Šta je novo?

Sony Xperia Z1 Compact

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I alfaunits je napisao da Xperia C takodje ima odlican prijem u svim uslovima. Meni to bas znaci jer su na teritoriji Va mreze sva 3 operatera dosta opterecene i relativno lose, a da ne pricam koliko 3G/H+ net ocajno radi, kao da nismo deo Evrope, sramota. A sto se tice neta na telefonu stvarno ga ne koristim 24/7, znaci nisam ovisnik pa i pored toga sam nekoliko puta hteo da odlepim (koristio sve 3 mreze za ovih 14 godina).

Samo prvo korišćenje sam išao bez stamina moda.
Net mi je potreban samo kada uključim ekran a gmail je na white listi dozvoljenih aplikacija kada je isključen.
Sada sa uključenom staminom i default brightnessom 54% baterije je preostalo, 21 sat i 36 minuta od punjenja a trenutni screen on time je 4 sata 40 min 🙂

Displej je takodje skroz ok u outdoor korišćenju.

Sada sa uključenom staminom i default brightnessom 54% baterije je preostalo, 21 sat i 36 minuta od punjenja a trenutni screen on time je 4 sata 40 min

Sunce ti kakva autonomija. Ja za 24h na XP bez stamine (ali palim net po potrebi) mogu da izvucem max. oko 3,5h sot sa ekranom na 65% osv. i sa oko 45 min-1h razgovora, muzika, kamera.. I to nije sigurno, nekada i 2,5-3h, zavisi da li upalim neku igru.

Poslednja izmena:
Baterija razara..
Ja sam dve godine koristio symbian (Nokia e52) i jedina stvar koja me je baš pogodila kada sam prelazio na android je baterija.
Ovo je već mnogo, mnogo bolje, ili što jedan lik sa xda reče njegov compact ima veći sot nego njegove žene telefon u ukupnom trajanju baterije 🙂

Pool, kakav je zvuk u slušalici, ovoj "običnoj" za razgovor kada je telefon na uvetu?!? Imam stariju Xperiju, i mogu posvedočiti da je ta generacija skoro svih Sony-je je poznata po tome da je prilično tiha. Kvalitet zvuka jeste ok, čisto i jasno, ali je tiho. Gužva na ulici, saobraćaj oko nas, i čuje se na granici prihvatljivog.

Dakle, kako je na Z1c?

Poslednja izmena:
Sony da ne zezne panele? Nema sanse 😀
***, kakvi dziberi.

Doduse vise mi se svidja po slikama ovaj AUO🙂

Confirmed: Xperia Z1 Compact uses two different display panels

Postavio sam i pre mesec-dva ali evo sada potvrde, ipak rec je o 2 odlicna IPS displeja mada ja ne vidim logiku za saradnju sa 2 proizvodjaca panela.

Vrlo čest slučaj u lelektronici. Verovatno jedan proizvođač ne može da isporuči dovoljnu količinu bez da širi proizvodne linije, što je nekom konkretnom proizvođaču neisplativo.

Takođe, proizvođač konačnog proizvoda (ovde Sony) ne želi da se veže za jednog proizvođača koji jednog momenta može da pukne, ili da počne da ucenjuje i menja uslove igre kada oceni da je nekome ekskluzivac.

Pa oni obicno saradjuju sa japanskim proizvodjacima panela a AUO je valjda tajvanski.. to mi je cudno ali nema veze, oba ekrana su odlicna, da je jedan ispran i sa losim uglovima gledanja sa nekim TN panelom pa da se nazove starom, *****nom sony displej lutrijom, ovako nema razloga za cimanje.

AUO kazu da ima losije uglove gledanja.

^ slightly 😉

Pa i L1520 ima malo losije uglove gledanja (prema vecini testova) od najboljih IPS-a pa to ne menja cinjenicu da ima sjajan ekran, G2 IPS ima svoje mane pa opet ljudi bale na taj displej itd 🙂

Ove ivice.. kao da je drljao po betonu :d

Kada se završi razgovor dešava se (ne uvek) kada se odmakne telefon od uva da kasni sa paljenjem ekrana.
Iritantno pomalo, ne mogu na end call nego tek kad sagovornik prekine vezu upali se displej :d
Postaviću temu na xda, kapiram da je verovatno bug u softveru pa da vidim ima li nas još.

To sam vidjao i na S3 i na S4.
Neka glupost sa proximity sensorom izgleda.

Ne znam kako da ga ugasim za Skype, iritira me sto ne mogu od skora da prekinem Skype poziv ja uopste 🙁 Bez obzira da li je ukljucen senzor ili ne.

Na S3/S4 postoji podesavanje pod podesavanje za pozive (Calls). Moram da ga iskljucim inace podivljam jer nekad posizi i ne mogu ni da prekinem poziv 🙂 Ali ne vredi za Skype, on sam radi kako on hoce 🙁
Ne secam se kako je bilo na Xperiama tacno, ali Skype mi je isto bio problematican.

Poslednja izmena:
@poolmaker

Isti bug se dešava sa najnovijim firmware-om na Z1, tako da će to ispraviti u sledećem update-u, pročitah negde da su obavešteni o tome.

Ako Z1 ranije nije imao taj problem a sada ima to je onda bag.. a uskoro ce 4.4 tako da ce verovatno srediti.

Ako sam dobro razumeo tebe nervira sto ne mozes da prekines poziv.. vidi u settings/accessibility opciju power button ends call. Tako je kod mene na ICS ali mozda je promenjeno u novom softveru. Ima jos raznih opcija u settings koje sam provalio tek posle nekoliko meseci, ne za pozive nego inace.

vidi u settings/accessibility opciju power button ends call.
Odlična ideja, upravo sam štiklirao opciju.
Ovo bi trebalo da mi vrši posao a ako srede bug utoliko bolje.
Hvala hsv.

@nikola1970
Propustio sam tvoj komentar, na tapatalku sam.
Odlično, bug je dakle potvrđeno.
Power button ends call, pa nek' vozi tako za sada dok japanci ne urade svoje.

Poslednja izmena:
Opusteno.. ne bih ni znao za tu opciju da nisam kopao pre neki dan po settings iz zezanja 🙂 A ima jos nekih opcija za razne funkcije ali me mrzelo da istrazujem dalje :d
A bag ce srediti sa 4.4 verovatno.

evo jedan klip i na srpskom jeziku.

Poslednja izmena:
Navodno neki lik prodaje Z1c za 410e za 2 godine garancije. I to je mnogo ali mislim da ce uskoro ispod 400e.

evo jedan klip i na srspkom jeziku.

Pa bas i nije na sprskom :d

Poslednja izmena:
kako nije.. ? nisam im ja kriv sto su izmislili " nov " jezik.. 😀

Pre bih slusao recenziju na madjarskom nego na tom novom srpskom :d

Nazad
Vrh Dno