@ loznica Erika je legenda, svaki telefon testira do sitnih detalja a to retko ko radi
🙂 Pa testovi su prilicno kratki i sa malo sadrzaja, gsm arena su solidni a na mane najvise skrecu paznju ovi iz pocketnow mada im testovi nisu bas detaljni. Zato i gotivim njene testove u poslednje vreme mada joj neki rezultati cesto odstupaju od gsm arene.
Dinamik displej? Ne svidja joj se x-reality jer taj mod treba da glumi amoled prikaz + izostrava isti, ko hoce moze da ugasi. Mnogo veci ''problem'' je ovo sto je rekla da je ovaj IPS hladniji po svom prikazu a to mi se bas i ne svidja (znaci podseca na G2 IPS). Pored toga boje su dosta zasicene jer ljudi to vole pa je njena kritika slicna kao za G2 displej.. kontrast (+dinamicki) je izuzetno visok, mislim da je malo bolje prosao htc One displej a amoled je tek napljuvala za gledanje filmova, pregled fotografija itd
🙂
Realno jedini displej koji ispunjava sve njene standarde je neki IPS sa ajfona.. ako i tu nisu nesto unazadili na 5s u odnosu na 4s jer su ti displeji najbolje kalibrisani od svih na mobilnim uredjajima ali eto, neko ko ima amoled kada uzme 4s ima da kaze kako je displej ispran.
E ali ovo je najjace, Z1c ima presaturisan displej sa veoma visokim kontrastom a prema nekim testovima Z1 obican sa VA panelom ima jedan od najbolje kalibrisanih displeja uz iphone gde je cak i crna sasvim ok pa svi mrze taj ekran zbog slabijih uglova gledanja
🙂
Kameru i nije napljuvala kao sto sam ocekivao (za jak post processing posebno u 20mpix modu) a najvise joj je smetalo to sto ne fokusira dobro lice kada se snima selfi video :d
Sve u svemu dobro je jos prosao jer Erika nista ne propusta da proveri, testira, kritikuje mada ima vremena za jos mana u full testu od minimum 60 min
🙂
Nisam znao da ova opcija da slikas u 20mp skoro pa dzabe stoji tu. Niti mozes da upalis hdr niti onu softversku stabilizaciju..
Nisam znao da hdr ne radi a to je bedak jer ljudi vole taj mod. Meni to nista ne znaci jer su hdr aplikacije na telefonima krs i za 10 sekundi u fotosopu moguce je odraditi mnogo bolji hdr ako treba ali dobro, naravno da je mana jer to ljudi koriste.
20mpix je inace glupost na ovako malom senzoru + je sony zaje6ao post processing i taj mod moze da ima odlicne rezultate samo na dnevnom svetlu mada bih ja i tu koristio 8mpix sto je optimalno za taj senzor. 20mpix je marketing brojka a ljudi se loze na to.. glupost.
Mada moze i taj mod da pruzi kvalitet kao sa pravih kompakt fotoaparata ali i dalje uz agresivan nacin kompresije. Zbog veceg senzora ''hdr'' mod je izrazeniji tj dinamika je uopste odlicna za kameru na telefonu i kolicina detalja je na visokom nivou (opet uz manu kompresije koja ume da smeta).
Ovako sve to izgleda, zumiraj desno onu reklamu ''sveza riba''
http://farm4.staticflickr.com/3714/12463360774_f9e2b76cd9_o.jpg
8mpix mod bi ovde dao malo manje detalja ali posledice pp bi bile manje.