Šta je novo?

Thief 4

Meni vise lici da ovde treba da clanovi foruma ukapiraju koje su igre za njih a koje nisu i da ne pokusavaju da opravdavaju argumente zasto igre koje nisu za njih treba da bude napravljene drugacije kako bi njima odgovarale.

Ne morate bre ljudi da igrate svaku igru i nije uopste potrebno da je u vasoj mogucnost da predjete svaku igru i da umete da igrate svaku igru. Kao sto nismo svi olimpijski trijatlonci nismo ni svi u mogucnosti da igramo sve vrste i zanrove igara.

Ja licno ne podnosim 3P igre kao sto je Mafija, bilo kakve Action-adventure igre sa skakanjem Prince of Persia, Tomb raider AC i sunjalice tipa Thief, Splinter Cell itd.
Al zato takodje ne idem po temama za te igre i pricam kako ne valja 3P perspektiva, akcenat na skakanju ili sunjanju.

Igre nija za mene i meni je to ok. Odem igram RPG, RTS, potezne strategije, FPS itd. i tamo prosipam pamet ako imam nesto da kazem.

Poslednja izmena:
Ovdje su pojedini poceli da haluciniraju. Pocinju da im se prividjaju nekakvi "PRO" igraci i sta sve ne. Gdje ste vi te komplekse nabacili da mi je znati, ko vas je to maltretirao dok ste bili mali?! :d
Nije ovo mjesto za lijecenje frustracija i kompleksa, malo ste pobrkali loncice.

Ne znam koliko imaš godina, ali deluje kao da je veoma mala brojka u pitanju.

Svi ostali nemaju pojma, haluciniraju i svi su redom budale, samo ste ti i još par sličnih pojedinaca na forumu uvek u pravu u vezi svega.

Molim te da ubuduće zanemariš postove nas grešnika i *****a koji se usuđuju da pored tebe napišu bilo šta na ovom forumu i u ovoj temi, jer ti uvek i svakoga tako fino i diskretno poklopiš argumentima, svaka ti čast.

Tebi lično izgleda nema pomoći. Ali da se ne bi nastavljali, za sve si u pravu. Oprosti mi ako sam te bilo čime uvredio, ja te lično ne bih više zadržavao...

Meni vise lici da ovde treba da clanovi foruma ukapiraju koje su igre za njih a koje nisu i da ne pokusavaju da opravdavaju argumente zasto igre koje nisu za njih treba da bude napravljene drugacije kako bi njima odgovarale.

Al zato takodje ne idem po temama za te igre i pricam kako ne valja 3P perspektiva, akcenat na skakanju ili sunjanju.

Igre nija za mene i meni je to ok. Odem igram RPG, RTS, potezne strategije, FPS itd. i tamo prosipam pamet ako imam nesto da kazem.

Bravo!

Ovde je poenta samo koliko treba pomoći današnjem igraču ili ne, a tu mislim da je najbolje rešenje da sva ta pomagala postoje, ali i da sva mogu da se isključe, pa nek' igra kako ko voli.

Neki su klinci, neki su lenji, a neki jednostavno nemaju više vremena ni živaca dok su bili klinci kada se igralo bez svih tih stvari, samo je pitanje da li developeri mogu lepo da optimizuju ai i sve šta treba za sve te varijante, jer dosta igara danas uopšte nema lepo izbalansiranu težinu. Neke su veštački teške i frustriraju, a neke su preterano lake i na najvećoj težini.

Isto kao što je nekada često frustriralo u starim P&C avanturama kada ne možeš nikako da ubodeš taj jedini piksel kako bi ti se hajlajtovalo to što treba, isto tako i sada frustriraju i veštački teške stvari, ali i potpuni *****izam, kao ovde što Garet strelom gasi lampione bez greške s vodenim strelama ili kad pogodi one merdevine, pa se one slupaju dole, a to niko nije čuo.

Maltene sam uveren da njih niko neće čuti i na najvećoj težini, što je *****no, ali zato će te videti u mraku s tri kilometara kao u far cry 2.

