Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

U te dve zgrade su došli optikom i tu su instalirani neki uređaj koji ne mogu da se setim kako se zove i u te dve zgrade mogu da ponude 100 mb brzine tako mi je rekao... Ali na moje dalje insistiranje nije ništa pomenuo da će biti moguće da i mi ostali u ulici imamo mogućnost za veće brzine već mi je samo pričao da donesem MIK i da me oni prebace na vdsl port kod njih u centrali i da testiramo ali da verovatno neće biti moguće da ostvarim veće brzine od 30 mb.

Ti si to dobio bez povlacenja veza, i nisi ni time bar malo zadovoljan?
Da li si ti imao iskustva sa birokratijom, provajderima ili bankama u ovoj drzavi, ikada? :D

Ne. Kod mene nisu hteli nista da probaju - nisam na listi za onaj 50/2 promo, "ne moze VDSL", tacka.

Vrlo je moguce da je onaj ko je zidao te zgrade napravio gpon infrastrukturu ili nesto namenski u dogovoru sa telekomom samo za te zgrade i da je to onda samo za te zgrade.
Moja zgrade je zidana pre par godina i telekom je insistirao na optici da se uradi razvod po spratovima i sve sta zahteva optika ali je projektant odbacio takav zahtev iz samo njemu znanih razloga.
Iz svega ovoga prozilazi da telekom pri izdavanju saglasnosti za nove zgrade a u zavosnosti od svojih mogucnosti moze insistirati na savremenim resenjima koja su samo za taj konkretan zahtev a uz verovatnocu da mozda odatle kasnije pokriju i neke druge zgrade mada je to malo verovatno.

Poslednja izmena:
Što je najveća fora meni je zgrada urađena dve godine ranije, ali nisu se setili da to urade kod nas...

Jel ima neko paket NET 30,,jel to vdsl i kako radi??
Dugo sam na ikom-u treba mi upload a jedino pored njih mogu telekom,,
nisam do sada imao adsl pa ne znam mnogo oko toga.

i ja bi furao 50 ali rekli mi da mogu samo net 30 e sad ne znam jel to adsl ili vdsl,,
kad ih zovem svi su nesto zbunjeni (nemaju blage veze) a kad sam bio u poslovnici gledaju me bledo...

ovo trenutno imam kod ikoma

Najbrži ADSL u ponudi je 20/1. Za brži download i/ili upload ide VDSL.

Ja sam bio na 20/1, nije mogla promocija 50/2. Pitao (preko tel. sve) za 30 i dobio 30/1 (zamena uređaja prvo a zatim i potpisivanje ugovora), a zatim sa Upload Booster stigao do 30/10. Imam i HD IPTV.
Speedtest uglavnom tvrdi da je DL 26+ a UL 8+. Realno, slanje emailova sa većim attachmentima i SkyDrive ne mogu da se porede po brzini sa pređašnjim stanjem.

Ja sam bio na 20/1, nije mogla promocija 50/2. Pitao (preko tel. sve) za 30 i dobio 30/1 (zamena uređaja prvo a zatim i potpisivanje ugovora), a zatim sa Upload Booster stigao do 30/10. Imam i HD IPTV.
Speedtest uglavnom tvrdi da je DL 26+ a UL 8+. Realno, slanje emailova sa većim attachmentima i SkyDrive ne mogu da se porede po brzini sa pređašnjim stanjem.

& gadafi

Hvala vam na odgovoru,meni rekli da sam udaljen oko 500m od centrale i da mogu samo NET 30,
uzeo bi i upload booster 10 ,videcu kako ce se ponasati pa javljam.

To je glup *****izam - ko moze Net30 naplate 2800, po onom "Brzi i povoljniji net" fazonu - a ko moze Net50 placa 1900 kao da je 20/1 po toj akciji :)

Jel se jos nekom desilo da je cekao vise nedelja na Net paket? Tj, jos nisam docekao, a cekam skoro tri nedelje. Kazu da ima nekih problema i da ce javiti kad bude sredjeno.

& gadafi

Hvala vam na odgovoru,meni rekli da sam udaljen oko 500m od centrale i da mogu samo NET 30,
uzeo bi i upload booster 10 ,videcu kako ce se ponasati pa javljam.

Potpiši im da se nećeš žaliti ako ti 50 bude radilo kao 30.

Ja sam isto na 500m i 50 radi samo tako. 5.6MBs download nonstop.

Hvala!:Klanjanje
Da to bi bila ta cena, samo treba da docekam 1. mart kad mi istice ugovor kod PTTa i da se nadam de ce do tada ovi u Telekomu da povezu kablove u zgradi ako ih pre toga neko ne ukrade jer vise na ulazu vec 3 dana :)
Jedino mi nije jasno zasto nema zvanicne price o ovome nigde pa ni na njihovom sajtu nego ovde mogu da saznajem sve detalje.
Iz mog predjasnjeg iskustva se bojim da ni zaposleni u poslovnici kod mene nece znati vise od mene...:(

Prošlo je nekoliko nedelja, a kablovi i dalje vise na ulazu zgrade. Postavljen je razvodni ormar i iz njega visi kolut kabla.
Raspitao sam se u poslovnici Telekoma, kažu da nije još u planu da se radi moj deo grada, da to je to tamo postavljeno jer je morano da se postavi da stoji, ali se ne zna kada će da bude realizovano. Tačno ne znam šta da radim, ako ostavim na PTT-u moram da smanjim brzinu, a neću da prebacujem na Telekom jer sam bez ugovorne obaveze na istom. Ima neko predlog?

koji i čiji kablovi ti vise??

koji i čiji kablovi ti vise??

