Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Inače, nisam dobro napisao, trenutno su mi prikačene 2 karte, jedna gigabyte i druga radeon. Ovo je ok podešavanje za Gygabyte, baca oko 462 khs, mada kada je w 512, onda baca oko 470-480 khs-a. Njih dve bi trebale da bacaju oko 800-900 kh/s zajedno.

i 13 g 2 tc 8192 w 256, to nek stoji, a sa klokovima se igraj pa vidi

@spider4 Ok, možeš li mi reći šta treba da stavim da bi ih obe naterao da rade?

Poslednja izmena:
Pa napisano ti je vec kako. Ili iz onih tvojih podesavanja prepravi da stoji -g 1 umesto -g 1,1 i radice. Sva podesavanja mozes da odvajas zarezom, samo g mora da bude 1 ili 2 ne moze vise vrednosti.

Pa napisano ti je vec kako. Ili iz onih tvojih podesavanja prepravi da stoji -g 1 umesto -g 1,1 i radice. Sva podesavanja mozes da odvajas zarezom, samo g mora da bude 1 ili 2 ne moze vise vrednosti.

Ok, hvala na savetima, izmenio sam kako ste naveli. Imam jednu dilemu, iako je cgminer počeo da radi, očitava mi samo GPU 0 a ne i ovu drugu. POstoji li možda neko podešavanje gde se aktivira GPU1. Koliko sam shvatio dovoljno je da se udare zarezi i program bi trebao da skonta da ima dve kartice. Obe kartice rade, softver je ažuriran. Jedino što Windows u Device manageru vidi samo jednu, tj ovu na koju je prikačen monitor i koja je priključena u x16 port (gigabyte). Inače sam totalni početnik u ovome pa se nemojte smejati previše :D na moja smešna pitanja.
Još jednom, hvala vam.

NIje kriv cgminer. Ne moze cgminer da ti napravi 2 karte kad win vidi samo jednu. Nesto nisi lepo zakacio ili ti ne radi nesto.

NIje kriv cgminer. Ne moze cgminer da ti napravi 2 karte kad win vidi samo jednu. Nesto nisi lepo zakacio ili ti ne radi nesto.

Ni to nije iskjučeno, gygabite je priključena redovno, radeon preko ekstendera x1-x16. Radeon se vrti i to je to. Ne znam gde da čačnem da je skonta. Probao sam u Biosu, ali tamo ništa nisam našao. Neka ideja?

Ja imam Saphhire 270 i muku mucim da namestim da ide 400+ hashrate, obicno se drzi na 230-250. Sta god uradio ne daje preko 400 u kontinuitetu.

--thread-concurrency 8192...preko toga nece

-I 13 ...preko toga daje greske

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS ......nema razlike kad ovo ubacim ili kad je bez njega

probao sam cgminer v2.11.4 i v3.7.2....ova druga verzija mi je zabola BOSD par puta sa istim .bat fajlom sa kojim sam koristio da poteram v2.11.4

Jel ima neko ideju sta jos da probam??

I jos jedno pitanje: sta je sa Doge-pool.com i Doge poolgen.com?? Ceo dan sam juce bio na ovom drugom i nista nisam dobio do sada! Pre neki dan sam poceo da kopam na Doge-pool.com sa starom grafickom iskopao par dzukca koji su mi tek par sati kasnije pojavili, ali sada je prosao ceo dan i nista?!

Ja imam Saphhire 270 i muku mucim da namestim da ide 400+ hashrate, obicno se drzi na 230-250. Sta god uradio ne daje preko 400 u kontinuitetu.

--thread-concurrency 8192...preko toga nece

-I 13 ...preko toga daje greske

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS ......nema razlike kad ovo ubacim ili kad je bez njega

probao sam cgminer v2.11.4 i v3.7.2....ova druga verzija mi je zabola BOSD par puta sa istim .bat fajlom sa kojim sam koristio da poteram v2.11.4

Jel ima neko ideju sta jos da probam??

I jos jedno pitanje: sta je sa Doge-pool.com i Doge poolgen.com?? Ceo dan sam juce bio na ovom drugom i nista nisam dobio do sada! Pre neki dan sam poceo da kopam na Doge-pool.com sa starom grafickom iskopao par dzukca koji su mi tek par sati kasnije pojavili, ali sada je prosao ceo dan i nista?!

imaju visok diffictly podesen tako da kopas u prazno sa slabijom grafikom

Pa na ltc poolovima je diff. skoro 3 puta veci a tamo mi kaplje konstantno? Ako sam dobro video shvatio sta je sta...

Ni to nije iskjučeno, gygabite je priključena redovno, radeon preko ekstendera x1-x16. Radeon se vrti i to je to. Ne znam gde da čačnem da je skonta. Probao sam u Biosu, ali tamo ništa nisam našao. Neka ideja?

Proverio sam. Definitvno druga grafika ne radi. Tj, slot ili ekstender nisu u redu pošto grafika radi kada se uključi u x16 slot. Ne znam šta je u pitanju, probaću sutra da sredim stvar nekako. Ukoliko nekom padne neka ideja na pamet, slobodno neka predloži. Ekstender je inače bez molexa. Kada se izvadi grafika iz x16 porta i ostane samo ona u x1 portu, iako se ventilatori vrte i sve deluje u redu, slike na monitoru nema.

Proverio sam. Definitvno druga grafika ne radi. Tj, slot ili ekstender nisu u redu pošto grafika radi kada se uključi u x16 slot. Ne znam šta je u pitanju, probaću sutra da sredim stvar nekako. Ukoliko nekom padne neka ideja na pamet, slobodno neka predloži. Ekstender je inače bez molexa. Kada se izvadi grafika iz x16 porta i ostane samo ona u x1 portu, iako se ventilatori vrte i sve deluje u redu, slike na monitoru nema.

Treba ti molex na tom extenderu. Obicna 270 ima samo 1 pcie prikljucak a vuce 150w. 270x sve imaju 2, dok gigabyte 270 jedina ima 2 pcie. Nisam ni ja znao, rece mi juce covek koji ih koristi.
Sto ce reci, ako je to muka, baci r270 u x16 slot gde radi, a neku 270x na extender. Ukoliko je sve ispravno radice tako.

Poslednja izmena:

Mozda imas jednu od onih maticnih ploca na kojima treba da se prespoje pinovi na PCIe X1 slotu?
Koja ploca je u pitanju?

jel ce raditi 5 kartica na win 7?
i jel su potrebni oni dummy plugs

Na win 7 max 4 karte

imam problem sa ltc voletom,kada pokusam da ga pokrenem izbacuje mi 'failed to connect best block'..zna neko o cemu se radi?

pa ljudi sa slabijim karticama ili samo jednom, trebaju kopati na poolovima koji podrzavaju variable difficulty i nece biti problema, kopacete najvise sto mozete sa datim setupom...

ne znam za r9 ali na win 7 mogu 7x6870 (GPU-a, 6 fizickih kartica probano):D sigurno :D :D :D

fNlDVZN.png

mada ako doge nastavi da pada možda ovo i uspori pad

Poslednja izmena:
Zar to ne moze da se resi premoscavanjem kontakata na samom extenderu kalajem? Za moje ploce nije trebalo, ali za one koje jeste tako se resavalo.

Ni ja nisam radio ovo nikad. Moze sigurno tako kako kazes, kalaj je sigurnije, a ono linkovano je prostije resenje.

Sta se desava sa LTC mrezom? Snaga ubrzano opada. Gde li odlaze svi ti rudari? Sumnjam da su svi presli na doge jer dogina mreza raste sporije nego sto LTC opada.

Pa gomila altova je nestvarno isplativa ovih dana, pokušavaju ljudi da ih isprate :)

Sta se desava sa LTC mrezom? Snaga ubrzano opada. Gde li odlaze svi ti rudari? Sumnjam da su svi presli na doge jer dogina mreza raste sporije nego sto LTC opada.

Izračunaj ti to ponovo. Kad sabereš oba coina dobija se puno veći broj nego ih je bilo samo na ltc. A još ako se tu dodaju nove alt valute vidi se da je broj rudara veoma porastao. To me ni ne čudi kad se uzme u obzir da i poret tolkih isporuka sve prođe od hardvera...

Aha :)

Ovde lik prijavljuje da ima problem na slicnoj ploci, vec u sledecoj poruci pise da je resio problem.

Pogledaj linkove dole, nije mnogo komplikovano ako znas sta radis, treba ti samo odgovarajuca zica.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=36061.0
http://blog.zorinaq.com/?e=42

Druže, veliko hvala. Odradio i proradilo :). Prvi put sam podešavao 2 karte na jednu ploču i neće, pa sam se utripovao da je ovo ili ono, kad ono moja ploča, malo felerična :). Uglavnom ubacio žicu, spojio i sve radi. Sad mi samo preostaje da ih podesim da rade punim kapacitetom :).

Nazad
Vrh Dno