Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

^^ Upravo tako, a i u ugovoru glasi "50 po ceni 10"

Meni ljubazna teta na kol centru rekla da jos nije pustena "opticka linija" za moju kraj i da mogu da trazim max 20/1. xD Propade mi SAN :d

Odlicna vest, ja sam mislio isto da postoji konkretan spisak kome nude, a ne po mogucnostima (mada sigurno ne nude ko vec ima bilo koji ugovor, tj. ne daju)

Stvarno svašta od tebe. Nema spiska i akcija traje još više od dva meseca pa pratite dešavanja možda je vaš komšiluk sledeći...

josh da telekom to negde objavi...

JEl mozete da objasnite kako da pratimo da li na nash komsiluk sledeci ,jel to mislite na postavljanje isturenog stepena posle cega bi bio zadovoljen uslov da je udaljenost od njega manja od 1km(ili josh ostrije za velike brzine <250metara)?

Stvarno svašta od tebe. Nema spiska i akcija traje još više od dva meseca pa pratite dešavanja možda je vaš komšiluk sledeći...

Akcija je samo odredjenima slana, i ne svima koji nemaju ugovor i imaju mogucnosti, pa je bilo logicno pretpostaviti :)

Nekima je slana, a nekima slatka. :d

Akcija od 50 za 10 je za one stanare koji su na novo otvorenom udaljenom stepenu i do sada nisu imali telekom internet usluge.Telekom ima tačan spisak takvih stanara po brojevima telefona i lepo pošalju samo njima takve ponude.

Meni su rekli da je akcija namenjena svim novim i postojecim korisnicima kojima je istekla ugovorna obaveza a koji imaju tehnicke uslove.

Akcija od 50 za 10 je za one stanare koji su na novo otvorenom udaljenom stepenu i do sada nisu imali telekom internet usluge.Telekom ima tačan spisak takvih stanara po brojevima telefona i lepo pošalju samo njima takve ponude.

Meni su rekli da je akcija namenjena svim novim i postojecim korisnicima kojima je istekla ugovorna obaveza a koji imaju tehnicke uslove.

a tehnicki uslovi su da ste max udaljeni oko 250m od centrale ili isturenog stepena

Odakle ti sad ovo???

Kad na portalu telekoma izaberem opciju internet imam "zahtev za nove korisnike" i u padajućem meniju ima net 50 po ceni net 10. Malo niže ima opcija "Saglasnost za realizaciju maksimalne moguće brzine: Ne Da" i info gde se kaže da ako se izabere opcija NE onda će prijava biti odbijena ako nema tehničkih mogućnosti za max brzinu.
Da li je onda bolje tu izabrati DA pa ako ne može 50 da li se dobija npr. 30Mb/s po ceni 10 ili šta?
I da li je onda najbolje otići u poslovnicu pa tamo na licu mesta proveriti šta može da se dobije (ako i oni nešto znaju). Napominjem da trenutno nisam u tom stanu nego da ću biti tek za 2-3 meseca ali bih hteo da se prijavim pre nego što istekne taj promo period 31.3.

Poslao sam mail da pitam da li mogu da dobijem VDSL (trenutno sam kod verata na "obicnom" ADSL-u). Odgovorili mi da moram prvo da uzmem MIK i da se prijavim kod Telekoma pa ce mi onda reci imam li uslova za VDSL. :wall:

a tehnicki uslovi su da ste max udaljeni oko 250m od centrale ili isturenog stepena

Ja sam udaljen od centrale(u drugom stanu) na 50m od iste(vazdusnim putam, gledam centralu), verujem da je kablovima to onda oko 100-150m, mozda bi bilo dobro da pokusam da se prijavim da vidim da li moze, samo mi recite gde da se prijavim da vidim pa cu i da vam prenesem da li je to jedino sto se trazi.
A da nisam koristio nikada TS internet. Imao sam davno 2005 god kad je poceo adsl(TS nije davao net tada) od SezamPro-a tadasnjeg i imao sam ga dve godine na tom broju, od tada sam na kablu u drugom stanu i demontiran mi je port u centrali.

Poslao sam mail da pitam da li mogu da dobijem VDSL (trenutno sam kod verata na "obicnom" ADSL-u). Odgovorili mi da moram prvo da uzmem MIK i da se prijavim kod Telekoma pa ce mi onda reci imam li uslova za VDSL. :wall:

Meni su odgovorili isto. Uglavnom progledas u modemu koiki je Downstream Attenuation, ako je manje od 7 onda imas sanse.

Ja sam udaljen od centrale(u drugom stanu) na 50m od iste(vazdusnim putam, gledam centralu), verujem da je kablovima to onda oko 100-150m, mozda bi bilo dobro da pokusam da se prijavim da vidim da li moze, samo mi recite gde da se prijavim da vidim pa cu i da vam prenesem da li je to jedino sto se trazi.
A da nisam koristio nikada TS internet. Imao sam davno 2005 god kad je poceo adsl(TS nije davao net tada) od SezamPro-a tadasnjeg i imao sam ga dve godine na tom broju, od tada sam na kablu u drugom stanu i demontiran mi je port u centrali.

pored navedene maksimalne duzine kablova izmedju tvoje kuce i centrale (isturenog stepena) mora tvoja parica da bude osposobljena za takve brzine

da ne spominjem da u samoj centrali je neophodno da su instalirane VDSL ploce kao i slobodni portovi za prikljucak

ali navazniji podatak je duzina bakarnog kabla (sto krace rastojanje) i kvalitet parice

Isto i meni. Ali kod mene nemoze, najvise 19 Mbps.

pored navedene maksimalne duzine kablova izmedju tvoje kuce i centrale (isturenog stepena) mora tvoja parica da bude osposobljena za takve brzine

da ne spominjem da u samoj centrali je neophodno da su instalirane VDSL ploce kao i slobodni portovi za prikljucak

ali navazniji podatak je duzina bakarnog kabla (sto krace rastojanje) i kvalitet parice
Ja mislim da je parica osposobljena, videcmo.
Ja mislim da ima VDSL ploca u mojoj centrali, ajde ako neko konkretno zna u pitanju je centrala Konjarnik, da li ima slobodnih portova videcemo 2005 sma imao sad mislim da ih ima, gotovo sam siguran u to.
Sto se tice duzine vec sam rekao, a kvalitet je OK.

Samo mi jos niko ne rece gde konkretno da se prijavim za ovu akciju.

Odeš u poslovnicu i ako može sutradan ćeš ići da potpišeš ugovor i po ruter.

Ne moze nista online?
Mislim cisto da mi kazu da li mogu ili ne.

Pa na to sam i mislio da posaljem online zahtev, oni provere u svom sistemu i posalju mi mail da li moze ili ne. kao i kad trazis da vidis da li imas uslova za adsl, bar je tako bilo 2005 kad sma imao adsl. tada sam Sezamu poslao zahtev da li postoji tehnicka mogucnost za adsl prikljucak poslali mi sutradan da imam mogucnost na tom broju i sutra otisao da to zavrsim potpisem ugovor i uzmem modem tada nisu davali rutere, kazem bio sma jedan od prvih u Srbiji koji je imao adsl.

E to sam mislio da ne moram da se cimam u vreme kad postoji internet, mail.... i kad se sve tako zavrsava(placanje, provera ispita...da ne nabrajam sta se sve danas preko kompa radi gde niste potrebni fizicki da budete prisutni).

Rekli su mi da sam na 500m od centrale tako da nece da me prikljuce iako online calculator kaze da mogu da imam 70mb.

Kol'ka ti je atenuacija?

Nazad
Vrh Dno