Šta je novo?

Gran Turismo 6 (GT6)

Pa sem toga da je Forza zakon i da su svi delovi Forze savršeni pa se prosto ne zna koji je bolji što je i poenta celog teksta, osvrnuli su se i na to da su loading vremena nečuveno dugačka (a kraća su 10 sekundi nego u GT5), kako grafika u igri nije savršena šta god to značilo iako igra radi u 1080p (nemam pojma da li znaju da radi u 1440x1080 a ne 1920x1080), da je meni dizajniran kao Windows i tako gomila gluposti
mrzi me sad da čitam tekst opet baš sam se onako lepo nasmejao pred doček nove godine, osvrnuću se sutra na najbolje rečenice.

Zaključak je da je GT6 korak unazad u odnosu na GT5 a GT6 je realno u apsolutno svemu bolji nego GT5.

Isti covek je napisao da novi COD na ps4 izgleda bolje nego pc-u od 2000e :).

Meh...hejteri im pišu tekstove, šta da se radi.

To je nemoguce, PC ima vise tranzistora :)

Ne izgleda bolje, ali sudeci po optimizaciji, ne bi me iznenadilo da radi bolje :D

Kada samo pomislim sta moze da se zbudzi za 2000e...

Nabavih sva zlata International S-u osim kod 2 takmicenja koja zahtevaju "obicne aute", to nisam jos ni poceo. Sta mi predlazete za te dve trke, koji auto?

Pa moguce, obzirom da je to bio peak za PC, sada se raspada po savovima :d

Imam Logitech G25, pa razmisljam da napravim neki stalak za njega. Gledam ove gotove seat-ove ali su cene bas paprene. Posto imam aparat za varenje i nesto materijala napravio bih sam. Imate li neki crtez ili da li je neko pravio nesto slicno?

Ja sam trazio svuda i nigde nisam mogao da nadjem ozbiljan "blue print" za sediste, sto je i razumljivo, zasto bi to neko dao za dzabe. Imas one amaterske DIY varijante ali to mozes i sam, i verovatno moze bolje, samo dobro da se razmisli, ali svakako je potrebno iskustva sa takvim stvarima, glavni problem tih sedista, i kupovnih je stabilnost. Probao sam nekoliko i ni jedno nije ni blizu stabilno kao moj sto :)

A btw, nije vezano direktno za GT6 temu, ali pogledate video u kome se prikazuje nekoliko stvari o kojima pricam godinama. http://www.youtube.com/watch?v=Xi2YRj6gqBA

Ovde je prikazano:

1) Koliko je GT ozbiljna voznja (covek je dosao iz GT Academy)
2) Koliko je GTR superiorniji u odnosu na lakse automobile sa vecim motorima, da ne pricam o Ferarijima za koje ovde neki misle da su ozbiljni sportski automobili :)
3) Da to sto je neko profesionalni vozac ne znaci da je jedan od najboljih, vec je to vise pitanje srece i okolnosti, a bogami i veza. To su pokazali i odredjeni vozaci F1 kroz istoriju, a trenutno Vettel.

Inace, ko nije znao, GT Academy vozaci toliko sve peru da su banovani u Britanskim trkama, LOL :) http://oppositelock.jalopnik.com/alex-buncombe-shows-why-nissan-academy-drivers-were-ban-470803884

Fizika u gt6 je odlicna , komsije ovde imaju kopiju pa malo po malo provozam koji krug , na joypadu do duse.

Inace za GTR se slazem sa driverom. Na Arapskom Poluostrvu sam i nagledao sam se ovde super automobila , i mogu reci da su najjaci utisak na mene ostavili Audi R8 , Nissan GTR , i Maserati Gran Turismo.

Ferrariji i Lamborginiji su drekavci , deru se i kada vozite 20 km/h i to da je neki zvuk nego kao da stavite remus na golf 2... dizel :p
Na visim obrtajima je vec drukcija prica.
Izgledaju kao igracke , a kao da su od plastike napravljeni...

GTR je personalni antigravitacioni uredjaj! Jedan komsija ovde ga ima i par puta me je odbacio na posao sa njim.
Ne cuje se. U stvari cuje se kada se predje 5000 rpm... kao kada vam se jace malo zavrti cooler u racunaru. I nemate osecaj da idete 270 km/h , koliko je ocitavao display , to vam samo nagovestavaju drugi automobili koji izgledaju , ne kao da stoje , nego kao da idu u rikverc velikom brzinom. A u krivinama sam se zamalo uneredio. I da , isto kao Jeremy Clarckson iz Top Gear-a , i meni je GTR osinuo kicmu :d
I ne vozim se vise u tom cudu.

Poslednja izmena:
Ja sam preko bencha kupio jedno sediste u domacoj izradi, pa ako hoces mogu da slikam..
I jako je stabilno ( doduse, ja nemam tikove u voznji kao Driver :d :p )

Fizika u gt6 je odlicna , komsije ovde imaju kopiju pa malo po malo provozam koji krug , na joypadu do duse.

Treba da probas volanom, uboli su sve vrhunski, i zbog toga je sada mnogo lakse voziti, jer mnogo bolje osecas grip i znas kada si preterao, sto po volanu sto po zvuku, ne postoji igra gde taj feedback tako dobro uradjen. Sada je mnogo lakse voziti i F1 McLaren i Yellow Bird :d

Nego jel si video sta je Nismo R35 uradio na Ringu :) Satro je sve, a jedva ima 600ks, na tu tezinu i sa street legal gumama :) Oni se za*ebavaju :)

Poslednja izmena:
Ma jesam , video sam par Nismo-a i ovde a tek su oni utripovane zveri.

Inace evo ga krivac za moju ... usinotost :p

264482_10200571136975318_1230073869_n.jpg

i ostali krivci koji su retkost cak i ovde (ima ih jedan klijent , celu fast and furious postavu) :)

1017027_10202054793385801_1636605634_n.jpg

602139_10202087792730764_401449107_n.jpg

za ovaj skyline sam postavio i video na yt temi , mozete da cujete azdahu

Poslednja izmena:
Odlicna je igra,samo smara ono sto zbog jedne trke moras kupovati kola skupa kao otrov a jedva skrpis nesto kesha :mad:

Najbolje bi ti bilo da nabavis od svake vrste auta po jedan dobar.

Kada kazem vrste mislim na engine displacement (pozicija motora u autu) i vucu.

Na primer: FR (motor napred/ zadnja vuca , npr: Corvette , Lexus LFA , itd) ; MR (motor u sredini [Lotusi, Ferari 458...] zadnja vuca) ; FF (ovo su ti automobili sa prednjom vucom i motorom napred , uglavnom do 300 konja , hecbekovi , po neki kupe i limuzina..)...
Imas i sa vucom na sva 4 , ali su oni specificni i oznake su drugacije od modela do modela. Overi R8 i Nissan GTR.
A mislim da su ti Porsche-ovi jedini sa RR.

Dobra strategija bi bila da imas po jednog iz svake kategorije , kada budes morao , nabudzi ihdelovima koje mozes da skines (mozda sledeca trka zahteva isto FR auto ali slabiji , na primer).

Ja kupih fanatec csl seat preko njihovog sajta. Platio sam srpskom karticom, a adresa isporuke je bila u Zagrebu i iz nekog razloga su mi skinuli pdv sa cene tako da sam vrlo zadovoljan :)

Ima li smisla igrati 5-icu pa posle toga 6-icu ili je bolje odmah uzeti 6-icu i na njoj ostati do izlaska 7-ice ?

Nema nikakvog smisla, to je ista igra samo tesko updateovana :)

Znaci odmah na 6-icu :)

Pa da, nije to serijal koji od pocetka mora da se odigra.
Radnja se ne nastavlja u novim delovima. :)

Nisam probao ovaj, igrao sam na PS1 u igraonici 16h GT :D To mi je rekord u gejmingu.

Pa da :), evo ti slican put u ETS2, mozda ova spora voznja nije svima definicija zabave, ali jeste totalni zen, verujem da bi vrh bilo i sa automobilima.. :)

jel izlazilo skorije nešto slično na PCu ali sa automobilima? Da možeš da voziš po pravim putevima sa saobraćajem i relativno realnom fizikom.

Nope..

OK, btw vidim sad da se vodila rasprava o simulaciji pravih trka, prilično sam siguran da to već imaju urađeno ali čekaju PS5/6 i GT8/9 kako bi namlatili još para na tu foru, kapitalizam šta ćeš :)

Sta, vec imaju gotove igre za PS5, ali nece da ih izbace jer su kapitalisti ? :d:d:d:d

Nazad
Vrh Dno