Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kakav "original" titanium , ako je aplikacija deinstalirana ne može da ti nudi update na Store-u.
A može to i root explorer.

Deinstalirao je updates, sada je na starijim verzijama, iliti javlja mu da moze talk da apdejtuje na hangouts

Znam da misliš na Full verziju :)
Nego ja nisam skontao o čemu se radi dok telep nije odgovorio :d

Moja zabluda - to su sve aplikacije koje uobičajenim nacinom ne mogu da se deinstaliraju. :)

Kad smo tu, evo nesto na tu temu:

■ VESTI

Južna Koreja proteruje bloatware sa smartfona

Petak 24.1.2014 | 19:15Južna Koreja će od proizvođača telefona i operatora zatražiti da omoguće korisnicima smartfona opciju da sami obrišu saf softver koji oni stavljaju u telefon a koji niko zapravo ne želi.Beta/AP Photo/Richard Drew, FileMinistarstvo nauke i ostala nadležna tela doneli su odluku da od aprila svi proizvođači uređaja kao i operatori, moraju da dozvole korisnicima opciju da obrišu sav ugrađeni softver kako bi oslobodili prostor za skladištenje podataka.U izjavi je rečeno da je odluka bazirana na želji da se „ispravi abnormalna praksa koja koja samo izaziva neprilike i nelagodu korisnicima i stvara nepravedno takmičenje među kompanijama“.Bloatware je već dugo vremena problem za korisnike elektronskih uređaja. Porizvođači personalnih kompjutera već su godinama meta ismevanja zbog pravljenja nepotrebnog, nepoželjnog ili prosto iritantnog softvera koji ugrađuju u svoje mašine.Ova praksa je sada napravila prelaz i na mobilnu platformu gde je prostor za skladištenje izuzetno dragocen a veliki deo je na samom početku zauzet bloatwareom koji kompanije instaliraju.Kada ova odluka stupi na snagu u aprilu, samo će „potrebne“ aplikacije moći da ostanu nedirnute, uključujući Wi-Fi konektivnost i app prodavnicu. Svi drugi preinstalirani programi će biti nešto što korisnici mogu da obrišu ili da zadrže po sopstvenoj volji. 

Poslednja izmena:
Ne znam koji telefon imas ali u settings mozes da disable-ujes aplikacije koje ti ne trebaju

ba7e2e2e.jpg

U pravu si, uspeo sam da iskljucim google-text-to-speech, google-search, chatOn(samsung) itd itd

Sta koristite za album art? Nekad nece PAMP da mi nadje sve, pa se patim.

Ja sam svoje album artove sređivao preko PC-ja, preko Mp3 Taga i evo kako izgledaju u rezoluciji 800x800 :)

Screenshot_2014-01-26-00-07-50[1].jpg

Šta znači * kod busplus aplikacije ?

Postoji li mogućnost kupovine stikera u Viber aplikaciji? Imam otključan market ali ove stikere ne mogu da kupim

Neko je dao link za app koja izbacuje notifikacije direktno na lock screen-u, bez da mora da se otključava screen. Ali naravno sada ne mogu da nađem link. :) Jel može pomoć ili repost?

Offtopic:
Moja zabluda - to su sve aplikacije koje uobičajenim nacinom ne mogu da se deinstaliraju. :)

Kad smo tu, evo nesto na tu temu:
Ej čoveče, vidi ti čime se bave njihovi predstavnici građana... Nezamislivo sa ove tačke gledišta.

Poslednja izmena:
Imate li kakvu preporuku za aplikaciju za snimanje videa u pozadini.

Da li onim aplikacijama sto koristite za twitter mora da se veze nalog? Nemam nalog a pripratio bih neke twitter profile.
Jel mogucno to? ;)

I obe su loše.

Slažem se.
Našao sam šta sam tražio:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.roymam.android.notificationswidget
Za sada, ovako na prvu loptu, preporuka. Javiću utiske i kroz par dana.

Naime, ova app mi je baš potrebna jer koristim Expanded Desktop (nemam taskbar dok ga ne pozovem) a ne radi mi LED notifikacija na ROM-u koji trenutno koristim, pa mi se desi da propustim da primetim propušten poziv (al sam ovo ružno sročio) ili poruku...

Kad si vec na 4.4.2 onda koristi immersive mode, ne moras da se patis sa extended desktop-om :)

I obe su loše.

Što, šta ti se ne sviđa?
Knock mi je lepši ali na mom tel jednostavno prestane da radi posle nekog vremena.
Dynamic notifications je manje više ok (imam premium).
Šta tebe zeza?

@SS možeš onda i dashclock da probaš ako ti već treba tako nešto...

To što kažeš samo stanu da rade. Pratim nove verzije pa ću probati opet.

Knock je odlicna za one koji nemaju LED notifikaciju. samsungu ne unistava bateriju toliko. ortak je vrlo zadovoljan.
problem je sto se i njemu desava da pukne u nekom trenutku i mora da reinstall. valjda ce to resiti.

Nazad
Vrh Dno