Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Napravis adapter da ne bude sa 2molex na 6pin nego 1molex na 6pin. Lepo sve zalemis i ne mislis.

Misliš da je to bolje rešenje? Trebam da povežem 4 karte na dva ovakva napajanja. Svaka karta ima po 2x6-pin (ukupno 4x6-pin i za 4x2xMolex-na-6pin adapter), a potrebna su mi još 4 Molex da bih napajao i PCIE kablove.

Poslednja izmena:
radilo mi ok i bez HW sa onim podesavanjima, elem sam sledeca situacija
izbacio sam jednu (bile su dve asus 270x dc2t) i ubacim jednu 280x dc2t
tako da sada imam 1x270x i 1x280x dc2t
ali mislim da neide bas kako bi trebalo, realno trebalo bi min 1100KHs da daje a daje oko 950KHs i manje :(

podesavanja u configu

"intensity" : "13,18",
"vectors" : "1,1",
"worksize" : "256,256",
"kernel" : "scrypt,scrypt",
"lookup-gap" : "2,2",
"thread-concurrency" : "8192,15508",
"auto-fan" :true,
"gpu-fan" : "20-90,20-90",
"gpu-memclock" : "1500,1460",
"gpu-engine" : "1030,1040",
"gpu-memdiff" : "0,0",
"gpu-powertune" : "20,20",
"gpu-threads" : "1",
"gpu-vddc" : "0.000,0.000",

daje 945KHs WU 717 :( R:0 HW:0

gde greshim ? :(

280x je u slotu a 270x u poslednjem sa extenderom

Poslednja izmena:
gpu threads treba da je 2 za 280x i tako nećeš moći zajedno da ih teraš. poseban cgminer za svaku pokreni.

a gpu-threads nece da primi dva atributa ?
tipa

"gpu-threads" : "2,1",

probacu potrazicu sad koji bese atribut za odabir kartice pa cu kreirati dva foldera sa cgminer i razlicitim config cini mi se bese -d 0 i -d 1 ili tako nesto
videcu proguglacu

a gpu-threads nece da primi dva atributa ?
tipa

"gpu-threads" : "2,1",

probacu potrazicu sad koji bese atribut za odabir kartice pa cu kreirati dva foldera sa cgminer i razlicitim config cini mi se bese -d 0 i -d 1 ili tako nesto
videcu proguglacu

Ako ne uspeš preko cgminera uzmi GUiminer scrypt, on radi sa svakom kartom ponaosob...

ne trebaju ti ni 2 foldera, samo 2 bat fajla
da, jednu zoveš -d 0 drugu -d 1. obično je slot -d 0 ali proveri sa -d n (startuješ miner samo sa tim parametrom)
iako koristiš samo jednu kartu u batu moraćeš da pišeš parametre za obe u oba fajla.

khmmm nisam uspeo m, tj prvi konfig za 280x nesto kanda nece tj baca 540
a drugi za 270x radi ok baca preko 400 :(
a sa guiminer scrypt baca oko 280x oko 700 a ova druga 270x oko 410
drazi mi cgminer ali me zeza pritom kako da u startup ubacim dva guiminerscrypt tj da za svaku karticu pokrenem po jedan sa ispravnim konfigom ili se to drugacije radi ?

ufff
nije mi bas ni ovo sa gui :(
anyhelp za cgminer kako ?
napravio sam dva bata i configu turio u jedan ali za 280x onda opet baca 540 :(
nesto zeza
Pogledajte prilog 134316

Poslednja izmena:
khmmm nisam uspeo m, tj prvi konfig za 280x nesto kanda nece tj baca 540
a drugi za 270x radi ok baca preko 400 :(
a sa guiminer scrypt baca oko 280x oko 700 a ova druga 270x oko 410
drazi mi cgminer ali me zeza pritom kako da u startup ubacim dva guiminerscrypt tj da za svaku karticu pokrenem po jedan sa ispravnim konfigom ili se to drugacije radi ?

Otvoris guiminer, file>new miner>new cg miner (daj mu naziv r280x) unesi podesavanja, ponovi istu proceduru i upisi r270x unesi podesavanja, idi na view>show summary klikni na start i cepaj.

MSI R9 270X GAMING, R9270X, 2GB DDR5

ili

ASUS AMD Radeon R9270X-DC2T-2GD5

I koliko njih smijem da zakacim na Chieftec BPS-850C2?

Nemam vremena da jurim postove jer me dobavljac ceka da mu javim.

Hvala.

oket radi ovako kako si napisao i daje tu 1.1MH koliko bi i trebalo
HVALA!

prvi bat

cgminer --scrypt -d 0 --thread-concurrency 8192,15508 -g 2 -I 13,19 -w 256 --gpu-engine 1030,1040 --gpu-memclock 1500,1460 --lookup-gap 2 --no-submit-stale

drugi bat

cgminer --scrypt -d 1 --thread-concurrency 8192,15508 -g 1 -I 13,19 -w 256 --gpu-engine 1030,1040 --gpu-memclock 1500,1460 --lookup-gap 2 --no-submit-stale

obrišeš bin fajlove, pokreneš jedan, sačekaš, obrišeš bin fajlove, pokreneš drugi.

