Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E drugari da vas oraspolozim i da vam kazem sta sce moze da vas ceka na carini.
Dobio sam paketic u decembru i nije naplacena carina.
Kad prekjuce iznenadjence.
Stiglo da platim carinu na taj paketic iz decembra i to po debeloj ceni.
Nekih 100 posto od vrednosti.
Znaci placam carinu u februaru za mesec decembar.
Pa da li je to normalno.
Hajde da cujem starije clanove sta kazu na ovaj slucaj,

Ja ne bih platio i tražio bih na osnovu čega treba da platim tu cifru.
Fino, kulturno, bez povišenog tona, ljudski.

Kazu da su napravili propust i da salju svim postama Srbije ta potrazivanja.
Sto znaci da ce mnogi dobiti taj extra reket.
Ovo vec prevazilazi sve granice.
U fazonu ti uzmi a mi ce te klepimo za jedno pola godine.
BOLESNO!!!!!

E drugari da vas oraspolozim i da vam kazem sta sce moze da vas ceka na carini.
Dobio sam paketic u decembru i nije naplacena carina.
Kad prekjuce iznenadjence.
Stiglo da platim carinu na taj paketic iz decembra i to po debeloj ceni.
Nekih 100 posto od vrednosti.
Znaci placam carinu u februaru za mesec decembar.
Pa da li je to normalno.
Hajde da cujem starije clanove sta kazu na ovaj slucaj,

Verovatno je postar pogresio i nije ti doneo da platis. Ako ne platis icice njemu iz dzepa, a to nije lepo...

neko je ovde, cini mi se, postavio link za proveru validnosti tracking #. nema sanse da nadjem. ako ima neko link...

Ja da sam na tvom mestu ne bih platio, a to da l ce postaru da odbiju od plate, za njega se ne brinem...

I mene savršeno boli uvo za mog poštara, pošto njega savršeno boli uvo za mene - nikada mi nije doneo na vrata paket veći od žute koverte sa puckama.
I mrtav ladan mi je to jednom i rekao, da mu ne pada na pamet da tegli pakete, ionako mu torba odvalila rame, još i pakete da tegli...

A ovo retroaktivno čik neka pokušaju da mi naplate...
Ne znam na osnovu čega/kako misle da naplate, ja sam potpisao i preuzeo paket(e) na osnovu tadašnjeg izveštaja sa carine???
Šatro... puj pike... zezali smo se... Ovakvo ludilo nisam našao nigde...???

Poslednja izmena:
I kako može 100% od vrednosti? Jedino ako je vrednost bila baš mala pa su troškovi obrade ispali isti :)

Meni malopre postar doneo paket :)

A tebi sto su doneli naknadno racun:
Reci da ne zelis da preuzmes posiljku i da je vrate posiljaocu :D

Moze li da mi neko protumaci ovo:

07.02.2014 08:44:00 12000 Požarevac 1 Uručenje Ostavljen izveštaj
12.02.2014 11:19:26 12000 Požarevac 1 - 12200 PC Požarevac Otprema
12.02.2014 19:53:28 12200 PC Požarevac - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
13.02.2014 19:07:52 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
14.02.2014 08:17:14 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
18.02.2014 18:18:25 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
19.02.2014 18:52:38 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Inace dostavio sam sve dokaze za onu jaknu, pa je poslata nazad u postu carina..

stiglo u postu cekalo 5 dana...vratilo se na carinu na carinjenje...e sad ovo dalje je jos nejasno :)

danas mi stigla led lampa i postaru sam morao da platim 360din na dokumentu sa carine pise da je poreska osnovica 1270din a pdv 250din i na kraju ukupna dazbina 250din na samom paketu neko napisao hemijskom 360din sta sam ja ustvari platio 360din???? koliko znam minimalna vrednost za carinjenje je 70e za fizicka lica ili se pdv od kad su uveli paypal u srbiji naplacuje za svaku procenjenu vrednost????

Kao sto je ovde pisano, mogu da ti naplate pdv i na vrednost od 100 din.

Ovaj ... kao što je ovde pisano XYZ puta, mogu da ti naplate PDV ... i to baš od kako je stigao PAYPAL... i ljudi zatrpali carinu ... ETO PARA ZA IZLAZ IZ KRIZE... MILIONI .... MOSTOVI .... i isto toliko puta napisano da pregled paketa košta 110 dinara .... i to ti je to .... MILIONI...

Vise puta sam naruciovao neke materijale iz inistranstva u vrednosti manjoj od 50 evra i danas stigne jos jedan ukupne vrednosti 51.6 dolara (sa sve shippingom, kako i stoji na onom carinskom papiru), ali sa carinom i PDV-om u iznosu od 985 dinara?

Poslednja izmena:
84.24*51.6*0.2=869.3568 za PDV + 100 za pregled = ~985.

Inace, ovo za pregled nisam znao, uvek sam se smorio zasto je 100 RSD vise od onog sto pise na carinskom listu... a nigde mi nikkad ne pise! :)

Aha, hvala. Zbunilo me to sto sam pre ovog primio jos 2-3 paketa koji su cak bili nesto vece vrednosti i za svaki sam placao fiksno 65 dinara.

~66din je otvaranje paketa, i ukoliko procene da ima otkupa na to ide jos 1% vrednosti minimum 45din...tako da svaki paket do procenjene vrednosti carine ili poreza do 4500 je 45din plus onih ~66din + to na koliko je procenjen pdv i/ili carina.

Pa dobro. Nisi se dobro izrazio. Sta da se radi, zaliti se ne vredi...

Dobro
Na 1615 dinara trebalo je da platim pdv 323 dinara,a ja treba da platim 800.
Za mene je to onda vise od 100%
To nije ono sto si rekao.
Rekao si da ti je doslo da platis "Nekih 100 posto od vrednosti." Na sta ti je covek ukazao da gresis.
A cak i da si mislio na procente od "ocekivanog PDV-a" opet ne bi bilo 100%, nego 250% (323 dinara - 100%, 800din - 250%), sto znaci da bi platio ZA 150% vise :D

Kako je moguce da se naplacuje nesto naknadno, ti nisi dobio informaciju kada si primio paket o dazbinama pa bi se mozda zalio na visinu iste. Ovako nemas opciju zalbe...? Sve se nadam da nesto nisam razumeo :)

Dobro si razumeo,na zalost.
Sta sada,nisam ja jedini slucaj.
Cesljaju novembar,decembar 2013.

tek sutra ti stize danas je krenulo za tvoju kranju postu.

Stiglo danas, po papiru se vidi da je carinjeno 18-tog. PDV naplacen priblizno stvarnoj vrednosti, za divno cudo jer su me prosli put za istu robu odrali jedno 5 puta vise. Neko od carinika u NS carinarnici ima obicaj da ako ima vise komada iste robe za osnovicu uzme vrednost iskazanu na paketu puta kolicina iste robe u paketu. Ovo se desilo i meni i mom drugu, vise puta, i u pitanju je bio isti carinik... Koincidencija ili ne?

Meni danas stigao neki novčanik cena mu je 20 $ , naplatili mi pdv 448 dinara, ovo je prvi put da mi otvararaju ovako mali paket i sa ovom vrednošću.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno