Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da smo svi napravili gresku neprodavanjem celog steka u decembru, sa osmehom bismo gledali ovaj trend danas i samo merkali priliku za buy back iste kolicine+10-20% uz ogroman visak u $$$.

nema veze. biće još prilika.

još jedna škola. :)

barem će se diff za bitcoin stabilizovati.

Poslednja izmena:
Ma prodavali smo i posle kupovali, ne treba biti alav ovo je sve velika kocka i tako to treba prihvatiti, ja sam zato i rekao da ce ljudi koji su pohrlili kad su culi da je otiso na 1000$ uskoro da beze iz ovoga, ovde ima i lepih i ruznih trenutaka i to treba prihvatiti. Puno ljudi je ovo shvatilo da je ovo leba bez motike ali ce ispasti da i nije bas tako. Treba znati , uloziti i po celu noc drezdati u kom pravcu ce ici cena, da ne govorimo o zivcima i da vas ne daj boze pokradu na ovaj ili onaj nacin

Mene bas briga za cenu. Zivaca i strpljenja imam ali me kradje ubise u pojam, sto hakeri, sto menjacnice. Vise od pola novcica mi je stradalo za godinu dana. Zato i necu da ih prodajem jeftino.

nema veze. biće još prilika.

još jedna škola. :)

barem će se diff za bitcoin stabilizovati.

Sta vredi jos jedna skola, kad uvek ispadnemo ponavljaci :)
Siguran sam da u sledecem velikom pumpu idem napolje skroz, pa par meseci cekam u fiatu da vidim sta ce biti...Samo sto ne mogu ni priblizno da naslutim sta je veliko...

Mene bas briga za cenu. Zivaca i strpljenja imam ali me kradje ubise u pojam, sto hakeri, sto menjacnice. Vise od pola novcica mi je stradalo za godinu dana. Zato i necu da ih prodajem jeftino.

Ne bih da dolivam so na ranu... Pročitao sam da ti je ostala neka količina novčića na Vircurex-u, ali mi je ovaj deo za hakere nejasan. Da li si mislio na hakere koji napadaju menjačnice ili ti je neko napao novčanik?

Ne bih da dolivam so na ranu... Pročitao sam da ti je ostala neka količina novčića na Vircurex-u, ali mi je ovaj deo za hakere nejasan. Da li si mislio na hakere koji napadaju menjačnice ili ti je neko napao novčanik?

I jedno i drugo.

SAJa, našalost, pljačkali više puta na razne načine. Ja ne verujem da bih zadržao toliki optimizam posle svega toga, svaka čast čoveku na tome.

Poslednja izmena:
Kave su vam prognoze za btc/ltc? ...prosli put je na oko 400$ za btc pao na 0.021.

@student - he he.. dobra ti prva rečenica, osećam se baš tako, kao ponavljač ;). I što je najgore nema garancije da neću i sledeći put dobro promašiti, ali daću sve od sebe :)

Poslednja izmena:
Sta vredi jos jedna skola, kad uvek ispadnemo ponavljaci :)
Siguran sam da u sledecem velikom pumpu idem napolje skroz, pa par meseci cekam u fiatu da vidim sta ce biti...Samo sto ne mogu ni priblizno da naslutim sta je veliko...

a sta ako prodas sve, a cena se NIKAD ne vrati na taj nivo, sta onda

Onda verovatno znaci da ima dosta para, pošto je prodao kad je bilo visoko. :p

Baš malopre, dok sam se šetao u centru, razmišljam koji ******izam me naterao ili bolje sprečio da ne prodam većinu na 1000+ i ltc na oko ~45$?! A da... to se zove pohlepa tj nikad dosta :), barem kod mene. Videlo se već početkom februara da gore neće ići, i tad sam mogao (smo mogli na oko 850-900) skoro sve da prodamo i sad mirno da čekamo....
I jeste da je lakše biti pametan posle, ali realno kome 1000+ za BTC već krajem 2013 nije bilo dosta, taj je baš alav :D, izvinite ko se uvredio :).

ima jedna izreka za to... ko trazi vece izgubi iz vrece :)

a sta ako prodas sve, a cena se NIKAD ne vrati na taj nivo, sta onda

onda cekas da se cena vrati na taj nivo. :)

cena, bas kao i vreme idu u krugovima. problem je sto je ljudski mozak nabazdaren da na sve gleda linearno.

a sta ako se nikad ne vrati, sta cemo onda, jer ne moze ovo ovako vecno da ide gore dole, mora ce se jednom stabilizovati

U junu su mi hakeri pokupili 360 komada, pre neki dan mi Vircurex zaplenio 196ltc-a. 556 ode u Dunav.
E zato cu ovo sto mi je ostalo da naplatim duplo! Malo je reci da sam popizdeo ali sta da radim, guram dalje i gledam da izvucem max s ovim sto imam.

tuzna prica ove kriptovalute...
a neki mi ovde pre pricali kako je sigurno drzati lovu na menjacnici -.-
sva sreca, te ih nisam poslusao...

Samo je u wallet-u sigurno ako si ispratio sva uputstva i ako ti masina nije bila zarazena pre toga. Tuznu pricu su doziveli mnogi, ovako ili onako.

planiram papirni wallet? :) sta mislite o tome :) ? nekao to deluje najbolje ubuntu stampanje ... laksa i prodaja kasnije sto je sigurno... napravi se tipa po 20 ltc novcanici....

Koja bi bila svrha toga?

Pa ro mu dodje najsigurniji wallet koliko sam skapirao, jos inas bar kod da se pogleda koliko ima ltc na tom novcaniku (sakrivrna sifra od 80 karaktera) i bukvalno mozes da trgujes tamo sa njima...
Nije uopste, bolje nego digi wallet pa da mu se nesto desi

Sta da mu se desi? Ja pre verujem digitalnom wallet-u nego parcetu papira.

Pa ro mu dodje najsigurniji wallet koliko sam skapirao, jos inas bar kod da se pogleda koliko ima ltc na tom novcaniku (sakrivrna sifra od 80 karaktera) i bukvalno mozes da trgujes tamo sa njima...
Nije uopste, bolje nego digi wallet pa da mu se nesto desi

Elegancija
Vrlo praktično i sigurno

aj svojih 7.2 novicica drzim na btc-e kapiram da cu pre da izgubim USB / da mi rikne hard nego sto ce btc-e da rikne (ili bi mozda trebalo da kupim neki flash ?) koje je vase misljenje ..>

mada relano nije neka suma nece biti smak sveta i ako proadne ..

Cold wallet 'vazda bila vrh kombinacija.. bkp na 3-4 medija.. print passworda na papir.. i aj cao ;)

Ja sam prvi btc prodao na 4.5$.. kolega mige me je uveo u pricu..

Znaci prodavao sam i na 5 $ a i na 1100$..

Ltc kada je bio na ceni od oko 2$ bio sam presrecan.. jer sam dovoljno ostavio sa strane po niskom kursu.. i imadoh srece pa sam istrajao u svemu tome i te ltc napravljene dok im je cena bila ispod 2 $ sacuvam od prodaje..

I sad se nadje neko pametan da kuka kako mu je mala cena od cirka 15$ ;) mala je za onog ko je hteo preko noci da napravi x2 na ulozenu kolicinu..

Elem, ako malo sagledate pricu dugorocnije, ovo sad sto se dogadja je copy/paste zadnje dve godine.. ja licno sam zacrtao sebi prodaju polovine ltca na 100$.. a ostatak ko zna..

Ovi sto su planirali da ulozeno u opremu obrnu za 2 meseca.. pa *** ne ide tako.. moja matematika prilikom prve nabavke opreme je bila da cu ulozeno povratiti za 10-12 meseci..

E sad, to sto se dogodio period kao sto je novembar/decembar 2013. to je samo plus za mene koji sam planirao otplatu za god dana..

Opet ce se ponoviti situacija da ce oglasi biti preplavljeni grafikama koje su mazene i pazene, kako nikad nisu klokovane, kako se igrao battlefield na srednjim detaljima i slicno :D ko veruje u pricu kripto valuta, treba da iskoristi taj period i sebi obezbedi jeftin hardver.. naravno nek vam oglasi kolege nesica bude uzor cene koju necete nikada platiti ;)

Kolega Kurajber i njemu slicni misle da je pametno drzati valute spremne za trgovinu na raznim berzama.. i onda mesa guza kad im neko popali kolicinu ;) tako sam i ja mislio sve dok se nisam dozvao pameti, i video na primeru, meni bliskih ljudi, kako je nezgodno kad ti neko omlati kolicinu sa neke berze.. Svi pricaju kako su zatadili avione/slepere na kursnim razlikama na toj berzi, a niko se ne pohvali kako je popusio golem penis na toj istoj berzi.. niko vam nije docarao kako je odvratan osecaj kad sedis za kompom, i gledas kako cena tone, a zeludac se okrece u krug od muke ;)

Konkretan primer loseg iskustva sa berzama sam bas davno imao sa veselim vircurexom, i od tad ne drzim ama bas ni jednu valutu kod njih.. i smatram da je problem kod nas samih, bas taj sto ne umemo da se naucimo na tudjim greskama, vec idemo hardway, i cekamo da se prvo nama dogodi neki problem, pa tek onda, pouceni losim iskustvom, odreagujemo kako treba..

Ovo je neko moje misljenje, i neko moje iskustvo.. btc/ltc ce sada proci kroz period stagnacije, a posle toga, videcemo ;) i ne zaboravite, da je ltc prvobitno zamisljen kao kvoter, ili ti 1/4 btca..

Može da se isplati oprema za 2 meseca, opušteno i da ostane.
Možda je bilo 3-4 meseca (ne sećam se), uglavnom vrlo brzo u plusu.
Ulog: 3x 7850 po 14k + 1.5K din extender - iskopao 30K NET.
Prodao za 30 LTC, LTC prodao po 30€.

Imao sam sreće pa je nestalo samo nešto DOGE u vrednosti par LTC.

Sad se kopa nešto onako usput a sredstva prebačena kod pro-tradera, oko 30% mesečna isplata.
Trgovina na bitfinex nakon loših vesti iz Kine i hack-ovanja berzi.
I BTC bot na cryptotrader.org se dobro pokazao kod ovih tumbanja cene.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno