Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Pa na to sam i mislio da posaljem online zahtev, oni provere u svom sistemu i posalju mi mail da li moze ili ne. kao i kad trazis da vidis da li imas uslova za adsl, bar je tako bilo 2005 kad sma imao adsl. tada sam Sezamu poslao zahtev da li postoji tehnicka mogucnost za adsl prikljucak poslali mi sutradan da imam mogucnost na tom broju i sutra otisao da to zavrsim potpisem ugovor i uzmem modem tada nisu davali rutere, kazem bio sma jedan od prvih u Srbiji koji je imao adsl.

E to sam mislio da ne moram da se cimam u vreme kad postoji internet, mail.... i kad se sve tako zavrsava(placanje, provera ispita...da ne nabrajam sta se sve danas preko kompa radi gde niste potrebni fizicki da budete prisutni).

dobio si odgovor odmah ispod ovog tvog posta pa procitaj

A sta ako je kao kod mene Downstream Attenuation 9,7 kolike su moje sanse i koliku bi brzinu mogao da postignem sa ovim

Ti si na nekih 700 metara od centrale i teoretski bi mogao VDSL2 Max Speed 53000 kbps kad bi ovi hteli da ti puste toliko.
Uzeli su nekih 250m kao granicu. sto je ispod 4 db ili teoretskih 83000 kbps

dobio si odgovor odmah ispod ovog tvog posta pa procitaj

U ma kako da necu nema veze ostacu na kablu meni je super i ovo, nego sam mislio da eto doprinesem time sto cemo znati da li daju ako si na 50-100m od centrale, izgleda da to necemo znati jer mi ne pada na pamet da se setkam po poslovnicama.
Ali mi nije jasno kako mozes online da vidis za adsl a ne mozes za vdsl, ajde da sam ja na 250+ metara od centrale pa da razumem mozda mogu mozda ne ali na 50-10m od iste ja sma siguran da mogu a znaju i oni to, ali stoka, nema veze.

Ja sam batalio VDSL i potpisao danas za 20Mb. Valjda ce za dve godine da bude bolje.

Cekaj ti si batalio zato sto neces ili su oni tebe "batalili" zato sto ne ispunjavas tehnicki ili ti je skupo, mislim ne kontam sto si batalio ili ti ne treba tolika brzina jos dve godine?

Cekaj ti si batalio zato sto neces ili su oni tebe "batalili" zato sto ne ispunjavas tehnicki ili ti je skupo, mislim ne kontam sto si batalio ili ti ne treba tolika brzina jos dve godine?

Oni su mene jer nisam ispod 250m pa sam uzeo 20mb

Oni su mene jer nisam ispod 250m pa sam uzeo 20mb

Pa ne znam kako su postavljali isturene stepene, ja naslucujem kod mene u ulici da je cca 200m daleko prvi od mene... ali sta to znaci, kome je zapala blizina stepena imace VDSL a kome ne hebiga... neka se (samo)zadovolji sa 10-15 ili max 20 mbit-a.
Logicno je da su stavljali stepene od razmacima od oko 500m, jer tako presekom svi su u opsegu DO 250m pa biraj osh levo il' desno ako si u sredini izmedju dva isturena :D

Neki su udaljeni od isturenog stepena i preko 1,5 km. Ne možeš svima obezbediti iste tehničke uslove, u tome i jeste problem.

Pozdrav svima, da li neko moze da mi objasni sta je to instalirano u moju zgradu? Telekomovo je i piše na kablovima
"OK NR2C1-MINI IPAN (adresa)
TOSM 02 (2x6)xIIx0.4x3.5CMAN"

Mogu da se nadam bržem netu u zgradi?

Ја бих рекао да можеш и то поприлично бржем. ;)

Pozdrav svima, da li neko moze da mi objasni sta je to instalirano u moju zgradu? Telekomovo je i piše na kablovima
"OK NR2C1-MINI IPAN (adresa)
TOSM 02 (2x6)xIIx0.4x3.5CMAN"

Mogu da se nadam bržem netu u zgradi?
TOSM 02 (2x6)xIIx0.4x3.5CMAN - telekomunikacioni kabl sa dva monomodna optička vlakna, prozora 1300 nm, čija je atenuacija 0,4 dB/km, a koeficijent rasipanja 3,5 ps/(nmxkm). Kabl je punjen, sadrži aramidna vlakna i ima cevastu sekundarnu zaštita. Je l' te zamia još nešto? :)

Sad mu je sve jasno :D

Da li je neko uzeo onaj asus quad core atom za džabe uz 10 ili neki jači paket?

TOSM 02 (2x6)xIIx0.4x3.5CMAN - telekomunikacioni kabl sa dva monomodna optička vlakna, prozora 1300 nm, čija je atenuacija 0,4 dB/km, a koeficijent rasipanja 3,5 ps/(nmxkm). Kabl je punjen, sadrži aramidna vlakna i ima cevastu sekundarnu zaštita. Je l' te zamia još nešto? :)

Da sve mi je jasno, najvaznije mi je bilo da saznam da je punjen :D

Šta u praksi mogu da očekujem??

Normalno da nema popusta ali kome stvarno treba laptop i 10 mega mu je dovoljno ovo je super ponuda.Taj laptop je 45000 u radnji.

Jel postoje ti istureni stepeni za montazu na banderu za nas sto zivimo u kucama ili ce morati nekom u kucu da stave?
I ako neko ima informaciiju za Sremsku Kamenicu kao stoje stvari sa VDSL-om.

Na banderu mislim da ne idu ali ih stavljaju u šahtove.

Pisao je neko u ovoj temi da će biti moguće doplatiti za 5, 10 i 15Mbps upload ali za sada toga na sajtu telekoma nema. Tehnički je izvodljivo samo da to i ponude.

Ako mozes dobiti 50/2 za iste novce koje dajes za 20/1 to je po meni odlicno. Jos ako uspes pojacati upload.
Telekom nudi uslugu Upload Booster za priključke preko VDSL, FTTB i GPON.

Na paketu NET20 možete imati upload brzinu 5 Mb/s za 250 RSD, na NET30 i NET50 možete imati upload brzinu 5 Mb/s za 250 RSD ili 10 Mb/s za 500 RSD,
a na paketu NET100 možete imati upload brzinu 5 Mb/s za 250 RSD, 10 Mb/s za 500 RSD ili 15 Mb/s za 1000 RSD mesečno.

Uslugu trenutno ne mogu koristiti korisnici koji imaju realizovan pristup preko ADSL jer trenutno nije automatizovan proces zamene ADSL opreme za VDSL opremu u ovom slučaju.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293462-Telekom-Srbija-VDSL&p=3561254&viewfull=1#post3561254

Ako mozes dobiti 50/2 za iste novce koje dajes za 20/1 to je po meni odlicno. Jos ako uspes pojacati upload.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293462-Telekom-Srbija-VDSL&p=3561254&viewfull=1#post3561254

Hvala!:Klanjanje
Da to bi bila ta cena, samo treba da docekam 1. mart kad mi istice ugovor kod PTTa i da se nadam de ce do tada ovi u Telekomu da povezu kablove u zgradi ako ih pre toga neko ne ukrade jer vise na ulazu vec 3 dana :)
Jedino mi nije jasno zasto nema zvanicne price o ovome nigde pa ni na njihovom sajtu nego ovde mogu da saznajem sve detalje.
Iz mog predjasnjeg iskustva se bojim da ni zaposleni u poslovnici kod mene nece znati vise od mene...:(

Nazad
Vrh Dno