Nije teško biti fin, samo treba pročitati šta je napisano (Telekom)

Prošlo je nekoliko nedelja, a kablovi i dalje vise na ulazu zgrade. Postavljen je razvodni ormar i iz njega visi kolut kabla.
Raspitao sam se u poslovnici Telekoma, kažu da nije još u planu da se radi moj deo grada, da to je to tamo postavljeno jer je morano da se postavi da stoji, ali se ne zna kada će da bude realizovano.

Nisam baš toliko slep,koji kablovi vise????Optički ili bakarni ili lan?????

99 % je u pitanju opticki kabl. Tako je i kod mene bilo par meseci da bi posle toga dosli i povezali sve ali u sahtu ispred zgrade nije prebaceno sa bakra na optiku, tako da to povezivanje kablova u ormaricu unutar zgrade ne mora nista da znaci.

99 % je u pitanju opticki kabl. Tako je i kod mene bilo par meseci da bi posle toga dosli i povezali sve ali u sahtu ispred zgrade nije prebaceno sa bakra na optiku, tako da to povezivanje kablova u ormaricu unutar zgrade ne mora nista da znaci.

Ni ne prebacuje se sa bakra na optiku.Može da se uradi samo Dslam u zgradi ili tačnije i laički rečeno net ćes dobijati iz zgrade,tj. port za adsl-vdsl, a broj sa centrale odakle ti je i do sada išao tako da se bakar nemora ni čačkati.

Kako se ne prebacuje sa bakra na optiku ? Cemu onda raskopavanje ulica i polaganje optike ako tu optiku nece koristiti na isturenim stepenima ?

Kod mene ima tri bloka zgrada svaki blok ima po 7 ulaza.Kada su završili prva dva bloka treci su povezivali tako sto je iz jednog ulaza od ona dva prvo odrađena bloka išao jedan vod sa optičkm kablom i drugi vod sa 155 paričnim bakarnim kablom i sve je to završilo u jednom od ulaza trećeg bloka zgrada gde je namenjen istureni stepen.Taj treći blok zgrada od 7 ulaza za sada ima dva ulaza određena za istureni stepen.

Poslednja izmena:
Koji su to kraljevi...imam SBB total MIX 18/1 i istekao ugovor...odem do telekoma da pitam da li je poceo VDSL,kazu odavno pocelo...
Ja kazem da mi provere tehnicke mogucnosti da vidim koji paket mogu po kojoj ceni,oni ukucaju i kazu nema provere dok ne napustim SBB!???

Ja im objasnim da necu nikog da napustam dok ne vidim koje brzine mi nude....kazu ne moze,prvo MIK pa ce mi proveriti...na kraju sam objasnio da to nema logike i kao da napisem molbu sto i uradim...

Posle 2 dana,zaista,javi se ljubazna zena,jedna od mnogih zenskih poznavaoca u telekomu i rece mi to isto...kaze,ne treba da se sekiram,proverili su liniju i bez problema mogu da mi ponude 20/1 ADSL za 1900...ja joj odgovorim da me interesuje VDSL i da znam da mogu 20/1 jer koristim 18/1 i da to placam 1420din sto je ona sa nevericom primila...objasnim da hocu mozda 30/2 ili 50/2 ali ne znam da li linija to moze...kaze,ne mogu nista da provere dok mi ne preuzmu MIK i celu liniju i na tome ostalo...

Jer moguce da ja sad treba da rizikujem i ostavim SBB da bi mi rekli mozda da je max 20/1 ili da nema VDSL iako misle da ima jer sam u centru grada???

kako da proverim da li na zvezdari imam tehnicke mogucnosti za VDSL? jel moram do njih da odem ili? ja zvao i ova mi kaze da ne zna sta je VDSL da imaju ADSL

Koji su to kraljevi...imam SBB total MIX 18/1 i istekao ugovor...odem do telekoma da pitam da li je poceo VDSL,kazu odavno pocelo...
Ja kazem da mi provere tehnicke mogucnosti da vidim koji paket mogu po kojoj ceni,oni ukucaju i kazu nema provere dok ne napustim SBB!???

Ja im objasnim da necu nikog da napustam dok ne vidim koje brzine mi nude....kazu ne moze,prvo MIK pa ce mi proveriti...na kraju sam objasnio da to nema logike i kao da napisem molbu sto i uradim...

Posle 2 dana,zaista,javi se ljubazna zena,jedna od mnogih zenskih poznavaoca u telekomu i rece mi to isto...kaze,ne treba da se sekiram,proverili su liniju i bez problema mogu da mi ponude 20/1 ADSL za 1900...ja joj odgovorim da me interesuje VDSL i da znam da mogu 20/1 jer koristim 18/1 i da to placam 1420din sto je ona sa nevericom primila...objasnim da hocu mozda 30/2 ili 50/2 ali ne znam da li linija to moze...kaze,ne mogu nista da provere dok mi ne preuzmu MIK i celu liniju i na tome ostalo...

Jer moguce da ja sad treba da rizikujem i ostavim SBB da bi mi rekli mozda da je max 20/1 ili da nema VDSL iako misle da ima jer sam u centru grada???

Tako su i meni odgovorili na email kada sam hteo da proverim za VDSL. Pa sam im svasta i odgovorio posto im je logika slabija strana. Za ADSL znam da moze do 20/1(16-18/1 sigurno). Ovo moze samo u zemlji Srbiji. Pa zar im nije u interesu da dobiju novog pretplatnika. Kad bi mi proverili i rekli da moze presao bih kod njih. U stvari oni ovom lopovskom metodom hoce da dodju do jos jednog pretplatnika. Jadno sa njihove strane.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno