Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ako imas nekoga u blizini neka se registruje na telekom sajt pomocu sifre sa racuna za telefon i dobices opciju za akciju 50 po ceni 10 ,jedini preduslov je da na toj liniji nema nikakvog adsl-a i da izaberes opciju NE za saglasnost za maksimalno mogucu brzinu , tako ces nakon on line zahteva dobiti odgovor za par sekundi da li ta parica podrzava VDSL.

Da li mogu sa maminim broja? To je drugi broj u stanu ali ide sa istog mesta u stanu kao i moj broj telefona. Verovatno ista parica. ADSL se vodi na broj koji ja koristim dok jos nije bio uveden jos jedan broj koji majka koristi ali se oba broja vode na moju majku kao fizicko lice.

Poslednja izmena:
Može naravnno.Izaberi da se registruješ pomoću šifre sa telefonskog računa na koga se vodi ta parica na kojoj sada nemaš adsl od bilo kog provajdera.Svaki telefonski račun ima svoju posebnu šifru.

Ideš telekom.rs >internet>moj telekom>registruj se>pomoću šifre korisnika>šifra korisnika>jmbg

kad si se registrovao ideš:moji servisi>internet>ponuda usluga i servisa>zahtev za nove internet korisnike>odabir tvog tel broja>izaberi internet kampanju 50 po ceni 10>internet paket 50/2>saglasnost za realizacija max moguće brzine staviš NE>kontakt telefon fiksni>kontakt mobilni>kontakt email>potvrdi i za koji sekund dobijaš info.

Poslednja izmena:
Može naravnno.Izaberi da se registruješ pomoću šifre sa telefonskog računa na koga se vodi ta parica na kojoj sada nemaš adsl od bilo kog provajdera.Svaki telefonski račun ima svoju posebnu šifru.

Hvala

Pa zar im nije u interesu da dobiju novog pretplatnika. Kad bi mi proverili i rekli da moze presao bih kod njih. U stvari oni ovom lopovskom metodom hoce da dodju do jos jednog pretplatnika. Jadno sa njihove strane.

Razmislite ovako:
- nista ne pokusavaju ako odete
- nista se ne brinu ako ne dodjete
- nerealno je da cete uzeti MIK i preci kod njih za ovaj test
Sta mislite, da li oni rade sebi u korist ili drugim firmama?
Prst na slepoocnicu pa razmislite :)

Ako imas nekoga u blizini neka se registruje na telekom sajt pomocu sifre sa racuna za telefon i dobices opciju za akciju 50 po ceni 10 ,jedini preduslov je da na toj liniji nema nikakvog adsl-a i da izaberes opciju NE za saglasnost za maksimalno mogucu brzinu , tako ces nakon on line zahteva dobiti odgovor za par sekundi da li ta parica podrzava VDSL.

50/2 kampanju pustaju da uzmes samo ako si na nekoj listi izgleda. Meni su dali da biram 100/2 kao opciju u obicnom, i 30/2 - ali nisu ni kampanju 50/2, niti brzinu 50/2 u obicnoj kampanji, kada sam trazio VDSL kod mojih.
Dakle, 50/2 se zasebno tretira. Ali je najblizi indikatoru da li moze VDSL.

Ja imam opciju 50 po ceni 10 ali parica ne podržava još uvek vdsl.

ljudi nista mi nije jasno,bio sam danas u telekomu (trg nikole pasica 7) i pitao prvo za vdsl dal mogu na zvezdari,on me pitao za br telefona,ja dao i on pita posle nekog vremena koji cu paket,aludirajuci valjda na to da imam tehnicke mogucnosti za vdsl,ja pitam sta imaju u ponudi on kaze imamo kao i 100/2 itd...ja reko jel moze 50/2 koja je cena,on kaze 3800,a ovde se prica da je 1800,ja reko uzimam zbog upload-a,on kaze uzmi ovaj 20/1 1800 din je i uzmes boost 250 din,5 mbit,i ja uzeo to,msm on upisao sve tamo,adresu itd,broj telefona na kom ce biti adsl,medjutim nista nisam potpisivao,sad sta da radim ? sta je tu istina?

Koji su to kraljevi...imam SBB total MIX 18/1 i istekao ugovor...odem do telekoma da pitam da li je poceo VDSL,kazu odavno pocelo...
Ja kazem da mi provere tehnicke mogucnosti da vidim koji paket mogu po kojoj ceni,oni ukucaju i kazu nema provere dok ne napustim SBB!???

Ja im objasnim da necu nikog da napustam dok ne vidim koje brzine mi nude....kazu ne moze,prvo MIK pa ce mi proveriti...na kraju sam objasnio da to nema logike i kao da napisem molbu sto i uradim...

