Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

Šta bi na kraju? Koja su "idealna" podešavanja za 270 ili 270x, zaboravio sam više :)
Copy and paste again.

270x asus:

"api-listen" : true,
"intensity" : "19",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"auto-fan" : true,
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "75",
"temp-target" : "65",
"expiry" : "1",
"log" : "1",
"queue" : "2",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "1",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"thread-concurrency" : "16000",
"gpu-thread" : "1",
"gpu-engine" : "1080",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-memclock" : "1250"
}

Meni ovako radi stabilno 10 dana.
SMOS.PNG

Poslednja izmena:
Copy and paste again.

270x asus:

"api-listen" : true,
"intensity" : "19",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"auto-fan" : true,
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "75",
"temp-target" : "65",
"expiry" : "1",
"log" : "1",
"queue" : "2",
"retry-pause" : "5",
"scan-time" : "1",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"thread-concurrency" : "16000",
"gpu-thread" : "1",
"gpu-engine" : "1080",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-memclock" : "1250"
}

Meni ovako radi stabilno 10 dana.
Pogledajte prilog 135998

Dakle potpuno su ista podesavanja za Asus R9 270 sa x i bez x-a?

evor9270.jpg

Sapphire R9 270 Dual X i potrosnja po kartici je 130w

previse ti rade kuleri za zimu.. da ne trzis kartice na radijatoru mozda? :)

na 1000 gpu će ti davati svega 20khs manje a napon ćeš verovatno moći dosta dole, čisto da imaš u vidu

ne treba ti to guardian je jedan jako siguran pool i sve radi kao po loju, okanite se tih monitora, za njega imate cak monitor i za android

Sto se tice razlika u temperaturama izmedju sapphire dualX 270 i Asus 270 dc2 modela, mislim da ce biti minimalna, jer je telo hladnjaka na asusu od plastike,a i ventilator je neki minimalan. Ja sam ocekivao da ce telo hladnjaka biti od metala, kao sto je slucaj na Asus 7950 dc2 kartama (best buy mining karta napravaljena do sada :D).

Sklopio sam rig koji se sastoji od 2 asusa 270 i 1 R9 280x karte, podesavanja su u prilogu. Na slici se vidi i greska koju prijavljuje. Takodje sam pokusao i druga podesavanja 270 karti 1040/1250, TC16000 medjutim nece da krene da kopa. Molim za savet, sta sam zeznuo?

Nema slike u postu!?

Meni je dualx 270 10c topliji od asus 270x dodase ali opet, 10c.

Edit:
Karte koje imaju g 1 i g 2 nece bas zajedno da rade, ako ti je tako u podesavanjim.

Poslednja izmena:
prošao ti je voz, to je mrtav coin sad

Evo kakav problem mi prijavljuje. Nece da krene da majnuje ni jedna karta.

Prilozi

• slika smos.PNG
    slika smos.PNG
    83 KB · Pregleda: 67
e ovo se i meni desavalo kad mi je flash crkavao (pred kraj) zamenuo flash i sve proradilo

Pozdrav, poludecu od smosa i kopanja :D.
Prvo karte nisu htele da mi kopaju,sistem se normalno dizao, sada kada sam probao da instaliram drugu verziju softvera 1.1 i 1.3 nece da mi baci sliku. Grafike normalno krenu da vrte, medjutim na displayu na ploci mi se ispisuju neke greske prvo je bilo V7, pa kad sam prikacio tastaturu i mish. Sve komponenet su nove, probao sam da stavim drugi cpu, memoriju, grafike sam premestao, ne vredi.... Ima li neko ideju kako ovo da resim?

1. Nece smos na svaku plocu
2. I ne treba da baci sliku. Ako ti treperi crtica u gornjem lijevom uglu, sve je ok. Samo treba da se konektujes preko web status-a ili putty-a ili remote desktopa i podesis cgminer.
3. Dakle, ubodi jednu grafiku (meni licno smos 1.2 radi perfektno), konektuj se na neki od nacin i podesi pa pusti cgminer.
4.Ako sve radi, dodaj sledecu grafiku. Nemoj odjednom paliti vise njih.

1. Nece smos na svaku plocu
2. I ne treba da baci sliku. Ako ti treperi crtica u gornjem lijevom uglu, sve je ok. Samo treba da se konektujes preko web status-a ili putty-a ili remote desktopa i podesis cgminer.
3. Dakle, ubodi jednu grafiku (meni licno smos 1.2 radi perfektno), konektuj se na neki od nacin i podesi pa pusti cgminer.
4.Ako sve radi, dodaj sledecu grafiku. Nemoj odjednom paliti vise njih.

Imam 3 iste ploce, na 2 ploce vec mi rade grafike pod smosom.
2. Znam da mi monitor nije potreban, hteo sam da vidim da li izbacuje neku gresku kada prikacim rig na monitor.

Probavao sam sa jednom grafikom, nekim cudom sa uspeo da pokrenem 1 R9 280x da kopa normalno, medjutim kad stavim 270-ke te grafike smos jednostavno ne prepoznaje.

Moze li neko ko koristi R9 270 (non X) grafike da mi kaze koji smos koristi i da li koristi extendere sa ili bez monitora. Dakle iskljucivo non X 270 grafike.

Na kraju sa

Neke grafike na razlicitim g (1 i 2) nece zajedno. Može biti da ti 280x radi sa g1 a 270 sa g 2

Problem je bio u bios-u od maticne ploce. Cim sam stavio najnoviji bios karte krenule da kopaju kako treba.

Karte kopaju neko vreme i onda mi obavezno izbaci neku kernel gresku :(. Koristim Smom 1.3. Jel imao neko ovakav problem?

Prilozi

• kernel.PNG
    kernel.PNG
    27.3 KB · Pregleda: 52
pa rekao sam ti da se meni to javlja svaki put kada flash pocinje da crkava (a crklo mi je 10 tak flasheva)

pa rekao sam ti da se meni to javlja svaki put kada flash pocinje da crkava (a crklo mi je 10 tak flasheva)

Hvala na savetu, nikad mi ne bi palo na pamet da je USB problem jer mu je healt 100%, nedavno sam ga kupio. Zamenio sam flash i vec pola sata se mining odvija normalno. Evo koja su podesavanja.

Prilozi

• Ca343434pture.PNG
    Ca343434pture.PNG
    74.3 KB · Pregleda: 49
Koje bjehu ovo kartice? Malo su ventovi visoko... Mozes li ih razdvojiti jos malo?

Dvije artic cooling 12-ice cine cuda na rigu sto se tice temperatura.... Razmisli o dodavanju ventova.

Posebno sam pravio rig:

a7utedur.jpg

S tim sto trenutno imam samo jednu 12-icu,druga je bila visak pa je otisla u drugi rig.

58-60c su ove safirke, 30% ventovi. Soba bez promaje, mozda 20-ak stepeni.

Vrh Dno