EDIT: nema veze već si rešio dok sam kucao :)

jesam resio ali sa guiminerom ali mi drazi cgminer pa cu probati sa ovim podesavanjima koje si mi poslao za njega vise bih voleo to da namestim :)

@Uros
mislim da je se mighty ili vec neko zalio na MSI gaming da je 'losh' e sad sta tacno i kako ne znam, znam da su ovi ASUS sasvim ok ako jurish 410KHs a ne nekih 450-460KHs na kojima nesto nisu stabilni bar nisu bili kod mene ;( inace rade kao svajcarac na 410KH :)

Pa ok je i 410, ja sam tako i racunao 410-430 max. ***, ispaljen sam za 280x sad se moram vaditi

Pozdrav,

Koji mining kalkulator daje najtacnije podatke kopanja za LTC, ima ih na tone na netu, al svi drugacije izbacuju... Razmisljam da pocnem da se bavim kopanjem i imam u planu za pocetak da uzmem 4x280x grafike, to bi bilo oko 3.000 kh/s... Pa me interesuje koliko bi ta konfiguracija mogla dnevno da iskopa LTC (sa diff-om na danasnji dan)... Znaci cisto kopanje LTC, ne okpanje drugih valuta pa prebacivanje...

jesam resio ali sa guiminerom ali mi drazi cgminer pa cu probati sa ovim podesavanjima koje si mi poslao za njega vise bih voleo to da namestim :)

@Uros
mislim da je se mighty ili vec neko zalio na MSI gaming da je 'losh' e sad sta tacno i kako ne znam, znam da su ovi ASUS sasvim ok ako jurish 410KHs a ne nekih 450-460KHs na kojima nesto nisu stabilni bar nisu bili kod mene ;( inace rade kao svajcarac na 410KH :)

veljaNS ima više komada komada msi r9 270 i kaže da mu bacaju 480. Ja jednostavno imam loš primerak MSI 270 Gaming-a, 405KH/s na 1000/1400, sve preko toga neće.
Al ne žalim se, makar je hladna i na malom broju obrtaja, biće mi to lepa kartica za igrice kad završi svoju karijeru u rudniku :)

PS, poručih jednu kontrukciju za rig od Dimketa, za vikend ću prepakovati, baš da vidim razlike u temperaturi o odnosu na klasično kućište sa otvorenom stranicom.

Poslednja izmena:
veljaNS ima više komada komada msi r9 270 i kaže da mu bacaju 480. Ja jednostavno imam loš primerak MSI 270 Gaming-a, 405KH/s na 1000/1400, sve preko toga neće.
Al ne žalim se, makar je hladna i na malom broju obrtaja, biće mi to lepa kartica za igrice kad završi svoju karijeru u rudniku :)

PS, poručih jednu kontrukciju za rig od Dimketa, za vikend ću prepakovati, baš da vidim razlike u temperaturi o odnosu na klasično kućište sa otvorenom stranicom.

Rigovi su predobri, cvrsti, mogu se lako modifikovati, recimo zeznuo sam juce extender i usled nedostatka istog skinuo sam jednu stranicu riga i uglavio jednu grafiku u slot na ploci bez problema. Spustice ti znacajno temperature grafickih karti. 4 karte staju bez problema. Jako su prakticni....

Ala sam ih nahvalio, ko da ih ja prodajem :D.

Dajte sliku tih rigova ako ima.
@Mighty
Da nemas info mozda koja je potrosnja tvojih 270 msi-eva? Imam 850 Chieftec pa ne znam smijem li 4 nakaciti sa spustenim naponima?

Imate slike, potražite ih.

Kačili su skoro svi, Paradigma, Mirza, Nešić (čuvena stolica :-devil-:), ...

uf pa svi znamo kako 'dobro' radi Search na ovom forumu :(

Postavicu ja sliku kasnije....
@Uros mozes provereno da stavis 4 270-ce na to napajanje, jos ako ih undervoltujes ne trose vise od 150w svaka....

Poslednja izmena:
Pa pre koju stranu je neko postavio link do oglasa sa tim rigovima. Tako sam i ja danas video o čemu se radi. :)

@Uros

Meni su 270 bez X bolje. Musicave jesu ali kada se namjeste 440KH/s laganica.
Sada mi zao sto nisam pravio rigove sa 270 kada sam ih mogao uzimati na sepete :)

Rigovi su predobri, cvrsti, mogu se lako modifikovati, recimo zeznuo sam juce extender i usled nedostatka istog skinuo sam jednu stranicu riga i uglavio jednu grafiku u slot na ploci bez problema. Spustice ti znacajno temperature grafickih karti. 4 karte staju bez problema. Jako su prakticni....

Ala sam ih nahvalio, ko da ih ja prodajem :D.

Ja u fazi narucivanja :)
Vjerovatno ce mi stici busom, razmontiran.
Nemam vremena da pravim, rig je super.

Evo ovde slike:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?319955-Rig-kuciste-za-mining

Poslednja izmena:
Ja sam asus 270x dc2t bez problema gurao 480khs, stim sto se grejale vise za moj ukus. Na 450khs pri 1020/1500 temp su oko 68C i mislim da je to sasvim ok da se tako drze. Naravno obavezan je update biosa sa njihovog sajta jer on povecava znacajno hash rate.

Postavicu ja sliku kasnije....
@Uros mozes provereno da stavis 4 270-ce na to napajanje, jos ako ih undervoltujes ne trose vise od 150w svaka....

Hvala.

Ja sam asus 270x dc2t bez problema gurao 480khs, stim sto se grejale vise za moj ukus. Na 450khs pri 1020/1500 temp su oko 68C i mislim da je to sasvim ok da se tako drze. Naravno obavezan je update biosa sa njihovog sajta jer on povecava znacajno hash rate.

To je odlicno. Hvala za info.

Vrh Dno