Nijedna krajnjost ne valja, već samo savršen balans u kom god nivou težine.

Samo da kazem da sam kompletno presao prosli deo Thief-a...
imam potpuno pravo da ako mi se svidja nesto sto je ubaceno u igru, sto drugi kude, to i kazem... toliko.

Isto kao što je nekada često frustriralo u starim P&C avanturama kada ne možeš nikako da ubodeš taj jedini piksel kako bi ti se hajlajtovalo to što treba

upravo na takve stvari mislim i sve vreme pricam... te neke *****ske stvari i treba olaksati... te stvari koje niko normalan ne voli da radi.

Maltene sam uveren da njih niko neće čuti i na najvećoj težini, što je *****no, ali zato će te videti u mraku s tri kilometara kao u far cry 2.

da, isto ****** kao sa recimo Splinter Cell serijalom, te sijaju one 3 lampice na glavi, i to kao satro niko ne vidi u mraku...

Molim te da ubuduće zanemariš postove nas grešnika i *****a koji se usuđuju da pored tebe napišu bilo šta na ovom forumu i u ovoj temi, jer ti uvek i svakoga tako fino i diskretno poklopiš argumentima, svaka ti čast.

Hvala ti.:) Zao mi je sto si se i ti nasao prozvanim u mojim porukama, sto je Ok. makar sada znam sa kakvim sve likovima ovdje mogu ili ne mogu da razmjenjujem misljenja. Sa vama koji ne volite da citate jer je to praistorijski, sa vama kojima su Baldur's Gate, Planescape Torment i ostali legendarni RPGovi ******, nemam sta da raspravljam. Vi ste jednostavno neka vrsta kvazi gejmera koja samo cita budalastine na chatu u nekom tamo Combat Armsu ili se prepucava sa klincima u Counter Strikeu. To je ono sto jedino citate... Iako monitor nije predvijen za citanje taksta. :D
Tako vam je i ovje ponasanje i nastup, odmah krecu te fore "koliko ti imas godina, ja sam stariji od tebe, dodji da te preslisam, ja sam odigrao vise igrica od tebe"... I ostale nebuloze koje su karakteristicne za takve likove. Pravi ste za Farme.

Poslednja izmena:
Hvala ti.:) Zao mi je sto si se i ti nasao prozvanim u mojim porukama, sto je Ok. makar sada znam sa kakvim sve likovima ovdje mogu ili ne mogu da razmjenjujem misljenja. Sa vama koji ne volite da citate jer je to praistorijski, sa vama kojima su Baldur's Gate, Planescape Torment i ostali legendarni RPGovi ******, nemam sta da raspravljam. Vi ste jednostavno neka vrsta kvazi gejmera koja samo cita budalastine na chatu u nekom tamo Combat Armsu ili se prepucava sa klincima u Counter Strikeu. To je ono sto jedino citate... Iako monitor nije predvijen za citanje taksta. :D
Tako vam je i ovje ponasanje i nastup, odmah krecu te fore "koliko ti imas godina, ja sam stariji od tebe, dodji da te preslisam, ja sam odigrao vise igrica od tebe"... I ostale nebuloze koje su karakteristicne za takve likove. Pravi ste za Farme.

:wall:

Čudi me da do sada nisi banovan, a mnogi jesu koji su mala deca za tebe po količini trolovanja na ovom forumu.

Nemoj da se ljutiš, ali to je moje mišljenje, preterano generalizuješ stvari i uzdižeš sebe spuštanjem drugih i sve koji ne dele tvoje mišljenje trpaš u isti koš i vređaš.

Što se mene tiče, moj ego nije povređen, ne brini se. Ali zaista bih ti najdobronamernije savetovao da ne prozivaš sve koji nisu ti, jer maltene svaka tema u kojoj počneš aktivnije da učestvuješ polako počinje da liči na cirkus, a mislim da se i drugi slažu da većina ne bi trebalo da budu taoci pojedinaca na ovom forumu.

Cela ova diskusija je trebalo da se završi sa tvojim mišljenjem iznetim u jedan-dva posta, pa da pustiš i druge da iznesu svoje, a ne da se raspravljaš do besvesti i prozivaš sve redom na veoma prizeman način... da li takvim ponašanjem prikrivaš neke sopstvene nesigurnosti ili ne, u to ne želim da ulazim. Ne želim ništa da tvrdim niti da te uvredim, jer te ne poznajem, samo pokušavam nešto dobronamerno da ti kažem, ali ako ne shvatiš sada, nadam se da nekad ipak hoćeš.

Čini mi se da u celoj ovoj diskustiji nisam primetio da se iko osim tebe hvalio da je ovo ili ono, ali ako grešim, izvinjavam se svima na pogrešno stečenim utiscima.

Sada zaista više ne bih da te zadržavam, iako sam to napisao u prošlom postu, ali hteo sam da pokušam još jednom da ti ukažem na ono što smatram pogrešnim stavom... najdobronamernije.

Poslednja izmena:
Za raspravu/svadju je potrebno dvoje. Ne razumem sto njega cimate da je hejter ili sta vec i kako vam smeta kad se pecate na njegove komentare. Ovde je resenje ili da ga iskulirate ili da se raspravljate i ubedjujete sa njim. U prvom slucaju problema nema jer je to njegov licni stav u drugom ste 50% problema vi a 50% on. Ja takodje mislim da u Thiefu ne treba da bude nikakvih pomagala koji nisu bili zastupljeni u prethodnim delovima i da interfejs treba da bude sto minimalniji. E sad da li neko misli da treba da ima ili ne me uopste ne tangira niti cu da se raspravljam. Svako voli da igra igru na svoj nacin i to je to...

Pogrijesio sam i ja, kao sto napisa' kobajasi jedna divje poruke i dovoljno je. Meni je samo problem sto kada nesto napisem u vecini slucajeva pogodim u srz, onda se odredjeni forumasi pronadju prozvanim i uvdrijede se sto sam ja napisao istinu.

Upravo igram Thief 2, treca misija, skroz sam zaboravio da je igra u nekim momentima prava hororcina. Nevjerovatni zvucni efekti!
http://youtu.be/yKO4NMzZhaI?t=3m30s

Za raspravu/svadju je potrebno dvoje. Ne razumem sto njega cimate da je hejter ili sta vec i kako vam smeta kad se pecate na njegove komentare. Ovde je resenje ili da ga iskulirate ili da se raspravljate i ubedjujete sa njim. U prvom slucaju problema nema jer je to njegov licni stav u drugom ste 50% problema vi a 50% on.

U potpunosti se slažem, ali ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju u temama u kojima postane ovoliko "aktivan" i uveren da on jedini poznaje apsolutnu istinu i soli svima ostalima pamet... pa ne moramo baš u svakoj temi da budemo taoci takvih ljudi, gde i ignorisanje često ne pomaže (godinama sam ignorisao takve stvari, ali nešto nisam primetio ikakve rezultate).

Samo što se ne bih složio o podeli 50:50, jer je samo jedna strana koristila izuzetno prizeman i uvredljiv način diskusije, ali to je opet samo moje lično mišljenje.

Imao sam isključivo dobru nameru, a ne želju da se raspravljam ili natežem s bilo kim, ali izgleda da ne vredi, tako da odustajem...

Bilo bi lepo kad bi svako mogao da iznese svoje mišljenje, a da ne dolazi do ovakvog konflikta i prozivki, ali izgleda da sam još uvek previše optimističan (naivan) po pitanju nekih stvari,

Poslednja izmena:
Mene samo cudi kako tako nisi odreagovao i na prosloj strani?! Ali dobro, to je sada proslost... 'Ocemo sada da se okrenemo ka temi i da cekamo neke nove kritike novinara?! :)

:wall:

Čudi me da do sada nisi banovan, a mnogi jesu koji su mala deca za tebe po količini trolovanja na ovom forumu.

Nemoj da se ljutiš, ali to je moje mišljenje, preterano generalizuješ stvari i uzdižeš sebe spuštanjem drugih i sve koji ne dele tvoje mišljenje trpaš u isti koš i vređaš.

Što se mene tiče, moj ego nije povređen, ne brini se. Ali zaista bih ti najdobronamernije savetovao da ne prozivaš sve koji nisu ti, jer maltene svaka tema u kojoj počneš aktivnije da učestvuješ polako počinje da liči na cirkus, a mislim da se i drugi slažu da većina ne bi trebalo da budu taoci pojedinaca na ovom forumu.

Cela ova diskusija je trebalo da se završi sa tvojim mišljenjem iznetim u jedan-dva posta, pa da pustiš i druge da iznesu svoje, a ne da se raspravljaš do besvesti i prozivaš sve redom na veoma prizeman način... da li takvim ponašanjem prikrivaš neke sopstvene nesigurnosti ili ne, u to ne želim da ulazim. Ne želim ništa da tvrdim niti da te uvredim, jer te ne poznajem, samo pokušavam nešto dobronamerno da ti kažem, ali ako ne shvatiš sada, nadam se da nekad ipak hoćeš.

Čini mi se da u celoj ovoj diskustiji nisam primetio da se iko osim tebe hvalio da je ovo ili ono, ali ako grešim, izvinjavam se svima na pogrešno stečenim utiscima.

Sada zaista više ne bih da te zadržavam, iako sam to napisao u prošlom postu, ali hteo sam da pokušam još jednom da ti ukažem na ono što smatram pogrešnim stavom... najdobronamernije.

alal vera za sve sto si napisao - thumb up :)
ja zaista nisam ocekivao da na ovakvom sajtu, forumu, ovakvog renomea, naletim na toliko trolova, koje bi pre ocekivao na nekim neozbiljnijim forumima, a za divno cudo, tamo ih retko ima, a ovde mnogo vise nego sto sam ocekivao, a nisam ocekivao nijednog.
zao mi je sto sad dolivam ulje na vatru, kad se situacija smirila, ali morao sam ovo da kazem.

Zaista je neverovatno do koje mere će biti moguće fino podesiti gejmplej.
E, ovo je način da se napravi igra koja može zadovoljiti potpuno različite sorte igrača!

Ova podešavanja su prava stvar, ovako nešto sam ja baš priželjkivao da odrade da lepo mogu neke gluposti da isključim.

Biće ovo prilično dobra igra, samo da nema bagova i lošu optimizaciju.

Svaka cast za podesavanja, retko gde ima "custom" varijanta pored onih generickih i to pozdravljam. Taman da svako igra thief-a onako kako voli.

Kad smo vec kod kritika.

Making my way into a foundry, through what looked like the game's first major location, I wasn't presented with a large building that might offer multiple routes of entry depending on the tools I used, but instead I found myself first navigating through a distinct entrance area, before then moving through different parts of the interior, one after another, in a manner that felt much more guided and, at times, even dictated.

I'm not sure the new Thief is going to be a game about subtlety or one that will need such a careful ear. It feels faster and fiercer, but also smaller, something that could appeal to more action-oriented players and which isn't likely to sit comfortably with fans of the old series. That doesn't mean that it can't succeed on its own merits, but it doesn't give the impression of a game that presents the freedom of its forefathers.

Ovo je sa Eurogamer previewa i 4 sata igranja.

Ovo je sa Eurogamer previewa i 4 sata igranja.
Našao si jedan manje pozitivan preview, nasuprot bezbroj onih koji su igrom oduševljeni.
Destructoid piše ovo:
http://www.destructoid.com/preview-the-first-four-hours-of-thief-269451.phtml
Well, after spending about 4 hours playing this new take on the series at a media press event; I can safely say that I came away quite impressed with what Eidos Montreal have in store. The scope and adaptive take on stealth is dense and complex, and even may impress those who wrote off this new take on a classic series.

Ma mogu da se odusevljavaju svi koliko god hoce, mene nema sanase da obmanu sa tim jeftinim marketinskim potezima. Zasto bih bilo kome vjerovao, posebno tim paljevinama sto se odusevljavaju?!:trust:

Ma mogu da se odusevljavaju svi koliko god hoce, mene nema sanase da obmanu sa tim jeftinim marketinskim potezima. Zasto bih bilo kome vjerovao, posebno tim paljevinama sto se odusevljavaju?!:trust:

Što bi te obmanjivali, ne moraš ni da igraš a i ako hoćeš, skini pirata. Ništa te ne košta...

Našao si jedan manje pozitivan preview, nasuprot bezbroj onih koji su igrom oduševljeni.
Destructoid piše ovo:
http://www.destructoid.com/preview-the-first-four-hours-of-thief-269451.phtml

Nasao sam preview koji opisuje stvari onakvim kakve jesu i dotice se onog bitnog.

Ovdje imas opis igre od covjeka koji nikad nije igrao Thief, a sebe naziva hardcore stealth gamerom? I imas opis fana Thief serijala.

http://www.rocketchainsaw.com.au/thief-preview-40004/

The verdict? There’s a lot of sneaking and thievery, but I’m not entirely confident Thief is the Thief fans will expect.

Nasao sam preview koji opisuje stvari onakvim kakve jesu i dotice se onog bitnog.
A ti znaš kako stvari stoje, iako igru još uvek igrao nisi?:)

Taj Eurogamer je jedna parodija. Već neko vreme su ozloglašeni po tome što često loše ocenjuju vrhunske naslove, time pokušavajući da povećaju posećenost svog sajta.
Govorimo o sajtu koji je svojevremeno Mafiji dao ovakvu ocenu:
http://www.eurogamer.net/articles/r_mafia

Gledajte kakav je ugled sajta čije tekstove citirate, kakvi su raniji tekstovi autora nekog previewa i stiče li se utisak da zaista zna nešto o određenom serijalu ili žanru. Nemojte verovati svakakvim glupostima.

stvarno se izblamira eurogamer sa mafiom , niko normalan mu nije dao ispod 8 a oni 4/10 :p

A ti znaš kako stvari stoje, iako igru još uvek igrao nisi?:)

Taj Eurogamer je jedna parodija. Već neko vreme su ozloglašeni po tome što često loše ocenjuju vrhunske naslove, time pokušavajući da povećaju posećenost svog sajta.
Govorimo o sajtu koji je svojevremeno Mafiji dao ovakvu ocenu:
http://www.eurogamer.net/articles/r_mafia

Gledajte kakav je ugled sajta čije tekstove citirate, kakvi su raniji tekstovi autora nekog previewa i stiče li se utisak da zaista zna nešto o određenom serijalu ili žanru. Nemojte verovati svakakvim glupostima.

Pa isti taj Eurogamer je odvalio perfektnu ocjenu za retardirani Skyrim. Znaci isti moroni kao i na nekom drugom sajtu. Sta pricas ti!?

Ali ovaj lik sto je igrao Thief zna na sta treba obratiti paznju, i vidi se da je upozant sa prijasnjim naslovima.

Ugled?

A i ti očekuješ hardkor stealth gejmera na Rocket Chainsaw sajtu

Ne. Ali je lik to napisao? Mislim hardcore stealth gamer (naravno zvuci glupo) koji nije igrao najbolji stealth serijal?

Da je bar ovaj drugi to izjavio.

Ma mogu oni da kenyaju kolko hoce, kad i mi znamo da ce da opeglaju igru za 2 dana cim izadje za pc..;)

Ma mogu oni da kenyaju kolko hoce, kad i mi znamo da ce da opeglaju igru za 2 dana cim izadje za pc..;)
To je najsmešniji deo. Pljuju igru koju nisu ni igrali, a na kraju će je skinuti čim se pojavi na određenim sajtovima i svi sa velikim zadovoljstvom odigrati.

I sve je to subjektivni doživljaj, nekome može da bude igra smor živi a neko neće moći da se odvoji od ekrana.

