Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

Meni ni na coldreboot nece da restartuje sistem. Ostane ovako kako je slobodnium opisao.

To sam probao na 1.2 i 1.3 smos. Na bamptu takodje ne funkcionise coldreboot ali funkcionise reboot preko remote desktop-a.

Meni ni na coldreboot nece da restartuje sistem. Ostane ovako kako je slobodnium opisao.

To sam probao na 1.2 i 1.3 smos. Na bamptu takodje ne funkcionise coldreboot ali funkcionise reboot preko remote desktop-a.

Ja ljudi ne znam sta ste vi instalirali, kao da koristimo razlicite sisteme. Jel preko puttyja kucate coldreboot,kada se ulogujete na masinu?

Da da, preko putty-a. Kucam coldreboot, par sekundi ostane konektovan i onda se diskonektuje.
Masina radi, blinkaju lampice lan-a i flesa, svi se ventovi vrte i to je to. Tako stoji i po nekoliko sati (testirao sam ga bas da vidim dokle ce).

Ne mogu da se konektujem na putty ponovo.

Da da, preko putty-a. Kucam coldreboot, par sekundi ostane konektovan i onda se diskonektuje.
Masina radi, blinkaju lampice lan-a i flesa, svi se ventovi vrte i to je to. Tako stoji i po nekoliko sati (testirao sam ga bas da vidim dokle ce).

Ne mogu da se konektujem na putty ponovo.

Iscimaj singericu da vidi sta je problem preko teamviewera kad bude imao vremena. U stvari cimajte svi singericu da vam namesta masine, ima on mnogo vremena :D.

Ne moze teamwiewer kod mene, nema konekcije kad ga pokrenem iz smos-a.

Nema veze, za sad mi rig radi stabilno sa cholass-ovim bios-om i podesavanjima.

Nisam obracao paznju, i sad se spustim da uhvatim nesto ispod stola, kad cujem kuler, prvo na nekih 30% obrtaja i onda odjednom kao da ode na 100% i tako par puta, poghledam preko weba, pise temp 68 (target 70) i fan na 19%, poslije par sekundi fan na 69%, pa se spusti i onda miruje neko vrijeme, pa opet u krug, wtf?

Mogao bi neki update na prvoj strani da se uradi jer ja ovde vise ne mogu da povatam sta treba uraditi sa novom instalacijom ...

@izzy

Da nemas neki sw kojim si regulisao vent? AB i Trixx imaju te opcije, da podesis krivu ventilatora u odnosu na temperaturu. Na to mi lici po opisu.

Nisam obracao paznju, i sad se spustim da uhvatim nesto ispod stola, kad cujem kuler, prvo na nekih 30% obrtaja i onda odjednom kao da ode na 100% i tako par puta, poghledam preko weba, pise temp 68 (target 70) i fan na 19%, poslije par sekundi fan na 69%, pa se spusti i onda miruje neko vrijeme, pa opet u krug, wtf?

To ti je "feature" cgminer-a. Ako ti ne odgovara stavi auto-fan 0. Onda ce drajver da regulise ventilatore umesto cgminer-a.

Ma to je preko smosa, nemam nista instalirano tamo, restartovao sam rig i za sad je sve ok.
Inace je temp target 70...

kada dodje do prekida neta na par minuta na primer, smos mi se skroz slesi, moram da restartujem masinu da bi nastavila da kopa. jel moguce da je to tako lose reseno u bamtu?

Meni npr. ne radi ovaj vert update, ili to mozda ima veze sto sam i keccak instalirao?

moze neki kofig za ovaj keccak za smos? ne mogu da podesim da mi radi uvek greska neka
Error: clSetKernelArg of all params failed.

VeljaNS

treba da promeniš u configu kernel umesto scrypt na keccak, i keccak true, umesto scrypt true.

A izzy, vert sigurno radi. Ja sam ga testirao nekoliko puta kada sam pravio skriptu. Reci mi šta je tačno problem? Treba da ga pokreneš sam, ne menja on cgminer za vert. :)

stavio sam kernel, ali nisam keccak na true, fala sad cu to da probam :)

e radi radi! hvala! nego reci mi, sta ce se desiti sad, kad on bude u 3 sata hteo da se prebaci na ltcrabbit da tebi dodeli tih 1% donacije? posto koliko sam skontao ovaj keccak miner se nece sam startovati posle..
preko weba ne moze da se startuje jel ..

Napravim sutra upgrade da gasi vert i startujeNe znam ni sam šta će biti. Nisam o tome razmišljao. Napravim sutra upgrade da gasi vert i startuje-gasi. :)-gasi. :)
Mislim razmišljao sam, lai nisam uzimao u obzir da će puno ljudi majnovati vert.

malo sam popio, pa ovo izgleda čudno kada čitate :D

Poslednja izmena:
haha :)
ajde napravi dugmice na webu za vert, i neko podesavanje za autostart ne bi bilo lose!

Smos mi sam staje sa radom, ono sam od sebe vec 3 put u dva dana, bez ikakvog povoda... WAT?

Smos mi sam staje sa radom, ono sam od sebe vec 3 put u dva dana, bez ikakvog povoda... WAT?

Moras da potpuno ugasis masinu pa upalis?

Koliki su ti klokovi i koji smos koristis?

Meni je pucao isto tako skoro svaku noc, instalirao sam smos 1.2 sa starijim drajverima i spustio memoriju na 1250. Evo skoro 4. dan od kako kopa bez pucanja...

inace target-temp apsolutno ne radi na ovom keccak mineru, izgorese mi gpuovi..

Moras da potpuno ugasis masinu pa upalis?

Koliki su ti klokovi i koji smos koristis?

Meni je pucao isto tako skoro svaku noc, instalirao sam smos 1.2 sa starijim drajverima i spustio memoriju na 1250. Evo skoro 4. dan od kako kopa bez pucanja...
Klokovi standardni za moje 7850 1050/1250, tako rade pola godine vec, nije do klokova, jednostavno pukne i samo moze restart riga. 1.3 smos je u pitanju i evo od sinocnjeg posta do sad puk'o dva puta vec, probacu kad budem imao vremena 1.2, ali ovo je previse...

e i meni se desilo da samo stane majning, udjem preko ssh-a i pustim ga ponovo i radi. prilicno je nestabilno..

Nazad
Vrh Dno