meni ne deluje nista posebno, ali probacu je...
Naravno da će moći da se pređe bez upotrebe focusa, ali sigurno razmišljanjem a ne "nabadanjem" . Sigurno će dokazi biti razbacani po raznim dokumentima i knjigama u biblioteci, u njima ćemo verovatno naći odgovarajuće simbole a možda će deo zagonetke biti i da igrač na osnovu dokaza odgonetne njihovu kombinaciju. Focus je tu za one koji ne vole da koriste mozak.I ovo ce kao moci da se predje bez fokusa, ali nabadanjem. :smoke:
neki ljudi bas vole da igraju na praistorijski nacin...
Za takve stvari postoje mnogo bolja resenja nego da sijaju predmeti kao da imaju nekakvu auru oko sebe - sveti predmeti. Resenje je u minimalizmu Ui-a. Na primjer dovoljno je da se pojavi neki pokazatelj oko nisa da je to interaktivan objekat. U svakom slucaju, postoji nesto sto se zove citanje kvest loga. Ako je tu fino objasnjeno gdje i sta treba da se radi onda su svi ti vižni nepotrebni.
Danas izgleda ti kvazi igraci, koji to malo mozga sto imaju ne zele da naprezu previse, ne citaju kvest log, zele da im je sve automatizovano i nacrtano na ekranu, da im je sve servirano. Nema pucacine danas bez markera i cuda po ekranu. Evo da das nekom klincu od 15 godina, koji sebe smatra gejmerom, da predje prvi Half Life on ne bi bio u stanju to da predje do kraja bez da koristi neke sifre i uputstva sa neta. Garantujem to. Da ne pominjem mozda drugi dio Thief-a, tak tu bi se pogubili.
PS. Thief nikada nije bio za ljude koji nemaju strpljenja i koji hoce da predju igru za jedno popodne. Zato i uvodjenje takvih modernih gluposti kao sto su markeri, gledanje kroz zidove, billet time i slicno je nepotrebno u ovom zanru, to moze da prodje kod nekih brainless pucacina tipa COD, BF i ostalih klonova.
da, slazem se sa filipenkom...
neki ljudi bas vole da igraju na praistorijski nacin...
ja ne, nemam strpljenja, za sve sto mi sklanja fokus od same igre... dosadne delove i treba pojednostaviti...
Potpuno se slažem sa tobom. Međutim, šta ako je kvest log loš i tu nije fino objašnjeno šta treba da se radi? Ako se dobro sećam, nekada se dešavalo da smo remek-dela bataljivali zbog toga. Pada mi na pamet Morrowind, gde nismo dobili normalan quest log sve do ekspanzija, pa je 90% nas razočarano bataljivalo igranje toga. Takođe, puno ima do dizajna igre/nivoa/zahteva šta treba raditi. Ovde imamo dve stvari koje su u suštini neprirodni ekstremi - sa jedne strane, sijanje kesice koja se može odžepariti, naspram takve postavke da bez YouTube videa ili čitanja guide-ova verovatno dve trećine ljudi koji bi igrali igru ne bi ni provalilo kada, kako i koga mogu odžepariti. Nisam pametan...zato i kažem da ne znam šta bi bilo bolje, ako izuzmemo idealan slučaj, koji se ni neće ostvariti, ako je ikada i bio ostvaren.
Лепо уочено R0nIn…
razumem tvoj stav, ali trebas shvatiti da trebaju postojati i zabavne igre, koje ce ljude samo da zabave kad se vrate sa posla, skole itd...
The verdict? There’s a lot of sneaking and thievery, but I’m not entirely confident Thief is the Thief fans will expect.
No. Levels are tiny, and it's very obvious when the game is streaming in the next area and the previous one flushed from memory
The first thing you see in Thief is identical to the Bridge in Dishonored. Same hue, same buoys with white lights.
When you get spotted it blares Sherlock Holmes dubstep. (I'm not kidding)
(Any painted cut-scenes?) Didn't see any. Lots of in-engine third person cutscenes.
Sometimes the first-person camera rises into the sky to focus on an objective then zooms back to Garrett's eye. Its disorienting
Heaps. Crippled Burrick, Basso & Guinevere, Moira. You visit an abandoned Keeper library, Garrett mentions the Trickster. It's references for references sake though; no relation to the previous timelines
Nothing stellar. The main problem is that the writing is terrible. I'm kind of glad Stephen Russell isn't saying this stuff
They try to force emotions/motivations through Garrett that don't sync up with those of the player. It's also poorly presented with a complete lack of subtlety. There's one encounter with the Thief-taker General (bad guy) and the dialogue is all "Garrett, I'm gonna kill you, raaaargh"
Yep. There's nothing that even approaches Brosius tier dialogue. Ambient NPC barks in the hub are decent though
No moss arrows that I saw. Gas arrow is now "choke arrow"; broadheads can upgrade to armour piercing sawtooth arrows. Fire arrows can also be upgraded to "blast arrows" which explode pretty good
Other than that (closing doors), sound felt unimportant, except for bits where cracked glass was on the floor.
There are birds in cages that squawk if you disturb them, attracting a guard. Like a period-appropriate alarm. They were super cool
I got in a fight with a guard, I stood still, and he just stood still facing me for two minutes not attacking.
If you want a proper Thief experience I'd play the old ones. Thief: Deadly Shadows has the most comprehensive tutorial phase.
ne, sve si pogresno razumeo, kao da nisi citao moje postove.
preterao si...uopste nisam pricao, to sto si ti shvatio...
prvo uopste nisam pricao o tezini igre... svako ce nju namestiti u odnosu na svoj skill i ono sto zeli...
pricao sam o stvarima koje iritatno raditi u igrama, i one ne otezavaju igru u smislu tezine, vec je vestacki produzuju i izazivaju iritiranje, jer su totalne nebitne za samu igru, i nisu zabavne/zanimljive...
Shvatio sam ja tebe odlicno. Fino si napisao "pre sam imao strpljenja da igram tako lagano, sad vise nemam, samo da je casual, brzo,zabavno i jednostavno...".
E sada, ti pominjes neke iritantne stvari, tebi je iritantno sto moras da saslusas ili procitas dvije linije teksta koje ti objasnjavaju gdje treba da ides i sta treba da uradis.
Ako ti je citanje toliko "praistorijski" i iritantno, kao sto si prije napisao, kako imas zivaca da citas ove postove na forumu, kako mozes bilo sta da citas - pa monitor nije predvidjen za citanje. ("ne zelim i u 2014oj da citam text... monitor nije predvidjen za te stvari..."). :d
Ti zelis da ti je sve nacrtano na ekranu, da ti je uvijek ukljucena strelica ili marker, OK. onda jos ukljucis easy mod i to je to, brzlo, lagano, jednostavno... Igru prelazis za jedno popodne u to nema sumnje.![]()
amo sam konstatovao da su danasnji igraci lijeni, razmazeni i ne zele dupetom da mrdnu kako bi ****nu "igricu" presli. Ne kopate kanale i ne radite na nekoj gradjevini majku mu bozju.![]()
Sve u svemu, sve više mi se povraća od glumatanja hard kor gejmera na ovom forumu i konstantnog insistiranja da su samo oni u pravu, a tek od odgovora tipa, "pa nemoj da čitaš onda".
Ne prozivam nikoga, ali se nadam da neću morati da čitam ovakve stvari i u narednih koliko stranica, jer volim ovaj forum žielim što više korisnih stvari da pročitam i naučim nešto, da čujem različita mišljenja i da delim svoje, a ne neko natura svoje subjektivno mišljenje kao apsolutnu istinu i da pratim telenovele u temama koje me interesuju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari