Video sa uporednim performansama na 1.783 i 2.15Ghz.
Ja bih rekao da ovo potvrdjuje ono o downclocku i zadržavanju performansi.
Malo usporenje se primećuje kod uobičajenih stvari samo sa istovremenim screencastingom ekrana.
Usporenja ne postoji na 1.783ghz u redovnom korišćenju ni na koji način, s800 ostaje zver i downclockan.
Snimano sa Screen recorder pro, u nativnoj 1280x720 rezoluciji, 10megabita bitrate i 15fps, encoding preko Adreno gpu-a.
Pa zarotirano na kompu sa Format Factory i spušten bitrate radi bržeg uploada.
https://vimeo.com/88899835
http://www.xperiablog.net/2014/03/12/xperia-z1-compact-scratched-to-oblivion-and-shatter-proof-film-removed/
Dobro je sto su poceli da bataljuju ovo. Mada meni na xp stoji i posle 14+ meseci samo sa sitnim ogrebotinama koje se jedva vide ali i kada budem skinuo necu ostati sony-a :d
Video je izmedju ostaloga i snimljen kao dokaz kako ne znaš o čemu pričaš.Ja sam mislio da si ti vise upućen u kernel i ostalo, ali ako ti kažeš ovo potvrdjuje ono o downclock-u i zadržavanju performansi to da, ali ne zbog toga što si ti spustio na 1720, nego zbog nečeg drugog. Ako si mislio da je što se tiče rada ovako celog telefona i scroll onda da, ali to je kažem zahvaljuci nečem drugom, a ne zato što si max freq spustio malo.
Long story short, onih 2 sata što si mislio dodatnih da ćeš da dobiješ, sa ovim podešavanjem, nećeš dobiti to mogu odmah da kažem, naravno uz istu upotrebu da kažemo da isto koristiš.
Prica je bila da ces ako spustis max clock na 1.7ghz dobiti dodatnih 2 sata SOT, sto je nemoguce, jer bi morao takva hardcore podesavanja u kernelu da napravis da bi dobio dodatnih 2 sata (mada je i to nemoguce). Samim spustanjem max clock-a ces mozda dobiti 3-4% bolju bateriju sto ne znaci ama bas nista, a dobices sporiji telefon u izvrsavanju zadataka.
Ne treba ti development neki, dovoljan je i stock kernel ako je otkljucan za ostale opcije (trebalo bi da jeste, jer od linux verzije 3.4.x default kernel je otvoreniji), a ako nije, dovoljan je jedan custom kernel koji je preradjen da mozes da cackas.
Ne samo menjanje governor-a ili scheduler-a nego i dodatno "fino" podesavanje unutar tih stvari. Tek onda mozes da razmisljas o nekom boljitku i duzem trajanju baterije, ali i to ce biti mizerno. Dovoljno je samo da preteras sa jednim detaljom u advanced opcijama, da se vec oseti tromost.
Punjenje na treći dan i 10 sati SOT bez žrtvovanja performansi je cilj.
Na stocku imam za 48h od 7.5 do 9 SOT tako da su gornje cifre sasvim realne, a verovatno i iznad ko želi žrtvovati deo performansi.
.Kod agresivnijeg korisnika su sigurno manje cifre.
FTF file Android 4.4.2 KitKat firmware 14.3.A.0.681Changelog
- very nice UI
- new quickpanel with settings (slight down with two fingers to open it directly)
- slighly update Walkman player
- new XPERIA themes (we see it some time in past)
- you can manage notification
- and also system icon
- slightly update calendar look
- screenshot in power menu
- and much more...
What miss - tap 2 wake, 4K video recording
^ postavio sam odavno nesto o tom sharpu, ma to je egzotika, ima svoje mana, ko zna kakva ce biti podrska, UI.. mada ovako deluje odlicno 🙂
ali u svakom slucaju tesko da IPS na nekom iole skupljem modelu moze da bude los, daleko od toga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari