Šta je novo?

LG Nexus 5

Ja koliko znam ne mora, ne traže da originalni kupac dolazi ako imaš onu knjižicu sa garancijom i fiskalnim računom.

Što i ima smisla :)
Na garanciji jedne prodavnice iz Bgda mi je na prošloj garanciji pisalo da se garancija odnosi na oroginalnog kupca i da nije prenosiva na druge :)

Ok hvala. A za te mrtve pixele... da ne bi skidao aplikaciju za to, jel se ti crni mrtvi pixeli vide kad bih stavio cisto belu sliku kao pozadinu? Jer cu tu proveru raditi verovatno na ulici kad preuzmem telefon.

Naravno, i taj program nudi ustvari samo pozadine različitih boja, kako bi pomogao da se neki zaglavljeni pixel lakše uoči, jer oni uvek prikazuju jednu boju.
A mrtav pixel je mrtav, crn na bilo kojoj boji, tako da neka svetlo siva ili bela će poslužiti. Možda bolje nijanse sive da gledaš, nego čisto belu.

^^sedi u neki kafic konektuj se na wi fije ako nemas karticu ili net na njoj. skini Perfect Pixel Checker V2 proveri i to je to.

Nema ovo veze sa upotrebom kolorimetra, treba ti nešto konkretno što on može da pročita, jednobojna površina na koju će biti postavljen. Ovde su svi elementi mali i na jednom mestu, tako da je ova aplikacija specifično za "ručnu" proveru i kalibraciju.

Naravno, i taj program nudi ustvari samo pozadine različitih boja, kako bi pomogao da se neki zaglavljeni pixel lakše uoči, jer oni uvek prikazuju jednu boju.
A mrtav pixel je mrtav, crn na bilo kojoj boji, tako da neka svetlo siva ili bela će poslužiti. Možda bolje nijanse sive da gledaš, nego čisto belu.

Hvala ;) Nadam se da cu ga uskoro pazariti!

Nema ovo veze sa upotrebom kolorimetra, treba ti nešto konkretno što on može da pročita, jednobojna površina na koju će biti postavljen. Ovde su svi elementi mali i na jednom mestu, tako da je ova aplikacija specifično za "ručnu" proveru i kalibraciju.

Pa da ali ja nisam video da postoji bolja slicna, dz, aplikacija. Ona voodoo je siromasnija opcijama.

Ok hvala. A za te mrtve pixele... da ne bi skidao aplikaciju za to, jel se ti crni mrtvi pixeli vide kad bih stavio cisto belu sliku kao pozadinu? Jer cu tu proveru raditi verovatno na ulici kad preuzmem telefon.

Ako juriš crne mrtve piksele, najjednostavnije ti je da otvoriš browser (Chrome) i otkucaš about:blank. Onda rotiraš ekran u levi i desni landscape da bi osmotrio sve ivice ekrana na beloj podlozi.

Zaglavljeni "undead" pikseli, ako ih ima, će da te ubodu u oko već pri boot animaciji.

Hvala Vaso. Telefon je rezervisan, sutra preuzimanje ;) Sreca sreca radost :)

Pa da ali ja nisam video da postoji bolja slicna, dz, aplikacija. Ona voodoo je siromasnija opcijama.

Nisi skapirao, Voodoo aplikacija je namenjena isključivo za kalibraciju kolorimetrom, a ova druga za ručnu kalibraciju. Drugačiju namenu imaju :)

edit:

@fkloznica, ostali

Jel vama konkretno radi ovo? Imam poslednju verziju Google Search-a, ali kad kažem recimo Call my brother, on me ne pita Who is your brother, već samo kaže Say the name of the contact you want to call or cancel.

Poslednja izmena:
...posebno je vrh sto ni ovi sa pocketnow ne znaju kako se edituju/uklanjaju te veze iz kontakta!!

Ne koristim google now,a i plasim se da ga upalim :)

Kako koristite google now kada nije dostupan kod nas?
Inače, za pozivanje glasom tasker+autocontacts, ima dodeljivanje nadimaka, auto pozivanje... koga ne mrzi da podešava.

Kod mene stoji Google now is not available in your country (podešavanja glasovne pretrage), mada radi call, send message, set alarm, open app...
Možda je na Nexus-u i kit kat-u drugačije, ne znam.

Poslednja izmena:
Pa ovde upravo i jeste rec o nexusu i kit ketu,sta si ti misli!

Na Google Now koji postoji na svim 4.1+ androidima, nezavisno od uređaja.

Ok, i dalje ne razumem na šta misliš, Google Now mi radi i na Jelly Bean na Note 3, kao i na većini telefona. Gde ti konkretno izbacuje tu poruku not available in your country, daj screenshot.

Ne verujem da mu negde to pise, jednostavno nije to to kod nas. :)

Google app, podešavanja...

screenshot2014-02-20-09-.png

Prilozi

• Screenshot_2014-02-20-09-45-15~01.png
    Screenshot_2014-02-20-09-45-15~01.png
    48 KB · Pregleda: 154
Poslednja izmena:
Stiglo mi ovo cudo konacno posle skoro mesec dana iz Telenora i mislim da sam ubo falican!
Naime cujem neku vrstu slabog cviljenja kod vibracije, e sad nisam 100% siguran dal je to normalno kod LG-a. I vibracija je dosta slabija nego na S3?
Imam S3 na kom se cuje samo zvuk te vibracije, nista drugo.

Sad cu da odradim i screen test za mrtve pixele.

Ja idem za sat vremena da ga preuzmem. Vibracija meni nije bitna jer je ne koristim, ili zvoni ili je na silent. Plasim se samo mrtvih pixela. Kakav je rezultat kod tebe?

Nema mrtvih pixela.

Interesantno je to da se taj zvuk dal motora ili cega cuje samo kad se zavrsi vibracija. Ne znam dal je to normalno za LG?
Molio bi nekog ko ima Nexus 5 i zna oko toga da me posavetuje.

Sad sam bas radio vibration test, deluje da je normalna jacina vibracije, ali samo se cuje taj neki kratak zvuk cviljenja na milisekundu.

Ne piše ni meni na N5, a nije ni na N4. (stock/custom ROM)

Evo sada je proradilo i kod mene. Samo sam se zakačio na novi wifi. :)

Nazad
Vrh Dno