Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Iygleda da nije fora u ploci, vec u grafikama, dve vapor x rade a dve Gigabyte wind force ladno nece, i to na gigabytovu plocu. sve je novo ali nece.

verovao ili ne al već sam čuo za slučaj da GA grafa ne radi na GA ploči :)

To se dve razlicite ploce.
Ovu drugu za koju si ostavio link provereno radi sa 3 280x vapor, 3 270 sapphire dual x ...

Ja imam ovu od koje sam stavio link, ubacio sam dve Gigabyte na mesto gde su bile dve vapor x i nece da se upali, znaci da su problem kartice.

Sve jedno ocekujem jos jednu istu plocu u sredu, u tom slucaju cu ovu koju imam nameniti za druge kartice, a za ove kartice moram naruciti drugu plocu na koju zelim da prikacim 2 komada 280x gigabite i dva komada 280x Vapor-x pa moze li preporuka za neku plocu koja ce podrzavati zajedno ove kartice

Moras da ubacis novi bios sa sajta i videce ti karte, imao sam ja isti problem sa Asus 280x na toj ploci.

Vidi jel ima noviji bios za tu plocu...neke 280x nece da rade sa starim bios-om...

ionako se ništa ne čuje od ventilatora :)

?? bas da vidim taj gpu z koji ce da ocita T samog ventilatora...

Ja kontaktirao Milana Tarota da mi on pogleda u karte temp fanova :)
U ovoj temi ranije pisali ljudi koji znajz nesto o HW-u, cak sam uspeo neke stvari da naucim razmenjujuci iskustva sa pojedinim clanovima da ne imenujem ljude a sad kad procitam neke postove ko da slusam nekog aktuelnog politicara....

Poslednja izmena:
no nije to ono sto me nervira... vec zvucna kad ubacim u PCI slot, sad... ja nju gurnem do kraja, da ne moze dalje, ali se i dalje bez obzira na to klati levo desno ko luda, msm stoji ona mirno, ali kad je malo pipnes, bez problema se pomeri... izgleda da ju je pre samo sraf u kucistu drzao stabilnom, a sad kad sam izbacio celu maticnu iz kucista i stavio na neku plasticnu resetku, nemam za sta da pricvrstim zvucnu... a za divno cudo, graficka radi bez ikakvih problema i ne pomera se levo desno...

probah sve slobodne slotove, svuda tako, win prepoznaje zvucnu, drajveri su instalirani, ali zvuka nema...
pokusacu jos da reinstaliram drajvere, ako to ne pomogne, vracam celu maticnu u kuciste, gde joj je i mesto, i kupujem pci extender i polovinu rig-a, tj samo deo gde mogu da zakacim graficke, "donji deo" zelim da mi bude u kucistu... *** kolko drkanja oko gluposti...

resio sam problem, stajala mi je maticna na nekoj tankoj plastici, pa se krivila pod tezinom graficke i zato mi zvucna nije ravno stajala u PCI slotu... dodao sam drvenu plocu ispod te plastike, da joj doda stabilnost, i sad maticna stoji ravno kao sto treba i zvucna lepo naleze, i zvuk mi konacno radi.

R9 270

U prilici sam da pojačam rudnik sa jednom od ovih :

1.AMD Radeon R9 270 Sapphire Dual-X OC 2GB/GDDR5, DDVI/HDMI/DP/11220-00-20G
2.AMD Radeon R9 270 ASUS OC 2GB GDDR5, DVI/HDMI/DP/256bit/R9270-DC2OC-2GD5
3.AMD Radeon R9 270X Powercolor TurboDuo 2GB, DVI/HDMI/AXR9 270X 2GBD5-TDHE/OC
4.AMD Radeon R9 270X Sapphire DualX OC 2GB GDDR5, DVI-I/DVI-D/HDMI/DP/11217-01-20G

Cena varira u 500 dinara.
Šta izabrati od navedenih ?

1. 2. ili 4. zavisi šta ti je zgodnije zbog PCI-e konektora tj. da li voliš da napajaš i sa moleksa. Imam jednu jedinu Asus 270 OC i prezadovoljan sam sa njom. Lično mislim da je bolja od drugarove Sapphire 270-ce.
Ostalo, zavisi od sreće - koji ASIC quality ćeš dobiti sa čipom. Moj je sasvim ok, oko 76% i lepo se undervolt-uje uz overclock koji je sjajan...

Vec drugi radimax od 625 wati mi crkava..jedan upravo danas..a opterecenje oko 450 wati ..koje g... od napajanja ..ovaj raidmax od 825 wati i ako napaja samo 2 undevoltovane 280x tj max 600 w vruc no stop ..a pogledam u emmiu prodaju za 14 000 raidmax od 850 w pa ko se za****

Trazi chiefteca od 850w ili 1000w cena je samo malo jaca a razlika nebo zemlja

Vec drugi radimax od 625 wati mi crkava..jedan upravo danas..a opterecenje oko 450 wati ..koje g... od napajanja ..ovaj raidmax od 825 wati i ako napaja samo 2 undevoltovane 280x tj max 600 w vruc no stop ..a pogledam u emmiu prodaju za 14 000 raidmax od 850 w pa ko se za****

Meni 635w crkao sa samo jednom 6970 za ~20 dana rada, bio mlak samo sa tom jednom. Corsair VX450 sa njom hladan :)

Nudili mi drugo takvu u zamenu, al sam uzeo novac. Ne eksperimentišem više sa tim, samo proverene marke uzimam.

Da li su ti crkavali AE modeli?

ja danas uzeo za 10500din SEASONIC SS-620GM2 i sigurno ce da da tih 600+W i ima garanciju od 7 godina i 4XPCIe 6+2pin konektor. i mislim da ce da tera 3x 5850 @900/900 Mhz.

Sad videh ovo:

http://www.biostar.com.tw/app/en/event/BTC-24GH/

Mada performanse nisu nešto, interesantno je da jedan koliko-toliko poznati proizvođač HW-a izbaca ASIC-e.

Možda i ostali krenu tim stopama pa da raspravljamo da li je Asus-ov ili Gigabyte scrypt ASIC bolji.

Ako ništa drugo, kod takvih proizvođača ne bi bilo preorder-a, čekanja i sl. imali bi normalne garancije i ostalo. Eh, pusto maštanje :)

imam problem -_-
kada sam nabavio masinu za kopanje (pre nesto vise od mesec dana), prvih par dana sam se zezao sa LTCom, namestao sve i to je lepo radilo, onda sam video maxcoin i kopao sam ga evo do sada. i sada rekoh ae da pustim da kopa LTC kad ono nece... Ista podesavanja u guy mineru, sve isto, isti pool, isti clock i pise Connection Problems... Probao sam i na WeMineLTC, isti problem, kako to da je ranije radilo a sada nece

Na 270x stavljate molexe na ekstenderu prikljucene ili jok? Ss 860km napajanje, AsRock Pro btc h61 ploca, msi 270x gaming kartice.

Imam i dvije safirke 270 bez molexa ekstenderi , dal da ih mijenjam? Chieftec BPS 850 ih gura.

imao sam zadovoljstvo da se druzim sa 6 kom raidmax. Svih 6 je crklo u razmaku manjem od mesec dana i to odmah nakon kupovine su pocela da crkavaju. Sve to oko NG kada nije nista radilo.
Za nauk jeste da kad god sam pokusao povoljno da prodjem uvek sam na kraju lose prosao. Moram takodje navesti da je uvoznik ovih napajana ispao vise nego korektan sa resavanjem reklamacije tako da za njih sve pohvale.

Od tada sam uzeo super flower amazon i CM V-series i eto vec par meseci sljakaju bez problema, da kucnem u drvo.

Poslednja izmena:
imam problem -_-
kada sam nabavio masinu za kopanje (pre nesto vise od mesec dana), prvih par dana sam se zezao sa LTCom, namestao sve i to je lepo radilo, onda sam video maxcoin i kopao sam ga evo do sada. i sada rekoh ae da pustim da kopa LTC kad ono nece... Ista podesavanja u guy mineru, sve isto, isti pool, isti clock i pise Connection Problems... Probao sam i na WeMineLTC, isti problem, kako to da je ranije radilo a sada nece

Za max se koristi modifikovani cgminer (keccak algoritam) a za ltc regularni scrypt. Dakle nemoj da pokusavas sa istim minerom :)

Na 270x stavljate molexe na ekstenderu prikljucene ili jok? Ss 860km napajanje, AsRock Pro btc h61 ploca, msi 270x gaming kartice.

Imam i dvije safirke 270 bez molexa ekstenderi , dal da ih mijenjam? Chieftec BPS 850 ih gura.

Obavezno extender sa molexom za bilo koju ozbiljnu grafiku. Verujem da ce ti mnogi ovde reci da nije potreban molex ali onda trebas biti spreman sa snosis posledice...

Nazad
Vrh Dno