Posle 2 dana,zaista,javi se ljubazna zena,jedna od mnogih zenskih poznavaoca u telekomu i rece mi to isto...kaze,ne treba da se sekiram,proverili su liniju i bez problema mogu da mi ponude 20/1 ADSL za 1900...ja joj odgovorim da me interesuje VDSL i da znam da mogu 20/1 jer koristim 18/1 i da to placam 1420din sto je ona sa nevericom primila...objasnim da hocu mozda 30/2 ili 50/2 ali ne znam da li linija to moze...kaze,ne mogu nista da provere dok mi ne preuzmu MIK i celu liniju i na tome ostalo...

Jer moguce da ja sad treba da rizikujem i ostavim SBB da bi mi rekli mozda da je max 20/1 ili da nema VDSL iako misle da ima jer sam u centru grada???

A kojom to tehnickom metodom mogu vam proveriti parametre brzine kada se vas nalog vodi na drugi server pritom koristite ruter drugog provajdera???

Nemojte da lupate gluposti jer oni te parametre mogu samo da procitaju sa njihovog servera i nikako drugacije

Dakle te podatke citaju iz softvera koji im obradi njihov DSL-am

S' obzirom da vi koristite samo njihove TT vodove i centrale kako bi se povezali na server konkuretskog provajdera lepo su vam i odgovorili

I ja imam Total Mix kao i vi i dok SBB ne pocne da menja rutere i ne da ponudu paketa sa VDSL brzinama mi ostajemo pri ovim sada 20/1 mb

SBB ce to krenuti da radi tek kada telekom omoguci i svim ostalim ADSL provajderima da mogu da se nakace na njihovu VDSL infrastrukturu

Za sada se tek sredjuje mreza i ugradjuju VDSL ploce po isturenim stepenima i centralama.

I naravno prednost u koriscenju prvo imaju telekomovi korisnici

20/1 je adsl i tu nema nikakvog boosta ,on je na vdsl-u.99% klepetala po TS call centrima i šalterima pojma nemaju šta je vdsl a šta adsl ,njima je to sve isto.Telekom je koristio nekakvu formulu samo njima znanu na koga se odnosi 50 po ceni 10.Još nismo dekriptovali tu formulu.Ako hoćeš vdsl i ideš na šalter ,samo kažeš hoću 30/2 i ništa drugo da ti niti nude niti spominju.
Kad sigurno kažu da može onda lepo kažeš hoću 50 po ceni 10 akciju koju nudite na vašem "moj telekom" portalu.
Prevejano klepatalo će ti ispričati andersenove bajke kako imaju 100/2 i kako su oni moćni i jaki a kad pitaš za cenu onda će te on obrlatiti kako je ipak 20/1 dosta jeftinije i povoljnije a ti ćeš biti srećan.Tokom cele te priče on pojma nema jer ti uopšte možeš imati vdsl.

Poslednja izmena:
Email nije obavezujuci vec ono kad te pozovu da potpises.lepo idi kod njih kad te pozovu i kazi tacno sta hoces odnosno ako hoces vdsl kazi tacno da provere jer imas uslove.ako nemas uslove adsl ti je uvek zagarantovan.

da da,ali problem je sto nigde na njihom sajtu uopste ne pise vdsl,50/2 akcije itd? evo ovde pise da moze upload boost za NET 20 (onaj sto sam ja uzeo) http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1742
promo cena je 1900,jel to znaci da to samo jednom platim 1900 pa posle placam 2800 ili ako sad uzmem stalno placam 1900 ?
na sajtu pise 50/2 ali je cena 3700,jel moze to preko telefona da se pozove i proveri ili moram da sacekamd a me zovu,u rebusu sam totalnom

Poslednja izmena:
Moze na 20 ako je u pitanju vdsl.na adsl-u nema tehnickih mogucnosti za tako nesto.
Odes kod njih i pitas hocu vdsl i samo vdsl i nista drugo osim vdsl-a i ako imaju vdsl za tebe kazes da su tvoje komsije dobile tu akciju i malo ih pritisnes,trazis sefa i tako to.moras biti uporan.kazi kad si zato i dosao kod njih zbog te akcije.ima clanova koji su tako uspeli.

Poslednja izmena:
Moze na 20 ako je u pitanju vdsl.na adsl-u nema tehnickih mogucnosti za tako nesto.
Odes kod njih i pitas hocu vdsl i samo vdsl i nista drugo osim vdsl-a i ako imaju vdsl za tebe kazes da su tvoje komsije dobile tu akciju i malo ih pritisnes,trazis sefa i tako to.moras biti uporan.kazi kad si zato i dosao kod njih zbog te akcije.ima clanova koji su tako uspeli.

ok,znaci odem sad kad me pozovu i kazem,moje komsije su dobile 50/2 po ceni 10mbit VDSL ,ne adsl vec vdsl,da li ja imam mogucnost za tu akciju i to je to ? jel mogu telefonom to da pitam ili ?

Da ako imas uopste mogucnost za vdsl.ako ga imas sanse da su tvoje komsije dobile takvu akciju su 99 procenata.ako sam dobio ja koji nemam mogucnost za vdsl oni su dobili sigurno.

Poslednja izmena:
aha kapiram,nego izgleda ovaj kad sam ga pitao jel imam mogucnost za VDSL on me je razumeo adsl,sve bre ludo,koji je br da ih pitam da mi provere preko telefona ?ili bolje kad me pozovu tamo,bilo bi dobro kad bih poveo nekog ko se bas razume u to,evo nesto sam izguglao,izgleda da je to trajalo do 31.12.2013 ?? ?

http://i.imgur.com/o6a3YHh.jpg

Poslednja izmena:
Na telekom portalu za moj broj telefona i dalje stoji akcija 50 po ceni 10 tako da akcija još uvek traje.Ako imas vdsl ,sve tvoje komšije koje trenutno nemaju adsl imaju ovu akciju 50 po ceni 10.

Ja imam opciju 50 po ceni 10 ali parica ne podržava još uvek vdsl.

Imam i ja, ali odmah odbija, ko nije na listi nekoj izgleda. Za 100/2 ne odbija, nego smo dobili ono "isprobacemo tehnicke mogucnosti", bez obzira sto je bilo selektovano "Ne" za "maksimalnu mogucu brzinu".

Dakle, ne zna sistem da li mozes VDSL izgleda, nego samo da li si na listi za 50/2 promo.

Po meni 50 po ceni 10 je poslato svima koji nemaju ili nikada nisu imali adsl na tom telefonu i mozda uz dodatak ako su u nekom planu za skori dolazak isturenog stepena.

Na telekom portalu za moj broj telefona i dalje stoji akcija 50 po ceni 10 tako da akcija još uvek traje.Ako imas vdsl ,sve tvoje komšije koje trenutno nemaju adsl imaju ovu akciju 50 po ceni 10.

jel znas mozda kako da proverim da li imam VDSL jer ja kad sam zvao ova riba ne zna ni sta je VDSL kaze "Ponovi molim te,ne znam sta je to"... stvarno bi mi mnogo vise znacilo za 1900 da uzmem 50/2 plus boost nego 20/1 za 1900...jel moram da imam mts broj ili kako ?

nije uopste bitno da se objasnjavas sa njima da li je vdsl ili adsl. samo trazis tu brzinu, podrazumeva se da ce ici preko vdsl, bez obzira da li salterusa zna sta je vdsl. naravno, kad provere reci ce ti da li moze ili ne.

nije uopste bitno da se objasnjavas sa njima da li je vdsl ili adsl. samo trazis tu brzinu, podrazumeva se da ce ici preko vdsl, bez obzira da li salterusa zna sta je vdsl. naravno, kad provere reci ce ti da li moze ili ne.
a da li bih dobio 50/2 po ceni od 1900 din ? jer je ovaj baja meni danas rekao da je 3800?

Ja imam opciju na portalu, ali mi rekose u poslovnici na oko 1.5 km nece mi raditi... i da idem na ADSL (18-20 db mi je gubitak)

da da,ali problem je sto nigde na njihom sajtu uopste ne pise vdsl,50/2 akcije itd? evo ovde pise da moze upload boost za NET 20 (onaj sto sam ja uzeo) http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1742
promo cena je 1900,jel to znaci da to samo jednom platim 1900 pa posle placam 2800 ili ako sad uzmem stalno placam 1900 ?

Placas 2 godine 1900din za 20/1 i dodatnih 250din mesecno za upload boost. Znaci 2150din za 20/5.
Ako si se dogovorio za takvu kombinaciju onda te nece spajati na adsl nego ce ti odma dati vdsl ruter.

Placas 2 godine 1900din za 20/1 i dodatnih 250din mesecno za upload boost. Znaci 2150din za 20/5.
Ako si se dogovorio za takvu kombinaciju onda te nece spajati na adsl nego ce ti odma dati vdsl ruter.

svestan sam toga,ali zar nije bolje ako vec moze vdsl da uzmem 50/2 za 1900 ?

Jeste, ali posto nisi citao sta vec pisano na zadnje dve stranice...

50/2 ne daju svakome (mogao/ne mogao), ima lista. Ako nisi na listi, moras da ih smaras i da se nadas da ce biti smoreni (pisao je jedan tip o svom iskustvu).

Jeste, ali posto nisi citao sta vec pisano na zadnje dve stranice...

50/2 ne daju svakome (mogao/ne mogao), ima lista. Ako nisi na listi, moras da ih smaras i da se nadas da ce biti smoreni (pisao je jedan tip o svom iskustvu).

citah danas ceo dan,verovao ili ne :)...nista onda cu da vrsim pritisak u ponedeljak kad me budu zvali za ovo i to je to...al zar ne pise da je to do kraja 2013 ta akcija ?

Gde to "pise"?
Pise u pismu koje je dobio konkretan korisnik. Ti nisi dobio to pismo :)

A jos uvek je dostupna ta opcija na Telekom nalozima.

onda odlicno,oticicu u drugu poslovnicu i recicu da su mi rekli u ovoj prvoj da moze 50/2 za 1900 npr?

Vrh Dno