Mislim hardcore stealth gamer (naravno zvuci glupo) koji nije igrao najbolji stealth serijal?

Vjerovao ili ne, sada neka se neko ljuti koliko god hoce, ali vecina ljudi koji hvale igru, koji su njome odusevljeni itd. su upravo takvi "hardcore stealth gameri". Ali bas rijetko ces igdje sresti nekoga ko je igrao Thiefa, u vemenu kada je i trebao da se odigra, da se odusevljava sa ovim nastavkom. Skoro svaki taj igrac ce se osvrnuti na sve one stvari koje ne pripadaju ovom serijalu. Cak sam negdje procitao da skoro niko nije ni igrao Thief u Eidos Montrealu prije nego su krenuli da rade na ovom nastavku. To su ti gameri iz 3D ere, gdje je najbitnije to da li je veliki broj poligona, da li ima shaders 4.0, teselaciju,...

Cak sam negdje procitao da skoro niko nije ni igrao Thief u Eidos Montrealu prije nego su krenuli da rade na ovom nastavku.
Širiš dezinformacije.
Mnogi od njih su fanovi Thiefa, veći od mene i tebe. Mnogo puta su u intervjuima govorili o starim igrama, priči, zajednici, modovima i fan-made ekspanzijama za stare igre...

Što se tiče toga da dosta gamera nije igralo Thief, treba shvatiti da je veliki broj gamera na zapadu bio i ostao console only... Recimo, kada ne NeoGAFu i GameFaqs neko otvori temu o najboljim stealth igrama, većina postova će pomenuti MGS ili Splinter Cell a u najboljem slučaju jedan u sto Thief. Kada neko otvori temu u starom Thiefu ona će nakupiti možda stranicu-dve komentara, a bilo koja relativno nepoznata console igra iz devedesetih daleko više.
Inače, na zvaničnom forumu nove igre se često pojave molbe za HD port Thief igara na moderne konzole, iako su te igre dostupne za male pare na PCu, i danas rade na bilo čemu. Jednostavno, većinu igrača na zapadu ne interesuje PC gaming.

Širiš dezinformacije.
Mnogi od njih su fanovi Thiefa, veći od mene i tebe. Mnogo puta su u intervjuima govorili o starim igrama, priči, zajednici, modovima i fan-made ekspanzijama za stare igre...

U nekom intervjuu je to bilo pomenuto, a i ne bi me zacudilo da su tokom razvojnog perioda zaposlili ljude koji zaista znaju sta je Thief i koji su mozda pokusali sad pred kraj da izvade situaciju. Tako mi bar sve ovo djeluje, jer su bukvalno pola godine od datuma izlaska poceli da uvidjaju na razne *****nosti.

To je i jeste najveci problem, igra je namijenjena ponajvise takvim gamerima. Zasto niko od tih multimilijarderskih kompanija ne skupi muda i uradi nesto sto ce ostati zauvijek upamceno u svijetu kompjuterskih igara?! AKo im je bitan profit, dovoljno je da takav proizvod dobro izreklamiraju, pa danas je i uvijek je bio marketing glavni. Zar moraju da prave takve kompromise i uvode bullet time u Thief igre, kako bi se dodvorili sto siroj publici?! To je za mene onaj najpodliji potez, kao kada hoces na jeftinu foru da zaradis pare.

Poslednja izmena:
To je najsmešniji deo. Pljuju igru koju nisu ni igrali, a na kraju će je skinuti čim se pojavi na određenim sajtovima i svi sa velikim zadovoljstvom odigrati.

Ti pljuvaci su natjerali da tako kazem developere da izbace gomilu gluposti iz igre, i da omoguce gameplay customizaciju. Ja sam jedan od tih pljuvaca, na Theif forumu naravno.

I naravno da cu je skinuti sa odredjenog sajta. Kupiti je sigurno necu jer to nece biti to.
Sa zadovoljstvom je necu sigurno odigrati kao niti 90% danasnjih naslova.

Nazad
Vrh Dno