Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

Posebno sam pravio rig:

a7utedur.jpg

S tim sto trenutno imam samo jednu 12-icu,druga je bila visak pa je otisla u drugi rig.

58-60c su ove safirke, 30% ventovi. Soba bez promaje, mozda 20-ak stepeni.

Asus R9 270 (non X)
Pa nije ni cudo sto su ti takve temperature kad imas samo 2 grafike u rigu + 2 venta. Stavio sam 4 karte u rig, nema mesta da se stave dodatni ventilatori. Za koji mesec cu staviti kucni ventilator da poliva po kartama :D.

Pa to su ti nasi strucni rudari sa 3-4 kartice i jelte kojima se karte ne greju, a ne kao mi ne pametni sa rigovima od 4-5 kartica pa nam se povecavaju temperature kartica prilikom mininga ;)

I ovo su 270 bez x-a, bile su tu jos dvije msi 270x za probu, temp su sa dva venta bile 65-67c na svakoj karti.

Nemoj za koji mjesec, stavljaj sto prije i spustaj ventove....

Rig 4 x asus R9 270 (1800 khsh)

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    91 KB · Pregleda: 78
  • 3.PNG
    3.PNG
    748.1 KB · Pregleda: 81
Ih, tebi je jos bolja konstrukcija. Privezi/pricvrsti 3 venta sa prednje strane kartice za ovu gornju letvu i pusti na max da duvaju pa ces vidjeti temp :)

Relativno mala investicija spasava te muke na ljeto.

Edit: 3 venta da duvaju izmedju kartica. Tebi se zadnja lijeva kartica zestoko bori da ohladi cini mi se. Ova sa 68% venta?

Poslednja izmena:
Ih, tebi je jos bolja konstrukcija. Privezi/pricvrsti 3 venta sa prednje strane kartice za ovu gornju letvu i pusti na max da duvaju pa ces vidjeti temp :)

Relativno mala investicija spasava te muke na ljeto.

Edit: 3 venta da duvaju izmedju kartica. Tebi se zadnja lijeva kartica zestoko bori da ohladi cini mi se. Ova sa 68% venta?

Ne radi mi masina stabilno ni sa smosom 1.1 ni 1.3. izgubio sam 4 dana podesavajuci rig sa 4x 270.Sad puca svaka 2-3 sata. Probacu jos sa 1.2, ako ni tako ne bude radilo moram menjati ili kartice ili preci na win.

Instalirao sam sinoc 1.2 verziju i odradio zamenu onog config live fajla. Medjutim vidim da je rig radio 2 sata i potom pukao. Potom sam opet pokrenuo rig posle gasenja i radio je 45 min. Primetio sam jutros da kad sam pokusao da restartujem mining prikazuje neku gresku vezanu za onaj live.cfg fajl.
Odradio sam i ovo:
You have problem with more then 3,4,5 cards, or you cant boot SMOS. This is solution. Turn off your rig by command halt. After your rig turns off, plugout USB. When you plugout USB, plugin USB on windows machine. Open SMOS label, and goes to the syslinux folder. You will see file named live.cfg, delete it. And DOWNLOAD it file from here (DOWNLOAD name is linked), extract it, and put it in the folder.

Primetio sam da u syslinux folderu postoje live.cfg i live.cfg-. Ja sam samo prvi obrisao i zamenio.

Ne znam vise sta je problem,mozda i u biosu karte, jel ovo OK setup za Asus R9 270 karte?

"api-listen" : true,
"intensity" : "18", (probao sam jos 17 i 19 int)
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"auto-fan" : true,
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "75",
"temp-target" : "65",
"expiry" : "1",
"log" : "1",
"queue" : "2",
"retry-pause" : "5",
"shaders" : "1280",
"scan-time" : "1",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"thread-concurrency" : "16000", (probao sam 15000,15508, 15232)
"gpu-thread" : "1",
"gpu-engine" : "1080", (1000,1040,1050,1060,1080)
"lookup-gap" : "2",
"gpu-powertune" : "0", (20)
"gpu-memclock" : "1250"(1400,1450,1460)

Specifikacija riga je:
4 x Asus R9270-DC2OC-2GD5 (stavljen undervolt bios na 1.1V)
G1620, Asrock P67-Pro3
2gb ddr3
usb 16gb
Napajanje CM V700
extenderi sa molexom (1x16)

Poslednja izmena:
Da ti nisi knap sa tim napajanjem? Ako trose 150w svaka, to je 600w za 4 grafike....Ne znam mu karakteristike, da li moze da daje konstantno 600w + ostatak sistema? Blizu si limita vjerovatno

Edit: Jesi mozda probao samo sa dvije kartice da kopas?

Poslednja izmena:
moze vrlo lako da bude problem napajanje, izbaci jednu kartu napolje pa probaj

Napajanje nije problem sigurno. V700 je u stvari seasonic KM3. Inace ovo napajanje moze da daje i konstantnih 800w. Neka grafike trose recimo 150w svaka, mada ne trose ni toliko jer su undervoltovane. G1620, trosi 20-30w, ne znam koliko USB moze da trosi....
Probacu kad dodjem kuci da ostavim samo 3 grafike pa cu videti kakva je situacija....

koliko to ampera ima na 12v? dzaba ti i milion wati ako su ih natrpali na 5v

pa nije to LC od 30€ nego CM Vanguard :trust:

mada to je napajanje izgleda na maximumu, lepo pise ~690w , a ti imas 4 grafike koje trose u proseku oko 150w+ploca i cpu to je oko 80-90w tako da si na granici

mada to je napajanje izgleda na maximumu, lepo pise ~690w , a ti imas 4 grafike koje trose u proseku oko 150w+ploca i cpu to je oko 80-90w tako da si na granici

Evo sta je demios nakacio na V1000 :D, undervoltovao je karte i cpu i sa ovim hardverom je opteretio napajanje 90% (sve je mereno).

samo da se javim apropo v1000.
pored 4x r9 280x (undervolt debeli i underklok), dodao sam na njega josh i FX8320 na 4ghz (6 jezgra rade) da kopa cpu koine, i nema nikakvog coil whine-a, mozda je prestalo u medjuvremenu,
mozda je samo to primerak koji mi nije u bg-u...ko zna, ali kako god, tishi je i hladniji od seasonic-a 1250XM za klasu...pod identichnim opterecenjem.

ubedljivo najbolje napajanje za kopache koji ne sile mnogo hw (moja malenkost )

a zasto mora tako uvek, druze meni su svi rigovi optereceni na otprilike 75-80% , i sve mi radi mesecima bez ijednog problema, zasto mora sve da se radi u "knap" kako kaze nas narod, ja bi na takav rig stavio min 750w

*** sad, sta ako ti kazem da mi Rig sa 4 x asus 7950 dc2 radi vec 3 meseca bez problema sa Seasonic X850w KM3, karte nisu undervoltovane,rade na 1,09V. Napajanje je bukvalno hladno. Hocu da kazem da je bolje kupiti high end napajanje od 800w, nego neku slabiju klasu od 1kw.

Imao sam recimo ovo OCZ napajanje, nije neka klasa ali je 1kw i max je stabilno moglo da isporuci 700w, mereno svim zivim uredjajima, potpuno ispravno.
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817341007

Poslednja izmena:
58a ima v700 sto je dovoljno za 4x r9 270 ukoliko nisu nenormalno ocovane.. a ovaj ocz je multirail zato i ne moze da isporuci tih 1000w kako treba..

*** sad, sta ako ti kazem da mi Rig sa 4 x asus 7950 dc2 radi vec 3 meseca bez problema sa Seasonic X850w KM3, karte nisu undervoltovane,rade na 1,09V. Napajanje je bukvalno hladno. Hocu da kazem da je bolje kupiti high end napajanje od 800w, nego neku slabiju klasu od 1kw.

Imao sam recimo ovo OCZ napajanje, nije neka klasa ali je 1kw i max je stabilno moglo da isporuci 700w, mereno svim zivim uredjajima, potpuno ispravno.
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817341007

vidi ja imam 9 takvih asusa i drzim ih po 3 na rigu , a napajanja su od 1 kw (doduse chiftech multirail) i to radi super , a i ne cuju se :)
po meni je to rizik, koji se ne isplati, zbog 50-100e rizikujete da izgubite 1000e

Poslednja izmena:
Ajd kad vas molim, neka neko uzme pa izmeri potrosnju rigova na istim podesavanjima pod Win7 i pod SMOS-om, ja poludeh, Win7 mi svaki put daje skoro 10% bolje rezultate u potrosnji struje.

ali smos bolje radi, llakse i brze se podesi, jednom recju bolji je

ali smos bolje radi, llakse i brze se podesi, jednom recju bolji je

Ma ok sve to, samo me zanima jeli do mene i mojih karti ili je generalno neko uterao to u zelenu tarifu...
Probao sam i 7790 i 7950 i uvek mi je za 5-10% stedljiviji Win7.

A pri tome je recimo na 7790 kartama razlika manja od 1%, a na 7950 razlika je 3% u brzini u korist SMOS-a.

Juce sam izvadio jednu kartu iz riga, ostavio sam 3x R9 270 i opet mi je pukao mining nakon 2 sata. Potom sam napajanje zamenio opet se desilo isto.
Dakle definitivno nije problem u hardveru, sve sam zivo izmenjao. Jednostavno R9270-DC2OC-2GD5 karte pucaju iz nekog razlikom pod bamt-smosom. Na Smosu V1.0 nece ni da pocne da kopa, dok na 1.1 i 1.2 krene ali se zakuca posle max 2-3 sata.
Jel neko od ljudi ovde koristi Asus 270 nonX kartu za mining? Ako ima neka mi prosledi bios i tacan config. Stavio sam undervoltovan bios na 1.1V.

A da li si probao sa originalnim BIOS-om, možda ipak traže malo više struje od tih 1.1V ?
Na nekim kartama radi s tim naponom, a na nekima možda i ne

A da li si probao sa originalnim BIOS-om, možda ipak traže malo više struje od tih 1.1V ?
Na nekim kartama radi s tim naponom, a na nekima možda i ne

Pa i o tome sam razmisljao. Mada sam spustao taktove na 1000/1250, kako bih smanjio potrosnju, isto se i tu desava, nakon nekog vremena zakuca masina. Najgore je sto kad krene masina da radi sve izgleda perfektno, temperature dobre, khash odlican i samo cvrc, zakuca se i nece da mrdne, posle toga nece ni da se oporavi smos, moram nov da nabacujem na flesku.

Ja sam se zezao sa SMOS i BAMT cela 3 dana. Probao razne verzije i probao na raznim fleš memorijama. Čak i kada sam naterao da radi, prekidala je kopanje nakon određenog vremena. Prosto ne radi na svim računarima. Na kraju mi je pukao film, otišao sam u prodavnicu i kupio nov HDD, podesio sve za 3 sata i rešio problem. HDD je otplaćen za par dana kopanja i problem rešen. Da sam samo odmah tako uradio pre nego što sam izgubio živce i vreme koje je bilo izuzetno isplativo za kopanje...

Ja sam se zezao sa SMOS i BAMT cela 3 dana. Probao razne verzije i probao na raznim fleš memorijama. Čak i kada sam naterao da radi, prekidala je kopanje nakon određenog vremena. Prosto ne radi na svim računarima. Na kraju mi je pukao film, otišao sam u prodavnicu i kupio nov HDD, podesio sve za 3 sata i rešio problem. HDD je otplaćen za par dana kopanja i problem rešen. Da sam samo odmah tako uradio pre nego što sam izgubio živce i vreme koje je bilo izuzetno isplativo za kopanje...

Ma nije mi problem investicija za hard disk, kupio bih 5 hard diskova samo da to radi kako treba, preko windowsa jedino guiminer znam da koristim :D. Navikao sam na ovaj smos i sad mi se ne menja. Sa 7950/R9 280x kartama nemam nikakvih problema. 7 dana se maltretiram da osposobim ovaj rig sa 270-icama, sve zivce sam pogubio.

Nazad
Vrh Dno