Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

hahaha pa nista cuvaj kerove onda... :)
nekima i dalje nije jasno da su svi scrypt coini nakon LTC cista copy/past tehnika sa nula unapredjenja?

wallet ako postoji za ker-a za LTC se isti moze koristiti sa par izmena u souce codu, najlakse je napraviti wallet kopiju, pogotovo netestiranu...

to sto su neki newbei zakasnili i za BTC i LTC i sad dizu u nebesa "*****" imat ce daha mesec/dva max

Sad pogledam a ono izasao android wallet za litecoin pre par dana ..isti skroz kao za doge..a sad ko je tu cija kopija ne znam al ovaj za doge imam vec dugo dok je onaj prethodni za litecoin bio horor nad hororima dok je ovaj novi (isti kao za doge) ekstra

I ja sam mislio da je doge zezancija ali sto duze razmisljam vise mi ne deluje tako..cak i to da ih ima 100 milijardi ili 10 000 puta vise nego bitcoina mi deluje sad logicno...sad je u bitcoinima sve u zarezima ..0.00nesto i covek se izgubi u tim silnim nulama dok u doge lakse racunas jer su celi brojevi

Gde si ti Zeljko, koliko si odsluzio?

Klasika za svaku opemenu dobijam nedelju dana... :)
Sta ces sistem 9 permanentnih bodova koji ne rastu je super zamisao nekih

@dzonikg28
Nema veze zarez, jednostavno koristice se micro BTC i tako isto micro LTC ili kako ce se vec zvati, vec je usvojeno i za jedan i drugi...

Doge ima prebrz block pun je stalov-a i orphanta... takodje vec sam ranije pricao nemoze dva coin-a da prezive na istom algoritmu, doge je samo jos jedna kopija nakon 100 kopija koja je potkrepljena sa ~500 + BTC-a sto je cista manipulacija

Poslednja izmena:
Imas 9 permanentnih a za svaku opomeni dobijes po jedan koji nestaje vremenom ali to povlaci nedelju dana hladjenja? Matori, zvuci kao da si na uslovnoj :d

Ja mislim da ker ima bolju buducnost od litecoina..litecoin stoji u mestu tj uopste se ne razvija..cekam 100 godina za normalan android wallet za litecoin i nista dok za kera ima vec extra wallet za android i po meni je bolji mnogo i od za bitcoin..kerovi su u americi napravili marketing i stalno su medijima dok litecoin nista

+1000

Ovo sam vise puta komentarisao, LTC ne da ne zasluzuje poziciju br.2 medju kriptovalutama nego je imajuci u vidu da i pored svih preduslova i startne pozicije koju je imao da se nametne i ama bas nista nije iskoristio jednostavno mora biti pregazen od strane neceg boljeg iza cega ce stajati neko sposobniji i kompetentniji od ovih luzera iza LTC-a, to je pitanje vremena. A vec ima niz superiornijih i bolje osmisljenih coina ispred kojih je LTC samo zahvaljujuci inerciji "druge" kriptovalute.

Neki se ismejavaju sa kerovima, ali ekipica koja je osmislila koncept je vise uradila za par nedelja mrdnuvsi malim prstom nego sto bi LTC nesposobnjakovici za zilion godina. Zapravo ako je ijedan novcic "smesan" onda je to upravo LTC. I to da izadje na Goxu? Ma oce, al juce. Ja ocekujem pre da se nametne neki drugi coin i probije na ozbiljnu berzu nego LTC.

Poslednja izmena:
Sad pogledam a ono izasao android wallet za litecoin pre par dana ..isti skroz kao za doge..a sad ko je tu cija kopija ne znam al ovaj za doge imam vec dugo dok je onaj prethodni za litecoin bio horor nad hororima dok je ovaj novi (isti kao za doge) ekstra

I ja sam mislio da je doge zezancija ali sto duze razmisljam vise mi ne deluje tako..cak i to da ih ima 100 milijardi ili 10 000 puta vise nego bitcoina mi deluje sad logicno...sad je u bitcoinima sve u zarezima ..0.00nesto i covek se izgubi u tim silnim nulama dok u doge lakse racunas jer su celi brojevi

Ajde dogovorite se ko ce koji deo iz ovog posta da stavi u potpis. :d :d :d

Ja cu ovaj deo sa celim brojevima i zarezima. :D

Pa da, lakše reći i obračunati kad ti neko istrese 100 hiljada miliona nego 200hiljada :-devil-::d

edit:
Ovo mu dodje ko dinar u vreme "veselih devedesetih"

Poslednja izmena:
@magny_cours
Jel si cuo nekad za argumente!!! :)

Kakve veze nesposobnost MtGox-a ima sa LTC-om, LTC ima ono sto malo koja valuta a to je postena distribucija bez premine-a i namestanja, prezivela je +2 godine, ima ubedljivo najacu mrezu u script svetu... nema orphanta i stalova, development team je mali ali efikasan, tacno bio je neaktivan jedno vreme, ali ne zaboravite da je tvorac BTC isti napustio davno!

Takodje developeri LTC nisu mutni muljatori sa debelim djepom, vec normalni ljudi koji nisu podlaozni lazima i manipulacijama vec stvari ostavljaju da teku prirodnim tokom

Inace LTC dev team usko saradjuje i poboljsanja LTC implementira i u BTC, tacno je da je android wallet kasnio, sto se tice klasicnog wallet-a u dosta tome je sustigao BTC, ostaje ono sto ne zavisi od LTC tima a to je adaptacija LTC u finansijskom sektoru i vecim berzama, sto je sve spekulacija istih...

Takodje LTC ima najvise poolova koji su za veoma decentralizovani, wemine LTC preti velicinom ali vec je adresirano da se kopaci raspodele... takodje ono sto je njabitnije za adaptaciju pod broj jedan je SNAGA mreze da ona bude trenutno ~80% GPU kopackih kapaciteta tako da fork i napad budu nemoguci!

Onu djubrestinu Doge da napadne JEDAN veci LTC pool forkovao bi djubre do smrti! (ZAPAMTITE TO pre nego sto ulozite u isto)

I sad si me kao nesto zeznuo sa tim ..smesan si.Uostalom videcemo..doge ima veliki marketing iza sebe..za juce ste pricali kako ce taj da propadane i svi dumpuju..nisam vas poslusao i sacekao sam da se vrati i prodao malopre za 210
Nadam se da ces se obogatiti, sta da ti kazem, stvarno ti to zelim.

Drago je meni sto ti stvarno verujes u to. Vidim i ja da to neko gura ali samo ne znam s kojom namerom. Da su hteli nesto ozbiljno nebi stavili sliku kera na coin. Trenutna snaga kerova je samo isplativost i nista vise. Zato ljudi kopaju, ne zato sto ima perspektivu i sl.

@Mangus Kada je u Decembru krenulo pumpanje LTC-a i kada je otisao na 48$ nisam te cuo da si pricao tako nesto. Sada cim je malo pala isplativost i cim imate ikakvu mogucnost da kopate nesto drugo sto je trenutno malo isplativije kunete se u to obojica :D

@magny_cours

Kakve veze nesposobnost MtGox-a ima sa LTC-om, LTC ima ono sto malo koja valuta a to je postena distribucija bez premine-a i namestanja, prezivela je +2 godine, ima ubedljivo najacu mrezu u script svetu... nema orphanta i stalova, development team je mali ali efikasan, tacno bio je neaktivan jedno vreme, ali ne zaboravite da je tvorac BTC isti napustio davno!

Takodje developeri LTC nisu mutni muljatori sa debelim djepom, vec normalni ljudi koji nisu podlaozni lazima i manipulacijama vec stvari ostavljaju da teku prirodnim tokom

Inace LTC dev team usko saradjuje i poboljsanja LTC implementira i u BTC, tacno je da je android wallet kasnio, sto se tice klasicnog wallet-a u dosta tome je sustigao BTC, ostaje ono sto ne zavisi od LTC tima a to je adaptacija LTC u finansijskom sektoru i vecim berzama, sto je sve spekulacija istih...

Takodje LTC ima najvise poolova koji su za veoma decentralizovani, wemine LTC preti velicinom ali vec je adresirano da se kopaci raspodele... takodje ono sto je njabitnije za adaptaciju pod broj jedan je SNAGA mreze da ona bude trenutno ~80% GPU kopackih kapaciteta tako da fork i napad budu nemoguci!

Onu djubrestinu Doge da napadne JEDAN veci LTC pool forkovao bi djubre do smrti! (ZAPAMTITE TO pre nego sto ulozite u isto)
Vrednost nekog coina odredjuju oni koji ga kupuju tj ljudi sa parama..a njih boli uvo i za orphan blokove i kopace i snagu mreze

O naivni covece... :S:

Ja sam cuo da ce sheep coin ipak imati najjacu podrsku od svih, to je buducnost.

Mene samo zanima dal ovde iko iskreno prica, ili svako brani svoju investiciju, tj ono sto kopa...

Pre nekoliko dana cena kerova je bila 5 puta manja... Sada je cena donekle stabilna citavih 24h i kerovi postadose druga valuta :-D

Pre nekoliko dana cena kerova je bila 5 puta manja... Sada je cena donekle stabilna citavih 24h i kerovi postadose druga valuta :-D

Nesto mi govori da je druga valuta na red YAC...sreca sto nemogu da prodam mojih 10K :p

Citat Citiram korisnika: dzonikg28 Pogledaj poruku
Vrednost nekog coina odredjuju oni koji ga kupuju tj ljudi sa parama..a njih boli uvo i za orphan blokove i kopace i snagu mreze

Aha kako da ne, neko sam ce iz ciste dobrote odrzat kerove... a ljudi ce verovat u isti iako se sutra desi da ista grupa drzi 50% istih

Poslednja izmena:
Nesto mi govori da je druga valuta na red YAC...sreca sto nemogu da prodam mojih 10K :p

O dabogda :). Da se ja ratosiljam preostalih 13k, pa nek onda bude i prva valuta.
Inace, i aud je mnogo kvalitetnije nastampan od usd, ne krivotvori se jer se ne isplati skup materijal. Pa odi negde plati u aud cik. A u usd moze svuda. Svaka cast kerovima, kao sto napisah, ulozila se kinta u njih. A ko ce da ide u potpis, vreme ce pokazati. Bez uvrede, ja imam ltc i nisam ga menjao ni za btc. Necu ni za kerove, pa makar zbog toga umro siromasan, sam i napusten u jarku jer nisam verovao u kuce sa osmehom koje se ne zove kuce nego kucee (valjda?).

Evo ja branim LTC al ga ne kopam već mesec dana...kopam kučiće mačiće i ostale shit coine. Kopam po 7-10 dana (moja "snaga" je WU-850kh/s) pa ih štekam u novčanik a kad dodje pump i svi počnu da kopaju taj novčić ja prvo prestanem sa kopanjem pa se onda "istresem" a u medjuvremenu predjem na drugi koji ima mali diff. Ta mi je taktika donela jedno 30% više nego da sam kopao samo LTC. Medjutim BTC/LTC su mi osnova i merilo vrednosti tj. jedino njih čuvam DUGOROČNO .... :smoke:

Citat Citiram korisnika: dzonikg28 Pogledaj poruku

Aha kako da ne, neko sam ce iz ciste dobrote odrzat kerove... a ljudi ce verovat u isti iako se sutra desi da ista grupa drzi 50% istih
Sta cu vam kad ste slepi i ne vidite neke stvari ..dogecoin je izasao pre mesec dana a vec nekoliko dana mreza jaca od litecoina..u americi su vec krenuli da prihvataju kao sredstvo placanja pored bitcoina dok litecoina nigde i posle 2 godine ..uostalom evo ti neki primer http://www.bizjournals.com/stlouis/blog/2014/01/you-dont-need-cash-or-cards-to-shop.html

Možda ćeš ti i biti u pravu ali da si pratio stanje na crypto sceni bar 5-6 meseci video bi šta se dešavalo sa takvim "perspektivnim" novčićima... "Historia magistra vitae est"
edit:
Samo da dodam da sam ja svojih 400k kerova unovčio na 0,00000175 a počeo sam kopanje kad je diff bio 45ili 64 ne znam tačno...

Poslednja izmena:
Sta cu vam kad ste slepi i ne vidite neke stvari ..dogecoin je izasao pre mesec dana a vec nekoliko dana mreza jaca od litecoina..u americi su vec krenuli da prihvataju kao sredstvo placanja pored bitcoina dok litecoina nigde i posle 2 godine ..uostalom evo ti neki primer http://www.bizjournals.com/stlouis/blog/2014/01/you-dont-need-cash-or-cards-to-shop.html

Jaoooo kakav loser, pa fake stranice i potplacene online clanke kupis za 200$ (max) :)

Jel ti uospte znas sta je ~70Ghs za LTC mrezu, doge ako sad dok je naduvan ima 5% moze da se veseli :p

to im je i cilj, da navucu narod na ovakvo misljenje a posle ce toliko da ih siluju da ce dupence da im krvavi dok su zivi

Druze ja bih te molio da se ponasas kao da NISI na btc'e troll chatu!
Dogy je obicna alt valuta, u koju se ulozilo znacajan deo BTC'a, i sada su isplatili, verovatno ce ovo da rade par puta ali ne verujem da ce se zalecati vise toliko, cisto da ne bi navukli ove koji su pravi kitovi u ovoj prici (koji imaju tonu ltc'a ) posto ako se oni budu smatrali ugrozenim (citaj, krene pad cena koji nisu oni prouzrokovali) racunaj da ce pojesti dogyje. zamisli sta jedan prosecan wall koji se vrti na btc'e od npr 5000 ltc'a moze da uradi dogyju?
ok je sve, ja razumem branis valutu donosi (ili donela ) ti je vise btc'a ili ltc'a (e da ako ti je los ltc, sto menjas u njega?) ali daj brate budi realan, mani troll pricu, jer koja ti je poenta? Zaradio sam i ja na dogiju bar onoliko koliko za 15 dana sve ukupno, pa nikad ga nisam hvalio.. Jer OVAKVI alt shokovi uopste ne trebaju.. Ako uspe da se uzdrma ltc nekim slucajem, onda alt valute mogu da se spakuju kuci, jer ce ti veliki igraci uvek istim receptom sa svakom raditi, mi se bogatimo malo, a oni mnogo vise, i sledeca meta ce biti BTC = game over

daj boze da svi mi zaradimo od ovog dogyja, al nista ne zavisi od nas ovde.. jedino ako nekog usere pa se istrese u pravom trenutku pa opet kupi u pravom..

Poslednja izmena:
Stvarno ovo zezanje *****a sa shit coinom na duge staze ne donosi nista dobro, pomislit ce ceo svet da smo ludi, ove spamere treba dotuci i ispljuvat da znaju gde im je mesto...

Dobro pustite coveka, svako ima pravo da masta. Samo pazi da na vreme "ugasis svetlo i izadjes napolje"

Nije ovo Laza on mrzi btc,ltc, sve ostale kriptovalute i podkradanje eps-a, drzave...

@magny_cours

Ma sta kazes, Gox kriv sto su LTC devovi nesposobni da odrade posao popularizacije, promocije i adopcije i sto se prakticno NISTA za ove dve godine nije uradilo po tom pitanju? Pa jel to posao Goxa i ostalih berzi ili onog ko bi trebalo da rukama i nogama grabi da obezbedi poziciju za valutu? Kerovi koji su parodija u kripto svetu su vise uradili na promociji za par dana nego neznavena LTC ekipa za dve godine i to jeste problem svidelo se to nekom ili ne. Neki dan cujem vest da salju bob tim Jamajke na ZOI, vest objavljenja svagde, ja je cujem od komsije koji nema pojma o kriptovalutama a eto, cuo za dogecoin pre nego za bitcoin, pre nego sto sam licno procitao. E tako se radi.

Kakve veze ima sto je Satoshi napustio BTC pricu, prvo on je ostao tacno godinu dana, pozavrsavao sve sto je bilo najbitnije da se zavrsi, ostavio gotov proizvod i tek onda otisao, najavivsi se da odlazi, za razliku od LTC devova koji malo malo pa nestanu i opet se pojave.(kako rade, kamo srece po LTC da to prepuste nekom drugom)

Ja uopste ne glorifikujem kerove i daleko bilo da se zanosim idejom da imaju buducnost(kopa par dana i istresao se pre vremena), ali jos manje imam razloga da drvenoadvokatisem smotanere iz LTC ekipe.
Imam i ja deo steka u LTC-u kao i vecina nas ovde, ali time sto mi cuvamo LTC-ve oni koji bi trebalo da guraju taj novic napred a nisu kompetentni, nece postati nista vise kompetentni nego sto jesu. Pa upravo cinjenica da se par ljudi koji se pokupe ispred zgrade naprave coin kojim za par nedelja pojedu LTCu pola mreze najbolje i govori koliko je LTC "dobar".

Vrh Dno