Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet Limundo nedostupan i opet će biti onaj holmovski blog post kako je sve teklo kao u SciFi filmovima, bez puno akcije, nabijeno adrenalinom do krajnje neizvesnosti šta će biti na kraju.

Iskreno dok su bili kod HostEurope radilo je perfektno, malo sporiji odziv do servera u Nemačkoj ali je bar radilo, a sad kod ovih domaćih "MainStream" malo po malo server down usled nekog tehničkog kvara koji se rešava sa kompanijama i testiranjem u laboratorijskim uslovima kako su prošli put pisali i to je trajalo dobrih 12 sati do povratka podataka, testovi i slično i opet sve iz početka se dešava.

Očekujem opet jedan opasan "blog" post na temu spasavanja LimundoGrada usled apokalipse koja je došla samozvana na server, usled unutrašnjih nemira i problema na Krim-u... :)

Limundo Gradilište ‏@LimundoGradnja 6h
Naša greška u toku rada izazvala nedostupnost - svi podaci sačuvani i sigurni.

Nije ovo neki nižerazredni sajt po posećenosti i obrtu koji ima pa da sami sebi skaču u usta ovakvim grešakama, krajnje čudna situacija koja se dešava ili je neko dobio otkaz ili su nešto testirali pa im promaklo i tako pokušali live da urade, pa dok je Krojač vodio programerski deo radilo perfektno, kad su počeli razni programeri i sys admin da se zapošljavaju sve neke nove tehnologije uveli, kako su to sve uvezali po sistemu samo neka radi, a kada stane onda ćemo ispravljati...

Poslednja izmena:
Neispitana roba je u 99.99% neispravna. Ja te prodavce sto prodaju neispitano zaista ne razumem...

^^prica je o neispravnoj a ne o neispitanoj robi.

naravno da treba prodavati i kupovati i neispravne stvari, ko zna za sta nekom treba (delovi i sl)

+1 za bSecurity, sve si objasnio :)

ovo im je prilika da nabiju jos malo pregleda na fb i dobiju jos koji lajk od onih koji kriziraju. iskreno su smorili, i oni njihovim pametovanjem, i predmeti, cene, sve ...
jel se desava jos nekome da na kupindu kad ukuca neku pretragu treba mu po 5-7s da prikaze razultate? samo mi tamo gusi pretragu, dok na limundu izbacuje koliko toliko brzo

Neispitana roba je u 99.99% neispravna. Ja te prodavce sto prodaju neispitano zaista ne razumem...

Ne znam odakle ti ta statisticka analiza?! Da, treba ih tretirati kao neispravne, jer je to cesto paravan za krs. Licno sam prodao bar 20-ak stvari koje nisam mogao ni na koji nacin da probam. I mislim da su svi predmeti do jednog bili ispravni. Front panel za SB Live! Kako ga je moguce proveriti? Naravno da je bio ispravan. Logitech mis bez risivera. Kako ga proveriti bez istog?! Naravno da je bio ispravan. Ruter sa specificnim ulazom i specificnim naponom? Neka ga probava neko drugi... Sta je tu nerazumljivo?

ma ajde de, koristio si ruter tolike godine, a nemaš adapter za njega... nije nego.

uzimajući u obzir naravno da na limundu ljudi prodaju ono što su koristili i ne treba im više.

ili kako drugačije objašnjavaš posedovanje tog predmeta? šta, jedino ako je krađeno?

šta je tu nerazumljivo? eto to je nerazumljivo, odakle tebi ruter, a nemaš adapter? proizvodiš rutere i front panele u kućnoj radinosti?

Poslednja izmena:
Ti Ed Hunter nekad gledas svet toliko pravolinijski da je to zabrinjavajuce.

1. sta te bole odakle mu ruter ?

2. dobio ga na hiljadu i jedan nacin koji ne mora da bude kupovina istog.

3. dobio ga kao ja sto uradim nesto za neku firmu, pa oni umesto da mi plate pare, posle 6 meseci nakon sto odu u stecaj, ponude ti opciju da uzmes sav krs iz firme jer para nemaju pa imas gomilu elektricnog krsa po principu "ista nego nista"

Ja radio dizajn za neku sportsku firmu iz novog sada, ceo graficki plan za firmu, sa sve logo-om, banerima letcima, promo materijalom, flash sadrzajem, 2010 godine... evo lik mi pre dve nedelje dao 40 pari patika posto mu se zatvorila firma pa kao da me konacno isplati. Ja reko - ekstra, to ionako prodajem na Limundo, obucu, da iskoristim. A patike sve ekstra, sve kosarkaski modeli, Adidas Clima Cool resistance, Adidas Crazy Light, ima i par Rose 2.5 modela > sve komplet bile u nekom mega vlaznom magacinu i sav skaj i guma se raspadaju momentalno cim pomislis da ih obujes, na 40 pari patika sve do jedne. dobio sam u sustini 40 ulozaka i pertli :) al opet bolje ista nego nista :)

ma ajde de, koristio si ruter tolike godine, a nemaš adapter za njega... nije nego.

uzimajući u obzir naravno da na limundu ljudi prodaju ono što su koristili i ne treba im više.

ili kako drugačije objašnjavaš posedovanje tog predmeta? šta, jedino ako je krađeno?

šta je tu nerazumljivo? eto to je nerazumljivo, odakle tebi ruter, a nemaš adapter? proizvodiš rutere i front panele u kućnoj radinosti?

Haha, dolazimo i do ispitivanja porekla. Treba i da objasnjavam tebi poreklo?! Ko je rekao da sam ga ja koristio? Pun Bubanj potok i zemunske "robne kucice" rutera brendiranih sa Vodafone ili sl i kojekakvih drugih stvarcica. Stosta u kutijiama nikad otvorenim, ponesto nekompletno. I pogodi sta? Vecina ih je ispravnih.

Odakle li dolaze silni laptopovi sa nemackim, francuskim i svedskim tastaturama?

Treba tebi da objasnjavam odakle mi front panel, jel? Onaj ko ga je kupio, dao je cenu koja mu je bila ok, i bio je vrlo zadovoljan. Onaj ko je mislio da je neispravan, nije ni licitirao. I sve je ok.

Znas, nisu svi lazljivci.

Odakle mi Logiteh mis? Kao nov, kao da ga niko nije uzeo u ruku. Bez risivera. I ja sam ga kupio. Eto... I da, to je NETESTIRANO. I postoji mogucnost da je neispravno.

Asus nesto FX zvucna p****e materine... Pasuje samo na jedan model Asus ploca. Neki de luxe model. Raspar... Neprovereno. Neko ih nije nikad ugradio. Par komada. Sve radile. Itd...

Poslednja izmena:

Svakakve multitasking i Android rasprave si pravio, ali ovakvu glupost nisam verovao da mozes da iskucas...

ja samo znam da kad sam hteo da prodam nokiu 9500 za koju naravno nisam mogao da nađem kupca ovde 2005. godine da sam je dao bratu da odnese u švajcarsku da proda, i pogodite šta? nokia kao nova pazio sam je, sa usb kablom, punjačem, docking stationom, slušalicama, sve full, sve kao novo... kupio u jednoj radnji u beogradu, platio pa pozlatio... GOMILA interesenata, GOMILA ljudi želi da kupi. niko nije kupio. vraćena je na kraju meni posle par meseci. a znate zašto niko nije kupio? zato što nisam imao fiskalni račun kao dokaz o poreklu i kupovini!!! telefon sve u fullu, znači nije da mu fali punjač, pa da ljudi sumnjaju da je krađen... i niko neće da kupi jer nemaš dokaz o poreklu bato... a kod nas niko nije ni davao te račune, i da sam hteo ne bih mogao da imam... eto to je kulturna zemlja, a kod nas na pitanje dokaza o poreklu dobiješ odgovor: šta te zabole q odakle mi. tužno.
Svakakve multitasking i Android rasprave si pravio, ali ovakvu glupost nisam verovao da mozes da iskucas...
pročitaj šta sam napisao gore, i otkud mi takav stav.

Poslednja izmena:
ja samo znam da kad sam hteo da prodam nokiu 9500 za koju naravno nisam mogao da nađem kupca ovde 2005. godine da sam je dao bratu da odnese u švajcarsku da proda, i pogodite šta? nokia kao nova pazio sam je, sa usb kablom, punjačem, docking stationom, slušalicama, sve full, sve kao novo... kupio u jednoj radnji u beogradu, platio pa pozlatio... GOMILA interesenata, GOMILA ljudi želi da kupi. niko nije kupio. vraćena je na kraju meni posle par meseci. a znate zašto niko nije kupio? zato što nisam imao fiskalni račun kao dokaz o poreklu i kupovini!!! telefon sve u fullu, znači nije da mu fali punjač, pa da ljudi sumnjaju da je krađen... i niko neće da kupi jer nemaš dokaz o poreklu bato... a kod nas niko nije ni davao te račune, i da sam hteo ne bih mogao da imam... eto to je kulturna zemlja, a kod nas na pitanje dokaza o poreklu dobiješ odgovor: šta te zabole q odakle mi. tužno.

pročitaj šta sam napisao gore, i otkud mi takav stav.

I nije ti neka paralela neki verovatno svojevremeno skup telefon i rasparni Logitech mis... I ovde ce te vecina pitati imas li papire za iPhone koji prodajes npr.

Poslednja izmena:
Npr polomis receiver od misa kada premestas komp i psujes samog sebe koliki si sivonja, pa ti ostane mis.
Ili na ebay kupis vrh netgear ruter a kad ti stigne adapter mu radi na 110v i opet psujes koji si seljak kad ne citas aukciju do kraja...

Da oces da kupis nesto sa racunom to bi kupio u prodavnici ne na limundu ili preko oglasa...

Npr polomis receiver od misa kada premestas komp i psujes samog sebe koliki si sivonja, pa ti ostane mis.
Ili na ebay kupis vrh netgear ruter a kad ti stigne adapter mu radi na 110v i opet psujes koji si seljak kad ne citas aukciju do kraja...

Dobro, tu si siguran da mis radi jer si ga koristio ti...

Da, nekad lupim enter jos jednom, dugoooo traje pretraga...

ukapirao sam na kraju i ja da nije do mene, hvale se brzinama a najobicniji search cekam ko reklame na pinku
cekam na blogu hvalospev o ****** koje su napravili, i naravno zahvalnice clanovima na podrsci, palacinkama, baklavama ...

nista bolje nego kada se prosli put Vladimir pohvalio stotinama poruka koje su dobili na FB, ne znam samo jesu li u njih ubrojali i desetine pobrisanih poruka

mozda im nije nista a mozda su pobrljavile. mozda je fat32 zeza

pratio sam usb memoriju od 64GB, otisla je nesto smesno za oko 1500din, ali sam onda pronasao specifikacije na netu i bilo mi je jasno zasto je otisla za toliko, transfer joj je brutalno spor, dzabe kapacitet kad joj treba vecnost da upise ili procita

šta se zezate sa tim raspalim memorijama na limundu, ja sam pre tri meseca uzeo devojci na poklon memoriju od 128gb usb3, transfer brzina ujeda 100mbps, ima čak i neki lep eink ekran koji pokazuje koliko je zauzeto, za oko 7000.

Bogato, nema sta :)
meni 8GB radi posao, nego mi tako nesto zapadne za oko

Mozda, samo mozda, zbog te sitne razlike u ceni, 1500 dindzi spram 7000 dindzi... Nemaju svi kinte kao ti za flesku da daju! ;)

ako malo pogledaš šta je ova memorija koju ja imam, videćeš da je 7000 ultra jeftino

hteo sam da kažem da ako sam ja za 7000 uzeo onakvu memoriju, da te slabije verovatno ni ne vrede više od toga koliko se prodaju na limundu, te da nisu neki ultra deal...

Poslednja izmena:
ako malo pogledaš šta je ova memorija koju ja imam, videćeš da je 7000 ultra jeftino

hteo sam da kažem da ako sam ja za 7000 uzeo onakvu memoriju, da te slabije verovatno ni ne vrede više od toga koliko se prodaju na limundu, te da nisu neki ultra deal...
Gde si kupio? Koju memoriju? I koja je brzina read/write kada se prikljuci na USB2.0?

našao na nekom oglasu. lexar od 128gb je u pitanju... pa otkud znam koliko je na usb2, vrv 20/30mbps, koliko može već usb2 da progura... jednom sam je povezao na prednji usb port jednog kompa koji je bio plavo obojen kao usb3, ali je upisivao na memoriju brzinom od 40mbps, što me je čudilo... možda je to usb2 brzina, port nije bio dobro povezan... a možda i nije, možda je stvarno bio usb3 port, samo malo sporiji...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno