Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sva sreca pa imamo kerove koji su perspektivniji od LTC, inace propadose scrypt koini,jel tako dzoni?

good luck sa tim stekom..to sto ti imas oni ce da izmajnuju za 15 minuta i da prodaju

To me podseca kao na ono "ti imas toliku platu a ja toliku ..."
Ostatak price znate i sami necu da ju prepricavam ..

Pustite druge i gledajte sebe gledajte koliko vi zelite da zaradite a ne koliko "onaj tamo" zaradjuje inace nikad necete biti srecni u nicemu ;) ..

A sta mi tu mozemo?
Pa ste ste svi ustali da su asici dobra stvar za litecoin kad je skroz suprotno..KNC ce da majnuje za PARE.. KES..kao sto radi i sa bitcoinom..sa litecoinom ce verovatno prvi menjati za bitcoin.
Developeri mogu da promene al ovi im cusnu obecanje da ce i oni da dobiju par majnera i boli ih uvo.
Sad se prodaje bitcoin glupanderima koji misle kako ce da poleti cena a proizvodjaci majnera uzmu sve te pare na outputu..od decentralizovane valute doslo se do toga da 80% majnovanih bitcoina ide u 4-5 ruku.

Cuvaj Cuvaj..ovaj dampuje svaki dan bitcoine u vrednosti pola miliona $ a ti cuvaj
Koliko ti imas iritantne komentare da je to neverovatno. IQ ti tezi ka minus beskonacno ili si namerno bezobrazan. Aman covece ti ako imas milone $ ulozi u izradi asica pa pravi pare ko ti brani? Ovakvim komentarima vredjas ljude ovde,dosao si pre dva meseca i solis pamet. Znas li koliko ljude ovde zabole sto tamo neka kompanija mlati pare? Ne zanima nikoga,ljudi na kraju price hoce da vide cifru koju su sebi zacrtali u glavi i kraj. Druga stvar ko ima stek od 500-1000 komada i kad ltc dogura do 100$ po komadu ti mislis da je to mala cifra? Doduse mozda tebi jeste cim se ovako proseravas ili ne znas osnovne racunske operacije.

Cuvaj Cuvaj..ovaj dampuje svaki dan bitcoine u vrednosti pola miliona $ a ti cuvaj

iskuliraj se dzoni, ima rezona u tome sto pises ali to su stvari koje ne mozemo da promenimo cak su se u ovoj prici neke stvari izdesavale i suprotno logici a takodje je tesko promeniti i necije misljenje pogotovo i zato sto smo balkanci, i ja imam stek LTC-a koji cuvam iako sam svestan da on iz dana u dan sve manje vredi i dali ce i kad da se desi pump to vise niko ne moze da bude siguran, kako prolazi vreme sve se vise kajem sto se nisam istovario na 48$ i da sam ostavio 100-tinak LTC-a za neke mozda srecne dane....
ovo sto ljudi misle da je dobro za LTC da se centralizuje sto se sad i desava necu da komentarisem a cena ce se uskoro videti i bice svima jasno ali ako se neko ko ima 20-30% mreze u hangaru bude istovariva svaki dan mislim da ce cena neumoljivo da ode na dole jer toliko kolko on bude istovarivao neko mora svezeg novca da upumpa a lako je izracunati o kakvoj je cifri rec u ovom trenutku ...............................

Ovo ti je moj post iz juna prošle godine kad su svi panicili i kukali kao i ti i mnogi su se smejali kad sam pisao... Tad je situacija izgledala mnogooo više pesimistička nego sad, tako da ćuti i pevaj,još si ti mlad u ovim vodama i mnogo stvari moraš još da prodjes. U svakom slučaju tebe se sećam iz doge priče i nekih potpisa :) ali u svakom slučaju volim ove zavitlavancije ljudi koji kopaju mesec dana sa 1,5 kartom. :)
03.06.2013., 00:43

Nema potrebe da se neko prilagodjava gpu :)
BTC je dozivljava evoluciju,samo najaci ostaju,i hteli to da priznamo ili ne menja se nabolje,manje struje vise snage...
Kao i pre neki mesec sto sam pisao,nista se nece promeniti,imate povecanje snage,manje novcica,tako da asici prve generacije nece vredeti nista-ovi od 5-10 ghs.Oko nove godine imacete uredjaje po 100 ghs ko sto sad imate jedan rig od 4x7950.
Asic za btc je nova tehnologija koja ce se sigurno astronomskom brzinom razvijati jos nekih godinu do dve
Uglavnom rudarenje ne treba i ne moze da bude isplatljiv posao na kratke staze,iako velika vecini ovde ne misli tako.Svi imaju sliku u glavi o ceni od 250 dolara,i svi su uletali u btc kad god su bili veliki skokovi,ali ovo je igra koja ima svoja pravila,a posto dosta ljudi ima koji su poceli da rudare od poslednjeg skoka, plus stariji rudari koji su ponovili svoju opremu,pa kolac mora da se podeli na sve te ljude,a realno btc se nije makao dalje od svog pocetka...Uzmite u obzir da BTC je imao dva velika skoka,samo na njima su ljudi mogli da uzmu neke novce.Otplata ulozenog je uvek bila od 6 do 12 meseci(racunajte opremu,struju,radno vreme)
Prvi veliki skok btc-a mozemo ocekivati kad on zaista bude imao upotrebnu vrednost,nemojte se zavaravati ,trenutno ne vredi nista,ali je na nekoj prekretnici.Jos uvek pricamo o nekoj underground valuti,gde svakog dana mozete ocekivati da ga FBI zabrani u americi,da interpol uhaspi vlasnika menjacnica,da istoj zatvore racune oduzmu pare...Pa na hebeni moneybookers ne znamo dal mozemo da posaljemo pare.Gox koji je najaci pa zadnjih mesec je u debelim problemima...
Ko je u ovo usao da bi zaradjivao ili uzo neku kintu za dva -tri meseca,a nije bio spreman da izgubi,ja mislim da se zezno
Zato ko moze, kopajte,cutite i stekajte novcice,mozda jednog dana izadju na forexu,e onda ide pravi kes :) 
Po meni ,btc cekati ,ako ikada poraste na oko 600$ i ltc na nekih 50-60$,dal ce to biti za godinu dve ,4-5 samo to je isplatljivo.
Mozda ce neko me ovo zvucati smesno,ali mnogi od vas pamte kad se prodavao po 4-7$ i svi smo bili ubedjeni da 10$ nikada nece preci ,ih da nam je sad nekoliko hhiljada BTC-a iz tog vremena :)

Poslednja izmena:
iskuliraj se dzoni, ima rezona u tome sto pises ali to su stvari koje ne mozemo da promenimo cak su se u ovoj prici neke stvari izdesavale i suprotno logici a takodje je tesko promeniti i necije misljenje pogotovo i zato sto smo balkanci, i ja imam stek LTC-a koji cuvam iako sam svestan da on iz dana u dan sve manje vredi i dali ce i kad da se desi pump to vise niko ne moze da bude siguran, kako prolazi vreme sve se vise kajem sto se nisam istovario na 48$ i da sam ostavio 100-tinak LTC-a za neke mozda srecne dane....
ovo sto ljudi misle da je dobro za LTC da se centralizuje sto se sad i desava necu da komentarisem a cena ce se uskoro videti i bice svima jasno ali ako se neko ko ima 20-30% mreze u hangaru bude istovariva svaki dan mislim da ce cena neumoljivo da ode na dole jer toliko kolko on bude istovarivao neko mora svezeg novca da upumpa a lako je izracunati o kakvoj je cifri rec u ovom trenutku ...............................
Ma ne brini ti nista,uvek oni mogu da nastampaju tacno onoliko koliko im treba. Mislim na "sveze" $. ;)

Koliko ti imas iritantne komentare da je to neverovatno. IQ ti tezi ka minus beskonacno ili si namerno bezobrazan. Aman covece ti ako imas milone $ ulozi u izradi asica pa pravi pare ko ti brani? Ovakvim komentarima vredjas ljude ovde,dosao si pre dva meseca i solis pamet. Znas li koliko ljude ovde zabole sto tamo neka kompanija mlati pare? Ne zanima nikoga,ljudi na kraju price hoce da vide cifru koju su sebi zacrtali u glavi i kraj. Druga stvar ko ima stek od 500-1000 komada i kad ltc dogura do 100$ po komadu ti mislis da je to mala cifra? Doduse mozda tebi jeste cim se ovako proseravas ili ne znas osnovne racunske operacije.
Clan sam mense jos od 2003..toliko o mom IQ ako te bas zanima.Mislio sam da ovde moze normalno da se razgovara ali tesko..ovde su svi u nekom tripu gde svako misljenje od onog koga cu oni zacrtali u glavi vredja.
Sedi i cekaj 100$ sta da ti kazem..drugo i nista neces moci..sa ASICima to ce biti nemoguca misija..ne ulazu oni u razvoj tog ASICa da bi ti uzeo pare i bilo ko drugi nego bi oni sto vise izmajnovali i uzeli kintu.

Clan sam mense jos od 2003..toliko o mom IQ ako te bas zanima.Mislio sam da ovde moze normalno da se razgovara ali tesko..ovde su svi u nekom tripu gde svako misljenje od onog koga cu oni zacrtali u glavi vredja.
Sedi i cekaj 100$ sta da ti kazem..drugo i nista neces moci..sa ASICima to ce biti nemoguca misija..ne ulazu oni u razvoj tog ASICa da bi ti uzeo pare i bilo ko drugi nego bi oni sto vise izmajnovali i uzeli kintu.
Reci ti to Bitcoin-u. Mi se ovde nista ne pitamo, tako da ti je prica uzaludna. Ako mislis da ne mozes nista da uzmes i da LTC nece vredeti nista,onda ne znam sto se uopste zamajavas ovim? Rasprodaj sve uzmi $ dok jos vredi nesto i pusti nas ostale da na miru izgubimo sve pare.

Reci ti to Bitcoin-u. Mi se ovde nista ne pitamo, tako da ti je prica uzaludna. Ako mislis da ne mozes nista da uzmes i da LTC nece vredeti nista,onda ne znam sto se uopste zamajavas ovim? Rasprodaj sve uzmi $ dok jos vredi nesto i pusti nas ostale da na miru izgubimo sve pare.
A tebe drugacije misljenje od tvog uznemirava..zanimljivo.

@shku

secam se ja ovoga, procitao ja i ispratio teme od korice do korice ali postoji splet dogadjaja koji se dogodio pa je BTC stiga tu gde jeste a to nije obican pump jer ne verujem da neko ima toliko $ i BTC-a da napumpa cenu za 8000% u roku od mesec dana ...
ajmo se samo u najkracim crtama podsetiti sta se sve izdesavalo novembra i decambra 2013:

- na sastanku neke Americke komisije (ne secam se vise koje) BTC je proglasen za valutu koja nije u sivoj zoni i podrzan je od strane nacionalnih rezervi amerike, onda je u kini nastao bum i kinezi su brze bolje krenuli da kupuju BTC u enormnim kolicinama, euforija je bila tolika da je BTC dogurao do 1200 USD-a ali od tada pa do danas prvo je kineska nacionalna banka izdala preporuku (zabranila) placanje BTC-om nakon toga je krenuo blagi pad , rusija je takodje zabranila placanje BTC-om jer je jelte u rusiji zvanicni novac rublja , MtGox kao najveca menjacnica je vec bio u problemima i krenuo da puca i eto od sredine novembra do 1. aprila cena od 1200 na 450 USD.

ne kazem ja da vise nece da skace cena BTC-a ili LTC-a nego pitam sta mislite kolika je verovatnoca da ce da se desi tako neki znacajan sled dogadjaja kao novembra prosle godine koji sam u najgrubljim crtama opisao pa da cena BTC-a toliko moze ponovo da skoci zbog neverovatne potraznje?? o nekom izreziranom monstruoznom pumpu nemojte ni da razmisljate jer za to je potrebno stvarno veliko brdo para a o riziku da i ne govorim tako da ja licno ne verujem ali se nadam da gresim da ce nako u to da se upusti......

slika govori vise od 1000 reci

FacePalm.gif

Ti si izgleda fenomen imas variabilni IQ. Mani se patetike i slaganja kockica na testovima. Nisi sigurno u ovoj temi jedini clan mense niti je to argument da budes upravu. Ovde IQ nema nikave veze ako ti neces da se adekvatno informises i na osnovu tih informacija da izvlacis adekvatan zakljucak.
Dzoni, bez zezanja ali tvoje razmisljanje kasni 11 meseci. Mnoooooogo si stvari propustio. Nisi glup, vidi se da razmisljas ali ne gledas kompletnu sliku, suvise povrsno razmisljas. Nekada smo i mi mislili da ce asic da unisti btc, bar ja jesam. Davno je bilo ali smo isto jako prvsno razmisljali a na kraju ispade da je bitcoin postao industrija.
Ne verujem da ovde iko ima dovoljno vremena da se objasnjava s tobom ali poslusaj nekada iskusnije ljude, nije tesko, ne moras sve da ucis na tezi nacin ;)

Ni holivudski filmovi se ne snimaju zbog umetnosti vec da bi se uzeli milioni.
Industrija. Razmisljaj globalno. Razmisljaj unapred. Razmisljaj krupno :)

@shku

secam se ja ovoga, procitao ja i ispratio teme od korice do korice ali postoji splet dogadjaja koji se dogodio pa je BTC stiga tu gde jeste a to nije obican pump jer ne verujem da neko ima toliko $ i BTC-a da napumpa cenu za 8000% u roku od mesec dana ...
ajmo se samo u najkracim crtama podsetiti sta se sve izdesavalo novembra i decambra 2013:

- na sastanku neke Americke komisije (ne secam se vise koje) BTC je proglasen za valutu koja nije u sivoj zoni i podrzan je od strane nacionalnih rezervi amerike, onda je u kini nastao bum i kinezi su brze bolje krenuli da kupuju BTC u enormnim kolicinama, euforija je bila tolika da je BTC dogurao do 1200 USD-a ali od tada pa do danas prvo je kineska nacionalna banka izdala preporuku (zabranila) placanje BTC-om nakon toga je krenuo blagi pad , rusija je takodje zabranila placanje BTC-om jer je jelte u rusiji zvanicni novac rublja , MtGox kao najveca menjacnica je vec bio u problemima i krenuo da puca i eto od sredine novembra do 1. aprila cena od 1200 na 450 USD.

ne kazem ja da vise nece da skace cena BTC-a ili LTC-a nego pitam sta mislite kolika je verovatnoca da ce da se desi tako neki znacajan sled dogadjaja kao novembra prosle godine koji sam u najgrubljim crtama opisao pa da cena BTC-a toliko moze ponovo da skoci zbog neverovatne potraznje?? o nekom izreziranom monstruoznom pumpu nemojte ni da razmisljate jer za to je potrebno stvarno veliko brdo para a o riziku da i ne govorim tako da ja licno ne verujem ali se nadam da gresim da ce nako u to da se upusti......
Sam si dao odgovor na pitanje. :)

@shku

Ja verujem da ce da se desi. Ako bude napretka a sve su sanse da ce biti onda ce i potraznja porasti naglo. Ja mislim da je to samo pitanje vremena. I to ne pricam jer nosim ruzicaste naocare vec zato sto stvarno mogu da vidim da kroz nekoliko godina koristimo virtuelne valute u placanju. Uvodjenje u legalne vode i zakon, uvodjenje poreza je osnova price. Moze Rusija da bude hladna, moze Kina da izigrava ludilo ali nece reci ne napretku. To su ogromne zemlje sa jakim ekonomijama i ovakve stvari ih sigurno zanimaju. Za sada su jako oprezni. USA to s druge strane radi drugacije, oni se stvarno trude da sve to rese jer vide kolike se pare vrte, vide prihod od poreza, vide sansu da ulete prvi i iskoriste potencijal kriptovaluta.
Ako bas odustanu od toga onda ode sve u bunar ali to ce se tesko desiti. Zato kazem opet, samo je pitanje vremena.
E sad, dal moja prica pije vodu, videcemo ;)

Kasno je da budemo zgodni :d

Ja sam zeleo da budem mlad i bogat ali kasno je da budem mlad, sad samo moram da se obogatim :D

Kad si bogat, vise ne moras da budes zgodan, ne primecujes razliku uopste ;)

@shku

Uf,kolko je btc imao uspona i padova ,ne mogu ti ni opisati...još dok je bio na jednocifrenoj cifri. Tad je bio nešto mračno,mistično što koriste samo dileri i krimosi. Moje razmisljanje tada je bilo da samo teški ludaci mogu da plaćaju btc 3$ i cifra od nekoliko miliona dolara mi je zvučala neverovatnoa da se upumpa u celu priču. Danas ako me pitaš,nekoliko stotina milijardi ne znači ništa da se grune u btc. Danas kad banke,senati ,države pričaju o njemu znam da je prošao kritičnu tačku svog postojanja,i niko ga se neće odreći tek tako,ma kakve zvanične izjave i zabrane bile. Stvari se odvijaju mnogo brže nego što mi to vidimo i očekujemo. Uskoro vrlo uskoro.
Elem koga interesuje može kupiti sherove cryptsija ,sad vidim da možda uvede $, možda će jednog dana mnogo vreddeti. Ja imam još od kad su izašli na berzu,možda jednog dana bude vredeo ko deseti deo googla :) . Link gde može da se pazari https://cryptostocks.com/securities/57

Moje misljenje se delimicno poklapa sa Dzonijem, meni se licno ne dopada ideja da neki ljudi poseduju stamparije litecoina, a tako ce i biti verov, pa ce se ogroman procenat svih ltc-a preci kod odredjenog broja ljudi (putem miniga, dumpa i pumpa) sto znaci da ce imati ogromnu trzisnu moc, i aj sad nek mi neko objasni kako je to dobro za taj decentralizovani koncept kriptovaluta?
i da, uopste me ne intresuje koliko ko ima ltc-a, btc-a i te price ovde, sta ste se svi napalili ajde izvadite ga i izmerite vise, pa da krenemo dalje

Poslednja izmena:
Pa ako dampa znači da je distribucija obezbeđenja svima. Imaš samo centralizovani mining,gde je 1/4 već izmajnovana,1/4 će da uzme asic vlasnik ,a za ostalih 50 % boriće se neke mnogo jake sile

Pa ako dampa znači da je distribucija obezbeđenja svima. Imaš samo centralizovani mining,gde je 1/4 već izmajnovana,1/4 će da uzme asic vlasnik ,a za ostalih 50 % boriće se neke mnogo jake sile

uporedi samo sa btc-om danas kako stoje stvari, gde vrlo mali br ljudi drzi pozamasan % btc-a, i ubaci u racunicu da su ti ljudi iskusniji sada (znaju kako se barata trziste jer su imali gde da vezbaju) , i naravno pohlepniji

Mozete da pricate sta hocete ali vecina nas ovde bolju priliku da zgrne neke ozbiljnije novce nece imati.

Ja sam resio da je ne propustim. Sledeci bum cu debelo da naplatim.

Za decetralizaciju nebitno je ko ce kopati novcice. Dal ce 1000 nas ili ce 10 drugih. Mnogo je veci uticaj ovih koji poseduju brdo novcica a oni novcice mogu i da kupe a da nikada i ne kopaju.
Kao i kod novca, bogati ce uvek drzati vecinu dok ce se ostatak rasporediti na nas boraniju. Deal with it! ;)

znaci po tebi je decentralizacija = bogati ce uvek drzati vecinu. lepo si to spojio nema sta
nema ja sta da deal-ujem ja to znam odavno, samo sam hteo da napomenem da nije zbog toga nastala kriptovaluta, na kraju ce par ljudi drzati cenu po njihovom nahodjenju, a mi cemo opet da se cudimo zasto cena ide dole/gore

nego koliko ja vidim, ovde samo ljudi brane svoje intrese. tj Argumente uoblicavaju da bi zastitili svoje intrese - noviji kopaci se bune protiv asica jer ce dif to the moon, a ovi stariji koji su nakupili nesto sad mole boga da bude neki pump to the moon takodje
Tesko ce ici cena gore ltc-a, moje licno misljenje bar ne u ovoj godini da kad asici krenu da ce biti samo vadjenje love sto znaci nize cene bicu srecan ako vidimo max od 30$ (veoma optimisticna prognoza)

Poslednja izmena:
bitcoinova decentralizacija nije socijalistickog tipa.

mislim, nema sanse da Pera koji cita Blic ni u jednom scenariju postane bogatiji zbog bitcoin/a, cak i ako sutra 1 bitcoin bude vredeo 10 k $.

kada se kaze decentralizacija, tu se prevashodno misli na broj nodova, odnosno mrezu, rudare, pool/ove, itd. odnosno na to "virtuelno drustvo".

ne znam da li je satoshi zamislio tako bitcoin, kao nekakav "pravedniji put u bolje sutra", ali ja sam sasvim siguran da taj film necemo gledati. stavise, vidim kako drzave pokusavaju da bitcoin uvedu u legalnu pricu i kako se rudari udruzuju u male kooperacije. polako, ali sigurno.

dakle, meni sve govori da taj socijalisticki bitcoin necemo gledati. stavise, mozda bi bilo dobro onda i postaviti pitanje, da li je bitcoin uopste ikada bio zamisljen kao sanjarija tog tipa? sta ako su bili u pravu oni koji su rekli da je iza svega stoji NSA? meni ni taj scenario ne izgleda neverovatno. a onda se cela prica "okrece za 180 stepeni": onda bitcoin vise nije anonimnost, nego njegov antipod> totalna ne-anonimnost, odnosno totalna kontrola.

i tako, ima tu dosta tema za razmisljanje.

Poslednja izmena:
Gle ovako, koji god sistem da izmislis sve se vrti oko love i bogati ce uvek drzati vecinu. Mi jedino sto mozemo da uradimo je da sto skuplje prodamo kozu.
Ti ako tako razmisljas o tih 30$ max znaci da ce ti oni bogati oteti novcice za male pare. Ne mozes da se boris drugacije osim da cuvas i prodas skuplje, mnogo skuplje. Ne branim ja uopste svoj interes vec radim zadnjih godinu dana ono sto mislim da je najpametnije za mene. Verujem da vecina ovde ima interese kao i ja a to je da izvucem max koliko mogu iz price.
Ja kapiram ljude koji su skoro poceli, voleli bi da i oni imaju dosta novcica ali to ide polako i imace mnogo prilika, verovatno s nekim drugim novcicem. I ja skoro godinu dana radim na ovom planu i stekam novcice, nije mi nista palo s neba i da imam sve za 15 dana.

Edit: @genijalcina od te anonimnosti nema nista i to je cena koja mora da se plati. Anonimnost = kriminalne radnje = nema perspektive da udje u legalne vode. To je moralo da se zrtvuje da bi bitcoin opstao. Nece tu ostati ni mrva anonimnosti.
Nebi me cudilo da moras da verifikujes acc da bi mogao i da kopas i da bi ti lakse klepali porez.

Poslednja izmena:
Vrh Dno