi rig 4x7850 + otkljucan sempron 4gb msi ploca 80gb hdd (super flower 800w napajanje bronza) trosi 630w,a drugi rig 4x 7850 +gygabyte g1610 4gb ram 320gb hdd i na 2 lc power napajanja to trosi 740w!!!,(cisto radi probe prebacio sam super flower na taj rig i trosi svega 615w,tu imam 125w cistog gubitka na skripti.A na HVC gigabyte rig (2 lc power) 455w(veci klokovi 1250/1350),a msi rig (super flower) 435w,ukupno 890w.Znaci treba ova dva lc power-a da se prodaju i da se kupi jedno dobro napajanje,mada na tih 100-tinak wati,trebace mi 10 meseci da ga isplatim kroz striju,pa sad da li se to uopste isplati,jer koliko vidim vecina voli sto efikasnije napajanje da manje trosi,ali da bi vratio pare kroz efikasnost mora toliko novca da se potosi,da posle treba pa i vise od godinu dana da se dodje na nulu,a dotle je vec gotovo,ko je sta iskopao iskopao je.

Poslednja izmena:
Zasto to pricam ..jer sa ovim trenutno prosecno izglasanim vrednostima 90% coina ce da se izmajnuje u narednih 3-4 meseca umesto da traje 20-30 godina...

Mislim da gresis ... evo i zasto:

Voting is divided into three phases (Mint, Limit and Sustain) in order to allow votes to affect both the mint rate and the money supply, but also to allow the network to be sustained over the long-term. The first phase (Mint) allow a maximum vote of 1024 HVC. The second phase (Limit) allows a maximum vote of 1024 HVC for the first 59,876 blocks, but 8 HVC for the last ~3,600 blocks so it can transition into to the last phase (Sustain). The Sustain phase allows a maximum vote of 8 HVC.

EDIT

Da, ipak si upravu posto prva faza traje do 45,000,000 HVC

Poslednja izmena:
Vrh Dno