Šta je novo?

Nokia Normandy

stvarno mislim da ukoliko su mogli da biraju između toga da prihvate android ili ms, da ih je ovo drugo upropastilo. prvo bi ih možda izvuklo.

stvarno mislim da ukoliko su mogli da biraju između toga da prihvate android ili ms, da ih je ovo drugo upropastilo. prvo bi ih možda izvuklo.

Prvo Microsoft nema apsolutno nikakve veze sa time sto je Nokia kako kazes bankrotirala, to sto su odlucili da sa njima saradjuju je opet njihova stvar.

Konstantno se pise o tome sta bi bilo kad bi bilo, neki ocigledno ne mogu da prihvate cinjenicu da Nokia nije prihvatila Android.

ceo nokie čovek iz ms-a koji pošto je obavio posao izgleda da će opet da se vrati u ms. ne, ms uopšte nije učestvovao u upropašćivanju nokie.

Nokia je izgubila trku zbog odluke da ne naprave uredjaj na android platformi. Da li su se na to odlucili iz razloga sto su znali da ce ih kupiti M$, niko ne moze da zna.

Meni je drago da i dalje postoji brend Nokia telefona. Ono sto nude u WP svetu je trenutno top. Ako se odluce na android, jos bolje - svima.

Iskreno, voleo bih da posedujem telefon takvog kvaliteta na android platformi. Imao sam Ativ S, Lumia 820, 920 i vidi se koliko je Nokia ozbiljnija sto se tice kvaliteta i dizajna WP uredjaja.

Sta god da odluce / urade, ne moze biti lose.

Slažem se. Dopada mi se kamera kod Lumije, ali mi je OS bitniji. Da postoji Lumija sa Androidom sigurno bi je uzeo u razmatranje. Ovako, sa WP, me nimalo ne zanima.

bas sumnjam da su se kinezi koji prave quad core telefone za 100 usd ubili od placanja patenta ms-u. doduse nokia bi morala, ali sve je to manje nego da placaju ceo sistem.

Licenca kosta 25$ po uredjaju a proizvodjaci Androida placaju po 10$ (bar sam negde procitao da Samsung toliko placa). Placaju im skoro svi, od Samsunga do Nikona, koji ima neki aparat sa Androidom

Licenca kosta 25$ po uredjaju a proizvodjaci Androida placaju po 10$ (bar sam negde procitao da Samsung toliko placa). Placaju im skoro svi, od Samsunga do Nikona, koji ima neki aparat sa Androidom
eto opet je duplo manje.

ni jedan drugi argument osim "izgubili bi se u moru kineza, izgubili bi identitet" ne ide u korist tome da je wp bio bolji izbor za nokiu.

nokia bi imala štošta da ponudi da se ne izgubi u moru kineza: nokia maps sa navteq mapama je više nego upotrebljiv, i kamera. dve stvari koje nema niko. ostali nemaju ništa specijalno, pa se prodaju. taj samsung nema ništa ultra bolje da ponudi, pa se prodaje ko šašav.

snapdragon 800 + 3gb rama + kamera od lumia 1020 + android. ne, ne bi imali šta da ponude, izgubili bi se u moru kineza.

Плаћају им нешто у вези СД картице, нема везе са Андроидом.

Android krsi 4-5 patenata koje drzi MS i 12 koje drzi Apple. Vecina od tih patenata su gluposti, ali sama cinjenica da su svi savili rep i odlucili da plate umesto da idu na sud (kao sto je slucaj sa Apple-om) dovoljno govori o tome koliko su oni bitni

eto opet je duplo manje.

ni jedan drugi argument osim "izgubili bi se u moru kineza, izgubili bi identitet" ne ide u korist tome da je wp bio bolji izbor za nokiu.

nokia bi imala štošta da ponudi da se ne izgubi u moru kineza: nokia maps sa navteq mapama je više nego upotrebljiv, i kamera. dve stvari koje nema niko. ostali nemaju ništa specijalno, pa se prodaju. taj samsung nema ništa ultra bolje da ponudi, pa se prodaje ko šašav.

snapdragon 800 + 3gb rama + kamera od lumia 1020 + android. ne, ne bi imali šta da ponude, izgubili bi se u moru kineza.

Ja kineze nigde nisam pomenuo :) Samo sam rekao da bi placali ms za patente, a pitanje da li ovako placaju ili dobijaju sistem za dz (posto su dobili veliku finansijsku injekciju od strane ms-a, a moguce je i da su povlasceni u odnosu na druge proizvodjace kada je u pitanju to licenciranje)

nisam ni rekao da si ti rekao, nego da su o tome pisali već, što u ovoj temi, što u drugim temama.

sve je to lepo, ali problem je što se ne prodaje. ne ide. nema. nula.

Kako zasto, pa zato sto to nece biti subvencionisano od M$-a kao WP Lumia-e (posebno ona 520, ono je sramota, 30-40$ da kosta fon)

pa ni kinezi nemaju subvenciju ni od koga pa štancuju quad core-ove za 100 usd. nisam u toku, od kad je lumia 520 30 usd?

pa to je kod provajdera, šta će oni koji neće ugovor? ima lumia 520 za 80 evra nova po radnjama to joj je realna cena.

OPET, just saying, za taj novac uzmeš zte od 5" sa quad core procesorom... just saying...

prso je ms dibidus.

@ ed_hunter: To je cena i sa/bez ugovora, nebitno. Kao sto je ovo isto cena sa/bez ugovora

Gde ima ZTE sa 5" i QC za 80e (a da nije u Kini)? I gde ima Lumia za 80e u radnji (kod nas ili)? Ozbiljno pitam, ne za*ebavam

Poslednja izmena:
u kini, da nema kod nas. naručiš pa ti stigne, dosta ljudi je naručilo baš ovde sa bencha. nisam pročitao da je neko imao negativno iskustvo (da mu je stigao neispravan)

za lumiu me pre jedno tri meseca pitao buraz iz inostranstva: ima ovde u radnji lumia 520 za 80 evra, oćeš ti donesem jednu? sad da li ima kod nas i koliko košta kod nas ne znam.

e ovo što si linkovao, lumia 520 za 60usd je vrhunski deal za taj novac stvarno. šteta što je usa only (ili možda nije?)

borise, ne tripuj se, ne znam što ti uopšte gotiviš wp8? mnogi ljudi ovde imaju wp8 telefone, progutali su taj sistem ili zbog kamere, ili im je ispao jeftino telefon pa su ga uzeli, ne znam nikog sem tebe da mu se onako iskreno dubinski sviđa wp8.

realno taj interfejs mi je kul. čak sam jedno mesec/ dva držao wp8 launcher na androidu. skroz bi mogao da ga koristim. ali ono što ne mogu da razumem je ta zatvorenost sistema, pa ko ios je bre. ako oću ios uzeću iphone, ionako je bolji izbor od wp8

za moj ukus je i android previše zatvoren, a kamo li wp8. eh moj lepi maemo, ljubi ga majka... mogu da radim sa njim ŠTA OĆU, a ne šta mi se kaže/ kako je zamislio onaj što ga je napravio.

Poslednja izmena:
Ja gotivim ono sto masa ne gotivi, cudan sam tako.. A masa voli 824gb rama i 10 jezgara, u plasticnom kinezu koji nebitno kako izgleda.. i naravno da je Android, jer boze me sacuvaj da se proba i neki drugi OS.

Zato sto Boris je kao prvo light user, gasi net i sve ti jasno kako ga koristi kad mu baterija traje 2-3 dana :p

Njemu bi i Symbian odradjivao posao.

vidiš ja isto gotovim ono što masa ne gotivi, ali ponekad i to što masa gotivi je bolje od wp8 :p

meni je maemo san snova os, kad bi imao aplikacija ko android to bi bilo vrh. maemo os je baš primer kako lepo može da radi telefon sa 600mhz single core procesorom i 256mb rama... zamisli kako bi to išlo da mu se rokne quad core i 3gb rama. ali nema aplikacija, na androidu imam neke aplikacije koje redovno koristim i zato koristim i android telefon.

đilkoše symbian je stvarno lep sistem, ne znam da li si video i probao nokiu 808 ono je prosto neverovatno kako taj telefon lepo radi s obzirom na to kakav mu je hardver.

taj telefon kroz galeriju od 1000 slika veličine 40mpix prosto leti, otvara sve slike trenutno, zumira, skroluje nigde da zucne. mislim da bi i nečiji komp štucno negde sa tolikom galerijom i tako ogromnim slikama, da ne kažem za neki android.

Poslednja izmena:
đilkoše symbian je stvarno lep sistem, ne znam da li si video i probao nokiu 808 ono je prosto neverovatno kako taj telefon lepo radi s obzirom na to kakav mu je hardver.

Ako je kao N8 onda jesam, a ako je drugaciji (ne znam update neki jel promenio nesto?!)...

Poslednja izmena:
ima custom rom za 808 koji je bio na toj 808 koju sam ja probao, verovatno nije baš isti kao na n8. ali n8 ima i slabiji hardver.

Vrh Dno