Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Phoenix257, tebi je jedini odgovor na svaki post koji ne zavrsava sa "ltc tu da mun" - nije ovo za tebe, radi nesto drugo.

Kad pravilima podforuma bude propisano da uslov za postovanje na temu kriptovaluta bude komentarisanje tog tipa(ruzicaste naocale) onda cu se sam uzdrzati od komentarisanja, nece biti potrebno da neko i trazi.

Ma poverenje ljudi u crypto je najbitnija stvar, ali toga nece biti dok se crypto valute ne ragulisu zakonski, prvenstveno u americi. Tj kad se pojavi jednom Americka berza gde je sve regulisano poverenje ce se vratiti u momentu. To se mozda desi ove godine mozda za par godina, ali su sanse previse u korist toga da ce se desiti nego da se ne desi. Ja sam usao kada je bilo skujlje nego sto je sad, i priznajem popizdim kad vidim da ovako krene da pada, ali srecom imam vremena da sacekam bolje vesti.

Ovde se zbog ljudi koji nisu prosli sito i reseto od prosle godine stvara panicna atmosfera. Ovo je sve normalno. Evo neka se javi ko bi voleo da btc padne na 100$, prvi se javljam. A odgovor ce vam se sam kazti :)

Ja cenu maltene ni ne gledam, samo sam u trci da sto vise LTC-a dnevno spakujem u wallet nista me drugo ne zanima... A ovo stanje, ma samo nek sto duze potraje ;-)

@Phoenix257, tebi je jedini odgovor na svaki post koji ne zavrsava sa "ltc tu da mun" - nije ovo za tebe, radi nesto drugo.

Kad pravilima podforuma bude propisano da uslov za postovanje na temu kriptovaluta bude komentarisanje tog tipa(ruzicaste naocale) onda cu se sam uzdrzati od komentarisanja, nece biti potrebno da neko i trazi.

druze , ne pricaj kojesta niko ovde ne govori ruzicasto nego malo realnije i iskusnije nego sto je tvoje misljenje tj iskustvo , mada samo ces zameniti lazu na forumu koji nije vise sa nama, jer ga niko nije slusao

Ooo Boze, ruzicaste naocare... Necu ni da se udostojim da odgovaram na to.
Neki ljudi ocigledno zamisljaju da ce cena iskljucivo ici na gore i da nikada nece biti padova. Ja razumem da ljude uhvati panika ali dajte kontrolisite se. Kako je palo za 2 dva dana tako moze i da skoci do subote.
Ko ne veruje da LTC moze do 100$ do kraja godine i ko misli da nam sledi apokalipsa neka proda sav stek i masine odmah ali neka ne kuka posle.

Preporuka za nevernike u kripto i nervozne zbog dump-a:
[YOUTUBE]watch?v=HAlnViWzTD0[/YOUTUBE]

Ono ceđenje LTC-a do 1,68$ je dugo trajalo i baš je bilo mučno. Poverenje na minimumu u tom periodu. I odjednom čim je krenuo mega pump sve se zaboravljava, brdo novih ulagača dolazi itd. Samo bez panike.

Pa normalno. I sada ce biti mucan period, isplativost mora da pada dole.
Taman ce biti i motiv vise da se predje na asic.

Daj boze da padne ispod $10 da se i mi noviji mineri napunimo malo :) Ja cu prvi po toj ceni kupiti 100ak.

Ono ceđenje LTC-a do 1,68$ je dugo trajalo i baš je bilo mučno. Poverenje na minimumu u tom periodu. I odjednom čim je krenuo mega pump sve se zaboravljava, brdo novih ulagača dolazi itd. Samo bez panike.

Jel to bilo onda (mislim juni 2013) kad su hteli nešića da ožene al im on pomrsio račune jer je pokupovao grafike :d :butt:

to sto je US poreska sluzba utvrdila da je bitcoin digitalni "asset" jeste vrlo zabrinjavajuce.

to prakticno znaci da ce svako ko proizvede bitcoin, ili ga proda po visoj ceni - morati da plati porez na njega. dakle, ako ste ga kupili (ili proizveli) za 10 $, pa prodali za 500 $, to znaci da na cifru od 490 $ ste duzni da platite porez na kapitalnu dobit. implikacije su mnogobrojne> recimo, jedna od njih je da 1 btc vise nije 1 btc, tj. da svaki bitcoin nije isti, sto znaci prakticno da btc def vise nije valuta.

ne znam kada to stupa na snagu, i ne znam kako ce se to sprovoditi, verovatno kroz menjacnice, ali mislim da ce svi veliki igraci iskoristiti ovaj period do stupanja na snagu ovog zakona ili pravilinika za tesko istresanje i uzimanje kesa.

naravno, ko misli da to nece uticati na srbiju - taj se vara. :)

mozda ce bitcoin biti samo jevtiniji za proizvodnju.

Poslednja izmena:
Po ovome http://bitcoincharts.com/charts/bitstampUSD#czsg2013-04-01zeg2013-04-30ztgSzm1g10zm2g25zv se spustio samo u jednom momentu na cenu oko 37e u aprilu 2013 ...

Ali takodje ne treba zavoraviti da je sve do novembra 2013 vredeo 200$ ... i u periodu od 1,11 do 1.13 skocio sa 200 na 1100 $ ...

Dakle ljudi ajd lagano i opusteno :)..

Svi koji se nerviraju zbog ovoga zanci da su ulozili vise nego sto su spremni da izgube ili da imaju nerealna ocekivanja.

Kad ste ulozili u ovako nesta onda ste trebali se pomiriti sa cinjenicom da te pare nikada necete vise videti. Da ste tako pristupili problemu ovi skokovi/padovi vas ne bi zabrinjavali ;)

Na kraju to je ono sto ste svi savetovali novajlijama pre pocetka kopanja "ulozi onoliko koliko si spreman da izgubis(bacis)", a sad vidim ti isti stariji minneri kukaju zbog cene, dakle niste slusali sopstvene savete...

Evo moje racunice za LTC ..

8 LTC-a se napravi dok se napravi 1 BTC

1/8 = 0.125 (ovo bi trebalo da bude "konacan" odnos cene LTC-a i BTC-a po time)

0.125*700$ = 87.5 $ bi trebao vredeti jedan LTC ova 2.5$ mu oprastam i prodajem za 85$, kad dodje to te cifre prodajem, a ako nikad ne dodje dotle boli me uvo (citaj ovo par redova iznad.)

Racunica o proizvodnji LTC-a ti je totalno netacna. Mozda si uzeo u obzir trenutno stanje, ali zaboravljas da za oko godinu dana sledi polovljenje LTC nagrade (sto se BTC-u vec desilo pre godinu ipo). Moras uzeti u obzir konacni broj LTC-a i BTC-a, sto ce biti negde oko 2140+ godine :), dakle teorijski max odnos u idealnim uslovima bi mogao biti 1:4 odnosno 0.25. Naravno, moze biti i daleko veci ili manji ako se nesto strasno desi sa nekom od valuta.

Pa to je normalno. Ti i kad kupis papriku u radnji platis porezu. Odn. ona firma sto je prodala tebi imala je zaradu i placa neki porerz.

Uvodjenje poreza je osnova da bi cela stvar bila legalna i to se zna odavno. Mozda to izgleda strasno u ovom trenutku ali ako birate 10$ bez poreza ili 100$ - porez... Meni ova druga opcija daleko bolje zvuci. Ako USA uzima svoj deo kolaca znaci da ce stati iza tih kriptovaluta.

to sto je US poreska sluzba utvrdila da je bitcoin digitalni "asset" jeste vrlo zabrinjavajuce.

to prakticno znaci da ce svako ko proizvede bitcoin, ili ga proda po visoj ceni - morati da plati porez na njega. dakle, ako ste ga kupili (ili proizveli) za 10 $, pa prodali za 500 $, to znaci da na cifru od 490 $ ste duzni da platite porez na kapitalnu dobit. implikacije su mnogobrojne> recimo, jedna od njih je da 1 btc vise nije 1 btc, tj. da svaki bitcoin nije isti, sto znaci prakticno da btc def vise nije valuta.

ne znam kada to stupa na snagu, i ne znam kako ce se to sprovoditi, verovatno kroz menjacnice, ali mislim da ce svi veliki igraci iskoristiti ovaj period do stupanja na snagu ovog zakona ili pravilinika za tesko istresanje i uzimanje kesa.

naravno, ko misli da to nece uticati na srbiju - taj se vara. :)

mozda ce bitcoin biti samo jevtiniji za proizvodnju.

Tvoja tvrdnja sa jedne strane je sasvim korektna, jer niko ne voli da da nešto što mu pripada državi...a sa druge strane, kad neka ozbiljna država stane iza bitkoina, to mu dođe kao neki garant, i logično je da će se pojaviti više alavih investitora koji će hteti da ulože lovu, a onda će tržište samo regulisati cenu, naravno, na gore ;)

Tvoja tvrdnja sa jedne strane je sasvim korektna, jer niko ne voli da da nešto što mu pripada državi...a sa druge strane, kad neka ozbiljna država stane iza bitkoina, to mu dođe kao neki garant, i logično je da će se pojaviti više alavih investitora koji će hteti da ulože lovu, a onda će tržište samo regulisati cenu, naravno, na gore ;)

to "nesto" je ovde kljucno. koliko je to nesto?

recimo, nekome ko je 1 btc platio do 30 $, poreska osnovica sada iznosi min 480 $ po 1 btc-u.

pa 1000 puta tako, recimo - to ti je mnogo para. 480 k osnovica oporeziva.

a zamisli da si ga nabavio za manje od 1 $. :)

Poslednja izmena:
to "nesto" je ovde kljucno.

jer, nekome ko je 1 btc platio do 30 $, poreska osnovica sada iznosi 480 $ po 1 btc-u.

pa 1000 puta tako, recimo - to ti je mnogo para. 480 k osnovica oporeziva.

Veruj mi, taj koji ga je kupio po 30, sad ako ga proda po 510, on je uloženo pomnožio sa 17, tako da platiti 10% poreza na to i ne predstavlja neki preveliki udarac. Da je mnogo, jeste, ali mislim da će uklapanje btca pod zakon doprineti ogromnom skoku cene.

Daj ko moze da zna koji mi je profit na btcu kad ni ja sam ne znam makar sedeo 3 dana i racunao ..100 puta kupis prodas i bitcoin i isto sa 100 raznih altova,prebacujem na 5 raznih menjacnica ..majnujes na 100 raznih polova..ni sam ne znam na koliko ih imam nalog ..majnovo sam jedno 20 raznih novcica na 100 polova..i sad ce kao neko to da pohvata ..smesno.

Ode LTC ispod 10 evra :D Valjda ce malo da olabavi mreza, da padne diff pa onda da se lepo natovarimo!

Daj ko moze da zna koji mi je profit na btcu kad ni ja sam ne znam makar sedeo 3 dana i racunao ..100 puta kupis prodas i bitcoin i isto sa 100 raznih altova,prebacujem na 5 raznih menjacnica ..majnujes na 100 raznih polova..ni sam ne znam na koliko ih imam nalog ..majnovo sam jedno 20 raznih novcica na 100 polova..i sad ce kao neko to da pohvata ..smesno.

pa ti si booranija!

onaj ko vrti ozbiljan kes - lako se on isprati. a ti od njega zavisis!

Pad ne staje,BTC pada sve brze u zadnjih 15min. od 514$evo ga na 475$.Igleda da sledece mesto na koje ce se vrteti 400$.

Mogu da skinu porez (u coinima ili dolarima) prilikom povlacenja coina sa berze npr. Plus da se od osnovice oduzme uneta vrednost (coina ili dolara) na berzu. Ubedjen sam da će to uskoro regulisati, prosta stvar, velika količina noovca se vrti ovde i siguran sam da žele da stave ''šapu'' na nju :D
U tom slučaju sve ostale menjačnice i berze mogu sutra dan da stave katanac

Mhm, al juce :p

Pao je i btc, a svi shitcoini se kopaju za btc tako da je odnos ostao isti... Svima je manja zarada

Onda se nadam da ce poceti da iskljucuju masine zbog struje :D mora nesto da se desi!

e, nemojte samo da upadnete u zamku pa da kupite rano!

ako je prosli put islo do 380 $, sad gadjate ispod 300! :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno